Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

KOZNI VYRAZKA FOTKY

OBSAH

Vyrážka na obličeji ze stresu u dospělých

Na kůži se odráží aktuální stav našeho organismu. Tvoří hranici mezi vnitřním a vnějším. Na kůži se může odrazit nejen stav a fungování vnitřních orgánů, ale i naše emoční naladění. Při stresu, obavách a úzkostech se může zhoršit chronické kožní onemocnění, jak je viditelné například u atopického ekzému, nebo se může objevit nové kožní onemocnění, kde je možné jmenovat například kopřivku.

Zdroj: Vyrážka na obličeji

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KRKU FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zde jsem pro vás připravila fotky, na kterých je vidět rakovina krku v různých projevech. Fotky jsou zde: www.google.cz/search…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rakovina krku foto

Vyrážka při HIV

Vyrážka při HIV se objevuje jak na začátku onemocnění, tak i v pokročilých stadiích. Pokud máte pupínky a nejdou jednoduše vysvětlit nebo jednoduše léčit, pak pomyslete i na možnost, že jste se nakazili HIV. Tady je několik fotografií, na kterých je vidět HIV vyrážka.

Zdroj: Infekce HIV

Poradna

V naší poradně s názvem KOZNI VYRAZKA PO KOUPANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den potřebovala bych poradit byli jsem na koupalisti dva dny za sebou a po navratu se manzelovi objevila cervena vyrazka v oblasti hrudi a bricha nesvedi ale jsou to takove maly cervene pupinky.Nevime co to muze byt a co nato pouzit dekuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Červené pupínky, tak zvané exantémy, jsou vířivkový exém. Pomáhá na to mast s antibuotiky, která je na předpis. Když to ale necháte být v klidu, čistotě a suchu, tak se s tím tělo vyrovná samo a do 14 dnů to zmizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kozni vyrazka po koupani

Alergická vyrážka – fotky

Zde můžete vidět, jak vypadá alergická vyrážka.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Diskuze

V diskuzi PODKOŽNÍ AKNÉ NA BRADĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stop.akne.

Díky moc za rady, p. Cempírku, jsme vděčni za vaši podrobnou zprávu.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Dobry den,
mam stejny problem jako pani viz výše. Je mi 26 let a nikdy jsem akne netrpela. Posledni 2 roky se mi objevilo akne, opakujici se stale jen na brade. Projevuje se hnisavyma pustulama, kt. se vyleci a sup za par dni je to cele dokola. Poradna lecba od kozni (zynerit, akneroxid, skinoren) vubec nepomahaji. Napadlo mne, zda opravdu nemuzu mit trudnika? Kozni mi tvrdi, ze mam akne. Ale muze se projevit v takovem veku akne? Chtela bych se zeptat, zda by jste podle fotky mohl poradit? Uz jsem z toho celkem zoufala.

Moc dekuju za odpoveď Martina

Zdroj: diskuze Podkožní akné na bradě

Anorexie − fotky

Zde můžete vidět fotky lidí trpících anorexií.

Zdroj: Jak překonat anorexii

Kožní alergie fotky

Fotografie, na kterých jsou vidět typické příznaky kožní alergické reakce, jsou zde: kožní alergie foto.

Zdroj: Alergie na kupované potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Pritel ma na prirozeni bile skvrny dlouho mi trvalo ho premluvit at si zajde k lekari,kdyz uz se rozhodl tam zajit byl dost sklaman.Lekar byl dost neochotny a jen mu zdelil ze to jsou pig.skvrny a kdyby mohl tak zakrici dalsi pacient.Uz jsme toho dost precetli a zjistujeme ze to muzou byt jen skvrny z nedostatku vytaminu.Tak bych se chtela zeptat da se presne zjistit o jaky druch skvrn se jedna a nebo mame zustat u toho co nam rekl kozni lekar?Dejuji za odpoved popripade rady jak se skvrn zbavit Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Jano, takhle na dálku se to nedá určit. Nejlepší by bylo pořídit několik fotek z různých úhlů, aby byly dobře vidět pigmentové skvrny i zdravá pokožka. Pak fotky nahraj někam na net (třeba rajce.cz) a napiš sem odkaz na fotky. Potom uvidíme, co se s tím dá dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé pigmentové skvrny

Novorozenecká vyrážka

Běžná novorozenecká vyrážka se objeví brzy po porodu, většinou okolo 3. týdne života. Během několika dní sama bez léčení zmizí. Kůže novorozence je velmi citlivá, proto se na ní snadno objeví kopřivka, pupínky nebo vyrážka.

Příznaky

U dětí se může objevit po celém těle, na rukou, na zadečku pod plenkami nebo pouze na obličeji. Projevuje se tak alergie, infekční nemoci, atopický ekzém nebo pouze běžné novorozenecké akné.

Co s tím dělat

Původ vyrážky u dětí pozná spolehlivě pouze kožní lékař. I když může kůže miminka vypadat někdy děsivě, většinou nejde o závažný problém.

Obrázky

Takto vypadá novorozenecká vyrážka.

Zdroj: Dětské pupínky

Diskuze

V diskuzi PUCHÝŘKY PO CELÉM TĚLE-SVĚDIVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radmila Lőrinczová.

Prosím o radu kamarádčina maminka má malé puchýřky skoro po celém těle a je z toho nanervy. Trvá to už dlouho a každý pohyb či dotek trička nebo i kalhotky na těle ji šíleně svědí a pořád jen brečí a brečí. Bohužel jsem to nevyděla tak to nemohu blíže popsat. Byla i na alergologii kde ji vzali vzorek kůže a nic nebylo zjištěno. Kdysi měla rakovinu a ted´jí někdo postrašil že to může být příznak že se to vrací. Prosím zkuste poradit je mi ji hrozně líto je strašně hodná. Děkuji Radmila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kaja.

dobry den cca dva mesice sd mi zjevy vyrazka na cele tvari.A na tela vyrazkA s puchyri.Co to muue byt?hrozne to svedi.

Zdroj: diskuze Puchýřky po celém těle-svědivé

Prevence alergie

Vyvarovat se kontaktu s látkami, o kterých víme, že nás alergizují.

Zdroj: Kožní vyrážka z potravin

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

To, co vidíte na svém nehtu u malíčku na noze, je následek úrazu z konce prosince. Nárazem došlo k poranění místa, kde vzniká nehet. Toto místo je skryto hluboko pod kůží a trvá to 3 měsíce, než vyleze na povrch. Nehet na prstech u nohou roste mnohem pomaleji, než nehty na rukou. Nemusíte mít strach, že jde o něco nebezpečného.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivan.

Dobrý den, mohu vás poprosit o odpověď na příspěvek výše? Jsou tam fotky. Děkuji.

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Projevy alergie na kůži

Na alergen v potravě může reagovat i kůže. 30 až 60 minut po snědení nevhodné potraviny se mohou objevit různé výsevy, zarudnutí, pocity svědění kůže. Přetrvávání kožních projevů může být různě dlouhé, někdy pár hodin, jindy pár dní. Pokud máte kožní problémy, je dobré myslet i na možnost alergie na některou potravinu. Pro potravinovou alergii je typické, že jsou kožní projevy souměrné. Pokud jsou například v loketních jamkách, tak jsou na obou rukou a podobně.

Zdroj: Kožní vyrážka z potravin

Poradna

V naší poradně s názvem KOPŘIVKA NA KŮŽI FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Našla jsem pěkné fotky, kde je dobře vidět červená kopřivka na kůži, tak vám sem posílám odkaz: www.google.cz/search…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kopřivka na kůži foto

Svědivá vyrážka na nohou – léčba

K základnímu ošetření patří podávání léků proti alergii a vyvarování se kontaktu s alergenem. Pro zlepšení stavu pokožky se používají zvlhčující krémy.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

Dobrý den děkuji za tip ale chtěla bych se zeptat jak se používá Hydrichinon jak to ředit ,protože to je na fotky přípravek.A mýdlo s kyselinou kojic jsem nenašla.Moc děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hydrochinon se neředí, kupuje se již zapracovaný v krému. Například tady je několik přípravků na bělení kůže: www.kosmetika-krasa.…
Mýdlo s kyselinou kojic se dá koupit v zahraničních internetových obchodech, například tady: www.amazon.com/s/ref…

Zdroj: diskuze Pigment

Červená vyrážka na obličeji

Pokud se na vaší pokožce občas objeví svědící suchá červená vyrážka, mohlo by se jednat o virový exantém pityriasis rosea, který se nemusí léčit, neboť spontánně odezní. Jiným důvodem může být akutní stadium ekzému či lupénky. Tato onemocnění vždy musí posoudit kožní lékař.

Červená vyrážka z mrazu se nazývá oznobeniny (perniones), nejde vyloženě o omrzliny, ale o poškození kůže vlivem povětrnostních podmínek, přičemž následky mohou být i trvalé. Musíte pokožku maximálně chránit před výkyvy teplot, promazávejte ji například Bepanthenem, chraňte ji i před sluníčkem. Víc proto udělat nemůžete.

Červená suchá vyrážka na obličeji se šupinkami bývá charakteristická pro periorální dermatitidu (lidově perorální dermatitida). U tohoto onemocnění je důležité vysadit veškeré krémy, make-up – právě tato pravidelná a dlouhodobá hydratace pleti je totiž hlavní příčinou tohoto stavu. Určitě je důležitá návštěva kožního lékaře, který nasadí celkovou léčbu.

Zde můžete vidět, jak vypadá červená vyrážka na obličeji.

Červená vyrážka v obličeji může mít více příčin:

  • Zvýšená cévní reaktivita, která vede při psychické zátěži nebo výkyvech teplot k většímu prokrvení a tím k zarudnutí. S tímto jevem se nedá nic dělat.
  • Může jít také o projevy ekzému (ten svědí). V tomto případě kožní lékař předepíše vhodný krém, po kterém tyto problémy zmizí.
  • Zarudnutí v obličeji je typické také pro růžovku. Zde je opět nejlepší navštívit lékaře a nechat si předepsat vhodný preparát.

Zdroj: Vyrážka na obličeji

Poradna

V naší poradně s názvem VYRAZKA NA TELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svobodova dana.

ahoj mam jiz 3tyden problem s vyrazkou,ktera se me postupne a nepravidelne objevuje na tele.udela se me bily flek ohraniceny svetle cervenym okrajem a svedi me to.byla jsem u obvodni lekarky a ta me rekl,ze je to neznameho puvodu a dala me kortikoidni mast a claritin nejak to nezabira.proto jsem se obratila na vas,jestli ma nekdo podobny nebo mel problem.diky dandy

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já bych na to zkusila tekutý pudr s obsahem zinku a kafru. A až by to přestalo svědit, tak bych postižená místa promazávala kalciovou mastí. Zkus to. Kožní problémy se často léčí metodou pokus omyl.

Zdroj: diskuze Vyrazka na tele

Vyrážka na stehnech u dětí

Vyrážka na stehnech může signalizovat alergie, mykózy nebo atypickou formu atopické dermatitidy. Vyrážka na stehnech se může objevit při nošení nových kalhot, které ještě nebyly vyprány, nebo kalhot vypraných v novém pracím prostředku.

Příznaky

Vyrážka může mít různý charakter: od drobných červených skvrn nevystupujících nad povrch přes pupínky až po hrboly a puchýře.

Co s tím dělat

Při výskytu se doporučují stěry na mykologické i bakteriologické vyšetření, pokud antibiotikum nepomáhá, je nutné nasadit například krém Imacort a následně dle vyšetření kultivace jinou cílenou léčbu.

Obrázky

Takto vypadá vyrážka na stehnech u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Jaké potraviny způsobují alergii?

Různí lidé trpí různými potravinovými alergiemi. Závisí pouze na vyvarování se konzumace látek způsobujících potravinovou alergii. Pokud přestanete jíst alergenní potravinu, zabráníte tím i tvorbě vyrážky a jiným alergickým projevům.

Zdroj: Kožní vyrážka z potravin

Vyrážka

Organismus na napadení zákožkou reaguje alergickou reakcí. Mohou vám zduřit mízní uzliny, na kůži se objeví pupínky a uzlíky, odlupuje se kůže, u osob s oslabenou imunitou a u starých lidí se vytvářejí strupy, které nesvědí, ale jsou plné parazitů. Škrábáním si můžete do kůže nanést další infekci, kůže hnisá, bolí.

Zdroj: Svrab kožní onemocnění u lidí

Vyrážka v tříslech

Vyrážku v tříslech mohou připomínat kožní výrůstky. Jedná se o malinké laloky tělové barvy či malinko tmavší, které visí na kůži. Jsou obvykle na krku, hrudníku, zádech, v podpaží, pod prsy nebo v oblasti třísel, většinou u žen a starších lidí. Nejsou nebezpečné a v drtivé většině případů nezpůsobují žádnou bolest, pokud nedojde k jejich podráždění kupříkladu oděvem. Lékař je může odstranit vyříznutím či vypálením.

Zdroj: Druhy vyrážek

Příznaky

Svědivé červené pupínky na krku, v podpaží, na prsou a v tříslech jsou důsledkem nahromadění potu, který se jinak běžně odpařuje a tím pokožku ochlazuje. Při nadměrném pocení se ale mohou vývody potních žlázek ucpat a vytvoří se puchýřek se zánětem v okolí. V žádném případě puchýřky nezakrývejte, podpořili byste tím pocení a další ucpávání potních žlázek. Hojení dobře urychlí čerstvý vzduch.

Zde můžete vidět, jak vypadá vyrážka z potu.

Zdroj: Vyrážka z potu

Plísni podobné nemoci, ale plíseň to není:

  • Folikulitida decalvans (jizvová forma alopecie – vypadávání vlasů).
  • Bakteriální kožní infekce (pyodermie)
  • Diskoidní lupus erythematodes, někdy též nazýván jako kožní lupus erythematodes nebo také chronický diskoidní lupus erythematodes.
  • Lyšej planopilaris, což je zánětlivé kožní onemocnění, které postihuje především vlasové folikuly.
  • Pseudopelade Brocq, což je alopecie atrophicans, která se projevuje jako jizvící alopecie - ztráta vlasů.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP