Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

KTERÉ LÉKY NA HEMEROIDY BEZ LÉKAŘSKÉHO PŘEDPISU

OBSAH

Příznaky hemoroidů

  • Hemoroidy se projevují krvácením, které je patrné po defekaci na toaletním papíru.
  • Hemoroidy mohou v okolí konečníku způsobit tlaky, bolesti, pálení a svědění a jiná nepohodlí.
  • Hemoroidy často doprovází zánět, otok a podráždění konečníku.
  • Hemeroidy je možné nahmatat, jako takové výhřezy, které jsou cítit jako malé bouličky v okolí konečníku, tak zvaný prolaps konečníku.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Diskuze

V diskuzi LÉKY BEZ PŘEDPISU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolina Forstová.

Indap,Moduretik

APO-Allopurinol

Detralex

Amprinal

Zaildar

Tyto léky jdou nahradit léky bez předpisu?Poraďte,prosím

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léky bez předpisu?

Čaje

Při purinové dietě je důležité stravovat se pravidelně a přijímat dostatek tekutin, a to 2–3 l denně. K pití jsou nejvhodnější ovocné a bylinné čaje, demineralizovaná voda, popřípadě alkalické minerálky dle doporučení lékaře.

Zdroj: Dna – léky bez předpisu

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den jsem po operaci hemeroidu a v konečníku vznikla trhlina ,při vyprazdnování hrozně bolí.Použila jsem už mast dubovou kůru gel ,řapík lékařský ,kopřivovou mast ,home stop gel ,faktu gel i čípky a stále se nehojí .Prosím poradíte děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Operace neřeší příčinu hemeroidů (proč se vlastně tvoří) a tak se hemeroidy i po dobře provedené operaci zase po čase vytvoří znovu. Půjdete pak znovu na další operaci? A kolik operací hemeroidů budete potřebovat v průběhu svého života? Hemeroidy si způsobujeme sami svým nezdravým jídlem, které z nevědomosti jíme často i několikrát denně. Hemeroidy jsou proto především důsledkem nevhodné výživy, a proto jedině její cílenou úpravou si je zase dokážeme přirozeně odstranit tak, že postupně přestanou krvácet a vstřebají se. Pokud Vás zajímá, jak si můžete trvale vyléčit hemeroidy bez nutnosti operace, jen pomocí úpravy své výživy, volejte 608 155 338.

Zdroj: diskuze Hemeroidy

Hemoroidy foto

Hemoroidy (lidově hemeroidy) můžete mít vnitřní anebo vnější. Jak vypadají vnější hemeroidy u konečníku, si můžete prohlédnout zde: hemeroidy foto.

Zdroj: Hemeroidy a jejich domácí léčba

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

Dobri den chcem sa opitat ci sa mozu hemeroidy objavit aj po uzivani antibiotik ak som neuzival probiotika?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika přímo hemoroidy nezpůsobují, ale často vyhubí střevní mikroflóru a to pak způsobí urputné průhmy, při kterých mohou vzniknout hemoroidy a nebo bolesti v oblasti konečníku. Probiotika se užívají s antibiotiky, aby doplňovaly tuto vyhubenou střevní flóru a omezily se tak nepříjemnosti s průjmem. Probiotika vám poskytnou stejnou pomoc, i když je užijete po skončení léčby antibiotiky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Boleni a krvácení zadku

Hemeroid, nebo hemoroid?

Pro hemoroidy se často nesprávně používá výraz hemeroidy. Ať už jim říkáme tak či onak, má s nimi podle statistik zkušenost sedm z deseti lidí. Někteří se s tímto problémem setkají jen jednou nebo dvakrát za živout, ale většina se tímto onemocněním trápí dlouhodobě a nepříjemné příznaky se často vracejí.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

je možné koupit antibiotika bez lékařského předpisu nebo který lékař mi je může předepsat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Antibiotika jinak než na předpis koupit nejdou. Předepsat je může kterýkoli doktor, i praktický lékař. Na svědění penisu zpravidla antibiotika nepomůžou. Na to se předepisuje mast s kortikoidy, která nepříjemné svědění rychle odstraní. Doporučuji nestydět se a zajít ke kožnímu lékaři, nežli se snažit o samoléčbu ATB.

Zdroj: diskuze Svědění penisu

Léky na dnu bez předpisu

Mezi volně prodejné léky při onemocnění dnou patří bromelin, omega-3 mastné kyseliny z rybího tuku nebo lněného oleje, které mohou snižovat hladinu zánětlivých leukotrienů, které poškozují tkáň. Zánět zmírňuje také vitamín C a E.

Při onemocnění dnou se dají využít i homeopatické léky:

  • Ammonium benzoicum (Ammoniumbenzoat)– při usazování krystalků kyseliny močové v kloubech.
  • Colchicum (ocún) – při zánětech palců u nohou, tuhých a horečnatých kloubech, při dně paty.

Zdroj: Léky na dnu bez předpisu

Diskuze

V diskuzi ODSTRANĚNÍ HEMEROIDŮ BEZ OPERACE HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Vopatová.

Dobrý den.Které zařízení v Praze odstraní hemeroidy bez operace a je to hrazené pojišťovnou?Děkuji za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana Gatyasova.

Prosim mam venkovni hemeroid bojim se strasne moc operace prosim mohu navstivit vad dekuji

Zdroj: diskuze Odstranění hemeroidů bez operace hrazené pojišťovnou

Fotky

A jak vypadají takové hemoroidy, se můžete podívat zde.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bětka.

Bohužel mám s tímhle problémem taky zkušenost. Prvně se mi objevily po porodu, léčila jsem Detralexem, což mi po pár dnech pomohlo a naivně jsem si myslela, že už mám klid, tak jsem s léčbou přestala. No za nějaký čas to bylo zase zpátky. Takže jsem opět nasadila léčbu podle mudry a tentokrát dodržela. Od té doby (je to ca 2 roky) mám klid.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léky na hemeroidy

Jak poznat hemeroidy

Typicky se hemoroidy projevují bolestí, svěděním a krvácením. Krvácení se objevuje v podobě světlé krve na toaletním papíru a doprovází je pocit vlhka. Při opakovaných a dlouhodobých potížích zprvu vznikají hemoroidy, které lze manuálně zatlačit. V pokročilejší stadiích již toto není možné a je nutný zásah lékaře, neboť existuje riziko komplikací (infekce, trombóza, odumírání tkáně či vznik anémie v důsledku zvýšeného krvácení). Popsané příznaky se mohou objevit i u jiných závažnějších onemocnění, a tak je vhodné při přetrvávajících potížích či při změně jejich charakteru navštívit lékaře, aby mohl provést komplexnější vyšetření. Za hlavního viníka vzniku hemoroidů se označuje sedavý způsob života. Při něm se městná krev v žilách v pánvi. Stejně tak k němu přispívá i složení stravy a následně stolice.

Zde naleznete více informací k této tematice a také odkaz na fotografie (fotky).

Zdroj: Léky na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY A PRŮJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Žák.

Dobrý den!Obracím se na vás s velkou prozbou o pomoc a radu!!!Jsem řidič z povolání - autobusák a trpím problémy s hemeroidy!!!Zrovna ted se mi přihodilo že jsem dostal ošklivou chřipku a lékař mi musel naordinovat troje antibiotika!!!!Bohužel jsem z nich dostal sillný průjem,který trval cca 14 dnů!!!To již mi z konečníku začala tect čirá krev a hrozné pálení!!!Lékař mi zdělil že mi praskl nějaký hemoroid!!!Já však z toho dostal řitní abces!!!!Velké teploty a hrozné bolesti!!!Po celou dobu jsem dělal koupele v teplé vodě s Hypermanganem!!!Nakonec mi abces prasknul!!!Navštivil jsem opět lékaře!Po vyšetření mi zdělil že na řezání to již prý není a že mám dále pokráčovat v koupelích a k tomu so zakoupit čípky Ma stu!!!Bydlím v Mostě!Chci se touto cestou vás zeptat,jestli by jste mi mohli poradit,kde je nejbižší středisko,kde hemeroidy odstranují lejzrem a nebo co mám užívat,aby to bylo co nejvíce účinné???Předem děkuji za vaší radu a pomoc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iveta.

Dobrý den,chci se zeptat.Mám vnitřní i vnější Hemeroidy a mám stále průjem Při vyprazdňováni mi teče čistá krev do mísy.Je to rakovina?Salmuleozu nemám.Děkuji za odpověď.Iveta

Zdroj: diskuze Hemeroidy a průjem

Je to účinná mast na hemeroidy?

Framykoin obsahuje kombinaci antibiotik se širokým spektrem účinku, která působí na původce kožních onemocnění. Framykoin se používá u dospělých i dětí od novorozeneckého věku k místní léčbě kožních infekcí způsobených bakteriemi, jako je impetigo (hnisavé puchýřky, zejména na obličeji u dětí), hnisavý zánět vlasových a vousových míšků, nežity, infikované vředy, různá menší infikovaná poranění (škrábnutí, odřeniny kůže, drobné rány a spáleniny), infikované ekzémy a proleženiny. Tudíž je možné použít framykoin i na infikované hemeroidy (respektive hemoroidy).

Před použitím přípravku Framykoin se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem, případně zdravotní sestrou. Framykoin nelze používat na rozsáhlé mokvající plochy a na bércové vředy kvůli nebezpečí jeho vstřebání. Přípravek nesmí přijít do styku s očními spojivkami.

Zdroj: Framykoin na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Zaoral.

dostanu lék Xarelto bez lékařského předpisu a co stojí děkuji za odpověď zaoral

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Xarelto je k dostání pouze na lékařský předpis. Proč? Xarelto je lék, který zpomaluje srážlivost krve a při nesprávném použití může přivodit život ohrožující stavy. Ačkoli je Xarelto na předpis, tak jen někteří pacieni získají příspěvek od pojišťovny. Cena léku Xarelto bez příspěvku od pojišťovny je 1700 až 1800 Kč za 28 tablet 15mg Xarelta. Vybraní pacienti mohou získat příspěvek od pojišťovny ve výši 960 Kč. Aktuální informace o podmínkách získání příspěvku od pojišťovny i ceny naleznete tady: www.sukl.cz/modules/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarelto cena

Co pomáhá na hemoroidy

Vznik a zhoršení hemoroidů lze ovlivnit, a to těmito faktory:

  • úprava stravovacích návyků – pravidelná lehká strava zahrnující dostatek ovoce, zeleniny a vlákniny do denní stravy, dodržování optimálního pitného režimu a omezení alkoholu, kávy, černého čaje a kořeněných jídel
  • nácvik defekačního reflexu a zamezení dlouhému sezení na toaletě
  • zvýšená hygiena v anální oblasti (v případě sedavého zaměstnání možno využít například vlhčených ubrousků s dubovou kůrou)
  • volba vhodných pohybových aktivit, jako například lehčí turistika, plavání (potíže se naopak mohou zhoršovat při jízdě na kole, koni či při vzpíraní a podobně)

Zdroj: Léky na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLÉM S EREKCÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Heřmanová.

chtěla bych se zeptat přítel má cukrovku bere léky, jedny které mu lékař předepsal mu způsobily problém s erekcí trvá to zhruba rok ale při jiném způsobu dráždění nějakou erekci má na penisu je vidět zvětšení ale nemůže dosáhnout takové tvrdosti aby jsme mohli souložit já mu našla informace o přírodních doplncích stravy přemýšlel o viagře já našla tablety Levitra prý jsou účinné nerada bych aby se příteli něco stalo jen aby mohl souložit jeho doktor mu řekl,že neví jestli to bude fungovat děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Problém s erekcí u cukrovky je bohužel velmi častý. Neschopnost dosáhnout erekci souvisí se změnami v krevním séru, které ovlivňuje činnost nervů a svalů v a kolem penisu. Tento problém se vyskytuje až u 75 % mužů s cukrovkou. K dispozici je několik skvělých léků, které skutečně účinkují, mezi ně patří Viagra, Cialis a Levitra. Bohužel neúčinkují u každého stejně dobře a u některých mužů nejdou použít vůbec kvůli jejich srdečním onemocněním. Dalším řešením je injekční aplikace látky do penisu, která způsobí erekci i bez vzrušení, zde se přípravek jmenuje Alprostan s účinnou látkou Alprostadil. Alprostadil zvyšuje účinky Warfarinu a ostatních antikoagulantů, takže je třeba změnit jejich případné dávkování. Pak jsou také k dispozici penilní implantáty, které dokáží penis napřímit takřka na povel. Možností je zde hodně a nejlepší z nich můžete vybrat po dohodě s vnímavým urologem, popřípadě sexuologem. Léky zde zmíněné doporučuji obstarat přes lékárny po předložení lékařského předpisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Problém s erekcí

Jak léčit dnu

Základem péče při dně je příslušná dieta. Jestliže se zbavíte přebytečných kil, může se tak upravit hladina kyseliny močové a zmírnit příznaky onemocnění. Snažte se omezit maso, tučné sýry a další jídla obsahující větší množství purinů.

Zdroj: Léky na dnu bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY LEJZREM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Žák.

Dobrý den.Obracím se na vás s velkou prozbou o radu a zároven pomoc!Jsem řidič autobusu městké hromadné dopravy!Bohužel jsem začal mít problémy s hemeroidy!!!Z tohoto důvodu se na vás obracím,jestli by jste mi mohli poradit,kde je nejbližší místo,kde se odstranuje tento problém lejzrem???Bydlím v Mostě!!!Předem děkuji za vaší pomoc a radu!!!Se srdečným pozdravem Jaromír Žák.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejblíže od Mostu provádí abulantní odstranění hemoroidů laserem v Praze:
- na soukromé klinice HemoClinic www.hemoclinic.cz/
- na klinice ProctoClinic www.onclinic.cz
- v ambulanci MUDr. Zbyněk Dvořák www.chirurgie-dvorak.cz

Zdroj: diskuze Hemeroidy lejzrem

Konečník anatomicky

Název konečník, latinsky rectum, počeštěně rektum pochází z latinského intestinum rectum „rovné střevo“. Konečník je poslední část trávicí trubice, zakončená řitním otvorem, jímž se vyměšují nestrávené zbytky potravy ven z organismu. Z druhé strany na konečník navazuje sestupný tračník tlustého střeva.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Nežádoucí účinky

Přípravek je obvykle dobře snášen. Při jeho užívání se výjimečně mohou vyskytnout u některých pacientů mírné zažívací potíže (nevolnost, zvracení, obtíže při trávení, bolesti žaludku), popřípadě závratě a bolesti hlavy, které nejsou důvodem pro přerušení léčby.

Jestliže zaznamenáte jakýkoliv nežádoucí účinek, který není uveden v této příbalové informaci, oznamte to prosím svému lékaři nebo lékárníkovi. Interakce s jinými léčivy nejsou doposud známy.

Zdroj: Detralex na hemeroidy

Domácí léčba hemoroidů

Jak se co nejrychleji zbavit hemoroidů? Tak tuto otázku si klade snad každý, kdo tímto onemocněním trpí. Ke zmírnění potíží, jako je podráždění, svědění, pálení a mokvání, slouží čípky a rektální masti pro léčbu hemoroidů s obsahem diosminu a hesperidinu, které příznivě ovlivňují stav žil.

Co pomáhá:

  • čípky – zmírňují nepříjemné tlaky, bolest, svědění či pálení v konečníku (Spofax, Faktu)
  • krémy – působí protizánětlivě a ulevují od bolesti (Procto-Glyvenol, Hemoral)
  • masti – napomáhají zástavě krvácení, přinášejí úlevu od bolesti i svědění, zároveň regenerují postiženou oblast (Faktu)
  • gely – uleví od bolesti a působí na vstřebávání otoků (Herbactive gel, Hemostop gel)
  • léky proti bolesti – rychlá úleva od bolesti, pomáhají volně prodejná analgetika
  • bylinné koupele (Hemoral)
  • bylinky – velmi účinné jsou koupele v odvaru z dubové kůry nebo hojivého heřmánku

Zdroj: Hemeroidy a jejich domácí léčba

Maximální bezpečná dávka

Paracetamol se prodává ve formě nepotahovaných bílých tablet nebo v podobě čípků a suspenze. Na předpis je dostupný také jako infuze pod obchodním názvem Perfalgan. V Česku je lék schválen a běžně používán, zakoupit se dá i bez lékařského předpisu v lékárně pod obchodním názvem Paralen, výrobcem je společnost Zentiva. Dalšími léky obsahujícími paracetamol jsou například Panadol, Febrisan, Medipyrin a Coldrex.

Obvyklé dávkování je 500–1000 mg paracetamolu v jedné dávce (tedy 1–2 tablety Paralenu), lze opakovat po 4–6 hodinách, maximálně však 4 g (8 tablet Paralenu) za den. Děti obvykle užívají 10–15 mg/kg své váhy, maximálně pak 50 mg/kg za den. V těhotenství smí být paracetamol užíván ve všech trimestrech. Existuje i Paracetamol ve formě šumivých tablet a injekčního roztoku.

Paracetamol nesmí být užíván spolu s jinými inhibitory COX-2, například nimesulidem (přípravky Aulin, Nimesil a další), a s jinými léky, o kterých je známo, že ovlivňují játra, nebo pokud je přítomno jiné vážné onemocnění jater nebo akutní zánět jater. Dále pak nesmí být užíván při hemolytické anémii (typ chudokrevnosti).

Zdroj: Léky obsahující paracetamol

Epsomská sůl a glycerin

Rovněž tato méně známá domácí léčba může pomoci s bolestivými hemoroidy. Pomocí jednoduchých složek vytvoříte směs, kterou aplikujete přímo na postižené oblasti.

Postup: Smíchejte 2 lžíce epsomské soli s 2 lžícemi glycerinu. Naneste směs na gázovou podložku a položte ji na bolestivou plochu. Nechte působit po dobu 15–20 minut. Opakujte každé čtyři až šest hodin, dokud se bolest nezmírní.

Zdroj: Nejlepší lék na hemeroidy

Vnější a vnitřní hemoroidy

Vnější hemoroidy – malé měkké uzlíky zbarvené do modra, které se vyskytují kolem řitního otvoru, vnější hemoroidy nekrvácí.

Vnitřní hemoroidy – nacházejí se uvnitř konečníku a způsobují otoky, následné bolesti a krvácení při stolici. Bohužel někdy dochází k jejich nepříjemnému vyhřeznutí (prolaps), kdy je potřeba vrátit je operativně zpět. Obecně jsou vnitřní hemoroidy ale méně bolestivé než vnější.

Vnitřní hemoroidy se projevují nebolestivým krvácením, zatímco vnější se vyznačují bolestivým vyprazdňováním.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP