Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

LAKTULÓZA CENA

OBSAH

Laktulóza v těhotenství

Laktulóza v těhotenství svými několika mechanismy upravuje konzistenci stolice, podporuje střevní peristaltiku, pomáhá obnovovat optimální složení střevní mikroflóry, čímž pozitivně ovlivňuje imunitní systém. Laktulóza ovlivněním střevní mikroflóry pak následně podporuje vstřebávání vápníku a hořčíku, a navíc má preventivní (antikancerogenní, detoxikační) účinky. Napomáhá normalizovat spektrum krevních tuků. Výrobek Duphalac je vhodný i pro děti (včetně kojenců) a těhotné i kojící matky.

Zdroj: Lactuloza

Diskuze

V diskuzi JAKÁ JE CENA VYTRŽEINÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav JURÁŇ.

Jaká je cena odstranění /vytržení/ 1.zubu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Šimonová.

VZP platí lékaři za vytržení zubu 350 Kč, anestezie je pohybuje mezi 100-12 0Kč.

Zdroj: diskuze Jaká je cena vytržeiní zubu

Osmotické projímadlo

Osmotické projímadlo je látka, která působí fyzikální cestou. Zvětšuje objem vody ve střevech a tím dochází k podpoře peristaltiky a k vyprázdnění vodnaté stolice během 1–3 hodin. Tato laxativa mohou používat těhotné i kojící ženy. Používají se k přípravě na lékařská vyšetření (kolonoskopie). Některé přípravky obsahují látky, které představují jak osmotické, tak kontaktní laxativum.

Zástupci na našem trhu: soli hořčíku (například epsomská sůl, Šaratica), laktulóza (Laktulosa, Duphalac), glycerol (glycerolové čípky), rostlinné polysacharidy (Fructolax), makrogol (Fortrans)

Vzorec laktulózy

Laktulóza je dalším významným disacharidem v mléce. Získává se z laktózy izomerací v alkalickém prostředí. Laktulóza je pro člověka nestravitelným disacharidem. Je poněkud sladší a má slabě laxativní účinky, v medicíně se používá jako projímadlo. Kromě toho stimuluje růst bifidogenní mikroflóry.

V =

100.a

---------

b - c

kde je

V ... výtěžnost (%) v čase t

a ... obsah laktulózy (%) v čase t

b ... počáteční obsah laktózy (%)

c .... obsah laktulózy (%) v čase t

Zdroj: Lactuloza

Poradna

V naší poradně s názvem GLYCEROL CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Připravila jsem pro vás přehled cen, kde je vidět aktuální nejlevnější cena glicerinu nebo také glycerolu na českém trhu. Přehled cen je zde: www.zbozi.cz/?q=glyc…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Glycerol cena

Co zaručeně pomůže na zácpu

Zdravá strava v podobě celozrnných výrobků, jogurtů či ovoce prospěje, také je vhodná listová zelenina, tofu, dýňová semínka nebo červená řepa, důležitý je dostatek tekutin, vlákniny a pohybu. Dále je vhodná laktulóza. Laktulóza je látka, která díky přitahování vody do střeva změkčuje stolici a usnadňuje tak její odchod. Přispívá také k množení prospěšných bakterií v trávicím ústrojí a trávení vrací správný rytmus. To jsou tedy základní doporučení, jak se rychle zbavit zácpy. Pokud nepomůže toto, je možné použít glycerinový čípek a v krajním případě laxativa.

Zdroj: Jak urychlit stolici

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇOVSKÉHO BALZAM CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alexandra Valjentová.

Dakujem za odpoved!
U nás na v Stúrovskej oblasti lekárnach to ani nepoznajú,za to by som chcela vediet ci by sa to nedalo objednat cez internet. Dakujem,cakám za odpoved!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, višněvského balzám se dá objednat na internetu, tady je vidět jeho nejlevnější cena a seznam lékáren, kde ho mají: www.zbozi.cz/?q=vi%C…

Zdroj: diskuze Višňovského balzam cena

Laktulóza pro kojence

Prebiotika jsou látky, které jsou nevstřebatelné a svým působením pozitivně ovlivňují střevní mikroflóru. Přidáním laktulózy ke stravě uměle živených kojenců se změní zastoupení nejvýznamnějších bakteriálních kmenů, a to Bifidobacterium, Lactobacillus, do podoby, která je charakteristická pro kojené děti.

Zdroj: Lactuloza

Diskuze

V diskuzi HYPNOX CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Švehlová.

Dobrý den.Zajímala by mě cena. Nikde jsem nenašla cenu tohoto leku. A neni jediný v této kategorii. Za odpovčd dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý den, je HYPNOX FORTE sirup, vhodný i pro male děti od jednoho roku ?

Zdroj: diskuze Hypnox cena

Na co je dobrá laktulóza

Laktulóza se používá při zácpě. Zácpa, ač je někdy považována za civilizační chorobu, která vzniká v důsledku negativních vlivů současného životního stylu – nevhodného stravování, nedostatečného příjmu tekutin a sedavého způsobu života, je onemocnění známé od starověku. Laktulóza je oproti nerozpustným a nevstřebatelným hořečnatým a sirným solím šetrnější. Účinnou látkou jsou u laktulózy převážně cukry, které nejsou vstřebávány do organismu, a proto je mohou používat i diabetici. Bakterie přítomné v tlustém střevě přeměňují sacharidy (i laktulózu) nestrávené v tenkém střevě na mastné kyseliny s krátkým řetězcem. Tyto kyseliny jsou následně uvolňovány v tlustém střevě a jsou částečně vstřebávány střevní sliznicí, zatímco jejich další část slouží jako substrát pro mikroflóru tlustého střeva, čímž dochází ke zvýšení hmotnosti této mikroflóry. Mastné kyseliny s krátkým řetězcem dále rovněž snižují hodnotu pH a zvyšují osmolaritu prostředí. Tyto mechanismy, které probíhají hlavně v proximálním tlustém střevě (na počátku tlustého střeva), vedou ke zvýšení objemu, hmotnosti a změně konzistence stolice. Tradičním zástupcem jsou produkty Duphalac a Lactulosa. Jejich jedinou kontraindikací je jejich nesnášenlivost.

Zdroj: Lactuloza

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA LÉKÁRNA DR MAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koťátko.

Dnes jsem si vyzvedl detralex 180 a zaplatil jsem 759,- Kč v lekárně na Lukách Praha 13. Je to neuvěřitelné.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal Ernat.

Za rok asi zase podražil, dnes lékárna Max Na poříčí cena přes devět stovek za 120. S kartou max pak necelých 900.

Zdroj: diskuze Detralex cena lékárna dr max

Hypermangan cena

Cena za 200 g manganistanu draselného je přibližně 45 Kč. Tady je přehled aktuálních nejlevnějších nabídek na prodej hypermanganu.

Zdroj: Hypermangan cena

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇOVSKÉHO BALZAM CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alexandra Valjentová.

Chcela by som sa informovat ze odkial by som mohla objednat visnovsky balzam,a za akú cenu?Dakujem za odpoved!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Alex, višněvského balzám je volně k dostání v každé lékárně a to i na Slovensku. Cena je kolem padesáti korun, na Slovensku to bude přibližně 2 až 3 €. Když ho zrovna nemají, tak jde objednat a lekárník ho do několika dní namíchá. Tady je o višňáku podrobný článek, mrkni tam pro více informací: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Višňovského balzam cena

Milgamma tablety cena

Cena: 143 Kč, tato částka již zahrnuje DPH.

Zdroj: Lék Milgamma N

Poradna

V naší poradně s názvem BABSKÉ RADY NA EKZEM MOKVAVÉ STROUPKY KTERÉ SVĚDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Rattayová.

Dehtové mýdlo nebo dehtový šampon není k sehnání . Nevíte , jak a kde je koupit ? EU prý vše s dehtem zakázala .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Tady je cena dehtového mýdla: www.zbozi.cz/vyrobek…
A tady je cena šamponů s dehtem: www.zbozi.cz/hledani…
Vše je možné koupit v ČR bez předpisu.

Zdroj: diskuze Babské rady na ekzem mokvavé stroupky které svědí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP