Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

KAM DO LÁZNÍ PO OPERACI SLINIVKY

OBSAH

Lázně po operaci střev

Lázně po operaci střev doporučují ošetřující lékaři a návrh na ně podávají praktičtí lékaři pro dospělé i pro děti a dorost na předtištěném formuláři zdravotní pojišťovny. Rovněž může péči doporučit lékař v nemocnici, pokud je pacient hospitalizován. Lékaři doporučí pacientovi, do kterých lázní pojede podle zaměření lázní, revizní lékař zdravotní pojišťovny může toto změnit, například z důvodu kapacity lázní, ale i jiných důvodů. V případě léčby komplexní je pobyt v lázních 21 dnů, v případě léčby příspěvkové pak 14 nebo 21 dnů. Dostat se do lázní ale můžete pochopitelně i za své finance. Možností, jak načerpat síly a neutratit vysoké částky, jsou také zkrácené wellness pobyty, které trvají od 3 do 10 dnů. Na ty vám sice pojišťovna nepřispěje, ale i tak se dají některé sehnat za přijatelnou cenu.

Zdroj: Lázně po operaci

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI ILEUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Nocarová.

Prosím o doporučení lázní po operaci střev - Ileus

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mezi nejlepší lázně léčící onemocnění žaludku a střev patří Lázně Luhačovice, Františkovy Lázně, Mariánské Lázně a Lázně Karlovy Vary. Na Slovensku to jsou pak Lázně Lúčky a Lázně Brusno.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci tlustého střeva

Jaké lázně po operaci žlučníku

Zde je seznam lázní nabízejících zotavení po operaci žlučníku:

  • FRANTIŠKOVY LÁZNĚ AQUAFORUM, A.S.
  • VOJENSKÁ LÁZEŇSKÁ LÉČEBNA FRANTIŠKOVY LÁZNĚ
  • BOHEMIA-LÁZNĚ A.S., SANATORIUM KRIVÁŇ – SLOVAN – Karlovy Vary
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ LUHAČOVICE – SANATORIUM MIRAMARE, S.R.O.
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ MARIÁNSKÉ LÁZNĚ A.S.
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ KYNŽVART

Zdroj: Nárok na lázně po operaci žlučníku

Diskuze

V diskuzi CENA LÁZNÍ PO OPERACI SELPÉHO STŘEVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Prosím o dostupné ceny lázní po operaci slepého střeva.
Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cena lázní po operaci selpého střeva

Lázeňská léčba po operaci štítné žlázy

Po operaci štítné žlázy endokrinolog většinou doporučuje svým pacientům lázeňskou léčbu, takzvaný nárok na lázně. Dobrou zkušenost rehabilitační léčby po těchto operacích v České republice mají tato nejlepší lázeňská střediska, které proplácí pojišťovna: Karlovy Vary, Luhačovice, Lázně Lipová a Jeseník. Přírodní zdroje těchto lázní pomáhají hlavně pacientům po odstranění difuzní toxické strumy.

Zdroj: Lázně po operaci štítné žlázy

Diskuze

V diskuzi NÁROK NA LÁZNĚ PO OPERACI TLUSTÉHO STŘEVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Kachlířová.

Manžel je po operaci tlustého střeva . Prosím o doporučení lázní.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Mihalčik.

Prosím o doporučení vhodných lázní pro diagnozu karcinomu rekta C20- z indikace I/1X. Děkuji.

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci tlustého střeva

Čaj z oddenku puškvorce na podrážděnou slinivku břišní

Výluh z puškvorce působí na celý žaludeční a trávicí trakt, včetně žlučníku, sleziny a také i slinivky břišní. Na výrobu léčivého odvaru z puškvorce se použije jedna zarovnaná čajová lžička pomletého oddenku puškvorce a zalije se večer čtvrt litrem studené vody a nechá se přes noc vyluhovat. Ráno se to ohřeje na 70°C a hned scedí. Před každým použitím se tento čaj z puškvorce přihřeje ve vodní lázni.
 

Zdroj: Čaje a bylinné směsi rostlin na slinivku

Diskuze

V diskuzi LAZNĚ PO OPERACI ŠTITNÉ ŽLAZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Málková.

Dobrý den léčí se u vás lidi po operaci štítné žlázy

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavlína Ranostajová.

Kdy se jede do lázní po operaci štítné žlázy?
Kdy žádat o lázně a co pro to udělat. Děkuji.
na operaci odstranění celé šž jsem byla 10.5.2022

Zdroj: diskuze Lazně po operaci štitné žlazy

Příspěvková lázeňská péče

Délka pobytu: 21 dní/14 dní v závislosti na druhu indikace.

Úhrada zdravotní pojišťovny: Péče je částečně hrazená pojišťovnou, a to pouze léčení. Ubytování, stravu a lázeňský poplatek 10 Kč/noc (vyjma osob mladších 18 a starších 70 let, držitele průkazu ZTP/P a jejich průvodce) si klient platí sám.

Nástup do lázní: Schvalovací proces probíhá stejným způsobem jako u komplexní lázeňské léčby. Po schválení je návrh doručen na rezervační oddělení lázní, které zašle klientovi zvací dopis. V něm je upřesněn datum nástupu a další důležité informace. Platnost návrhu u tohoto typu péče je 6 měsíců od vystavení. V této lhůtě musí klient, podle volné ubytovací kapacity lázní, na svůj pobyt nastoupit.

Zdroj: Lázně po operaci štítné žlázy

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI MENISCU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jančá.

Dobry den mám narok na komplexní lázeňskou péči po druhé operaci menisku a za jak dlouho po operaci bych musela nastoupit di lazní.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

O nároku na lázně může rozhodnout jen revizní lékař vaší zdravotní pojišťovny na základě návrhu na lázeňskou léčbu, kterou mu předkládá váš praktický lékař. Nejdříve se dohodněte s ortopédem, aby vám napsal dobrozdání, kde vysloveně doporučí lázeňskou léčbu. Pak s ním přijďte ke svému praktickému lékaři a sestavte návrh. Zdravotní pojišťovna vás pak vyrozumí o výsledku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mám po osteotomii kolene nárok na komplexní lázně

Jaké jsou nemoci slinivky břišní?

Onemocnění slinivky způsobuje téměř vždy velmi závažné stavy a podle projevů a laboratorních vyšetření se dělí zhruba na tři základní skupiny:

  • Akutní zánět slinivky břišní
  • Chronický zánět slinivky břišní
  • Nádory slinivky břišní

Dle určené diagnózy se přistupuje k léčbě a následné rehabilitaci (dieta, změna životního stylu, aplikace inzulínu a podobně) nemocného. Mezi známé nemoci, které se spojují se slinivkou břišní, patří diabetes mellitus (cukrovka).

Zdroj: Léčba slinivky břišní

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka kouklová.

Dobrý den,jsem onkologický pacient a čeká mě operace slinivky, bude mi zřejmě odebrána hlava slinivky, dvanáctník, žlučník se žlučovody atd., budu mít nárok na pojišťovnou hrazenou lázeňskou péči? Kde jsou ty nejlepší lázně,na můj případ? Velmi děkuji za odpověď. Jitka Kouklová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V této chvíli je předčasné zabývat se lázněmi, protože nevíte, jak dopadne operace. Pokud se během zákroku nic nestane a pooperační rekonvalescence bude probíhat normálně, tak není třeba absolvovat doléčení v lázních. Lázně byste mohla dostat až na případné komplikace plynoucí z oslabeného trávicího traktu a slinivky. Nejlepší lázně na tuto kombinaci jsou Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Karlovy Vary, Luhačovice a Karlova Studánka. Pro získání lázní musíte zajít za svým praktickým lékařem a společně zpracovat návrh na lázně a ten doručit vaší zdravotní pojišťovně. Ze zdravotní pojišťovny dostanete vyrozumění o možnostech místa a financování.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mariánské lázně po rakovine

Uložení orgánů v těle – obrázek

Kde přesně se slinivka v lidském těle nachází? Na tomto obrázku můžete vidět uložení slinivky v našem organismu.

Umístění slinivky v těle

Zdroj: Umístění slinivky břišní

Diskuze

V diskuzi ZA JAK DLOUHO MŮŽETE DO LÁZNÍ PO OPERACI ZAD A KYČLÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Hercíková.

Dobrý den ,bylo mi řečeno od obvodni lěkařky ,ža do roka po operaci kyčle..známá mi tvrdí ,že pouze půl roku ,u ní jde o páteř...děkuji MILUŠE

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Za jak dlouho můžete do lázní po operaci zad a kyčlí

Dědičnost rakoviny slinivky

Výzkumy ukazují na zvýšenou pravděpodobnost onemocnění u lidí s určitými rizikovými faktory. K těm patří věk – většina nádorů vzniká po 60. roce, dále kouření (dvakrát až třikrát větší pravděpodobnost), cukrovka, chronický zánět slinivky a dědičnost. Při léčbě se směřuje ke genetickému vyšetřování rodin, ve kterých se objevila chronická pankreatitida nebo rakovina.

Zdroj: Rakovina slinivky břišní

Poradna

V naší poradně s názvem KAM DO LÁZNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Možnařová.

Dobrý den.

Chtěla bych vás požádat o radu. 4.prosince 20017, jsem byla na operaci se slinivkou břišní. Měla jsem nádor na hlavně slinivky , z toho důvodu mě byla odstraněna a jsem na inzulinu. Od ledna 2018 do srpna 2018 , jsem byla léčena na onkologii a v současně můj zdravotní stav je v normě.
Chtěla jsem se zeptat, zda jsou pro mě vhodné lázně, o které bych si chtěla zažádat. A pokud ano, chtěla bych vás požádat o radu, jak postupovat, v případě, které lázně jsou nejvhodnější.

Děkuji předem, s pozdravem

Možnařová Allena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejdříve musíte požádat svého praktického lékaře o sepsání žádosti o lázně, která se zašle zdravotní pojišťovně. Ta se vyjádří do jaké míry bude ochotna hradit vaši lázeňskou péči a dá vám na výběr z několika zařízení. Vyberte si podle pocitu, abyste se tam těšila. Postupem času můžete vyzkoušet další místa. Sama si pak vyhodnotíte, které lázně právě vám vyhovují nejlépe. Držím palce ať to vyjde.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jsou nutne lazne po operaci

Rakovina slinivky biologická léčba

K léčbě se používá i radioterapie (ozařování) a chemoterapie. Relativní novinkou je biologická léčba, která spočívá v aplikaci biologických léků. Její momentální úspěšnost je relativně vysoká. Jinak samozřejmě existuje i nová léčba rakoviny slinivky, jež je ale většinou hodně nákladná. Jak již bylo řečeno, její úspěšné vyléčení závisí na tom, kdy je nemoc diagnostikována.

Zdroj: Rakovina slinivky břišní

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

3.10.2018 jsem podstoupil operaci TEP.
Po operaci jsem ležel na rehabilitačním oddělení a pak jsem byl převezen do lázní na měsíc.

Považuje se tato doba jako lázeňská léčba nebo můžu požádat opětovně o komplexní lázně letos
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Považuje se to za lázeňskou péči. To vám ale nebrání požádat si o lázně znovu na začátek příštího roku.

Zdroj: diskuze Pooperační lázně

Bolest při rakovině slinivky

Počínající nádor slinivky břišní je většinou asymptomatický (bez příznaků), v čemž spočívá jeho zhoubnost a zrádnost. O něco později se nádor může vyznačovat zažloutnutím sliznic a kůže (tzv. ikterem čili žloutenkou, která nemá infekční původ), po němž se s odstupem asi tří měsíců dostavuje bolest břicha, stavy nevolnosti a další neurčité obtíže. Existuje jediná výjimka, kdy se nemoc začne projevovat v časnějším stadiu – pokud nádor postihne vývodné cesty slinivky. Dotyčný pak trpí bolestmi břicha.

Zdroj: Rakovina slinivky břišní

Diskuze

V diskuzi JSOU NUTNE LAZNE PO OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ALENA.

Dobry den musim nastoupit do lazni po operaci

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena Možnařová.

Dobrý den.

Chtěla bych vás požádat o radu. 4.prosince 20017, jsem byla na operaci se slinivkou břišní. Měla jsem nádor na hlavně slinivky , z toho důvodu mě byla odstraněna a jsem na inzulinu. Od ledna 2018 do srpna 2018 , jsem byla léčena na onkologii a v současně můj zdravotní stav je v normě.
Chtěla jsem se zeptat, zda jsou pro mě vhodné lázně, o které bych si chtěla zažádat. A pokud ano, chtěla bych vás požádat o radu, jak postupovat, v případě, které lázně jsou nejvhodnější.

Děkuji předem, s pozdravem

Možnařová Allena

Zdroj: diskuze Jsou nutne lazne po operaci

Rakovina slinivky prognóza

Léčba nádorů slinivky břišní spočívá v jejich radikálním chirurgickém odstranění u těch pacientů, u kterých se jej podaří diagnostikovat včas, což je asi jen u 15 % případů. U ostatních pacientů léčíme pomocí onkologické léčby cytostatiky, jež sice neprodlouží život, ale daří se díky ní zlepšit jeho kvalitu a zmírnit utrpení nemocných. Většina pacientů s karcinomem pankreatu zemře do roka od stanovení diagnózy.

Zdroj: Rakovina slinivky břišní

Kuchařka při onemocnění slinivky

Pankreatická dieta patří k tvrdším dietám, není tedy divu, že je jednou z jejích charakteristik i úplný zákaz požívání alkoholických nápojů. Omezit bychom poté ve velkém měli tuky, dobře korigovat přísun bílkovin, a naopak podpořit množství vitamínů, které se do našeho těla dostávají. Vše ovšem záleží i na současném zdravotním stavu nás, pacientů. Například těsně po operaci bývá zvykem pouhý přísun nápojů, které mohou být doplněny umělou výživou.

Tato dieta není trvale stejná a je třeba ji upravovat podle střídání fází zlepšení s fázemi občasného zhoršení. Dokonce se objevují i klidová mezidobí, kdy je nemocný téměř bez potíží. Vleklá pankreatitida, jak se toto onemocnění označuje, nepatří mezi vzácná onemocnění. Méně často je postižena i ta část slinivky, která produkuje inzulín, a u nemocného se objeví příznaky cukrovky (diabetu), nebo se ve vývodných cestách slinivky začnou tvořit drobné kaménky, které brání odtoku pankreatické šťávy.

Zdroj: Dieta na slinivku

Úprava stravy na uzdravení slinivky

  • Pro uzdravení slinivky je třeba omezit ve stravě příjem tuků, zejména živočišné.
  • Chceme-li uzdravit svou slinivku, tak zásadně nesmažíme a vyhýbáme se smaženým a mastným jídlům.
  • Pro uzdravení slinivky ze stravy vyloučíme rafinovaný bílý cukr, sladkosti a alkohol.
  • Při pojídání se snažme stravu velmi důkladně rozžvýkat a smíchat se slinami, čímž ulehčíme slinivce při trávení.
  • Pro uzdravení slinivky je třeba vždy čtvrthodinu před každým hlavním jídlem sníst trochu nějaké kořenové zeleniny, například strouhanou mrkev, červenou řepu, petržel a podobně.
  • K uzdravení slinivky břišní zvýšíme ve stravě příjem vitaminu A a také zinku prostřednictvím potravních doplňků.

Zdroj: Čaje a bylinné směsi rostlin na slinivku

Rakovina slinivky alternativní léčba

Vyvážená kombinace extraktu z léčivých rostlin bohatých na třísloviny ve spojení s aminokyselinami účinně ničí rakovinné buňky (vyvolává apoptózu) a je mnohanásobně silnější než většina chemoterapeutických prostředků, přičemž nemá žádný negativní vliv na zdravé buňky. Jeho pomocí lze úspěšně, bezpečně a účinně bojovat proti nádorům slinivky. Jde o přírodní terapii, která nezpůsobuje extrémní nevolnosti, ztráty na váze a vypadávání vlasů, a přitom neovlivňuje zdravé buňky.

Zdroj: Rakovina slinivky břišní

Káva po operaci žlučníku

Pokud jste po operaci žlučníku v pořádku, není problém, že byste nemohli pít kávu (slabší, instantní). U všeho je ovšem nutné dodržet rozumnou míru. Po operaci žlučníku je nutné se vyhnout ostrým a kořeněným jídlům a tučným pokrmům a silné kávě (někdy se uvádějí i ořechy, ale pokud jich nesníte misku, není nutné se znepokojovat).

Zdroj: Jídelníček po operaci žlučníku

Obrázek slinivky břišní

Zde naleznete obrázek slinivky břišní.

Zdroj: Slinivka břišní


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP