Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

KURKUMIN

OBSAH

Kurkumin a rakovina

Kurkumin působí na nádory velkým množstvím různých mechanismů. V šířce působení jde asi o jednu z vůbec nejmohutnějších látek s protinádorovým působením vůbec. Kurkumin účinně ovlivňuje průběh rakoviny kůže (a to dokonce i při lokálním podávání mastí obsahujících kurkumin), rakoviny tlustého střeva, slinivky břišní nebo prostaty.

Zdroj: Kurkumin

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽE SE JÍST KURKUMA PŘI PBC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika .

Dobrý den.Ráda bych se dověděla,jestli při onemocnění primární biliární cirhoze mohu jíst jídla s kukumou.Velice děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle výzkumů provedených na zvířatech je kurkuma prospěšná při primární biliární cirhóze. Kurkuma obsahuje kurkumin, což je polyfenol, který by mohl podle těchto výzkumů zmírnit poškození jater.
Doporučené dávky pro lidi jsou:
- standardizovaný prášek kurkuminu: 400 - 600 mg je třeba vzít třikrát denně
- sušený kořen v prášku: denní dávka je 1 až 3 gramy
- tekutý extrakt: 30 až 90 kapek
- tinktura: 15 až 30 kapek.
Pokud se kurkuma užívá jako potravní doplněk, tak může zhoršit jiná onemocnění, například cukrovku nebo Gastroezofageální reflux (GERD). Také těhotné a kojící ženy nesmí kurkumu užívat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Může se jíst kurkuma při pbc

Co je to kurkumin

Pro užití jako doplňku v léčbě je potřeba rozlišit kurkumu a kurkumin. Kurkuma je usušená rostlina, která se používá jako koření, a její užívání je vhodné jako prevence k udržení zdraví. Kurkumin je hlavní farmakologicky účinná látka v kurkumě a je vhodné tuto formu užívat při nemoci. Kurkumin je velmi bezpečnou látkou i při konzumaci mnoha gramů každý den, nebyly popsány prakticky žádné nežádoucí účinky. Kurkumin působí léčivě proti většině civilizačních chorob.

Zdroj: Kurkumin

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 - RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Dobrý den, Condrosulf 800 mg beru 20 dní, a poslední dva dny mi v pravém koleni nastala ukrutná bolest, koleno neohnu. Musela jsem si vzít Ibalgin. Je možné, že by u mne došlo po tak krátké době naopak ke zhoršení? Děkuji za odpověď. S pozdravem Hořejšová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Condrosulf obsahuje látku chondroitin, který může pomoci omezit erozi chrupavky. Chondroitin ovšem nijak neovlivňuje ani nemírní případné záněty v kloubu, které způsobují bolest. Pro zmírnění bolestí kloubů se doporučuje užívat tuto kombinaci pěti přírodních látek:
- Kolagen typ II.
- Boswellia serrata, také známá jako kadidlo, je rostlina původem z indického subkontinentu, která se v tradiční ajurvédské medicíně používá po tisíce let ke zmírnění bolestí kloubů.
- Kurkuma je oddenková rostlina podobná zázvoru, která je přirozeným zdrojem kurkuminu. Kurkumin snižuje hladiny prozánětlivých cytokinů a poskytuje ochranu před škodlivými účinky zánětu.
- Piperin, alkaloidní sloučenina zodpovědná za štiplavost černého pepře. Piperin se obvykle používá ke zlepšení biologické dostupnosti kurkuminu a má také své vlastní přirozené protizánětlivé vlastnosti.
- MSM Methylsulfonylmethan je bezbarvá organosírová sloučenina, která si získala reputaci jako bezpečný, přirozeně se vyskytující doplněk pro úlevu od kloubních potíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 - recenze

Prodej kurkuminu

Na trhu se setkáte se spoustou „kurkuminů“, jak si ale vybrat ten správný výrobek, který bude mít zaručené kvalitní složení? Nekupujte zboží od firem, které pouze přeprodávají jakékoliv „no name“ výrobky. Ačkoliv mohou mít lákavou cenu, nikdo vám nezaručí, že v jejich kapslích či tabletách naleznete pouze čistý kurkumin.

Zdroj: Kurkumin

Poradna

V naší poradně s názvem DVOJNASOBEK ZELEZA V KRVI - THALASSEMIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anicka.

Dobry den, cca pred 14 dny, jsem byla pri vysledky kompletni laborky u lekare a byl udiveny, ze se nikdy nesetkal s mnozstvim zeleza v krvi, jako u mne. Mela jsem dvojnasobek maximalni hodnoty. Podal mi informaci, ze mam thalassemii myslim minor. Pry tu nejmirnejsi formu nebo tak neco. At se nedesim, ze se to neleci atd. Cetla jsem priznaky atd. a vse sedi ale nikde neni, zda se nemoc casem horsi nebo zmizi nebo zustane ve forme ve ktere je. Muzete mi prosim k tomu neco rici? Pripadne mi poradit, jak muzu snizit hladinu zeleza a predchazet jeho navyseni? :-( Moc dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za prvé a především vždy následujte pokyny svého lékaře, který může navrhnout rutinní flebotomii (odběry krve) v případě, že by diagnóza byla hemochromatóza, nejběžnější forma onemocnění z nadbytku železa. Co se týče změny stravovacích návyků, tak zde je několik rad.

1) snižte spotřebu masa a zvolte potraviny rostlinného původu, které nejsou tak vstřebatelné v těle;

2) nevařte v železné pánvi nebo hrnci;

3) nejezte zpracované potraviny (například cereálie, bílé pečivo, sušenky, atd.), které jsou "stabilizované" železem;

4) otestujte si svoji pitnou vodu, že v ní není železo - možná investujte do filtru na pitnou vodu;

5) neužívejte multivitamín nebo jakékoli potravní doplňky obsahující železo;

6) zkuste užívat kyselinu fytovou alias Inositol označený jako IP6;

7) kurkumin (žluté koření, které obsahuje kurkuma), zelený čaj, rozmarýn, a vápník. U všech těchto potravin bylo prokázáno, že snižují vstřebávání železa, když byly konzumovány s potravinami bohatými na železo;

8) vyhněte se doplňkům stravy s vitaminem C, neboť tento vitamín zlepšuje vstřebávání železa z potravy;

Pravidelně docházejte ke svému lékaři k měření hladiny železa v krvi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dvojnasobek zeleza v krvi - thalassemie

Účinky na lidské zdraví

Kurkumin příznivě ovlivňuje průběh revmatoidní artritidy, je například stejně účinný jako nesteroidní antirevmatikum fenylbutazon. Kurkumin ovšem působí i na nespecifické záněty střeva, jako jsou ulcerózní kolitida a Crohnova nemoc, nebo proti zánětům oka. Zabraňuje také infekcím bakterií Helicobacter pylori, které jsou hlavní příčinou vředové choroby žaludku, ale hrají roli i v rozvoji rakoviny žaludku. Kurkumin snižuje koncentrace krevních tuků, čímž působí proti ateroskleróze, působí proti tvorbě žlučových kamenů, má léčebné účinky na psoriázu, zlepšuje příznaky syndromu dráždivého tračníku, zlepšuje mozkovou činnost, působí léčebně na Alzheimerovu nemoc.

Zdroj: Kurkumin

Účinky kurkuminu na diabetes

Kurkumin je antioxidant a nukleární faktor kappa-B inhibitor odvozený z kurkumy. Řada studií ukázala, že výživový kurkumin snižuje zánět a zpomaluje nebo zabraňuje inzulinové rezistenci indukované obezitou a souvisejícím komplikacím, včetně aterosklerózy. Bohužel dietní kurkumin je špatně vstřebáván trávicím systémem a podrobuje se spíše glukuronidaci a vylučování, než aby se uvolňoval do séra a systémové distribuce. Tento fakt přináší pochybnosti, jak vlastně dietní kurkumin působí při diabetu mellitu 2. typu a souvisejících nemocech. Neustále jsou tedy vyvíjeny nové, zlepšené způsoby dodávání kurkuminu včetně nanočástic a formulací lipidů/liposomů, které zvyšují absorpci a biologickou dostupnost kurkuminu. Vývoj a zdokonalení těchto technologií umožní buněčně zaměřené působení kurkuminu a lepší terapeutický výsledek.

Zdroj: Neuritogen zkušenosti

Kurkuma proti rakovině

Kurkumin je jedna z mála známých živin, která má prokázané schopnosti výrazně snížit riziko rakoviny, srdečních onemocnění a Alzheimerovy choroby, a bylo prokázáno, že má vliv na ukládání tuků v těle tím, že mění jejich metabolismus. Kurkumin je přírodní polyfenol se silnými antioxidačními vlastnostmi, který lze získat například z kari koření nebo doplněním koncentrovaného extraktu aktivních kurkuminoidů.

Zdroj: Kurkuma jako prevence proti rakovině

Kurkumin kapsle

Součástí patentovaného Curcumin C3 Complexu jsou kurkuminy, které mají antioxidační účinky. Normalizují činnost kardiovaskulárního systému, trávicí soustavy a imunitního systému člověka. Kurkumin C3 komplex obsahuje účinné složky: kurkumin, demetoxykurkumin a bisdemetoxykurkumin. Součástí patentovaného Curcumin C3 Complexu jsou kurkuminy, které mají antioxidační účinky, díky nimž napomáhají při ochraně lidského organismu před poškozením volnými radikály. Dostatečná hladina antioxidantů v lidském organismu příznivě ovlivňuje správnou činnost kardiovaskulárního systému, trávicí soustavy a imunitního systému člověka.

V 1 kapsli je 300 mg kurkuminu a mikrokrystalická celulóza, stearan hořečnatý a želatina.

Výhody a nevýhody této varianty

Kurkumin kapsle podporuje činnost trávicí soustavy, vytváří zdravou mikroflóru v žaludku a střevech, pročišťuje játra a žlučník, udržuje správnou hladinu cholesterolu a tuků v krvi, posiluje imunitu, chrání buňky – má silné antioxidační účinky.

Způsob použití

Užívejte 1 kapsli denně po jídle, zapijte dostatečným množstvím tekutin. Pro optimální účinnost doporučujeme užívat po dobu 2–3 měsíců.

Cena

Zde se můžete podívat na ceny Kurkumin kapsle.

Zdroj: Kurkumin

Kurkumin komplex 300

Součástí patentovaného Curcumin C3 Complexu jsou kurkuminy, které mají antioxidační účinky, díky nimž napomáhají při ochraně lidského organismu před poškozením volnými radikály. Dostatečná hladina antioxidantů v lidském organismu příznivě ovlivňuje správnou činnost kardiovaskulárního systému, trávicí soustavy a imunitního systému člověka.

Výhody a nevýhody této varianty

Produkt Kurkumin komplex pomáhá a podporuje činnost trávicí soustavy, vytváří zdravou mikroflóru v žaludku a střevech, pročišťuje játra a žlučník, udržuje správnou hladinu cholesterolu a tuků v krvi, posiluje imunitu, hrání buňky a má silné antioxidační účinky. Přípravek je doplňkem stravy a není určen pro dlouhodobé užívání.

Způsob použití

Doporučuje se užívat 1 kapsli denně po jídle. Doporučená denní dávka se nesmí přesáhnout.

Cena

Zde se můžete podívat na ceny Kurkumin komplex.

Zdroj: Kurkumin

Kurkumin extrakt

Organic Curcumin Extra (odrůda Panangali Kurkuma) ve vegetariánské kapsli po 450 mg má nejvyšší hodnocení mezi produkty, které jsou na našem trhu k dispozici, pokud jde o poměr ceny a účinnosti – obsahuje 95 % curcuminoidů (standardizováno), doplněných o piperin, který zlepšuje biologickou dostupnost kurkuminu.

Výhody a nevýhody této varianty

Organic Curcumin Extra kapsle jsou vyráběny na poloautomatické plničce kapslí v malé sérii. Není zde potřeba přidaných mazadel, ředících nebo protispékavých (protihrudkujících) látek, jako jsou např. oxid křemičitý, kyselina stearová, oxid titaničitý, stearan hořečnatý a další éčka. Tyto kapsle obsahují pouze čistý 100% prášek kurkumin s obsahem 95 % kurkuminoidů (bez obsahu zmíněných pomocných látek).

Způsob použití

Doporučuje se užívat 1 kapsli denně po jídle. Doporučená denní dávka se nesmí přesáhnout.

Cena

Zde se můžete podívat na cenu Kurkumin extrakt.

Zdroj: Kurkumin

Kurkuma v boji proti rakovině

U kurkuminu bylo prokázáno, že může být mocným nástrojem v boji proti rakovině, protože pomáhá obnovovat imunitní systém, funkci, která začíná slábnout u mnoha lidí v důsledku desetiletí špatné stravy a působením faktorů životního prostředí. Kurkumin podporuje imunitní systém obnovením funkcí klíčových imunitních buněk známých jako CD4 a CD8 T buňky. Podle studie zveřejněné v časopise Biological Chemistry zvyšuje kurkumin produkci bílkovin, které jsou nutné pro buňky imunitního systému, při současném snížení bujení proteinů, které ničí buňky imunitního systému.

Zdroj: Kurkuma jako prevence proti rakovině

Kurkuma

Účinná látka v kurkumě – kurkumin – může zabránit koagulaci krevních destiček a pomoci zbavit tepny tvorby plaku. V tradiční čínské medicíně se kurkuma používá k pročištění krve. Silné antioxidační účinky mohou chránit LDL cholesterol před oxidací, čímž se snižuje cholesterol v krvi a zabraňuje hromadění plaku.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Aktivní složky přípravku Neuritogen

Kurkumin: Kurkumin je polyfenolická sloučenina patřící mezi antioxidanty, tedy látky, které umí zpomalovat poškození buněk volnými kyslíkovými radikály. Zvýšená tvorba volných kyslíkových radikálů může poškozovat lidský organismus, například nervovou tkáň. A kurkumin pomáhá kontrolovat nepříznivé procesy v organismu.

Resveratrol: Resveratrol je polyfenolická sloučenina. Klinická studie Du Q. et al. Synergistic anticancer ef fects of curcumin and resveratrol in Hepa1-6 hepatocellular carcinoma cells popisuje synergie mezi kurkuminem a resveratrolem. Resveratrol má také pozitivní vliv na činnost kardiovaskulárního systému.

Mangovník indický (Mangifera indica): Extrakt z něj je zde připraven v poměru 6 : 1.

Vitamin B2 (riboflavin) přispívá:

  • k normálnímu energetickému metabolismu,
  • k normální činnosti nervové soustavy,
  • k udržení normálního stavu zraku,
  • k ochraně buněk před oxidativním stresem,
  • ke snížení míry únavy a vyčerpání.
Vitamin B6 (pyridoxin): Patří do skupiny ve vodě rozpustných vitaminů a přispívá:
  • k normálnímu energetickému metabolismu,
  • k normální činnosti nervové soustavy,
  • k normální psychické činnosti,
  • k normální funkci imunitního systému,
  • ke snížení míry únavy a vyčerpání.

Lecitin: Díky podobnosti s biologickými membránami se lecitin (fosfatidylcholin) používá pro zlepšení přenosu některých látek přes membrány (například polyfenolů kurkuminu a resveratrolu).

Piper nigrum: Tento extrakt z černého pepře významně zpomaluje potlačením jaterní metabolizace odbourávání některých aktivních látek (například kurkuminu). Současně vitalizuje nervový systém a má významné antioxidační vlastnosti.

Aktivní složky v 1 tabletě:

  • lecitin 300 mg
  • kurkumin 150 mg
  • Mangifera indica (extrakt) 100 mg
  • resveratrol 50 mg
  • vitamin B2 0,7 mg
  • vitamin B6 0,7 mg
  • Piper nigrum (extrakt z kořene) 0,5 mg

Dávkování: Užívejte 1–2 tablety denně před jídlem.

Balení: 30 tablet = dávka na 1 měsíc.

Upozornění: Přípravek Neuritogen je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Zdroj: Neuritogen zkušenosti

Kurkumin tablety

Roboran Chondro 6 pro psy 60 tbl. je chondroprotektivum nové generace. Obsahuje glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, kyselinu hyaluronovou, MSM, kolagen II. typu a kurkumin.

Výhody a nevýhody této varianty

Přípravek slouží pro podporu a regeneraci kloubní chrupavky, k výživě kloubů a zlepšení jejich pohyblivosti. Má výrazný protizánětlivý účinek. Toto chondroprotektivum je vhodné pro všechny věkové i váhové kategorie psů. Vysoce účinná kombinace látek umožňuje účelné použití léku jako součásti léčby pohybového aparátu, i jako prevenci u psů sportovních a pracovních. Hlavní účinné složky tvoří extrakt ze žraločí chrupavky, novozélandské zelené mušle, hyaluronát sodný, kolagen II. typu, methylsulfonylmethan a extrakt z kurkumovníku. Toto složení zajišťuje velmi účinnou kombinaci chondroitinsulfátu, glukosaminsulfátu, omega-3 mastných kyselin, hyaluronátu sodného a kolagenu jako hlavních stavebních složek pojivových tkání. Přítomnost methylsulfonylmethanu a polyfenolů z kurkumovníku zajišťuje protizánětlivý a antioxidační účinek. Doplnění selenu v organické vazbě, vitamínu C a E dává jistotu přítomnosti dostatečného množství těchto látek s významnou funkcí v metabolismu pojivové tkáně. Přípravek se podává po úrazech, při zánětech kloubů a svalů, při bolestech velkých kloubů a páteře, při nadměrném zatěžování pohybového aparátu (sportující psi nebo psi s nadváhou), při opotřebování pohybového systému věkem, u zvířat s vrozenými odchylkami ve vývoji kloubů.

Způsob použití

Roboran Chondro 6 je vhodné podávat minimálně po dobu 2 měsíců. Při těžkém poškození pohybového aparátu a u starých psů je vhodné kontinuální podávání. Tablety se podávají denně dle doporučeného dávkování přímo do tlamy, kde unikátní technologie zajišťuje minimální lepivost tablety. V přípravcích nejsou použita syntetická zchutňovadla. Tablety obsahují přírodní extrakty z mořských živočichů s rybí vůní, psi jej velmi dobře přijímají přímo z ruky jako pamlsek.

Hmotnost psa... iniciační dávka / udržovací dávka:

  • 1–5 kg... 1 tableta / ½ tablety
  • 5–10 kg... 1,5 tablety / 1 tableta
  • 10–25 kg... 2,5 tablety / 1,5 tablety
  • 25–45 kg... 3–3,5 tablety / 2 tablety
  • 45 a více kg... 5 tablet / 2–3 tablety

Cena

Zde se můžete podívat na ceny Kurkumin tablety.

Zdroj: Kurkumin

Složení

Wurm-Ex je potravinový doplněk stravy, který pracuje na bázi huminových kyselin, které jsou schopné vázat organické sloučeniny biologického původu. V součinnosti s extraktem listových pupenů ořešáku královského, který přispívá k přirozené obraně těla před externími agenty a napomáhá k normální funkci střevního traktu, přerušují biologický cyklus nežádoucích organismů a mikroorganismů ve střevním traktu. Wurm-Ex dále obsahuje extrakt kurkumin, jeden z nejsilnějších přírodních prostředků pro udržení zdravých jater, který má silné antioxidační, protinádorové a protizánětlivé účinky. Vitamin B2 přispívá k udržení normálního stavu sliznic a kyselina pantothenová snižuje míru únavy a vyčerpání.

Zdroj: Wurm-Ex na odčervení lidského těla

Léky bez předpisu

Mezi nejvíce doporučované doplňky při dně patří bromelin. Omega-3 mastné kyseliny z rybího tuku nebo lněného oleje snižují hladinu zánětlivých leukotrienů, které poškozují tkáň. Zánět pak zmírňují vitamíny C a E. Flavonoid kvercetin zase snižuje hladinu kyseliny močové a lépe se vstřebává, užívá-li se zároveň s bromelinem. Při akutních záchvatech se doporučuje Nimesil či Aulin (obsahují stejnou účinnou látku). Někomu pomáhá Diclofenak. Velmi účinný je i Enzycol.

Enzycol DNA tob. 100 + 40 je doplněk stravy určený pro osoby se zvýšenou hladinou kyseliny močové v krvi. Obsahuje unikátní kombinaci nazývanou Multi Clean UPTM komplex – je složen z extraktu kyselé višně, celerových semínek, pistácie a kurkuminu. Svým složením Enzycol příznivě působí na stav zdravé hladiny kyseliny močové v krvi.

Enzycol obsahuje:

  • kurkumin – omezuje bolestivost kloubů
  • extrakt z pistácie (Pistacia vera) – omezuje tvorbu kyseliny močové
  • extrakt z višně obecné (Prunus cerasus) – příznivě ovlivňuje záněty pohybového aparátu
  • extrakt z celeru miříku (Apium graveolens) – příznivě ovlivňuje poruchy metabolismu kyseliny močové
  • vitamín C – napomáhá k normální tvorbě kolagenu, který je důležitý pro správnou funkci chrupavek a kostí

Pro rychlejší nástup účinku se užívají 4 tobolky denně (2 ráno a 2 večer) do polevení příznaků.

Při pravidelném užívání se doporučují 2 tobolky denně (1 ráno a 1 večer) po dobu 2–3 měsíců. Léčebnou kúru se doporučuje opakovat alespoň 2x ročně.

Tobolky se užívají na lačno, minimálně 20 minut před jídlem či 30 minut po jídle, a zapíjí se vodou.

1 tobolka Enzycolu DNA (605 mg) obsahuje:

  • extrakt z višně 200 mg
  • extrakt z pistácie 160 mg
  • extrakt ze semen celeru 150 mg
  • kurkumin 25 mg
  • vitamín C 20 mg
  • stearan hořečnatý 20 mg
  • dietní vlákninu 30 mg

Dle recenzí uživatelů je tento potravinový doplněk účinný a je pomocníkem při léčbě onemocnění dnou.

Zde můžete vidět cenu Enzycol - cena.

Zdroj: Nemoc dna od A do Z

Wurm-Ex

Přípravek Wurm-Ex je doplněk stravy obsahující extrakt listových pupenů ořešáku královského. Ořešák královský je již po mnoho staletí používán k přirozené obraně těla před externími parazity. Napomáhá normální funkci střevního traktu.

Další složky přípravku Wurm-Ex, jako je kurkumin, extrakt z kurkumy a piperin, extrakt z pepře, přispívají k normálnímu a komfortnímu trávení. Kurkumin tím, že ovlivňuje imunitu, rovněž kontroluje zánětlivé reakce. Kromě extraktu z kurkumy a pepře obsahuje přípravek Wurm-Ex i jód, který přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, a selen, napomáhající k normální funkci imunitního systému.

Wurm-Ex je vhodný pro ty, kdo chtějí začít s detoxikací organismu. Obzvláště pro majitele domácích mazlíčků. Nezapomeňte na pravidelné odčervení koček a psů, kteří s vámi sdílí domácnost.

Složení – účinné látky

V 1 tobolce přípravku Wurm-Ex najdete: listové pupeny ořešáku královského (Juglans regia, vodný extrakt) 50 mg; oddenek kurkumy dlouhé (Curcuma longa, 90% extrakt stand. jako kurkumin) 10 mg; plod pepřovníku černého (Piper nigrum, extrakt, 95% piperin) 10 mg; jód (jodid draselný) 150 µg, selen (seleničitan sodný) 55 µg.

Interakce

U přípravku Wurm-Ex nejsou známy kontraindikace na léčiva.

Nežádoucí účinky

U zdravého člověka nejsou známy žádné nežádoucí účinky.

Dávkování

Užívejte 1 tobolku přípravku Wurm-Ex večer před jídlem. V případě, že vaše tělesná hmotnost překračuje 70 kilogramů, používejte 10 dnů 2 tobolky Wurm-Ex.

Způsob užití

Tobolky Wurm-Ex zapijte dostatečným množstvím vody.

Upozornění

Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Doplňky stravy nejsou náhradou pestré stravy.

Není určeno dětem do 3 let věku.

V případě, že vaše tělesná hmotnost překračuje 70 kilogramů, užívejte 10 dnů 2 tobolky a zakupte si raději výhodnější balení – Wurm-Ex 20 tobolek.

Při hmotnosti nad 100 kg doporučujeme po 14 dnech celou kúru zopakovat.

Detoxikaci není vhodné provádět při jaterních a žlučníkových problémech, v těhotenství a dále při poruchách srážlivosti krve nebo při problémech s početím.

Přípravek může způsobovat úbytek váhy a změnu barvy a konzistence stolice.

V případě zvýšeného pozorování mrtvých těl červů či jejich části ve stolici doporučujeme kontaktovat lékaře a žádat komplexní vyšetření na helminty. Může se jednat především o odolné druhy kmene Platyhelmintes a Nematoda.

Uchovávání

Wurm-Ex ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 30 °C.

Zdroj: Roupy u dospělých lidí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP