Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

LÉČBA KOPŘIVKY

OBSAH

Kopřivka na kůži – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět kopřivku.

Zdroj: Bylinná léčba kopřivky

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČENÍ KOPŘIVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloš Prázný.

Dobrý den, již asi dva roky chodím na kožní kliniku v Hradci Králové nejprve se seboroickou dermatitidou, která přešla v kopřivku. Nejprve mi dávali Elocom, který pomáhá i na kopřivku, pak Xados,, Jovesto a nyní Advantan krém, Sumamed a Ewofex, který se bojím vzít, protože jsem byl před měsícem na čtvrté negativní biopsii prostaty a měl jsem
brát Tanyz Eras 0,4 mg. Když však vezmu oba tyto poslední léky, zastavuje se mi močení.
Kopřivka je čím dál větší v rozsahu a když ji namažu jakýmkoli krémem /Nivea, Advantan,
Bepanthen/ kopřivka po hodině na namazaném místě se ztratí a vyrazí ve větší formě jinde a na více místech a ve větším rozsahu, to zn. třeba na celé lopatce a i jinde najednou.
Jsem již nešťastný a domnívám se, že nejsem dobře léčen. Můžete mi pomoci?
Děkuji Vám.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U léčby kožního onemocnění, která trvá déle než dva roky a nikam nevede, tak je lepší změnit kožního lékaře. Tím se vám dostane nového zájmu nevyčerpaného lékaře a možná se pak povede i vyléčení. K takto zapeklitému výskytu kopřivky bude těžké hledat pomoc na internetu, protože bez vyšetření a biochemických testů je to jako házet hrách na zeď. Zkuste najít ochotného kožního třeba v Pardubicích a nebo někde jinde v Hradci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená vyrážka na břiše

Domácí léčba kopřivky

  • Aplikace mokrých studených obkladů na postiženou oblast kůže.
  • Pití bylinných čajů, velmi účinné jsou zelené čaje, lékořicové čaje, heřmánkový čaj.
  • Rostlinná antihistaminika – kopřiva nebo bazalka.
  • Velmi účinná je teplá ovesná koupel, která zmírňuje svědění a uklidňuje pokožku.
  • Použití gelu aloe vera (tato rostlina je účinná na všechny kožní onemocnění).
  • Použití zázvoru.
  • Obohacení jídelníčku o vitamíny, zejména vitamín C, který posílí imunitní systém a předchází kožním onemocněním.
  • Pokud se kopřivka nelepší, je důležité vyhledat lékařskou pomoc.

Zdroj: Bylinná léčba kopřivky

Diskuze

V diskuzi MARIE TREBEN KOPŘIVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leona matějková.

dobrý den ,na kopřivku mi nezabírají žádné léky,jen prednison,má někdo zkušenosti z léčbou kopřivky Bio identické hormony?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Svobodová.

chronicka kopřívka může mi někdo poradit už naní trpím dlouhych 15lét a jeto chvilemii lepší a zas horší zabira jen prednison což není pro organismus moc dobré jístě chapete nejsem nejmladší jsem 45ročnik prosím o radu snad mě někdo poradí jak nato, bylinky moc nesnaším. Děkuji Jana Svobodova Ostrava..

Zdroj: diskuze Marie treben kopřivka

Jak se léčí kopřivka a angioneurotický edém?

Nejlepší léčbou kopřivky a angioneurotického edému je identifikace příčin a jejich odstranění. Obvykle vám lékař předepíše antihistaminika, aby se vám co nejrychleji ulevilo. Pravidelné užívání antihistaminik omezuje příznaky kopřivky. Chronická kopřivka se dokonce léčí pomocí antihistaminik nebo pomocí jejich kombinace s dalšími léky. Pokud antihistaminika neposkytují úlevu, předepisují se perorální kortikosteroidy. U těžkých případů kopřivky nebo angioneurotického edému se užívají adrenalinové injekce nebo kortizonové léky.

Zdroj: Kopřivka

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonia.

Vážení po tříměsíčním užívání přípravku COLONIX nepociťuji vůbec žádné zlepšení.Očekávala jsem alespoň zmírnění mých potíží se svěděním kůže a výsevu kopřivky.po dobrání 3balení je mé ECP 170 což je hrozné.Ani úprava vyprazdnování nenastala.Colonix mne zklamal.antonie

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Zelený čaj na kopřivku

Doporučená denní dávka zeleného čaje jsou tři šálky ke zmírnění kopřivky. Jeden šálek zeleného čaje obsahuje 240 až 320 mg polyfenolů. Chcete-li používat zelený čaj, potřebujete sušený zelený čaj nebo zelený čaj v nálevových sáčcích, který zalijete vroucí vodou a necháte po dobu 10 až 15 minut vylouhovat. Po uplynutí doby vyjměte sáček a ihned vypijte.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Poradna

V naší poradně s názvem HOLTOVA MAST (UNGUENTUM HOLT) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Holtova mast a její použití. Jejím základem je draselné mýdlo obohacené o dehtovou tinkturu. Vše je smícháno do podoby krému, odborně do takzvané emulze. Obsah dehtů ovlivňuje její vzhled pach i barvu. Holtova mast se používá k hojení menších vyrážek. Typicky kopřivky u kojenců a úspěšná bývá i léčba různých druhů dermatitid s menším lokálním výskytem. Vzhledem k obsahu dehtu v holtově masti není vhodné používat tuto mast dlouhodobě nebo na větších plochách, protože dehty se vztřebávají kůží, tím jednak léčí, ale také zatěžují močové cesty svým usazováním při vylučování z těla.

Zdraví vás Cempírek!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Holtova mast (Unguentum Holt)

Co způsobuje kopřivku a angioneurotický edém?

Forma kopřivky a angioneurotického edému reaguje na histamin a těsnost krevní plazmy z malých cév v kůži. Histamin je vylučován z buněk podél cév pokožky. Uvolnění histaminu způsobuje alergická reakce, chemikálie v některých potravinách nebo léky. Tvorba kopřivky se nedá zjistit.

Akutní kopřivka

Kopřivka trvající méně než šest týdnů. Nejčastějšími příčinami jsou některé potraviny, léky nebo injekce, bodnutí hmyzem nebo i některá vnitřní onemocnění. Zapomenout nemůžeme také na potravinářská barviva a konzervační prostředky. Potravinami nezřídka vyvolávajícími kopřivku jsou ořechy, čokoláda, ryby, rajčata, vejce, čerstvé jahody a mléko. Čerstvé potraviny způsobují kopřivku častěji než vařené. Mezi léky způsobujícími kopřivku a angioneurotický edém můžeme uvést aspirin a další nesteroidní protizánětlivé léky (například Ibuprofen), léky na vysoký krevní tlak nebo léky proti bolesti (Kodein).

Chronická kopřivka a angioneurotický edém

Rozpoznat příčiny tohoto typu kopřivky je obtížnější než u akutní kopřivky. Pro většinu lidí s chronickou kopřivkou je dokonce někdy nemožné dané příčiny určit. Příznaky zahrnují bolesti svalů, dušnost, zvracení a průjem. Chronická kopřivka a angioneurotický edém mohou narušit i vnitřní orgány – plíce, svaly a gastrointestinální trakt.

Fyzikální kopřivka

Kopřivka způsobená fyzickou stimulací kůže, to znamená chladem, teplem, pobytem na slunci, vibracemi, tlakem, pocením a cvičením. Kopřivka se objevuje právě na podrážděné kůži, jen zřídka se vyskytne jinde. Většinou se objeví téměř za hodinu od vystavení se fyzické stimulaci.

Dermografismus

Jedná se o formu kopřivky, která se tvoří po hlazení nebo poškrábání pokožky. Tato vyrážka se může objevit spolu s jinými formami kopřivky.

Zdroj: Kopřivka

Poradna

V naší poradně s názvem VODOVÉ PUPÍNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LENKA.

Dobry den,muj syn ma uz za tento rok po treti,vodove pupinky ktere svedi,na koznim nam dvakrat rekli ze je to svrab,jenze nikdo jiny z rodiny nemel ani pupinek,jen ja sem tam,ale vetsinou kdyz jsem se v praci zpotila a ten prach. pred 14 dnema mel koprivku a mne se udelala do vecera take,dnes se mu zase na rucickach delaji vodove pupinky a mam strach ze mi opet doktor rekne ze je to svrab,ale nikdo jiny opet nic nema ani pritel a ani dcera,jsem z toho uplne bezradna a vycerpana,muze mi nekdo poradit? dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lenko, změnte doktora! Zajděte k jinému kožnímu lékaři a řekněte mu i o tom, že se podobné příznaky kopřivky vyskytly i u vás. Pokud i tento nový doktor diagnostikuje u vašeho syna svrab, tak pak hledejte příčinu nákazy v mateřské nebo základní škole, do které váš syn chodí.

Zdraví Cempírek.

Zdroj: diskuze Vodové pupínky

Sáčky zeleného čaje

Abyste snížili podráždění a související zánět či zarudnutí, navlhčete sáček zeleného čaje a položte ho přímo na postiženou kůži. Taniny v zeleném čaji potlačují zanícení tkáně a svědění. Tato metoda se opakuje dle potřeby.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Poradna

V naší poradně s názvem KOPRIVKA V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

U své gynekolozky jsem byla říkala jsem ji o tom jen mi řekla že je to nepříjemné mohla bych se zeptat na nějaké masticky které bych mohla použít i bez lékařského predpisu nemůže ta koprivka ublížit miminku v břiše děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kopřivka není pro Váš plod nebezpečná. Naopak různé matičky bez receptu ordinované na slepo nebezpečné být můžou. V době těhotenství byste se měla vyvarovat zbytečnému používání léků. Budoucímu miminku tím můžete ublížit. A Vy přeci chcete zdravé a krásné dítě, že ano? Proto zajděte znovu ke kožnímu, u kterého se léčíte a sdělte mu, že léčba nemá úspěch. V léčbě kopřivky je k dispozici ještě několik dalších přípravků. Nechte si také vyšetřit krevní složky, aby se vyloučila vnitřní metabolická příčina té Vaší darmatitidy. Pokud nemáte ke kožnímu důvěru, tak si najděte jiného kožního lékaře, který Vás vyšetří a třeba se mu podaří Váši kopřivku vyléčit. Vězte, že správná identifikace příčiny v kožním lékařství je často naročná a ne vždy se podaří onemocnění vyléčit napoprvé.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koprivka v těhotenství

Koupel ze zeleného čaje

Napusťte si vanu teplou vodou a přidejte 10 sáčků zeleného čaje nebo půl šálku sušených listů zeleného čaje. Počkejte pět minut, než se čaj ve vodě vylouhuje, následně se do koupele ponořte asi na dobu 20 minut, abyste dosáhli co nejlepších výsledků. Zelený čaj uklidňuje pokožku a zmírňuje svědění, zároveň zlepšuje „vzhled“ pupínků.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA (PSORIÁZA) A LÉČBA POMOCÍ PŘÍRODNÍCH LÁTEK. NOVÉ VĚDECKÉ ZJIŠTĚNÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Ivo, co já vím tak biologická léčba je spíš na revma.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Lupénka (psoriáza) a léčba pomocí přírodních látek. Nové vědecké zjištění.

Tekutý extrakt ze zeleného čaje

Denně užívejte standardizovaný tekutý extrakt zeleného čaje k léčbě kožních vyrážek. Jedna dávka tohoto extraktu ze zeleného čaje představuje 250 až 500 mg. Extrakt ze zeleného čaje je koncentrovaná forma látky snižující zánětlivost a zvyšující imunitní reakce systému na alergeny. Pokud vám dělá problémy konzumace čistého extraktu, je dobré jej smíchat s vodou nebo džusem.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Dobrý den, teď jsem si prohlížela stránky drnatura a musím říct že to mají vyvedený naprosto skvostně a přesvědčivě..málem jsem si hned objednala. Ale je to za děsný peníze..potřebovala bych slyšet nějakou zkušenost od někoho, kdo to skutečně užívá, jak to dopadlo, projevily se opravdu ty zázračný očistný účinky? (ještě i jinak, než třeba nakonec jenom nevolností a průjmem?) Moc děkuju, jestli se se mnou máte chuť podělit o svoje zkušenosti.



p.spicova@seznam. cz



Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel 1antonia.

právě dobírám 3.balení Colonix a necítím na sobě sebemenší zlepšení.Dokonce se mi hodnoty ECP o mnoho zvýšily. Myslela jsem si, že mi pročištění pomůže od neustálé kopřivky.Opal je pravdou. Jen jsem utratila spoustu peněz a myslím , že tu samou službu by poskytlo i psylium a senesový čaj, což by stálo o mnoho méně.Takže já jsem velice zklamaná.antonie

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Jaké bylinky na dnu

Léčba dny bylinkami se jednoznačně doporučuje. Jak již bylo popsáno, nejen vědci, ale i naše babičky používají na dnu celer, kopřivy, třešně a podobně. Dna a její léčba je v současnosti opravdu hodně diskutované téma, jelikož dochází k nárůstu tohoto onemocnění.

Zdroj: Nemoc dna a její přírodní léčba

Diskuze

V diskuzi ALTERNATIVNÍ LÉČBA ASTMATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Růžička.

Co léčba astmatu vodíkem???

Viděl jsem léčbu MLS laserem na longCOVID. Nešlo by i na astma??


Děkuji a s pozdravem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alternativní léčba astmatu

Biologická léčba rakoviny plic

Karcinom plic patří mezi nejčastější nádory v České republice a bohužel i mezi ty s nejhorší prognózou. Cílená léčba se stále zdokonaluje a pomalu začíná vytěsňovat i chemoterapii. Její výhody spočívají v přesném působení na daný nádor – oproti chemoterapii, která zničí prakticky všechny rychle se dělící buňky v lidském organismu. U nádorů plic je tato léčba srovnatelná s chemoterapií, ale má lepší profil nežádoucích účinků. Cílená léčba je v České republice zatím dostupná jen omezeně.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Diskuze

V diskuzi LÉČBA ZRAKU PO CMP? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf Flos.

Po CMP mám částečný výpadek zorného pole na obě oči, je možná léčba-rehabilitace? Stalo se mi před osmi měsíci. Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba zraku po CMP?

Biologická léčba metastáz

Metastázy se většinou neoperují, ale musí se postupovat individuálně. U tohoto stavu moderní léky nemocného bohužel nemohou uzdravit, ale prodlouží mu život.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Přírodní léčba astmatu s alergií

Přírodní léčba astmatu s alergií se dá řešit pomocí čínské medicíny. Zhruba půlroční léčebná kúra je aplikována pomocí akupunktury a bylin za účelem zvýšení celkové imunity organismu. Poté se k akupunktuře přidají i bylinné směsi ve formě tablet zaměřených přímo na astma a horní cesty dýchací, které se užívají pravidelně (plus příležitostně baňkování a nahřívání akupunkturních bodů moxou). Léčba čínskou medicínou je pomalá, dlouhodobá a nákladná (není hrazena) a vyžaduje spolupráci pacienta. Zaměřuje se však na léčbu celého člověka. Neodmyslitelnou součástí léčby je současné užívání předcházející terapie, přičemž dochází ke snižování léčebných dávek.

Zdroj: Alternativní léčba astmatu

Léčba alergie související s kožní vyrážkou

Základním faktorem úspěšné léčby alergického ekzému je zabránit kontaktu s alergeny. To platí jak pro akutní alergické reakce, tak i pro atopickou dermatitidu (ekzém). Problém spočívá nejen v ošetření, ale často i v přesném určení příznaků, které byly příčinou vyrážky. Často je bohužel nemožné vyhnout se kontaktu s alergeny. Nejúčinnější léčbou je pak konvenční léčba, která pomáhá proti kontaktní dermatitidě. Konvenční léčba zahrnuje léčbu glukokortikoidy, které jsou účinné při externí léčbě svědivé vyrážky nebo podráždění kůže. Dále se mohou používat krémy nebo masti, které přispívají k posílení bariérové funkce kůže, aby tak byla snížena citlivost k průniku alergenů a následné podráždění. Také může být použita alternativní léčba, například UV terapie.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Typy léčby

Léčba pro ženy

Léčba neplodnosti u žen je samozřejmě závislá na tom, co brání otěhotnění. Někdy však nemusí být příčina známa.

  • Problémy s ovulací – předepisuje se medikamentózní léčba.
  • Nevysvětlitelná plodnost – když lékař nemůže zjistit příčiny neplodnosti u vás i vašeho partnera, může léčba zahrnovat buď léky, nebo hormonální injekce, či inseminaci.
  • Blokované nebo poškozené vejcovody – provádí se operace vejcovodů.
  • Endometrióza – u mírné až střední endometriózy zahrnuje léčba laparoskopickou operaci, kdy dojde k odstranění endometriální tkáně. Tato léčba však nebývá možná, pokud trpíte závažnou endometriózou.

Léčba pro muže

Lékař vám může doporučit inseminaci. Spermie jsou shromažďovány a pak zahuštěny, aby došlo ke zvýšení počtu zdravých spermií pro inseminaci.

Nefungující počáteční léčba

Mnoho párů, které mají problémy s otěhotněním, dospěje ke společnému bodu, kdy se musí rozhodnout, zda chtějí zkusit asistovanou reprodukci.

  • In vitro fertilizace je nejčastějším typem asistované reprodukce, jde o umístění oplodněného vajíčka do dělohy přes děložní čípek.
  • Intracytoplazmatická injekce spermie – provádí se v laboratoři, kde lékař vstřikuje přímo jednu spermii do jednoho vajíčka. Pokud dojde k oplodnění, lékař vloží embryo do dělohy ženy.

Zdroj: Léčba neplodnosti


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP