Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

LÁZEŇSKÉ DOMY PODĚBRADY

OBSAH

Léčebna Dr. Filipa

Léčebna Dr. Filipa je dětské lázeňské zařízení pro poskytování komplexní lázeňské péče dětem od 3 do 18 let, dětem do 6 let s doprovodem. Léčba je plně hrazena zdravotními pojišťovnami.

Tradičně se v léčebně poskytuje komplexní lázeňská péče dětem s onemocněním kardiovaskulárního systému, pohybového systému – zejména pacientům s juvenilní idiopatickou artritidou a po ortopedických operacích. Velké zkušenosti máme s léčbou obezity a hypercholesterolaemie.

Balneoterapie a tělocvičny se nacházejí v areálu léčebny, jehož součástí je také zahrada s hřištěm pro míčové hry. Děti se stravují přímo v léčebně.

Při léčebně je také základní škola, která během pobytu dítěte zajišťuje výuku všech hlavních předmětů.

Zdroj: Lázně Poděbrady - lázeňské domy

Diskuze

V diskuzi LÁZNĚ PODĚBRADY - LÁZEŇSKÉ DOMY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kovařík Pavel.

Na doporučení kardiologa jsem si zažádal lázne v Poděbradech.Dříve jsem tam jezdil s manželkou a byli jsme moc spokojeni.Musím ještě dodat,že jsem pojištěný u Vojenské zdravotní pojišťovny.Pojišťovna mě poslala do hotelu FELICITAS.Nikomu to nepřeji,to co jsem tam musel vydržet a nejenom já i ostatní pacienti.Začalo to ubytováním,nemáte kam složit věci do skříně vám vlezou dvoje kalhoty a dvě tryčka ostatní musíte mít v kufru a ten kufr nemáte kam dát,takže ho musá´íte překračovat,Strava,tu jsem mněl mít samoobslužnou ,švédské stoli,nebylo to tak ,mněl jsem obslužnou stravu a bez diety,tento hotel totiš nemá dietní sestru.Pitný režim ta žádný neby, řekli nám ,že se máme napít z pramene poděbradky.Vajíčka jsme dostali syrová, nešli oloupat,bílek tekl.Protože jsem nedodržovalpitný režim a ani dietu, Dostal jsem moskovou příhodu,naštěstí pro mě byla slabá.Jezdili jsme do hotelu LIBENSKY tam jsme byli moc mspokojeni. Nepochopím jak mohla Vojenská pojišťovna s tímto hotelem podepsat smlouvu. Peníze to je mocná čarodějka. Už nechci Poděbrady vidět.Kovařík Pavel

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lázně Poděbrady - lázeňské domy

Rehabilitační centrum Máj

Hotel je určen pouze pro léčebné pobyty. V roce 2013 bylo zahájeno Ortopedické rehabilitační centrum Máj. Ve spolupráci s renomovanou Ortopedicko-traumatologickou klinikou FNKV je zajištěno odpovídající personální a technické vybavení k poskytování kvalitní léčebně rehabilitační péče.

Při poskytování této specializované péče jsou využity mnohaleté zkušenosti z Programu časných rehabilitací po kardiochirurgických operacích. Příjem pacientů je realizován přímým překladem z ortopedických pracovišť a bude v režimu komplexní lázeňské léčby, to znamená plně hrazen z prostředků veřejného zdravotního pojištění.

Recepce: Není, pouze sesterna.

Parkování: Ve dvoře za poplatek 15 Kč/den.

Platby: Každý čtvrtek dopoledne, hotově, kreditní karty nebo převodem.

WIFI: Ano.

Bezbariérový přístup: Ano.

Pokoj

Přistýlka: Ano.

Trezor: Ne.

Minibar: Ne.

Úklid: Ano.

Klimatizace: Ne.

Room service: Ne.

Zdroj: Lázně Poděbrady - lázeňské domy

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PODĚBRADY HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LUMIR.

ZDRAVÍM.
CHTĚL BYCH U VÁS ABSOLVOVAT POBYT - HRAZENÝ POJIŠTOVNOU OZP - TERMÍNOVĚ 11 MĚSÍC,
KLASIFIKACE VII/11 - V JEDNOLŮŽKOVÉM POKOJI.
JE MOŽNÉ SI DOHODNOUT ZA PŘÍPLATEK TERMÍN -HOTEL?
MÁM PODANOU ŽÁDOST DO BĚLOHRADU - KAPACITNĚ LEDEN.ŮNOR/22
BYL BY U VÁS TERMÍN DO KONCE ROKU?BYDLIŠTĚ MILOVICE.
DĚKUJI L.KNYTL

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Se svým dotazem na lázeňskou léčbu se musíte obrátit přímo na Lázně Poděbrady a.s.
Kontakt
Lázně Poděbrady, a.s.
Jiřího náměstí 39/I
290 33 Poděbrady

Telefon do oddělení pro pacienty: 325 606 525 nebo 325 606 527
email: info@lazne-podebrady.cz

Zdroj: diskuze Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Lázeňská poliklinika – Centrální a Letní lázně

Objekt, ve kterém je umístěn rozpis procedur. Dále zde najdete procedury, které nejsou dostupné v jednotlivých léčebnách. Jde o odborné lázeňské zdravotnické zařízení umístěné v centru Poděbrad na lázeňské kolonádě. Přímo zde jsou ordinace odborných lékařů, sester a další odborné vyšetřovny. Je zde rozsáhlý provoz věnující se pacientům s diabetem mellitem (cukrovkou) – působí zde diabetologická edukační sestra, je zde podiatrická ambulance, kde je věnována péče diabetickým nohám. Součástí je i nově zrekonstruovaná edukační místnost, kde jsou pořádány pravidelné přednášky a besedy pro nemocné s diabetem. Samozřejmostí je tréninková ergometrie a celý velký komplex balneoprovozu, moderní elektroléčby, masáže a další.

Procedury

Uhličitá koupel, perličková koupel, vířivá koupel, podvodní masáž, balsan Hauffeho koupele, bio-plus (suchá uhličitá koupel), klasická masáž, reflexní masáž, plynové injekce, elektroléčba, magnetoterapie, individuální léčebný tělocvik, mobilizace, skupinový léčebný tělocvik.

Zdroj: Lázně Poděbrady - lázeňské domy

Poradna

V naší poradně s názvem PARKINSONOVA NEMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Gazdík.

Léčí se v Lázních Poděbradech i Parkinsonova nemoc v komplexní lázeňské léčbě ? Obsahuje léčebná voda jod? Děkuji za odpovědi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Parkinsonova nemoc se léčí komplexní lázeňskou péčí v těchto lázních:
Bechyně-Buchlovice
Františkovy Lázně
Hodoní
Jáchymov
Janské Lázně
Karlova Studánka
Karlovy Vary
Karviná
Klášterec nad Ohří
Klimkovice
Konstantinovy Lázně
Kostelec u Zlína
Lázně Bělohrad
Lázně Bohdaneč
Lázně Kundratice
Lázně Kynžvart
Lázně Libverda
Lázně Toušeň
Lednice
Luhačovice
Mariánské Lázně
Mšené-lázně
Ostrožská Nová Ves
Poděbrady
Slatinice
Teplice
Teplice nad Bečvou
Třeboň
Velichovky
Velké Losiny
Vráž
Ze seznamu je patrné, že i Poděbrady jsou vhodné. Zda-li léčivá voda v Poděbradech obsahuje jód není známo. Promluvte si se svým neurologem o možnostech lázeňské léčby ve vašem konkrétním případě. Pro přidělení lázní budete muset mít doporučení od svého neurologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Parkinsonova choroba kde jsou lázně

Lázeňská lékárna

Lázeňská lékárna se nachází v srdci Poděbrad v ulici Divadelní. Nabízí léky na předpis i bez předpisu.

Kontakt na lázně Poděbrady

Lázně Poděbrady, a.s.

Jiřího náměstí 39/I

290 33 Poděbrady

Tel.: +420 325 606 500

ck@lazne-podebrady.cz

www.lazne-podebrady.cz

Zdroj: Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PODĚBRADY HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Chalupová.

Dobrý den,
podala jsem si žádost o komplexní lázeňskou péči ve vašich lázních, která byla kladně vyřízena. Od své doktorky jsem dostala informaci, že mi bude ubytování, strava a lázeňské procedury plně hrazena pojišťovnou,
pouze zaplatím poplatek "za vzduch".
K mému překvapení jsem dostala poukaz z vašich lázní v ceně 6.860 Kč.
Je ve vašich lázních lázeňský dům, kde je standardní ubytování, strava a léčba hrazena plně pojišťovnou?
Děkuji za včasnou odpověď.
Hezký den. J. Chalupová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obraťte se na svou doktorku, která vám dala informaci o plné úhradě lázeňského pobytu ze zdravotního pojištění. Doktorka by měla kontaktovat vaší zdravotní pojišťovnu a vyjednat s ní podmínky plné úhrady. To, jak bude vysoká spoluúčast pacienta, určuje právě zdravotní a nikoliv lázně samé.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně poděbrady hrazené pojišťovnou

Hotel Libuše***

Hotel Libuše je zrekonstruovaný lázeňský hotel ve středu města situovaný na okraji lázeňského parku. Lůžková kapacita objektu činí celkem 64 lůžek. Hostům jsou k dispozici 2 jednolůžkové pokoje, 28 dvoulůžkových pokojů a 3 apartmá. Všechny pokoje jsou vybaveny sprchou a WC, telefonem s přímou provolbou, ledničkou a barevným televizorem se satelitním příjmem. Na recepci vám rádi podáme veškeré informace týkající se všech léčebných pobytů a také kulturního i sportovního vyžití.

Stravování: Všem ubytovaným hostům slouží ke stravování restaurace v přízemí hotelu. Hosté, kteří nejsou omezeni žádnou dietou, si mohou vybírat z nabídky několika pokrmů.

Léčení: Veškeré procedury jsou zajištěny v objektu Centrálních a Letních lázní, které jsou od hotelu Libuše vzdálené přibližně 30 m.

Zdroj: Lázně Poděbrady - lázeňské domy

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ BĚLOHRAD KŘÍŽKOVÉ LÁZNĚ - DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Vanžura.

Prosím o rezervaci pobytu po operaci kyčelního kloubu v době po 15.9.2020.
( je mi 89 )

Děkuji. Vanžura

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro rezervaci pobytu komplexní lázeňské péče nebo příspěvkové lázeňské péče v Lázních Bělohrad volejte, telefonní číslo 493 767 362 nebo 493 767 363.
Popřípadě můžete vyplnit online rezervační formulář tady: www.belohradlazne.cz…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně Bělohrad křížkové lázně - dotaz

Hotel Zimní lázně***

Hotel je umístěn v klidné ulici poblíž lázeňské kolonády a je propojen prosklenou spojovací chodbou s hotelem Libenský. Ubytovací kapacita hotelu je 90 lůžek, z toho 9 jednolůžkových, 39 dvoulůžkových pokojů a 2 apartmá.

V těchto pokojích je vybavení odpovídající standardu *** – sprcha s WC, lednička, telefon s přímou provolbou a barevný televizor se satelitním příjmem.

Na recepci vám pracovníci rádi poskytnou veškeré informace týkající se všech léčebných pobytů, kulturního i sportovního vyžití a dalších služeb. Hotel má vlastní parkoviště a nabízí hostům půjčovnu jízdních kol nebo pronájem relaxačního bazénu.

Stravování: Hotel má 1 jídelnu s kapacitou 100 míst v komplexu Libenský, kde se nachází i krásná stylová kavárna s terasou. Důležitou složkou léčebného pobytu je také vhodná strava – dieta, kterou určí při vstupní prohlídce pacienta ošetřující lékař na základě povahy onemocnění. O pacienty pečuje nutriční terapeut, se kterým je možno kdykoliv stravu konzultovat.

Léčení: Léčebné procedury jsou zajištěny v objektu hotelu Libenský anebo v Centrálních lázních, kde se nachází balneoprovoz, elektroléčba včetně rehabilitace a tréninkové ergometrie. Další služby zajišťuje hotel Libenský, kde se nachází stálá služba sester a pohotovostní služba lékaře. V objektu jsou ordinace ošetřujících lékařů a další odborné vyšetřovny (EKG, diagnostická ergometrie, doppler a další). Součástí je i vlastní solárium a místnost pro oxygenoterapii.

Zdroj: Lázně Poděbrady - lázeňské domy

Poradna

V naší poradně s názvem FRANTIŠKOVY LÁZNĚ KŘÍŽKOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Šťastný.

Jsem po operaci levého kyčelního kloubu dne 2.1.2020. Pobyt by byl placen VZP. Bylo by možné zajistit pobyt u vás? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

O lázeňské léčbě rozhoduje zdravotní pojišťovna na základě návrhu vašeho ošetřujícího lékaře. Pojišťovna zároveň určí místo léčby, které potom kontaktujete telefonem a dohodnete si termín a úroveň ubytování. Nejdříve se tedy obraťte na svou pojišťovnu a potom na vybrané lázeňské zařízení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Františkovy lázně křížkové

Příspěvková lázeňská péče

V rámci příspěvkové lázeňské péče je zdravotní pojišťovnou hrazena léčebně rehabilitační péče. Ubytování a stravu si klient hradí sám podle platného ceníku.

Příspěvková lázeňská péče je lůžkovou lázeňskou léčebně rehabilitační péčí, a proto nemůže (dle platné legislativy) být poskytována ambulantně. To znamená, že klient musí být ubytován v registrovaném zdravotnickém zařízení.

Příspěvková lázeňská péče je poskytována 14 nebo 21 dnů podle rozhodnutí revizního lékaře zdravotní pojišťovny.

Zdroj: Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PODĚBRADY HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marianna Strmeňová.

Dobrý den, bylo mi napsáno číslo na telefon, že mohu zavolat. Dneska pořád volám a nikdo mi to na čísle 325606500 nebere.
S pozdravem
Marianna Strmeňová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud se nemůžete dovolat na uvedené číslo, tak využijte kontakt na Kateřinu Zelenkovou - Vedoucí ubytovací kanceláře, telefon: 325 606 542, email: zelenkova@lazne-podebrady.cz.
Jestli ani tam nepochodíte, tak si můžete stěžovat na nedostupnost kontaktních služeb přímo generálnímu řediteli Ing. Petu Valentovi, telefon: 325 606 501, email: valenta@lazne-podebrady.cz.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Hotel G-REX***

Hotel je určen jen pro léčebné pobyty.

Parkování: Za poplatek.

Platby: Recepce přijímá hotovost a platební karty.

WIFI: V přízemí u recepce.

Bezbariérový přístup: Ano.

Děti: Ano.

Domácí zvířata: Ne.

Balneoprovoz: Hotel nemá vlastní balneoprovoz.

Procedury: Elektroléčba, masáže, inhalace, tělocvik, magnetoterapie, tréninkové ergometrie, rehabilitace, dechové cvičení.

Praní a čištění osobního prádla: Na objednávku u pokojských; host předá požadovaný textil či prádlo do připraveného pytle a pokojská zajistí do 24 hodin předání čistého textilu.

Kouření: Hotel je nekuřácký.

Pokoj

Přistýlka: Ano.

Trezor: Ne.

Lednička: Ano.

Úklid: Ano.

Televize: České programy.

Klimatizace: Ne.

Room service: Ne.

Hotelová restaurace: Stravování je zajištěno v hotelové restauraci v prvním patře. Stravují se zde většinou hosté po operaci srdce a hosté s klasickou léčebnou péčí. Pacienti ležící na Centru časné rehabilitace se stravují přímo v lůžkové části CČR.

Léčení: Hotel sám disponuje prostory pro rehabilitaci – moderní tělocvična, tréninková ergometrie a jiné. Nově se zde nachází kompletně vybavená elektroléčba a další lázeňské provozy – masáže, inhalace a podobně. Rozsáhlá léčebná část obsahuje osmnáctilůžkové Centrum časné rehabilitace (obdoba kardiologické jednotky intenzivní péče s možností monitorace vitálních funkcí) a oddělení funkční diagnostiky (EKG, bicyklová ergometrie, echokardiografie, spirometrie, EKG Holterovská monitorace, ambulantní monitorace TK). 24hodinová služba sester a stálá služba lékaře-kardiologa patří do standardu tohoto hotelu. Léčebna je odborně orientována na léčbu pacientů s onemocněním srdce a cév se zaměřením na stavy časně po srdeční operaci (překlady z lůžek kardiocenter).

Zdroj: Lázně Poděbrady - lázeňské domy

Diskuze

V diskuzi KOMPLETNÍ LÁZEŇSKÁ PÉČE PODĚBRADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Balatka Oldřich.

Prosím o sdělení (pokud je to možné) o současné obsazenosti na př. od 1.8.2018.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kompletní lázeňská péče poděbrady

Hotel Bellevue Tlapák****

Tradiční poděbradský hotel od května v nabídce Lázní Poděbrady, a.s.! Pro pobyty, které se uskuteční do 31. srpna 2017 navíc s 15% zaváděcí slevou. Hotel Bellevue Tlapák nabízí čtyřhvězdičkový komfort v samém srdci Poděbrad na lázeňské kolonádě s vyhlídkou na květinové hodiny. Všechny pokoje jsou nově zrekonstruované.

Parkování: Hotel má vlastní parkoviště, vjezd z ulice Lázeňská, parkovací karta k dispozici na recepci za vratnou zálohu ve výši 200 Kč.

Ceny parkování:

  • 1–4 noci 70 Kč/noc;
  • 5–13 nocí 50 Kč/noc;
  • 14 a více nocí 35 Kč/noc;
  • držitelé průkazu ZTP a ZTP/P mají parkování zdarma.

WIFI: Zdarma v celém objektu.

Bezbariérový přístup: Není.

Děti: Jsou v našem hotelu vítány v doprovodu alespoň jednoho rodiče. Dětem do 18 let žádné léčebné nebo relaxační procedury neprovádíme. Výjimkou je solná jeskyně.

Domácí zvířata: Menší plemena psů jsou akceptována za poplatek 150 Kč/noc. Pobyt s domácím zvířetem je nutné avizovat předem. Lázně Poděbrady, a.s., si vyhrazují právo pobyt domácích zvířat odmítnout.

Balneoprovoz: Hotel nemá vlastní balneoprovoz, procedury se vykonávají v sousedním hotelu Libenský.

Praní a čištění osobního prádlo: Na objednávku u pokojských; host předá požadovaný textil či prádlo do připraveného pytle a pokojská zajistí do 24 hodin předání čistého textilu.

Transfer: Mezi hotely a léčebnami v rámci společnosti je zdarma, na autobusové a vlakové nádraží je za poplatek.

Minerální voda: Pramen minerální vody Poděbradky naleznete ve vedlejším hotelu Libenský.

Pokoj

Trezor, hotelový fén a zásuvka na holicí strojek: K dispozici na všech pokojích.

Minibar: Každý pokoj je vybaven ledničkou, zboží ze seznamu z nabídkového lístku nápojů je k dispozici k zakoupení na hotelové recepci.

Úklid: Běžný úklid probíhá každý den. Výměna ručníků se provádí každý třetí den pobytu. Výměna ložního prádla u pacientů se provádí po 14 dnech a u komerčních klientů po 7 dnech pobytu.

Televize: Pokoje mají k dispozici jak základní české, tak 24 zahraničních kanálů (CNBC Europe, BBC World News, Bloomberg Europe, Alegerie 3, Canal Algérie, RTL Österreich, VOX Österreich, RTL 2 Österreich, Super RTL Österreich, Eurosport Germany, EuroNews, STS International, RTR Planeta, Rus Bestseller, Russia 24, TV 8 Russia, TNT Comedy, Shanson, NTV Mir, Canal 24 Horas, CNN International Europe, DW-TV a DW-TV Arabic (Deutsche Welle) a Al Jazeera English.

Klimatizace: Pokoje klimatizovány nejsou, je možnost za jednorázový poplatek 50 Kč zapůjčení mechanických větráků na recepci.

Gastronomické služby: Na stravování mají hosté k dispozici nově zrekonstruovanou restauraci. Můžete si zde dát také kávu.

Zdroj: Lázně Poděbrady - lázeňské domy

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PODĚBRADY HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kveta Vacikova.

Dobry den, dnes jsem obdrzela od pojistovny souhlas k lecbe ve vasich laznich. Obdrzim termin nastupu automaticky nebo musim podat zadost?
Moc dekuji za pomoc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte to dát lázním v Poděbradech vědět, že máte schválenou lázeňskou léčbu. Kontaktujte paní Evu Koubovou na telefonu: +420 325 606 525, email: koubova@lazne-podebrady.cz.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Postup léčby na pojišťovnu

Praktický lékař vystaví návrh na lázeňskou péči hrazenou zdravotní pojišťovnou dle doporučení odborného lékaře nebo ošetřujícího lékaře při hospitalizaci. Zároveň navrhne typ lázeňské péče (komplexní nebo příspěvková) a místo vhodné pro léčbu daného onemocnění (indikace).

Indikace Lázní Poděbrady, a.s.:

  • onemocnění oběhového systému – léčba po operacích srdce, infarktu myokardu či chronické formy ischemické choroby srdeční; dále cévní choroby, vysoký krevní tlak a onemocnění žilního systému dolních končetin;
  • nemoci z poruch výměny látkové – diabetes mellitus;
  • nemoci pohybového aparátu – zejména léčba po operacích velkých kloubů (endoprotézy) a dále bolestivé stavy páteře a velkých kloubů;
  • nemoci nervové – polyneuropatie, kořenové syndromy.

Komplexní nebo příspěvkovou lázeňskou péči schválí revizní lékař zdravotní pojišťovny.

V případě komplexní lázeňské péče odešle zdravotní pojišťovna schválený návrh přímo lázním, které pacienta předvolají k nástupu. KLP čerpá pacient v době pracovní neschopnosti. Zdravotní pojišťovna hradí lázeňskou léčbu, celodenní stravování a ubytování.

Schválený návrh na příspěvkovou lázeňskou péči je odeslán do lázní Poděbrady prostřednictvím zdravotní pojišťovny nebo pacienta, který uvede požadavky na ubytování a stravování, které si platí sám. PLP čerpá pacient v době své dovolené. Zdravotní pojišťovna hradí pouze lázeňskou léčbu.

Neschválí-li zdravotní pojišťovna komplexní ani příspěvkovou lázeňskou péči, může klient absolvovat pobyt v Lázních Poděbrady jako samoplátce.

Léčebný pobyt zahrnuje:

  • vstupní a závěrečné vyšetření odborným lékařem, kontrolní vyšetření dle potřeby;
  • EKG, spirometrie, laboratorní vyšetření, dle nutnosti i další vyšetření;
  • individuální léčebný plán sestavený lékařem se 2–3 léčebnými procedurami denně (mimo neděle);
  • 24hodinovou lékařskou a sesterskou službu;
  • hotelové ubytování v rehabilitačním centru nebo hotelech (kategorie *** nebo ****);
  • plnou penzi včetně případné speciální diety (dle doporučení lékaře), sestavenou nutriční terapeutkou;
  • informace pro pacienty; informace – Rehabilitační centrum Máj; informace – G-REX – přímý překlad po operaci srdce.

Lázně Poděbrady se specializují na léčbu:

  • onemocnění oběhového systému – léčba po operacích srdce, infarktu myokardu či chronické formy ischemické choroby srdeční, cévní choroby, vysoký krevní tlak a onemocnění žilního systému dolních končetin;
  • nemoci z poruch výměny látkové – diabetes mellitus;
  • nemoci pohybového aparátu – zejména léčba po operacích velkých kloubů (endoprotézy) a dále bolestivé stavy páteře a velkých kloubů;
  • nemoci nervové – polyneuropatie, kořenové syndromy.

Zdroj: Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Diskuze

V diskuzi MARIÁNSKÉ LÁZNĚ PO RAKOVINE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika nistorova.

prosim kdo mi poradi kam jit do lazni sem po operaci prsu dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

Dobrý den,
jsem stomik. Mám kolostomii i urostomii. Které lázeňské zařízení je pro mne vhodné?

Děkuji
Z.

Zdroj: diskuze Mariánské lázně po rakovine

Náklady na lázeňský pobyt

Lázeňská léčebně rehabilitační péče je poskytována výhradně jako následná lůžková péče. Hrazena je buď jako komplexní, nebo příspěvková.

Indikační seznam pro lázeňskou léčebně rehabilitační péči (což je příloha č. 5 zákona o veřejném zdravotním pojištění) stanoví jednotlivé indikace, délku léčebného pobytu, možnost jeho prodloužení, možnost opakování lázeňské léčby a jeho intervaly. Zákonem dané podmínky pro poskytování lázeňské péče jsou doplněny vyhláškou MZ ČR č. 2/2015 Sb., která stanoví indikační předpoklady, kontraindikace, odborná kritéria pro poskytování lázeňské léčebně rehabilitační péče, obory specializace doporučujících lékařů, indikační zaměření lázeňských míst atd.

Zdroj: Františkovy Lázně hrazené pojišťovnou

Komplexní lázeňská péče

Lázně Poděbrady, a.s., mají smlouvy se všemi zdravotními pojišťovnami České republiky. Jedná se o lůžkovou lázeňskou léčebně rehabilitační péči, při které zdravotní pojišťovna hradí lázeňskou péči, standardní ubytování ve dvoulůžkovém pokoji a celodenní stravování (v potřebných dietách). Komplexní péče je čerpána v rámci pracovní neschopnosti v délce stanovené indikačním seznamem.

Povinný lázeňský poplatek činí 15 Kč/den (dle platného zákona č. 565/1995 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů) hradí tento poplatek každý mezi 18. a 70. rokem. Poplatek nehradí držitelé ZTP/P. Změny vyhrazeny.

Příplatek za jednolůžkový pokoj činí 300 Kč/den. Pokoje v omezeném množství.

Příplatky za vyšší standard:

  • hotel Libenský**** – 150 Kč/den
  • hotel Zimní lázně*** – 100 Kč/den

Zdroj: Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Komplexní lázeňská péče hrazená pojišťovnou

Lázeňská léčba jako nezbytná součást potřebné zdravotní péče je hrazena:

  • Plně hrazená zdravotní pojišťovnou (komplexní lázeňská péče – KLP).
  • Částečně hrazená zdravotní pojišťovnou (příspěvková lázeňská péče – PLP).

Zdroj: Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Úroveň ubytování hrazeného pojišťovnou

Ubytování a stravování formou plné penze (dvoulůžkový pokoj dle standardu zdravotní pojišťovny, II. kategorie – Tourist, Tourist plus) jsou hrazeny pojišťovnou.

Lázeňské domy – doplatky:

  • Lázeňský hotel Royal **S – bez doplatku Economy Plus ½. V ceně pobytu není zahrnut lázeňský poplatek dle aktuální vyhlášky města Františkovy Lázně platné v den nástupu na pobyt a kulturní poplatek ve výši 35 Kč/osoba/den.
  • Imperial ****SUPERIOR – doplácí se vždy.
  • PAWLIK – AQUAFORUM **** – doplácí se vždy.
  • Metropol *** – doplácí se vždy.
  • Belvedere *** – doplácí se vždy.
  • Dr. Adler *** – bez doplatku Tourist Plus ½ (vedlejší budova). K ceně doplatku za kategorii Tourist ½ je potřeba připočítat doplatek za rautové stravování 110 Kč/osoba/den. V ceně pobytu není zahrnut lázeňský poplatek dle aktuální vyhlášky města Františkovy Lázně platné v den nástupu na pobyt a kulturní poplatek ve výši 35 Kč/osoba/den.
  • Luisa ***– doplácí se vždy.
  • Jesenius ** – bez doplatku na ubytování Tourist ½. K ceně doplatku za kategorii Tourist ½ je potřeba připočítat doplatek za rautové stravování 110 Kč/osoba/den. V ceně pobytu není zahrnut lázeňský poplatek dle aktuální vyhlášky města Františkovy Lázně platné v den nástupu na pobyt a kulturní poplatek ve výši 35 Kč/osoba/den.
  • Radbuza ** – bez doplatku na ubytování Tourist ½. K ceně doplatku za kategorii Tourist ½ je potřeba připočítat doplatek za rautové stravování 110 Kč/osoba/den. V ceně pobytu není zahrnut lázeňský poplatek dle aktuální vyhlášky města Františkovy Lázně platné v den nástupu na pobyt a kulturní poplatek ve výši 35 Kč/osoba/den.

Zdroj: Komplexní léčba Františkovy Lázně

Lázně po operaci srdce

Lázeňské rehabilitační pobyty, které trvají 28 dní a vedou k výraznému urychlení zotavovacího procesu po operaci srdce, bývají pojišťovnou plně hrazené. Tento časný nástup k rehabilitaci je pro zdraví přínosnější než dosud obvyklé pobyty s odstupem několika měsíců. Několik prvních dní je klient sledován na Centru časné rehabilitace (obdoba JIP). I z tohoto důvodu umožňují Lázně Poděbrady, a.s., eventuální pobyt partnera při pobytu nemocného. Pacient se zúčastní fyzického tréninkového programu, po kterém se zlepší jeho tělesná výkonnost. Možné bolesti svalů, kloubů a operačních jizev zmírní masáže, koupele nebo elektroléčba. Pacient je pod odborným zdravotnickým dozorem. Provedou se veškerá kontrolní vyšetření, laboratorní i přístrojová.

Pacient se naučí zdravému způsobu života, včetně racionálního stravování. Kuřákům bude nápomocný režim v jejich snaze o nekouření. Doporučuje se vzít si s sebou do lázní kromě základních hygienických potřeb přiměřené oblečení pro cvičení, pohodlnou sportovní obuv, oblečení vhodné na vycházky. Zájemci o cvičení v bazénu potřebují plavky a koupací čepici. Je důležité, aby pacient měl s sebou léky, které trvale užíval do operace, a to i v případě, že se léky během pobytu na kardiochirurgické klinice měnily. Zejména se jedná o léky na cukrovku, inzulín, urologické, neurologické léky, léky na štítnou žlázu a veškeré speciální léky.

Zdroj: Lázně po operaci

Lázně

Specialisty na léčbu polyneuropatie jsou lázně Bohdaneč, ve kterých se používají metody balneologické, které zde mají tradici. Dále jsou to lázně Poděbrady, Bělohrad, Slatinice.

Lázeňská léčba jako nezbytná součást potřebné zdravotní péče je hrazena buď plně (komplexní lázeňská péče – KLP), nebo částečně (příspěvková lázeňská péče – PLP) zdravotní pojišťovnou.

Postup léčby na pojišťovnu:

  • Praktický lékař vystaví návrh na lázeňskou péči hrazenou zdravotní pojišťovnou dle doporučení odborného lékaře nebo ošetřujícího lékaře při hospitalizaci. Zároveň navrhne typ lázeňské péče (komplexní, nebo příspěvková) a místo vhodné pro léčbu daného onemocnění (indikace).
  • Indikace lázní v tomto případě: nemoci nervové – polyneuropatie, kořenové syndromy.
  • Komplexní, nebo příspěvkovou lázeňskou péči schválí revizní lékař zdravotní pojišťovny.
  • V případě komplexní lázeňské péče odešle zdravotní pojišťovna schválený návrh přímo lázním, které pacienta předvolají k nástupu. KLP čerpá pacient v době pracovní neschopnosti. Zdravotní pojišťovna hradí lázeňskou léčbu, celodenní stravování a ubytování.
  • Schválený návrh na příspěvkovou lázeňskou péči je odeslán do lázní prostřednictvím zdravotní pojišťovny nebo pacienta, který uvede požadavky na ubytování a stravování, které si platí sám. PLP čerpá pacient v době své dovolené. Zdravotní pojišťovna hradí pouze lázeňskou léčbu.
  • Neschválí-li zdravotní pojišťovna komplexní ani příspěvkovou lázeňskou péči, může klient absolvovat pobyt v lázních jako samoplátce.

Léčebný pobyt zahrnuje:

  • vstupní a závěrečné vyšetření odborným lékařem, kontrolní vyšetření dle potřeby
  • EKG, spirometrie, laboratorní vyšetření, dle nutnosti i další vyšetření
  • individuální léčebný plán sestavený lékařem se 2–3 léčebnými procedurami denně (mimo neděle)
  • 24hodinová lékařská a sesterská služba
  • hotelové ubytování v rehabilitačním centru, hotelech, penzionech
  • plná penze včetně případné speciální diety (dle doporučení lékaře) sestavená nutriční terapeutkou

Zdroj: Polyneuropatie dolní končetiny


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP