Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

LÁZENSKÉ PROCEDURY PO HYSTEREKTOMII

OBSAH

Příčiny tloustnutí po hysterektomii

Za zvýšení hmotnosti po hysterektomii obvykle může:

  • Omezený pohyb;
  • Více jídla;
  • Nuda;
  • Osamělost;
  • Více času tráveného doma;
  • Konzumace jídla proto, abyste se cítila lépe nebo zmírnila stres;
  • Strach z opětovného zahájení cvičení;
  • Zmatky ohledně možností bezpečného cvičení.

Tloustne se po hysterektomii?

Při hysterektomii nejsou odstraněny vaječníky, ale jen děloha, a proto neexistuje žádný přímý vliv na hladinu estrogenu a tím na tělesnou hmotnost ženy. Zvýšení hmotnosti po hysterektomii může být pravděpodobnější, když je hysterektomie kombinována s odstraněním vaječníků (ooforektomie), protože pak dochází ke sníženým hladinám estrogenu.

Zdroj: Tloustnutí po hysterektomii

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Verča.

Dobrý den, jsem měsíc po totální hysterektomii,mám nárok na lázně?Děkuji Kelemenová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při odstranění dělohy hodně záleží na důvodu, který vedl k jejímu odstranění. Zkuste se o tom pobavit se svým praktickým lékařem, který rovněž může připravit žádost o lázně. Pak už to záleží na vaší zdravotní pojišťovně, jaké lázně vám přidělí a kolik vám zaplatí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po odstranění dělohy

Cvičení po hysterektomii

Cvičení je další ze způsobů, jak předejít tloustnutí po hysterektomii.

Pravidelné zdravé cvičení během zotavení po hysterektomii může minimalizovat ztrátu kondice a omezit další nežádoucí vedlejší účinky hysterektomie. Cvičení může také pomoci emocionální pohodě. Cvičení pro zotavení po hysterektomii není nikdy zaměřeno na úbytek hmotnosti. Vhodné cvičení je součástí holistického přístupu k péči o své tělo, který zahrnuje vyhýbání se zbytečnému nárůstu hmotnosti po hysterektomii.

Bezpečné a zdravé cvičení po hysterektomii se obvykle skládá z:

  • Pokračování ve cvičeních poskytovaných v nemocnici, včetně: hlubokého dýchání, tréninku krevního oběhu a cvičení mobility na lůžku.
  • Pravidelná rychlá chůze po dobu prvních 6-8 týdnů po operaci podle pokynů vašeho lékaře.
  • Když dostanete lékařský souhlas, abyste po hysterektomii znovu zahájili všeobecné fitness cvičení, pak mohou být tréninky postupně zaměřeny více na hubnutí.

Zdroj: Tloustnutí po hysterektomii

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PODĚBRADY HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Chalupová.

Dobrý den,
podala jsem si žádost o komplexní lázeňskou péči ve vašich lázních, která byla kladně vyřízena. Od své doktorky jsem dostala informaci, že mi bude ubytování, strava a lázeňské procedury plně hrazena pojišťovnou,
pouze zaplatím poplatek "za vzduch".
K mému překvapení jsem dostala poukaz z vašich lázní v ceně 6.860 Kč.
Je ve vašich lázních lázeňský dům, kde je standardní ubytování, strava a léčba hrazena plně pojišťovnou?
Děkuji za včasnou odpověď.
Hezký den. J. Chalupová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obraťte se na svou doktorku, která vám dala informaci o plné úhradě lázeňského pobytu ze zdravotního pojištění. Doktorka by měla kontaktovat vaší zdravotní pojišťovnu a vyjednat s ní podmínky plné úhrady. To, jak bude vysoká spoluúčast pacienta, určuje právě zdravotní a nikoliv lázně samé.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně poděbrady hrazené pojišťovnou

Léčba rakoviny děložního čípku

Léčba většiny stadií karcinomu děložního čípku zahrnuje:

  • operaci (hysterektomii) a odstranění pánevních lymfatických uzlin nebo odstranění obou vaječníků a vejcovodů;
  • chemoterapii;
  • radiační terapii.

Počet chemoterapií závisí na rozsahu rakoviny. Procedury mohou být kombinovány. Jestliže podstoupíte hysterektomii, tak již nemůžete mít děti. Proto je důležité, aby byla rakovina diagnostikována včas a k hysterektomii nemuselo vůbec dojít.

Po zjištění rakoviny je běžné, že cítíte strach, smutek a zlost. Vyrovnat se s těmito pocity vám může pomoci komunikace s ženami, které již rakovinu děložního čípku prodělaly. Zeptejte se svého lékaře na podpůrné skupiny v blízkém okolí.

Zdroj: Rakovina děložního čípku

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ BĚLOHRAD KŘÍŽKOVÉ LÁZNĚ - DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Vanžura.

Prosím o rezervaci pobytu po operaci kyčelního kloubu v době po 15.9.2020.
( je mi 89 )

Děkuji. Vanžura

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro rezervaci pobytu komplexní lázeňské péče nebo příspěvkové lázeňské péče v Lázních Bělohrad volejte, telefonní číslo 493 767 362 nebo 493 767 363.
Popřípadě můžete vyplnit online rezervační formulář tady: www.belohradlazne.cz…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně Bělohrad křížkové lázně - dotaz

Lázeňská poliklinika – Centrální a Letní lázně

Objekt, ve kterém je umístěn rozpis procedur. Dále zde najdete procedury, které nejsou dostupné v jednotlivých léčebnách. Jde o odborné lázeňské zdravotnické zařízení umístěné v centru Poděbrad na lázeňské kolonádě. Přímo zde jsou ordinace odborných lékařů, sester a další odborné vyšetřovny. Je zde rozsáhlý provoz věnující se pacientům s diabetem mellitem (cukrovkou) – působí zde diabetologická edukační sestra, je zde podiatrická ambulance, kde je věnována péče diabetickým nohám. Součástí je i nově zrekonstruovaná edukační místnost, kde jsou pořádány pravidelné přednášky a besedy pro nemocné s diabetem. Samozřejmostí je tréninková ergometrie a celý velký komplex balneoprovozu, moderní elektroléčby, masáže a další.

Procedury

Uhličitá koupel, perličková koupel, vířivá koupel, podvodní masáž, balsan Hauffeho koupele, bio-plus (suchá uhličitá koupel), klasická masáž, reflexní masáž, plynové injekce, elektroléčba, magnetoterapie, individuální léčebný tělocvik, mobilizace, skupinový léčebný tělocvik.

Zdroj: Lázně Poděbrady - lázeňské domy

Poradna

V naší poradně s názvem FRANTIŠKOVY LÁZNĚ KŘÍŽKOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Šťastný.

Jsem po operaci levého kyčelního kloubu dne 2.1.2020. Pobyt by byl placen VZP. Bylo by možné zajistit pobyt u vás? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

O lázeňské léčbě rozhoduje zdravotní pojišťovna na základě návrhu vašeho ošetřujícího lékaře. Pojišťovna zároveň určí místo léčby, které potom kontaktujete telefonem a dohodnete si termín a úroveň ubytování. Nejdříve se tedy obraťte na svou pojišťovnu a potom na vybrané lázeňské zařízení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Františkovy lázně křížkové

Komplexní léčba

Klienti přijíždějí do Lázeňské a rehabilitační kliniky především s onemocněním pohybového ústrojí. Jde hlavně o revmatické choroby, bolesti páteře, Bechtěrevovu chorobu, artrózy, stavy po úrazech a ortopedických operacích a podobně. Nejvyhledávanější procedury jsou vodoléčby, aplikované formou vířivých, perličkových a přísadových koupelí, podvodních masáží, a podvodní fototerapie. Základem přístupu k pacientům a klientům je naprosto individuální péče, poskytovaná vysoce profesionálním a laskavým personálem. Příjemná léčba ale není vše, co mohou Anenské slatinné lázně nabídnout.

Zdroj: Lázně Bělohrad

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna korbelová.

Dobrý den, jsem po rakovině prsu.Ukončená léčba ..operace,chemoterapie,ozařování, bioterapie - prosinec 2016. Nyní užívám Tamoxifen. V lázních jsem byla v lednu 2017.Prosím,mám ještě nárok na opkovanou lázeňskou péči? Zdravotní pojišťovnu mám Českou průmyslovou. Předem děkuji za odpověď. Korbelová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po rakovině prsu je možné žádat o lázně. Do dvou let po ukončení léčby máte nárok na tři týdny komplexní lázeňské péče - ubytování i lázeňské procedury vám hradí zdravotní pojišťovna. O tom, jestli skutečně lázně dostanete uhrazené od své zdravotní pojišťovny, může rozhodnout jedině její posudkový lékař. Kladné rozhodnutí můžete posílit tím, že do návrhu na lázně přidáte písemné vyjádření vašeho onkologa, že lázeňskou péči ve vašem případě doporučuje. Návrh na lázně zpracovává váš praktický lékař, kontaktujte ho, až budete mít v ruce dobrozdání od svého onkologa. A jaké lázně si vybrat pro následnou léčbu / rekonvalescenci po rakovině prsu? Mezi lázně vhodné po rakovině prsu patří Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně a Luhačovice. Výhody a nevýhody jsou v zásadě finanční. Když si během pobytu budete chtít užít kávu a zákusek v cukrárně, popřípadě jít na nějakou kulturní akci, tak Karlovy Vary a Františkovy Lázně vás finančně vysají dokonale. Oproti tomu nízké náklady, klid a krásu nabízí především Luhačovice a pak i Mariánské Lázně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně po onkologické operaci prsu

Získejte emocionální podporu

Kontakt s přáteli a rodinou vám může poskytnout emocionální podporu a společnost, zvláště pokud se cítíte trochu špatně. Přátelé a rodina budou pokračovat ve svém rušném životě a nemusí vždy rozumět tomu, jak se cítíte po hysterektomii. Kontakt s přáteli možná stojí za to plánovat až týden po operaci, až se budete cítit dostatečně dobře. Prospěšné může být zvednout telefon a popovídat si nebo zorganizovat krátký výlet, když se budete cítit dostatečně dobře.

Zdroj: Tloustnutí po hysterektomii

Diskuze

V diskuzi MARIÁNSKÉ LÁZNĚ PO RAKOVINE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika nistorova.

prosim kdo mi poradi kam jit do lazni sem po operaci prsu dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

Dobrý den,
jsem stomik. Mám kolostomii i urostomii. Které lázeňské zařízení je pro mne vhodné?

Děkuji
Z.

Zdroj: diskuze Mariánské lázně po rakovine

Hotel Libuše***

Hotel Libuše je zrekonstruovaný lázeňský hotel ve středu města situovaný na okraji lázeňského parku. Lůžková kapacita objektu činí celkem 64 lůžek. Hostům jsou k dispozici 2 jednolůžkové pokoje, 28 dvoulůžkových pokojů a 3 apartmá. Všechny pokoje jsou vybaveny sprchou a WC, telefonem s přímou provolbou, ledničkou a barevným televizorem se satelitním příjmem. Na recepci vám rádi podáme veškeré informace týkající se všech léčebných pobytů a také kulturního i sportovního vyžití.

Stravování: Všem ubytovaným hostům slouží ke stravování restaurace v přízemí hotelu. Hosté, kteří nejsou omezeni žádnou dietou, si mohou vybírat z nabídky několika pokrmů.

Léčení: Veškeré procedury jsou zajištěny v objektu Centrálních a Letních lázní, které jsou od hotelu Libuše vzdálené přibližně 30 m.

Zdroj: Lázně Poděbrady - lázeňské domy

Poradna

V naší poradně s názvem PARKINSONOVA NEMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Gazdík.

Léčí se v Lázních Poděbradech i Parkinsonova nemoc v komplexní lázeňské léčbě ? Obsahuje léčebná voda jod? Děkuji za odpovědi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Parkinsonova nemoc se léčí komplexní lázeňskou péčí v těchto lázních:
Bechyně-Buchlovice
Františkovy Lázně
Hodoní
Jáchymov
Janské Lázně
Karlova Studánka
Karlovy Vary
Karviná
Klášterec nad Ohří
Klimkovice
Konstantinovy Lázně
Kostelec u Zlína
Lázně Bělohrad
Lázně Bohdaneč
Lázně Kundratice
Lázně Kynžvart
Lázně Libverda
Lázně Toušeň
Lednice
Luhačovice
Mariánské Lázně
Mšené-lázně
Ostrožská Nová Ves
Poděbrady
Slatinice
Teplice
Teplice nad Bečvou
Třeboň
Velichovky
Velké Losiny
Vráž
Ze seznamu je patrné, že i Poděbrady jsou vhodné. Zda-li léčivá voda v Poděbradech obsahuje jód není známo. Promluvte si se svým neurologem o možnostech lázeňské léčby ve vašem konkrétním případě. Pro přidělení lázní budete muset mít doporučení od svého neurologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Parkinsonova choroba kde jsou lázně

Následky po odstranění dělohy

Žena má po operaci dočasně ztížený odchod moči, dočasně se rovněž zhorší průchodnost střev, operační rána může otéct, v případě větších krevních ztrát se podává infuze.

Při operaci, která byla prováděna vaginální cestou, se musí asi měsíc po operaci dodržovat zvýšená hygiena. Dva až tři měsíce po operaci by žena neměla zvedat těžká břemena. Absence pohlavního styku by měla trvat 4–6 týdnů po operaci. V případě odstranění vaječníků se doporučuje hormonální substituce.

Pokud žena podstoupila jednoduchou hysterektomii, to znamená, že jí byla chirurgicky odstraněna pouze děloha, už nikdy nebude menstruovat a nemůže otěhotnět. Její hormonální stav je beze změny – hormonální funkce vaječníků nejsou operací narušeny a budou postupně vyhasínat, tak jako v případě, že by žena operována nebyla. Pohlavní život není operací ovlivněn.

Pokud proběhla hysterektomie totální, tedy odnětí dělohy i vaječníků, žena také nemenstruuje a nemůže otěhotnět. Vyoperování vaječníků však způsobí náhlý pokles ženských pohlavních hormonů, což má za následek (zejména u mladších žen, kde byly vaječníky ještě plně funkční) nástup přechodových příznaků jako návaly horka, pocení, bušení srdce, bolesti hlavy, poruchy spánku, změny nálady a jiné. Proto se (pokud není kontraindikace) co nejdříve nasazuje takzvaná hormonální substituční léčba.

Samotné odstranění dělohy nemá vliv na pohlavní styk. Je ukončena možnost mít děti a menstruaci. Děložní hrdlo nemá žádnou funkci při pohlavním styku. Pochva je po hysterektomii dostatečně dlouhá a její směr je nezměněn. Hlavní místa, která jsou zodpovědná za vnímání pohlavního styku, jsou klitoris, poševní stěny a svaly pánevního dna. Při provedení hysterektomie nejsou tyto struktury narušeny.

Pokud jsou při operaci odstraněny i vaječníky, žena ztrácí touhu po pohlavním styku a snižují se lubrikační vlastnosti pochvy. Při léčbě pohlavními hormony se tento stav upravuje.

A jak dlouho trvá operace odstranění dělohy? To záleží na typu operace, viz výše. U této diagnózy je možné využít lázeňskou léčbu. Můžete tedy po operaci dělohy požádat lékaře o lázně, a to do dvou let po ukončení léčby, přičemž by zde měl být nárok na tři týdny komplexní lázeňské péče – ubytování i lázeňské procedury by měla hradit zdravotní pojišťovna. Návrh na ni musí napsat váš praktický lékař – vesměs na základě doporučení ošetřujícího lékaře (gynekologa). Již v návrhu se uvádí lázně, které preferujete, i lázně náhradní, a to, zda požadujete jednolůžkový pokoj. Návrh na lázeňskou péči schvaluje revizní lékař, na to má pojišťovna maximálně 30 dnů od podání návrhu, pak od ní dostanete zprávu, kterým lázním byl návrh postoupen. Do lázní se nastupuje nejpozději tři měsíce od podání návrhu. Vhodné jsou Františkovy Lázně.

Zdroj: Ženské pohlavní orgány

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

20.1. jdu na operaci - výměnu kyčelního kloubu. Zajímalo by mne, zda mám nárok na bezplatné lázně. Pokud ano, jak mám postupovat, abych je dostala. Za odpověď předem moc děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

O nároku na lázně po náhradě kyčelního kloubu může rozhodnout jen vaše zdravotní pojišťovna. Jsou dva typy této lázeňské péče. První je doléčení ihned po operaci, kde vám pomohou rozhýbat vyměněný kloub - toto je přiděleno hned bez rozhodnutí pojišťovny. Na tuto léčbu vás může poslat ošetřující ortopéd. Druhý typ je léčba udržovací, na kterou vás může poslat váš praktický lékař na základě doporučení ortopéda. Na všem se dohodněte se svým ortopédem, jaké máte vy konkrétně možnosti lázeňské péče.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně po operaci kyčelního kloubu

Léčebna Dr. Filipa

Léčebna Dr. Filipa je dětské lázeňské zařízení pro poskytování komplexní lázeňské péče dětem od 3 do 18 let, dětem do 6 let s doprovodem. Léčba je plně hrazena zdravotními pojišťovnami.

Tradičně se v léčebně poskytuje komplexní lázeňská péče dětem s onemocněním kardiovaskulárního systému, pohybového systému – zejména pacientům s juvenilní idiopatickou artritidou a po ortopedických operacích. Velké zkušenosti máme s léčbou obezity a hypercholesterolaemie.

Balneoterapie a tělocvičny se nacházejí v areálu léčebny, jehož součástí je také zahrada s hřištěm pro míčové hry. Děti se stravují přímo v léčebně.

Při léčebně je také základní škola, která během pobytu dítěte zajišťuje výuku všech hlavních předmětů.

Zdroj: Lázně Poděbrady - lázeňské domy

Poradna

V naší poradně s názvem KŘÍŽKOVÉ LÁZNĚ PO TBC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan Ročkár.

Prosím o diagnózu na celkově hrazené lázně Karlova Studánka. Prodělal jsem TBC a trpím na CHOPN. Inhalace atd. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Diagnózu určí váš plicní lékař a uvede ji v návrhu na lázně, včetně zařízení, kde se má uskutečnit. Vaše zdravotní pojišťovna vám dá do 30-ti dnů vědět, jak o návrhu na lázně rozhodla. V rozhodnutí uvede, jestli za vás zaplatí veškeré výdaje (procedury, jídlo a ubytování) a nebo jen procedury a zbytek si budete muset platit sám. Pojišťovna také určí místo, kam do lázní pojedete.
Rozsah příspěvku na lázně může určit pouze a jen vaše zdravotní pojišťovna. Na ní se také obracejte v případě, že s jejím rozhodnutím nesouhlasíte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Křížkové lázně po TBC

Náklady na lázeňský pobyt

Lázeňská léčebně rehabilitační péče je poskytována výhradně jako následná lůžková péče. Hrazena je buď jako komplexní, nebo příspěvková.

Indikační seznam pro lázeňskou léčebně rehabilitační péči (což je příloha č. 5 zákona o veřejném zdravotním pojištění) stanoví jednotlivé indikace, délku léčebného pobytu, možnost jeho prodloužení, možnost opakování lázeňské léčby a jeho intervaly. Zákonem dané podmínky pro poskytování lázeňské péče jsou doplněny vyhláškou MZ ČR č. 2/2015 Sb., která stanoví indikační předpoklady, kontraindikace, odborná kritéria pro poskytování lázeňské léčebně rehabilitační péče, obory specializace doporučujících lékařů, indikační zaměření lázeňských míst atd.

Zdroj: Františkovy Lázně hrazené pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem KDY MÁ PACIENT PO OPERACI NÁROK NA LÁZNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Jsem od 25.6. 2016 po operaci plotýnky u levé lopatky. Mám nárok na lázně ? A od kdy a kolik mě to bude stát peněz.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Přesně na tyto otázky je třeba se dotázat u své zdravotní pojišťovny. Každá zdravotní pojišťovna má jinou politiku prevence a tím pádem i odlišný přístup k úhradám lázeňské péče.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kdy má pacient po operaci nárok na lázně

Hotel Zimní lázně***

Hotel je umístěn v klidné ulici poblíž lázeňské kolonády a je propojen prosklenou spojovací chodbou s hotelem Libenský. Ubytovací kapacita hotelu je 90 lůžek, z toho 9 jednolůžkových, 39 dvoulůžkových pokojů a 2 apartmá.

V těchto pokojích je vybavení odpovídající standardu *** – sprcha s WC, lednička, telefon s přímou provolbou a barevný televizor se satelitním příjmem.

Na recepci vám pracovníci rádi poskytnou veškeré informace týkající se všech léčebných pobytů, kulturního i sportovního vyžití a dalších služeb. Hotel má vlastní parkoviště a nabízí hostům půjčovnu jízdních kol nebo pronájem relaxačního bazénu.

Stravování: Hotel má 1 jídelnu s kapacitou 100 míst v komplexu Libenský, kde se nachází i krásná stylová kavárna s terasou. Důležitou složkou léčebného pobytu je také vhodná strava – dieta, kterou určí při vstupní prohlídce pacienta ošetřující lékař na základě povahy onemocnění. O pacienty pečuje nutriční terapeut, se kterým je možno kdykoliv stravu konzultovat.

Léčení: Léčebné procedury jsou zajištěny v objektu hotelu Libenský anebo v Centrálních lázních, kde se nachází balneoprovoz, elektroléčba včetně rehabilitace a tréninkové ergometrie. Další služby zajišťuje hotel Libenský, kde se nachází stálá služba sester a pohotovostní služba lékaře. V objektu jsou ordinace ošetřujících lékařů a další odborné vyšetřovny (EKG, diagnostická ergometrie, doppler a další). Součástí je i vlastní solárium a místnost pro oxygenoterapii.

Zdroj: Lázně Poděbrady - lázeňské domy

Vytvořte si zdravý denní režim

Až se budete cítit dostatečně dobře, zkuste si naplánovat a zavést jednoduchý domácí režim. Mít určitou formu rutiny může pomoci vyhnout se nudě a přejídání.

Vaše rutina může být obecnou představou o pořadí vašich denních činností od sprchování, jídla, domácího cvičení a odpočinku. Buďte flexibilní ve své rutině, protože nastanou dny, kdy se budete cítit unavení a budete potřebovat více odpočinku než obvykle.

Naplánujte si denní aktivity

Naplánujte si různé vhodné aktivity pro vaše brzké uzdravení. Mít připravené některé základní odpočinkové aktivity vám může pomoci zůstat zaneprázdněná a vyhnout se nárůstu hmotnosti po hysterektomii a umožní vám odpočívat a zotavit se. Zde je výčet oblíbených odpočinkových aktivit:

  • Čtení (navštivte místní knihovnu před operací nebo se zásobte časopisy, které ráda čtete);
  • Sledování filmů;
  • Poslech hudby;
  • Vyšívání / lehké šití;
  • Posezení na zahradě;
  • Uspořádání fotografií;
  • Luštění křížovky nebo puzzle.

Zdroj: Tloustnutí po hysterektomii

Hotel G-REX***

Hotel je určen jen pro léčebné pobyty.

Parkování: Za poplatek.

Platby: Recepce přijímá hotovost a platební karty.

WIFI: V přízemí u recepce.

Bezbariérový přístup: Ano.

Děti: Ano.

Domácí zvířata: Ne.

Balneoprovoz: Hotel nemá vlastní balneoprovoz.

Procedury: Elektroléčba, masáže, inhalace, tělocvik, magnetoterapie, tréninkové ergometrie, rehabilitace, dechové cvičení.

Praní a čištění osobního prádla: Na objednávku u pokojských; host předá požadovaný textil či prádlo do připraveného pytle a pokojská zajistí do 24 hodin předání čistého textilu.

Kouření: Hotel je nekuřácký.

Pokoj

Přistýlka: Ano.

Trezor: Ne.

Lednička: Ano.

Úklid: Ano.

Televize: České programy.

Klimatizace: Ne.

Room service: Ne.

Hotelová restaurace: Stravování je zajištěno v hotelové restauraci v prvním patře. Stravují se zde většinou hosté po operaci srdce a hosté s klasickou léčebnou péčí. Pacienti ležící na Centru časné rehabilitace se stravují přímo v lůžkové části CČR.

Léčení: Hotel sám disponuje prostory pro rehabilitaci – moderní tělocvična, tréninková ergometrie a jiné. Nově se zde nachází kompletně vybavená elektroléčba a další lázeňské provozy – masáže, inhalace a podobně. Rozsáhlá léčebná část obsahuje osmnáctilůžkové Centrum časné rehabilitace (obdoba kardiologické jednotky intenzivní péče s možností monitorace vitálních funkcí) a oddělení funkční diagnostiky (EKG, bicyklová ergometrie, echokardiografie, spirometrie, EKG Holterovská monitorace, ambulantní monitorace TK). 24hodinová služba sester a stálá služba lékaře-kardiologa patří do standardu tohoto hotelu. Léčebna je odborně orientována na léčbu pacientů s onemocněním srdce a cév se zaměřením na stavy časně po srdeční operaci (překlady z lůžek kardiocenter).

Zdroj: Lázně Poděbrady - lázeňské domy

Františkovy Lázně – co se zde léčí

V oblasti léčivých pramenů nedaleko Chebu založil rakouský císař František I. v roce 1793 první slatinné lázně na světě, které na jeho počest nesly jeho jméno. Zprvu jako Ves císaře Františka a později Lázně císaře Františka. Během necelých 200 let vyrostlo z malé vesničky významné lázeňské město. Účinná lázeňská léčba se zaměřuje zvláště na gynekologická onemocnění a léčbu sterility, Návštěvnost dosáhla svého vrcholu koncem 19. století a udržela se až do 2. světové války. Úpadek pokračoval i za socialismu a na rozvoj lázeňství tak bylo navázáno až po revoluci v roce 1989.

S rozvojem lázeňství byl nerozlučně spjat i rozvoj samotného města. Původní skromnou lázeňskou promenádu obklopily anglické parky, byly vybudovány lázeňské hotely, kolonády, pavilony pramenů, altány a další lázeňské stavby převážně v klasicistním a empírovém slohu. Františkovy Lázně se tak staly jedním z nejkrásnějších lázeňských měst zasazeným v zeleni parků a lesoparků. Tento jedinečný architektonický celek byl v roce 1992 vyhlášen městskou památkovou rezervací.

Po sametové revoluci v roce 1989 se začalo s rozsáhlou rekonstrukcí lázeňských hotelů a modernizací balneoprovozů. Léty ověřené léčebné procedury doplnila řada moderních wellness procedur a lázně se opět začaly dostávat i do povědomí zahraničních klientů. Město s 5 500 stálými obyvateli nabízí v současnosti kapacitu až 3 500 ubytovacích míst.

Dnes jsou Františkovy Lázně opět vyhledávaným místem nejen kvůli tomu, co se zde léčí. Ve městě a jeho okolí lze využít celou řadu sportovišť, stovky kilometrů turistických tras a cyklostezek, oblíbený aquapark a podobně. Františkovy Lázně a jejich blízké okolí jsou také neobyčejně bohaté na památky, přírodní krásy a další zajímavosti, které slouží jako oblíbené cíle mnoha výletů. Pravidelně se tu konají významné společenské akce – festivaly, koncerty a různé slavnosti.

Zdroj: Františkovy Lázně hrazené pojišťovnou

Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně dnes žije především z lázeňství a turistického ruchu. Městečko je obklopeno přírodou, a tak nabízí zejména čerstvý vzduch. Procedury v Mariánských Lázních se dělí na léčebné, wellness, inhalační, hydroterapeutické a cvičební.

Zdroj: Rakovina prostaty lázně

Kdo má nárok na lázně

Postup při zařizování lázeňské péče:

1) Konzultace s lékařem

Prodiskutujte se svým praktickým či odborným lékařem svůj zdravotní stav.

Poraďte se o vhodnosti a očekávaném přínosu lázeňské léčby pro vaše zdraví.

Společně zvažte možnosti na přidělení komplexní lázeňské péče (KLP) či příspěvkové lázeňské péče (PLP) vaší zdravotní pojišťovnou.

2) Vystavení návrhu na lázeňskou péči

Požádejte svého praktického lékaře, aby vystavil návrh na vaši lázeňskou péči do společnosti Lázně Františkovy Lázně a.s., Františkovy Lázně AQUAFORUM a.s. nebo Františkovy Lázně IMPERIAL a.s. Ve většině případů je předpokladem pro vystavení návrhu písemné doporučení lázeňské léčby vaším odborným lékařem.

Do návrhu váš lékař uvede typ lázeňské péče. Návrh na lázeňskou péči je možné vyplnit elektronicky na adrese.

Tento návrh bude doručen vaší zdravotní pojišťovně.

3) Schválení návrhu na lázeňskou péči

O schválení návrhu na vaši lázeňskou péči rozhoduje revizní lékař vaší zdravotní pojišťovny dle platné legislativy.

Pokud zdravotní pojišťovna návrh schválí, posílá jej zpravidla přímo společnosti, která poté vyzve pacienta k nástupu na léčebný pobyt. Před nástupem se obě strany dohodnou na termínu a výběru lázeňského hotelu i pokoje.

4) Nástup a průběh léčebného pobytu

Platnost schváleného návrhu je 3 (KLP) nebo 6 (PLP) měsíců od vystavení praktickým lékařem.

Pacient má možnost vybírat celkem z 11 lázeňských hotelů podle svých představ a možností.

Léčebný pobyt trvá zpravidla 28 nebo 21 dní u KLP a 21 nebo 14 dní u PLP. Během léčení je pacientovi poskytována vysoce profesionální a účinná léčba podle indikace s využitím místních přírodních léčivých zdrojů, jejíž součástí jsou: vstupní, kontrolní a výstupní lékařská prohlídka, velmi účinné léčebné procedury předepsané lázeňským lékařem.

Součástí pobytu je také ubytování a stravování v komfortních lázeňských hotelech, které jsou všechny v samém centru Františkových Lázní.

Pro hosty je zajištěna celá řada dalších služeb, které výrazně zpříjemňují prožití léčebného pobytu. Kromě výletů a bohatého kulturního programu je to především možnost téměř neomezeného koupání v jedinečném Aquaforu – největším a nejkrásnějším akvaparku českých lázní.

5) Případné neschválení návrhu na lázeňský léčebný pobyt

Pokud vám byl návrh na lázeňskou léčbu vaší zdravotní pojišťovnou zamítnut, případně vám váš lékař odmítl vystavení návrhu samotného, neznamená to, že si nemůžete dopřát lázeňský pobyt. Zkuste znovu požádat svého lékaře a pojišťovnu o lázeňský pobyt, nebo se obraťte přímo na zákaznickou telefonní linku 359 604 504 (denně od 8 do 20 hodin), kde vám ochotní pracovníci rádi pomohou s výběrem pro vás nejvhodnějšího a hlavně také dostupného samopláteckého léčebného pobytu.

Využijte zcela mimořádnou (časově a kapacitně omezenou) nabídku samopláteckého pobytu BONUS se slevou až 40 % a bonusovými službami navíc. Františkovy Lázně nabízejí plnohodnotný 14denní léčebný pobyt již za 12 990 Kč, 21 dní již za 19 490 Kč.

Zdroj: Františkovy Lázně hrazené pojišťovnou


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP