Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

KLYSTÝR S JEDLOU SODOU

OBSAH

Klystýr video

Zde můžete vidět, jak se provádí klystýr.

Zdroj: Jak správně provést klystýr

Poradna

V naší poradně s názvem JEDLÁ SODA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ptám se na warfarin a jedlá soda,děkuji Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Soda bikarbona (hydrogenuhličitan sodný) neobsahuje žádný vitamín K, na který je Warfarin citlivý a ani není známa žádná interakce mezi Warfarinem a jedlou sodou. Při léčbě Warfarinem můžete jedlou sodu používat jak potřebujete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jedlá soda a warfarin

Bělení zubů jedlou sodou

Chcete mít perleťově bílé a lesklé zuby? Toho můžete dosáhnout s pomocí jedlé sody. Smíchejte 6 lžiček jedlé sody, 1/3 lžičky soli, 4 lžičky glycerinu a 15 kapek mátového nebo jiného dech osvěžujícího oleje. Do této směsi ponořte svůj kartáček a začněte si čistit zuby. Čištění by mělo být prováděno krouživými pohyby kartáčku. Tato směs vám zcela jistě rozjasní úsměv.

Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody

Poradna

V naší poradně s názvem LÁMAVÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Maretová.

Přiznám se, že já jsem se po mnohém zkoušení různých metod a přípravků nakonec rozhodla jen pro olejování (o té metodě například tady www.prostezdravi.cz/… nebo dlouhevlasy.cz/pece-… Používám olivový olej, který je cenově nejdostupnější a taky si říkám, že poměr cena výkon zde bude asi naprosto nejdokonalejší. A opravdu to stačí, víc výdajů než jednou za čas koupit v Bille lahev panenského nemám.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Plně souhlasím, taky jsem zjistila, že mi na vlasy nejvíce prospívá olivový olej s pár kapkami citronu. Vlasy si nejdříve umeju jedlou sodou rozdělanou ve vodě a pak si na ně dám olivový olej s citronem a je to naprosto dokonalé. V jednoduchosti je síla, někdy :-).

Zdroj: diskuze Lámavé vlasy

Čím se dá nahradit

Amonium se dá nahradit práškem do pečiva nebo jedlou sodou.

Zdroj: Amonium

Diskuze

V diskuzi VELKÝ KLYSTÝR 3 LITRY VODY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana.

Dobrý den, nechápu, proč většina návodů udává, že klystýr stačí dělat se 2 litry vody. Jám měřím jen 163 cm a vážím jen 49 kilogramů a zvládádm naprosto bez problému pojmouk při klystýru 3 litry vody. Jednou se mi dokonce podařilo přijmout 3,5 litru vody. Už doktor Kellogg doporučoval klystýry co největší, aby se střevo dobře vyčistilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavlína.

Taky používám velkoobjemový klystýr, dávám si 3 až 3,5 litru vody.

Zdroj: diskuze Velký klystýr 3 litry vody

Pozor na jedlou sodu

Důležité je nezapomenout na to, že při mytí vlasů jedlou sodou bikarbonou nesmí trvat moc dlouho a vlasy se od sody musí oplachovat octem! Každé domácí experimentování s výrobou přípravků pro péči o tělo jsou spojena i rizika z možných různých alergických reakcí, proto nejdříve každý svůj výtvor opatrně otestujte.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Babské rady na odkyselení žaludku

Překyselení žaludku spadá také do kategorie překyselení celého organismu, a proto na „léčbu“ překyseleného žaludku využívají lidé i předcházející rady. To znamená, že se také doporučuje pít voda s citronem, s jedlou sodou, různé zásadité koupele, studená voda.

Zdroj: Babské rady na odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Schwarz.

Proč se to musí neutralizovat sodou?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz

Klystýr video

Videonávody na to, jak správně provést klystýr doma.

Zdroj: Klystýr

Diskuze

V diskuzi KLYSTÝR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobrý den,
mám jen jednu otázku.
Je možné si někde nechat ten klystýr udělat? Třeba někde v nemocnici?
Zatím jsem žádnou podobnou službu nenašel mimo hydrocolon terapie.
Žádná nemocnice to nenabízí a řekl bych, že se tomu i některé nemocnice vyhýbají i v případě, že pacient nemá možnost si tuto proceduru udělat sám. Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Klystýr

Co je to klystýr

Klystýr je postup zavedení tekutiny do konečníku a tlustého střeva přes konečník. Zvyšující se objem kapaliny způsobuje rychlý rozvoj dolního trávicího traktu, což často vede k velmi nepříjemnému nadýmání, křečím, silné peristaltice, pocitům naléhavosti a kompletnímu vyprázdnění spodního střevního traktu. Klystýr je velmi rychlý a účinný, provádí se často u takových onemocnění, jako je zácpa, a je součástí některých alternativních zdravotních terapií.

Zdroj: Klystýr

Poradna

V naší poradně s názvem CHOROBA PERENOSPORA VÍNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Nejezchlebová.

Prosím o radu,jestli mohu provádět postřik modrou skalicí,když svítí slunce a jakou koncentrací roztoku skalice.Děkuji předem za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník .

Modrá skalice se používá na postřik proti plísním a má stejné účinky jako Kuprikol nebo Champion. Modrá skalice se aplikuje v kombinaci s jedlou sodou nebo hašeným vápnem, tvoří se takzvaná jícha. Postřik je lepší aplikovat v podvečerních nebo ranních hodinách. Za plného slunce hrozí popálení listů. Zde jsou dva návody, jak postřik připravit:

Burgundská jícha 1%
100 g modré skalice se rozpustí v pěti litrech vody. V druhé nádobě se rozpustí 140 g krystalické sody také v pěti litrech vody. Oba roztoky se těsně před použitím smísí tak, že se roztok skalice přilévá do roztoku se sodou, ne naopak. Pak se směs neboli burgunská jícha hned aplikuje na list postřikem.

Bordeauaxská jícha 1%
100 g modré skalice se rozpustí v pěti litrech vody a v jiné nádobě se rozpustí 150 g hašeného vápna také v pěti litrech vody. Po vychladnutí se oba roztoky smísí přiléváním skalice do vápna. Po tomto smísení je potřeba změřit pH vzniklého roztoku lakmusovým papírkem. PH musí být mírně zásadité kolem hodnoty 8. Zásaditost se zvýší přidáním vápna. Správně připravená jícha je modrá a po usazení je čirá. Musí se spotřebovat do 24 hodin. Při přípravě i při aplikaci se používají nekovové nádoby. Postřik se nesmí dostat na švestky, které spálí.

Zdroj: diskuze Choroba perenospora vína

Fotografie klystýru

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět klystýr.

Zdroj: Klystýr

Poradna

V naší poradně s názvem JEDLÁ SODA A LEXAURIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Můžu užívat na pálení žáhy a na pálení v žaludku jedlou sodu, když trvale užívám Lexaurin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hydrogenuhličitan sodný neboli jedlá soda, by neměla společně s Lexaurinem dělat problémy. Ale i přesto je třeba sledovat zažívací pocity při tomto užívání. Překyselený žaludek nebo pálení žáhy může být způsobeno stresem, který může být důsledkem deprese nebo úzkosti či strachu, které dobře znáte. Zkuste společně s užíváním sody také zmírnit tyto faktory, které negativně ovlivňují překyselení žaladku. Pro zmírnění pálení žáhy a žaludku taktéž omezte konzumaci kynutého těsta, knedlíků a moukou zadělávaných omáček.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jedlá soda a lexaurin

Bělení zubů jedlou sodou

Chcete mít perleťově bílé a lesklé zuby? Toho můžete dosáhnout s malou pomocí jedlé sody. Smíchejte 6 lžiček jedlé sody, 1/3 lžičky soli, 4 lžičky glycerinu a 15 kapek mátového nebo jiného dech osvěžujícího oleje. Do této směsi ponořte svůj kartáček a začněte si čistit zuby. Čištění by mělo být prováděno krouživými pohyby kartáčku. Tato směs vám rozjasní úsměv, díky bílým zubům.

Zdroj: Použití jedlé sody

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bunapo.

Ten klystýr mi připadá značně nepraktický.
Nemáte někdo radu jestli to nefunguje i bez něj?
Díky s pozdravem Hezký den Pavel

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čištění jater

Rychlý vlasový čistič z jedlé sody

Nahraďte nahromaděné produkty, které používáte na vlasy, šampony, kondicionéry, stylingové výrobky, jedlou sodou. Stačí, když si umyjete vlasy ½ šálku směsi jedlé sody a teplé vody jednou za dva týdny. Pokud jsou vaše vlasy příliš suché, přidejte do směsi navíc ½ šálku octa. Připravený výrobek nebude vonět tak dobře jako váš šampón, ale tato směs vás zbaví špinavých nánosů na hlavě a ve vlasech přírodní cestou.

Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA JAKO LÉK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ernest.

Mám skušenosti že je jedinečná na dnu rozmíchat lze lžičku ve vodě a vypít místo léků a pak můžete pít klidně i pivo a nemusíte dávat peníze za chemikallie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata Červená.

Beru verfarin, mám léky na nemocné srdíčko a našli mi vysokou kyselinu močovou v krvi mohu pít jedlou sodu když nechci další chemii do těla

Zdroj: diskuze Jedlá soda jako lék

Druhy klystýru

  • Klystýr mýdlovou vodou. Tento klystýr může být efektivnější při vyprazdňování střev u některých lidí. Vždy začínejte klystýr bez mýdla. Pokud chcete experimentovat, vybírejte si mýdla buď na rostlinné bázi, nebo na bázi živočišné. Zvolíte-li mýdlo se speciálními účinky, mohou zde existovat i další léčebné výhody použití mýdlového klystýru.
  • Klystýr s esenciálními oleji. Použití éterických olejů může být účinnější než použití mýdla. Velmi účinné jsou oleje z máty a levandule, protože stimulují a vyživují tlusté střevo.
  • Klystýr z mořské soli. Je důležité, aby bylo střevo živeno elektrolyty, proto do klystýru přidejte jednu lžičku mořské soli na půl litru vody.

Zdroj: Klystýr

Rozdíl mezi jedlou sodou a práškem do pečiva

Jak jedlá soda (bicarbona) používaná při pečení, tak prášek do pečiva jsou kypřicí prostředky přidávané do těsta před vlastním pečením. Při pečení pak vytvářejí oxid uhličitý, který v těstě tvoří vzduchové kapsičky, čímž ho nakypřují. Prášek do pečiva obsahuje určité množství jedlé sody, ale tyto prostředky se používají poněkud odlišně. Jedlá soda je čistý hydrogenuhličitan sodný. V okamžiku, kdy se spojí s vlhkými či kyselými látkami (jogurt, čokoláda, podmáslí), dojde k chemické reakci, při níž po smíchání přísad okamžitě vznikají bublinky oxidu uhličitého. Z toho důvodu musíte těsta kypřená jedlou sodou péct hned po přidání této přísady, jinak takzvaně spadnou. Prášek do pečiva, jak bylo řečeno, už sodu obsahuje, ale kromě ní i další „okyselovadlo“, například vinný kámen, a také dehydrující látku, obvykle škrob. Díky této kompozici se kypřicí plynné látky (oxid uhličitý) začnou uvolňovat až ve chvíli, kdy se teplota těsta pečením zvýší.

Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody

Zdravotní účinky klystýru

Klystýr je vlastně vnitřní sprcha. Vypláchne zbytky jídel, které velmi často způsobují patologické změny střevní sliznice. Vyčistí zbytky nestrávené potravy a odstraní případné patogenní mikroorganismy.

Zdroj: Jak správně provést klystýr

Proč používat klystýr?

Náš moderní životní styl ničí stále rostoucí zdravotní poruchy, u kterých je diagnóza nejasná. Fyziologická onemocnění jako bolesti zad, poruchy trávení, nadýmání, kyselosti, chronická zácpa, syndrom dráždivého tračníku jsou na denním pořádku. Tyto poruchy jsou spojeny s nedostatečným čištěním tlustého střeva a se špatnou detoxikací organismu. Zkušenosti ukazují, že klystýr nejen značně pomáhá v těchto případech, ale také přispívá k udržování mladistvého vzhledu.

Zdroj: Klystýr

Jak užívat jedlou sodu

Při akutních onemocněních jako chřipka či nachlazení: Užívejte 1/2 čajové lžičky ve sklenici studené vody 4–6krát denně po dobu několika dní.

Při chronických onemocněních nebo jako forma prevence: Užívejte 1/2 čajové lžičky ve sklenici studené vody 2krát denně po dobu 2 týdnů.

Detoxikace: Jednu čajovou lžičku jedlé sody smíchejte se dvěma polévkovými lžícemi citronové šťávy a trochou vody. Vše pijte na lačný žaludek. Směs je vynikající na detoxikaci jater, podporuje pohyb střev a eliminuje odpad z organismu. Navíc je bohatá na vitamín C.

Vodu s jedlou sodou užívejte vždy alespoň 30 minut před jídlem. Její užití po jídle by neutralizovalo kyselinu v žaludku a narušilo trávení jídla. Nikdy neužívejte více než 5 čajových lžiček denně.

Jedlá soda je zázračná přírodní látka, ale nesmí se zneužívat.

Zdroj: Jedlá soda jako lék

Výhody pití citronové šťávy s jedlou sodou

Alkalizace

Směs citronové šťávy a jedlé sody má alkalizační účinek na náš organismus. Užívání tohoto nápoje pomáhá například v boji proti acidóze, která může nastat, když ledviny neodstraní dostatek kyselin z těla, nebo když tělo vytváří příliš mnoho kyseliny. Je také výborným prostředek v péči o ledviny, kdy pomáhá odstranit toxiny z těla, navíc pomáhá při spalování tuků.

Trávení

Citrony pomáhají podporovat trávení. Přidejte trochu jedlé sody a dostanete fantastický mix na zlepšení funkce trávicího systému. Je také „antikyselinou“, která pomáhá v boji proti nadýmání. Další předností je schopnost v boji proti překyselení, které nastane, když kyselina chlorovodíková cestuje ze žaludku do jícnu. Díky jedlé sodě tento mix přináší rychlou a účinnou úlevu.

Detoxikace

Tato kombinace pomáhá čistit játra a poskytuje dostatečnou dávku vitamínu C, draslíku a antioxidantů v takové míře, aby vyhovoval denním potřebám organismu. Je to tedy skvělý způsob, jak začít den.

Regulátor

Pitná voda s jedlou sodou a citronem pomáhá regulovat hladinu špatného cholesterolu (LDL), čímž dojde ke zlepšení kardiovaskulárního zdraví.

Zdroj: Jedlá soda a citron


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP