Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

KVASINKY NA KUZI FOTO

OBSAH

Foto bílých skvrn

Zdroj: Bílé flíčky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

zdravím. co mám teda použít na kvasinky.co koupání v řepíku?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řepík plíseň nevyléčí. Zkuste nejdříve mazat Canesten, který můžete koupit bez předpisu a k tomu na měsíc užívejte probiotika. Pokud tím kvasinky nevyléčíte, tak budete muset sáhnout po silnějších lécích, které jsou již na lékařský předpis a ten vám vystaví kožní lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky na penisu

Foto pityriáza

Pityriáza foto

Zdroj: Bílé flíčky na kůži můžou být pityriáza

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Obecně se na kvasinky Wobenzym doporučuje a u mě také dobře zafungoval.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět kvasinky ve vlasech.

Zdroj: Kvasinky ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem PARAZITI POD KŮŽÍ V ŠOURKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek .

Děkuji moc za překvapivě rychlou odpověď.Praní už provádím v dětském přípravku a máchám vícekrát i s octem a zkouším i protikvasinkovou stravu bez cukrů,kávy a podobně..Mám ještě jednu otázku,prosím.Myslíte,že to můžou být opravdu ty kvasinky i když kůže jen svědí a nemá vzhledově jiné změny??Kožní lékařka si není jistá....Ještě jednou děkuji za odpověď i na tuto otázku a určitě zkusím vaši radu....Zdenek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, kvasinky nemusí doprovázet žádné vzhledové změny na kůži, mohou jen svědit. Zkuste na sedm dní ten tekutý pudr s mentolem. Zde je vidět jak pudr vypadá, kolik stojí a kde ho mají: www.zbozi.cz/?q=teku…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Paraziti pod kůží v šourku

Kvasinky na kůži

Kvasinková nákaza se na kůži projevuje hlavně obtěžujícím svěděním. Povrch kůže je bělavý a často šupinatý nebo se tvoří malé puchýřky.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kvasinky způsobují bílý jazyk. Kvasinky se dají dobře léčit. Nejdříve je potřeba zjistit o jaký druh přesně jde. To se prokáže pomocí laboratorního vyšetření stěru z krku. Zastavte se v ordinaci ORL a nechte si tam tento stěr udělat. Za týden budete vědět o co jde a za další týden budete vyléčen.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Kvasinky u mužů

Dalším místem, kde se mykóza často objevuje, zvláště pak u mužů, jsou třísla a vnitřní plochy stehen.

Zdroj: Kvasinky na kůži

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

A kvasinkové infekce svědčí o oslabené imunitě, takže by tady mohl i dobře pomoci wobenzym jako podpůrná léčba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Ano, oslabená imunnita dává prostor celé řadě onemocnění a wobenzym je na podporu imunity skvělý. Kvasinky ovšem mohou být úzce spjaté se stresem a s překyseleným organismem.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Neléčená kvasinková infekce

Mykóza v meziprstí vede ke vzniku trhlin na kůži a může se stát bránou vstupu pro bakterie, častou komplikací je streptokoková infekce dolních končetin, takzvaná růže (erysipel), kterou je nutno léčit antibiotiky.

Zdroj: Kvasinky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ CELÉHO TĚLA BEZ VYRÁŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka chvátalová.

ahojik chtěla bych se vás na něco zeptat ohledně mého svědění

už asi přes půl roku mě pořád svědí celé tělo a byla jsem u paní doktorky,kde mě dala prášky a ale to nepomáhá a je to čindál horší a v noci nespím a koukám do zdi svědí mě úplně všechno a nejhorší to je v noci a ráno přes den to je lepší a svědí mě to docela dost a fakt už nevím co s tím mám dělat prášky beru dvoje,ale moc nezabírají aji mě svědí tam dole aji zadek aji nohy úplně všechno také jsem zkoušela na koupel vločkovou kaši do koupele a mám aji olejíček ale pořád nic potřebuji poradit co s tím mám dělat je to fakt k nevydržení každý den se sprchuji a pořád nic.poradíte mi prosím co s tím mám dělat nebo co na to zabírá děkuji moc a bojím se škrabat aby to nebylo pak horší ještě

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Může to být svrab, přemnožené kvasinky na kůži, alergie a nebo příznak jiného onemocnění, například cukrovky. Jak vidíte, tak babské rady v tomto případě moc neúčinkují, takže pomoc hledejte v ordinaci kožního lékaře, popřípadě u internisty - imunologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění celého těla bez vyrážky

Kvasinky na žaludu

Kvasinková infekce způsobí, že penis je zarudlý, svědí, pálí a může být dokonce i pokrytý puchýřky. Chronickou kandidózou trpí čtvrtina mužů. Jedná se o systémové onemocnění, což znamená, že je postiženo celé tělo, nejenom pohlavní orgány, a tak je potřeba přistupovat i k léčbě – systémově. Kvasinky mohou přejít v nespecifickou uretritidu (zánět močové trubice) s bolestivým močením.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Kvasinky v krku

Kvasinky milují vlhká a teplá místa (jako jsou například ústa, podpaží nebo genitálie) a ideální potravou jsou pro ně cukry, které jsou v typickém jídelníčku jednadvacátého století zastoupeny v hojné míře. Pokud je kvasinková infekce způsobena oslabeným imunitním systémem, typicky se objeví nejprve v ústech a bude mít podobu bílých skvrn, bude vás bolet polykání a poměrně nepříjemnou záležitostí se stane příjem potravy celkově.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem PARAZITI POD KŮŽÍ V ŠOURKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek .

Svědění šourku mě trápí už asi rok.Nemám žádné projevy na kůži,takže kožní vyšetření je negativní a ani urolog,ani neurolog nenašel možnou příčinu.Svědění začalo asi před rokem v době,kdy jsem za pomocí Champixu přestával kouřit.Je fakt,že jsem kouřit přestal,ale svědění se zbavit nedokáži.Je možné,že by svědění mohlo mít původ tady??Nebo může být spouštěčem svědění plíseň uvnitř těla??Žlučník,žlučovody,játra,střeva a podobně??Připadá mi,jako by se varlata uvnitř šourku pohybovala a kůže se napínala a zase smršťovala a při tom probíhá to svěědění.Má někdo podobné zkušenosti??Dokáže mi někdo poradit??Svědění je opravdu hodně nepříjemné......

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pohyb varlat a smršťování a natahování kůže šourku je normální jev a probíhá u každého muže. Je velmi nepravděpodobné, že by za svědění mohl nějaký parazit bez projevů jeho přítomnosti na kůži. Jsem přesvědčen, že Vaše svědění souvisí s kožní reakcí buď na kvasinky, plíseň nebo i na prací prášek. Doporučuji natřít svědivá místa tekutým pudrem s mentolem zejména před spaním a pak ráno po sprše. Zkuste to takto dělat nepřetržitě 7 dní a svědění by mělo přestat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Paraziti pod kůží v šourku

Kvasinková infekce pokožky hlavy

Kvasinková infekce pokožky hlavy je kvasinková infekce na kůži hlavy. Kvasinková infekce kůže se nazývá kandidóza. Kandidóza je plísňová infekce, která se může vyvinout téměř kdekoli ve vašem těle nebo na něm. Kvasinka zvaná Candida způsobuje kandidózu. Kvasinky jsou druh houby.

Vaše pokožka má přirozeně mnoho druhů plísní, které na ní žijí, včetně kvasinek, jako je Candida. To je normální a zdravým lidem to obvykle nezpůsobuje žádné problémy. Ale když má Candida možnost se přemnožit, může se zarýt pod povrch vaší kůže a to může způsobit kožní infekci.

Zdroj: Šampon na kvasinky

Diskuze

V diskuzi AFTY A KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den. Trpím afty už 10 let.Je to vyčerpávající a nekonečné.Jsem podle zjištění odborníků alergik se specifikovanými alergeny.Přestože zubní lékařka používá materiály,které jsou pro mne vhodné, afty se stále objevují.Mohou být kvasinky příčinou neustálého výskytu. Po vyšetření (stěry v ústech) bylo zjištěno, že se vyskytují v normě.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Afty a kvasinky

Kvasinka na kůži

Nejčastěji se kožní plíseň objevuje na nohách. Šíří se velice jednoduše, a to pouhým dotykem. Nohy mohou mykózou začít trpět i po dlouhodobějším pobytu v neprodyšné obuvi. Nejvíce plíseň obtěžuje nehty na nohou a bývá urputným soupeřem. Naštěstí existují účinné zbraně v boji proti nim: jedna z nich si poradí i s nehtovou mykózou.

Kožní infekce však může trápit nejen nohy, může se objevit kdekoliv na těle, výjimkou nejsou ani kvasinky ve vlasech. Prostředky na jejich léčbu nám přinesou rychlou úlevu i od nepříjemných pocitů pálení a svědění, které často tyto infekce doprovázejí.

Zdroj: Babské rady na kvasinky

Poradna

V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirolav Klouda.

Prosím, je možné použít Pangamin klasik jako suché kvasnice na kynutí těsta?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Teoreticky by to možné bylo, protože obojí obsahuje kvasinky Saccharomyces cerevisiae. Otázka je, jestli v Pangaminu nebudou náhodou tyto kvasinky "moc mrtvé" a tím nebudou mít onu zázračnou fermentační aktivitu. Právě fermentační aktivita kvasinek v droždí způsobuje, že těsto nakyne. Ale není nic jednoduššího, než to vyzkoušet a přesvědčit se.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pangamin

Fotografie

Zde naleznete fotografie zachycující kvasinky u miminek.

Zde naleznete fotografie zobrazující svrab u miminek.

Zdroj: Kvasinky u miminek versus svrab

Prevence mykózy u dětí

Při kojení dodržujte hygienu, před a po kojení si umyjte ruce. Pokud jsou vaše bradavky popraskané nebo červené, použijte pečující masti a krémy určené na tyto potíže. V případě závažnějších prsních ragád používejte kloboučky na ochranu bradavek.

Pokud kojíte, omezte příjem cukru. Pokud jste již kvasinkovou infekci měli, vyzkoušejte protikvasinkovou dietu.

Vyvářejte dudlíky a láhve. Kvasinky odstraní 10minutový var při teplotě 100 stupňů. Dudlíky a láhve pravidelně měňte.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Babské rady na kvasinky ve vlasech

Možná se vám podaří zbavit se kvasinkové infekce na pokožce hlavy pomocí domácích prostředků. Možnosti domácí léčby nebyly zatím důkladně prozkoumány. Než vyzkoušíte jakýkoli způsob domácí léčby, měli byste se zeptat svého lékaře. Možnosti domácí léčby mohou zahrnovat:

  • jablečný ocet: zkuste jablečný ocet naředit ve stejných částech vodou, abyste pomohli uvolnit odumřelou kůži a snížili zánět.
  • kokosový olej: předpokládá se, že kokosový olej má protiplísňové vlastnosti.
  • esenciální oleje: esenciální oleje mohou mít antimikrobiální vlastnosti, které mohou pomoci v léčbě kvasinkové infekce na pokožce hlavy. Můžete vyzkoušet olej z čajovníku (Tea Tree), levandulový olej nebo olej z citronové trávy. Přidejte 10 kapek esenciálního oleje do 50 ml kokosového oleje nebo olivového oleje a neneste na pokožku hlavy.

Zdroj: Šampon na kvasinky

Příznaky kvasinkové infekce ve vlasech

  • padání vlasů
  • tvorba lupů
  • suchá nebo naopak mastná pokožka hlavy

Zdroj: Kvasinky ve vlasech

Kvasinky a oční víčka

Podle Vašeho popisu se dá velmi těžko určit správná diagnóza, ale s největší pravděpodobností se bude jednat o nějaký druh seboroidské dermatitidy, která bude patrně způsobena přemnožením kvasinek v očním filmu. Taková oční seboroidská dermatitida se může projevovat suchou kůží na okrajích víček, tvorbou šupinek v řasách, také řezáním v oku či pocitem cizího tělesa v oku. Může to být i vleklá seboroidská blefaritida. Vyloučena není ani alergie, kterou zmiňujete.

Zdroj: Vysušená kůže na očním víčku a svědění

Kvasinky u mužů

U mužů je průběh onemocnění kvasinkami skrytější, zato horší. Při masivní invazi kvasinek mohou skončit na oddělení ARO s těžkými příznaky selhání organismu bez správné diagnózy. Candida je kvasinka, která běžně žije v našem těle od narození. A žije zde v harmonii s ostatními kvasinkami. Ovšem různé životní situace způsobí, že se přemnoží a začne škodit. Může škodit i dvacet let, aniž byste správně diagnostikovali příčinu. Někdy je nenápadná a tajně škodí, jindy je nápadná až moc. Má ji v dnešní době většina populace a stojí i za roztroušenou sklerózou a rakovinou. Kvasinky jsou všude: ve střevech, v plicích, v kloubech, v ústech, v žaludku, na kůži, zkrátka všude v těle, kde jsou sliznice a kde je jim teplo a mají výživu.

Jeden z toxinů se podobá hormonům a napadá hormonální systém, a tak také dochází ke snížení sexuální touhy. Nejprve se jedná o malé, bezvýznamné problémy. Později se připojují nevratné změny v organismu. Tělo je prostoupeno toxiny, jedy a selhává na všech frontách. Mrtvé kvasinky jsou stejně nebezpečné jako živé. Vytvářejí totiž toxiny, na něž tělo těžce reaguje. Může dokonce nastat porucha jater.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP