Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

KOŽNÍ PLÍSEŇ NA ZÁDECH

OBSAH

Plísně na nohách fotky

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Poradna

V naší poradně s názvem OPALOVÁNÍ A BÍLÉ MAPY NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Cesta k moři bude naopak pro vyléčení pityriázy prospěšná, protože kvasinky, které ji způsobují nesnášejí slunce a na přímém slunci, vlivem UV záření, hynou a kůže se dostává do normálního barevného a zdravého stavu. Slunce nevyvolává ani žádné vedlejší účinky u léku Micetal. Slaná mineralizovaná mořská voda v této léčbě také nesmírně a blahodárně pomůže.
Čeho se ve středomoří vyvarovat:
I přesto, že jsou přímé sluneční paprsky v tomto případě na léčbu pityriázy prospěšné, tak ve středomoří je nezbytně nutné používat krémy s ochranným faktorem SPF, podle vlastních zkušeností s vaším fototypem pokožky. Pokud máte blond vlasy, modré oči a pokožku spíše světlejší, která má sklony na sluníčku rychle zčervenat, tak před sluněním použijte ochranný faktor vyšší než 35 a každé dvě hodiny ochranný nátěr opakujte a v době od 10 do 16 hodin se na slunce nevystavujte. Pokud máte pokožku normální, která se dobře opaluje nebo jste již opálená z domova, tak používejte ochranný faktor 16, nejlépe krém DayLong a postupně, jak budete postupně hnědnout, můžete ochranný faktor snižovat až na 8. I pro normální pokožku platí, že není dobré ji vystavovat slunečním paprskům v době od 12 do 14 hodin, kdy svit slunce obsahuje nejvíce UV záření.
Po návratu domů se objednejte v diabetologické poradně a nechte si preventivně změřit krevní cukr, protože výskyt kvasinkových a plísňových onemocnění, se kterými asi máte zkušenosti i z minula, když máte doma běžně Clotrimazol, souvisí se zvýšenou hladinou cukru v krvi, což může být důležitým ukazatelem na počínající rozvoj cukrovky - diabetes mellitus a je nezbytné tuto nemoc buď vyloučit anebo ji začít rychle léčit.
Držím palce, ať se Vám dovča na Krétě bezvadně povede a vrátíte se domů svěží, šťastná a plná krásných dojmů z kolébky antické civilizace :-).

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pája.

Dobrý den,
moje plíseň po těle a nehezké bílé mapy na zádech po týdenním pobytu u moře a na sluníčku zmizely. Krásně se opálili a vyléčily :-)
Pokud tento problém někdo má, vřele doporučuji.
Hezký den. :-)))
P.

Zdroj: diskuze Opalování a bílé mapy na zádech

Plíseň na kůži foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět plíseň na kůži.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NA KŮŽI NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

Potřebuji poradit s plísní na zádech. Objevila se u u mého otce, který je nyní trvale na lůžku. Bojim se, aby se mu to nerozmokvalo a netrpěl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U ležících pacientů se tyto problémy řeší omytím mýdlem, důkladným osušením a závěrečným natřením krémem Clotrimazol AL. Při této léčbě by měly tyto problémy do tří dnů začít mizet. Je to velmi častý a obvyklý problém například u lidí po infarktu na JIP.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plíseň na kůži na zádech

Plíseň nehtů foto

  • Fotografie, na kterých je vidět plíseň a mykóza nehtů na rukou, jsou zde.
  • Fotografie, na kterých je vidět plíseň a mykóza nehtů na nohou a žluté nehty, jsou zde.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ KŮŽE PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Dobrý den,
má někdo zkušenost čím vyléčit kožní plíseň u psa ?
Předem děkuji
TH

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Clotrimazol spray. Je to volně prodejné léčivo pro lidi, ale bude fungovat i u psa, tedy pokud jde skutečně o kožní plíseň a ne třeba o herpes.

Zdroj: diskuze Plíseň kůže psa

Clotrimazol a nežádoucí účinky

Ojediněle se mohou objevit kožní reakce, například přechodné zarudnutí, palčivý nebo štípavý pocit v místě aplikace. Při velmi vzácně se vyskytující přecitlivělosti vůči propylenglykolu a makrogolu (polyethylenglykolu) se mohou objevit kožní alergické reakce.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT PLISEN NA NEHTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý den přeji ve spolek, kožní lékařka mi léčí už 5 let s plíseň na nehtu, pořád si ho mám brousit.Už mě to unavuje, deprimuje neboť nemohu nosit vvlétě otevřenou obuv..stydím se.Jiný kožní lékař mě neveme.
Jak má postupovat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Iveto, když je to takto dlouho a roste-li Vám dostatečně pevný nehet, který nyní brousíte, tak bych pak šel cestou, nechat nehet narůst na přirozenou délku a pod nehet, do míst, kde se nehtové lůžko odděluje od nehtu a vzniká zde mezírka, bych kapal Batrafen, jako prevenci proti plísňové recidívě. Tímto byste se měla zbavit nepříjemného vzhledu Vašeho nehtu a nekonečného obrušování a lakování.
Pokud se ovšem chcete zbavit plísně na nehtu zcela a cíleně, tak Vám doporučuji nechat si udělat z plísňového ložiska stěr, ten pak nechat v laborce vykultivovat a podle toho zjistit přesně o jakou plíseň jde a nasadit na ní známou a osvědčenou léčbu. Toto vyšetření Vám udělají v Praze ve Fakultní poliklinice VFN Karlovo náměstí 554/32, 12000 Praha 2 - Nové Město Tel 224 961 111 - oddělení dermatovenerologie. Poliklinika Karlovo náměstí 32 Praha má svou prezentaci zde: www.vfn.cz/pracovist… Neobjednává se zde a zatím berou každého. Nejdříve se ale nechte prohlédnout tamním kožařem, aby mohl zhodnotit Vaši situaci a případné laboratorní stěry pak předepsal, popřípadě vám nasadil vhodnou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak odstranit plisen na nehtu

Příklady kožní plísně a jejich patogenů

  • Plísně na kůži (Tinea corporis) způsobují dermatofyty Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton rubrum a Microsporum canis.
  • Mykóza kůže na nohou (Tinea pedis), kterou nejčastěji způsobuje E. floccosum, Trichophyton rubrum a Trichophyton mentagrophytes.
  • Plíseň ve vlasech (Tinea capitis), kterou způsobují Trichophyton tonsurans, Microsporum canis a Microsporum audouinii.
  • Plíseň ve vousech (Tinea barbae), kterou způsobuje Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton verrucosum a Trichophyton rubrum.
  • Plíseň na nehtech neboli onychomykóza (Tinea unguium), kterou způsobují E. floccosum, Trichophyton rubrum a Trichophyton mentagrophytes.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Složení léku Clotrimazol

Léčivá látka tohoto roztoku je clotrimazolum, přičemž 1 ml léčivého roztoku obsahuje látku clotrimazolum v množství 0,01 g. Pomocnou látkou je propylenglykol. Clotrimazol AL spray je kožní sprej, čirý bezbarvý roztok.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Plíseň nehtů a cukrovka

V 60% případů pacientů s plísní nehtů byla také diagnostikována cukrovka. Později se pak prokázalo, že plíseň nehtů skutečně souvisí se zvýšenou hladinou cukru v krvi. Plíseň nehtů více prosperuje při zvýšené hladině krevního cukru. Proto jstli-li při tělě a máte plíseň nehtů, tak je velká pravděpodobnost, že u vás již trvá také onemocnění cukrovkou. A to samé platí i opačně, máte-li cukrovku, tak vám vážně hrozí onemocnění plísní nehtů.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý večer potřebovala bych poradit na zádech mám bradavici.Můj syn mi d o ní rejpl nechtem a začala mi bolet .Když ležím tak mě překáží a bolí.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normálně zajděte na kožní. Tam vám bolestivý útvar vyšetří a poví vám postup k odstranění. Když to překáží a bolí, tak vám odstranění uhradí vaše zdravotní pojišťovna.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice na zádech

Ložiska kožní plísně

Kůže, nehty a vlasy jsou tvořeny keratinem, který je základní potravou pro dermatofyty, které způsobují kožní plíseň. Vnitřní onemocnění dermatofyty nebylo nikdy pozorováno. Plísně se množí především v okrajových oblastech prstencových lézí, kde bývá součastně i nejsilnější zánět. Pokud patogeny napadnou vlasy, tak bývají často umístěny ve vlasových folikulech.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Plíseň nehtu příznaky

Plíseň nehtů se většinou projevuje změnou barvy postiženého nehtu. Nehet, který postihla plíseň, je zažloutlý, ztluštělý nebo hrbolatý a drolí se nebo se ulamuje. Pod nehtem se také tvoří bílá hmota, jako produkt plísně. Na nehtu dochází k šíření nákazy od volného kraje nehtu a jeho laterálních (postranních) okrajů směrem k nehtovému valu.

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Diskuze

V diskuzi KOŽNÍ NEMOCI U KRÁLÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

můj zakrslý králíček má na zádech dvě dírky jako kousnutí a z jedné dírky jsem mu vytlačila bílý hnis prosím poradtě co to je? a jak léčit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr Svoboda.

Dotaz:
Pokud má králík ušní svrab (prašivinu), je možné bez obav jeho maso konzumovat?

Zdroj: diskuze Kožní nemoci u králíků

Nemocné nehty foto

  • Hrbolaté nehty, co přesně znamenají podélné rýhy na nehtech je popsáno tady: hrbolaté nehty.
  • Fotografie, kde jsou nemocné nehty, ale i také plíseň na rukou a plíseň mezi prsty na rukou, jsou zde: plíseň na nehtech foto.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Teri.

Dobrý večer prosim nevíte co to může být? Mám to na sadech a syn mě do toho rejpl.Začalo to bolet (stipat už nevím a na knižním máji dovolenou .Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na fotografii je vidět zanícený kožní névus. Když nemůžete na kožní, tak zde je rada na domácí léčbu. V lékárně si kupte višněvského balzám a dvakrát denně, vždy po umytí, aplikujte na postižené místo i na náplast, kterou to vždy přelepte. Takto pokračujte asi tak deset dní až do úplného vyléčení. Do té doby nesmíte postižené místo vystavovat na sluníčko ani s tím chodit do solária.

Zdroj: diskuze Bradavice na zádech

Clotrimazol AL spray 1% cena

Aktuální přehled nejlevnějších nabídek Clotrimazolu na trhu je zde.

Zdroj SÚKL, autor ©Mgr. Marie Svobodová

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Plísni podobné nemoci, ale plíseň to není:

  • Folikulitida decalvans (jizvová forma alopecie – vypadávání vlasů).
  • Bakteriální kožní infekce (pyodermie)
  • Diskoidní lupus erythematodes, někdy též nazýván jako kožní lupus erythematodes nebo také chronický diskoidní lupus erythematodes.
  • Lyšej planopilaris, což je zánětlivé kožní onemocnění, které postihuje především vlasové folikuly.
  • Pseudopelade Brocq, což je alopecie atrophicans, která se projevuje jako jizvící alopecie - ztráta vlasů.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Příznaky nehtové plísně

Plíseň nehtů se projevuje jako bílé až žlutavě hnědé zbarvení nehtů, které jsou zbytnělé, změkčené a také deformované. Nejběžnější forma plísně nehtu se nazývá boční subunguální onychomykóza, která se obvykle vyskytuje na palci u nohy. Plíseň nehtu se vyskytuje jen vzácně ve formě, kdy je infikován pouze povrch nehtu, pak je na něm křídově bílý povrch, který zle oškrábat z nehtu. Promixální subunguální onychomykóza je plíseň v nehtovém lůžku a je také velice častá. Plíseň se dostane nejprve lokálně na nehet a až posléze se dostává a rozšiřuje do nehtu.

Plíseň nehtů foto

Tady je vidět několik fotografií s plísní nehtů - onychomykóza foto.

Zdroj: Plíseň nehtů

Canespor a jiná kožní plíseň

Mast z této sady nelze použít k lokální aplikaci na jiná mykózou postižená místa na těle.

Zdroj: Canespor 1x denně sada na nehty

Komplikace při plísni nehtů

Plíseň nehtů je spíše než zdravotní problém, kosmetický a psychosociální problém. Plíseň nehtů často může vést k pocitům studu a nakažení se bojí šíření plísně dále. Mezi hlavní komplikace plísně nehtů patří šíření z nehtu na nehet, což pak vede k jejich úplné ztrátě. Plíseň na nehtu pak na noze může způsobovat bolesti při pohybu. U diabetiků se zase léčba může dlouho vléct v důsledku opožděného hojení, kterým je cukrovka doprovázena.

Zdroj: Plíseň nehtů

Jak na plíseň nehtů u miminek

Na mykózy u miminek mohou pomoci bylinné koupele s tymiánem, šalvějí, březovou nebo dubovou kůrou. Toto onemocnění je vždy vhodné konzultovat s pediatrem.

Zdroj: Jedlá soda na plíseň nehtů


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP