Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

LÉKY NA HEMEROIDY NA LÉKAŘSKÝ PŘEDPIS

OBSAH

Zevní léčba hemoroidů

Antihemoroidika mohou být použita zevně ve formě čípků, mastí a tampónů. Antihemoroidika nejen, že rychle tlumí bolestivé projevy a svědění, ale mají také zvláčňující a mazací účinek. Délka léčby závisí na zdravotním stavu, ale obvykle je dlouhá 1 až 2 týdny. Pokud se po ní vrátí hemoroidy znovu, tak je nutné lékařské vyšetření. Možným nežádoucím účinkem antihemoroidik může být alergická reakce.

Zevní lokální péče na hemoroidy

  • Antipruritické látky jako jsou mentol a kafr, které jsou příjemně chladné a analgetické, což stavu s hemoroidy prospívá.
  • Na bolest hemoroidů je dobré aplikovat volně prodejná lokální anestetika, jako je benzokain, který je obsažen v Neoseptolete se znecitlivujícím účinkem nebo lidokain, který obsahuje krém Emla nebo Procto-glyvenol, či rektální mast Doxiproct, vše slouží na otupení bolesti a zmírnění svědění. Tyto léky taktéž mohou způsobovat u některých lidí alergickou reakci.
  • Hemeroidy léčí sedací koupele s heřmánkem, které působí protizánětlivě, ale opět i heřmánek je také známý jako alergen.
  • Na krátkou dobu můžou ulevit od hemoroidů glukokortikoidy, které obsahují čípky Rectodelt nebo mast Flucinar, či gel Gelargin, ale jsou jen na lékařský předpis. Tyto léky mají bezvadný protizánětlivý účinek a tlumí svědění. Glukokortikoidy by měly být používány pouze na krátkou dobu, jelikož můžou poškodit perianální kůži a zvýšit náchylnost k infekci.
  • Koňská mast pomáhá na hemoroidy a dobře se doplňuje, když se zároveň vnitřně užívá i tinktura z koňského kaštanu.
  • Na hemeroidy účinkují také třísloviny jako je polykresulen, který je obsažen v rektální masti Faktu. Mast má na hemoroidy stahující a protizánětlivý účinek.
  • Další tříslovinou proti hemeroidům jsou sušené listy a kůra z keře vilín virginský, které mají také stahující a protizánětlivý účinek.
  • Také višňák, neboli višněvského balzám, je dobrý na hemoroidy, protože má desinfekční a protizánětlivé účinky.
  • Jako desinfekce působí na hemoroidy mast Excipial, která je volně prodejná v lékárně. Další prostředky na čištění hemoroidů jsou již na lékařský předpis a patří sem Salofalk, Pentasa a Asacol.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Já beru Paralen a ibobrufen a nic

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Silnější léky proti bolesti jsou k dostání jen na lékařský předpis.

Zdroj: diskuze Bolest zubu

Příznaky hemoroidů

  • Hemoroidy se projevují krvácením, které je patrné po defekaci na toaletním papíru.
  • Hemoroidy mohou v okolí konečníku způsobit tlaky, bolesti, pálení a svědění a jiná nepohodlí.
  • Hemoroidy často doprovází zánět, otok a podráždění konečníku.
  • Hemeroidy je možné nahmatat, jako takové výhřezy, které jsou cítit jako malé bouličky v okolí konečníku, tak zvaný prolaps konečníku.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Poradna

V naší poradně s názvem DOPLATEK NA BETALOC ZOK 200 MG PROČ JSEM DOPLÁCEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Děkan.

Dcera mi vydzvedla na lékařský předpis léky na tlak ale na internetu jsem se dozvěděl,že tyto léky plně hradí pojištovna. Jak to tedy je. Jedná se o lék Betaloc ZOC 200 mg. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Betaloc ZOK 200 mg už není plně hrazen a pacient vždy doplácí při jeho výdeji. Doplatek za Betaloc ZOK 200mg je ve výši přibližně 230 Kč za 30 tablet. Jedna tableta vychází na 7,60 Kč.
Mírně výhodnější je balení 100 tablet, kde jedna tableta vyjde na 7 korun.
Tento lék byl zdarma vydáván před šesti lety, ale dnes se už doplácí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Doplatek na Betaloc ZOK 200 mg proč jsem doplácel

Hemoroidy foto

Hemoroidy (lidově hemeroidy) můžete mít vnitřní anebo vnější. Jak vypadají vnější hemeroidy u konečníku, si můžete prohlédnout zde: hemeroidy foto.

Zdroj: Hemeroidy a jejich domácí léčba

Poradna

V naší poradně s názvem JAK POZNAT SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.

Dobrý den, mohlo by se jednat o svrab?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto příznaky může způsobit i svrab. Určitě je namístě návštěva kožního lékaře, protože účinné léky proti svrabu jsou k dostání jen na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak poznat svrab

Hemeroid, nebo hemoroid?

Pro hemoroidy se často nesprávně používá výraz hemeroidy. Ať už jim říkáme tak či onak, má s nimi podle statistik zkušenost sedm z deseti lidí. Někteří se s tímto problémem setkají jen jednou nebo dvakrát za živout, ale většina se tímto onemocněním trápí dlouhodobě a nepříjemné příznaky se často vracejí.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ODVODNĚNÍ NA PŘEDPIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka Čunátová.

Dobrý den.Chtěla bych se optat na furon na odvodnění,ale beru léky na deprese a mám astma,na něj beru také léky.Mohu brát tento lék ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Furon patří mezi nejúčinnější léky na odvodnění. Lék Furon zmírňuje otoky a může být také užíván při léčbě vysokého krevního tlaku. Jeho užívání ale sebou přináší mnoho rizik, která je třeba pravidelně kontrolovat. Proto je tento lék k dostání pouze na lékařský předpis, aby ošetřující lékař mohl sledovat účinky léku a zajistit vám bezpečnou léčbu. O tom, že užíváte lék Furon, musíte vyrozumět všechny své lékaře, na plicním i lékaře píšícího vám předpis na antidepresiva. Pokud jste jim o této léčbě neřekla, učiňte tak při další kontrole.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

SPC

Zde je odkaz na stažení SPC.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Poradna

V naší poradně s názvem AULIN V PRÁŠKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dominik.

Dobrý den mám otazku? Kde jsi je můžu objednnatt? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Aulin si můžete objednat u svého praktického lékaře. Ten vám vystaví lékařský předpis a lék vám pak bude vydán v lékárně. Aulin je k dostání jen na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aulin v prášku

Příbalový leták

Zde je odkaz na stažení příbalového letáku.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

Dobri den chcem sa opitat ci sa mozu hemeroidy objavit aj po uzivani antibiotik ak som neuzival probiotika?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika přímo hemoroidy nezpůsobují, ale často vyhubí střevní mikroflóru a to pak způsobí urputné průhmy, při kterých mohou vzniknout hemoroidy a nebo bolesti v oblasti konečníku. Probiotika se užívají s antibiotiky, aby doplňovaly tuto vyhubenou střevní flóru a omezily se tak nepříjemnosti s průjmem. Probiotika vám poskytnou stejnou pomoc, i když je užijete po skončení léčby antibiotiky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Boleni a krvácení zadku

Fotky

A jak vypadají takové hemoroidy, se můžete podívat zde.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem NEKOMPLETNÍ SEZNAM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Venuše.

Tento seznam není kompletní, mnoho nehrazených léků chybí! např. Detralex, Gopten, Vitacalcin

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, zde jsou uvedeny jen volně prodejné léky, které od července 2012 nebudou hrazeny zdravotními pojišťovnami. Léky, které zmiňujete, jsou na lékařský předpis a proto v tomto seznamu nejsou. Vitacalcin v seznamu uveden je, mezi léky s názvem K až Z.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nekompletní seznam

Lék na hemoroidy Detralex

Detralex 180 tablet je velmi oblíbený registrovaný léčivý přípravek, bez výjimky vázaný na lékařský předpis (léky na hemoroidy na lékařský předpis, není na volný prodej). Účinnými látkami jsou především flavonoidy hesperidin (50 mg) a diosminol (450 mg), určené pro léčbu dospělých pacientů. Bývá předepisován zejména u stavů souvisejících s žilní nedostatečností, bolestí dolních končetin a nepříjemnými otoky. A je vhodný také při potížích s hemoroidy (hemoroidální onemocnění).

Detralex je dostupný výhradně v tabletové formě. Má podobu oválné, potahované, bikonvexní tablety se zkosenými hranami v lososové barvě. Tablety jsou uloženy v blistrech podle velikosti vybraného balení.

Množství užívaného léku se liší podle závažnosti aktuálního zdravotního stavu, což může posoudit jedině lékař, tudíž i otázka, za jak dlouho účinkuje, je individuální.

Akutní zánět hemoroidů:

  • první čtyři dny: 6 tablet denně
  • následující tři dny: 3 tablety denně
  • udržovací dávka: 2 tablety denně
Léčba chronické žilní nedostatečnosti:
  • 2 tablety denně (lhostejno, jestli užité najednou, nebo ve dvou oddělených dávkách ráno a večer)

Délku doby užívání přípravku stanovuje individuálně ošetřující lékař. Vždy se řiďte jeho pokyny a nepřerušujte léčení ani v případě, že vaše potíže již zcela odezněly.

Během těhotenství a kojení je možno Detralex užívat pouze na výslovné doporučení lékaře. Pokud tedy otěhotníte během léčebné kúry, okamžitě se s lékařem poraďte, zdali je pro vás vhodné Detralex nadále užívat, nebo bude nutné léčbu odložit až na pozdější dobu.

V našich podmínkách obsahuje největší balení 180 tablet a 120 tablet, což podle intenzity léčby vydrží pacientům až na dva měsíce.

Cena

V lékárnách toto balení stojí okolo 700 Kč, přičemž pojišťovny hradí jen velmi malou část ceny. Připravte se proto na doplatek v řádech stokorun, obvykle 500–525 Kč.

Zdroj: Léky na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den jsem po operaci hemeroidu a v konečníku vznikla trhlina ,při vyprazdnování hrozně bolí.Použila jsem už mast dubovou kůru gel ,řapík lékařský ,kopřivovou mast ,home stop gel ,faktu gel i čípky a stále se nehojí .Prosím poradíte děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte se obrátit na lékaře, který Vám odstraňoval hemoroidy, aby zrevidoval oblast a zjistil příčiny bolesti. Neodkládejte to, protože hrozí nebezpečí zánětu a ztráta funkce konečníku. Sama si v tomto případě nepomůžete, protože si tam nevidíte. Než se dostanete ke svému lékaři, tak si dělejte lehký klystýr sprchou ve vaně vlažnou vodou a nakonec na konečník použijte septonex.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hemeroidy

Dostupnost Framykoinu

Hojně kupovanou antibiotickou mast Framykoin v současnosti Češi v lékárnách nekoupí. Za přerušením dodávek stojí výrobní důvody. Předpokládaný termín obnovení je 30. dubna 2019. Zentiva čeká na schválení provozu nové výrobní linky. Důvodem výpadku je tedy pořízení nové moderní výrobní linky v ceně přes dva miliony eur (51,5 milionu korun), která musela nejdříve projít auditem SÚKL.

Framykoin je nahraditelný lék, a to léčivými mastmi Bactroban nebo také Fucidin. Lék v lékárnách docházel postupně, jak se vyprazdňovaly sklady distributorů. Podle informací o dodávkách na webu SÚKL bylo v listopadu loňského roku dodáno do lékáren 71 700 různě velkých balení Framykoinu, v prosinci už jen 55 500 balení.

Framykoin má široké využití jako antibiotikum zejména u drobných poranění kůže, odřenin, popálenin nebo škrábanců. Užívat mast mohou dospělí i děti. Prodává se pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Framykoin na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAMENAJÍ PUPÍNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindriska.kubisova.

dobrý den,,objevili se mi pupinky,,jedna se o svrab ?? nesvědi,,,,,,děkuju
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pupínky podle fotografie mohou být známkou nákazy svrabem. Doporučuji řešit tento problém s praktickým lékařem a nebo v ambulanci kožního lékaře, neb účinné léky na svrab jsou jen na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co znamenají pupínky

Jak poznat hemeroidy

Typicky se hemoroidy projevují bolestí, svěděním a krvácením. Krvácení se objevuje v podobě světlé krve na toaletním papíru a doprovází je pocit vlhka. Při opakovaných a dlouhodobých potížích zprvu vznikají hemoroidy, které lze manuálně zatlačit. V pokročilejší stadiích již toto není možné a je nutný zásah lékaře, neboť existuje riziko komplikací (infekce, trombóza, odumírání tkáně či vznik anémie v důsledku zvýšeného krvácení). Popsané příznaky se mohou objevit i u jiných závažnějších onemocnění, a tak je vhodné při přetrvávajících potížích či při změně jejich charakteru navštívit lékaře, aby mohl provést komplexnější vyšetření. Za hlavního viníka vzniku hemoroidů se označuje sedavý způsob života. Při něm se městná krev v žilách v pánvi. Stejně tak k němu přispívá i složení stravy a následně stolice.

Zde naleznete více informací k této tematice a také odkaz na fotografie (fotky).

Zdroj: Léky na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bětka.

Bohužel mám s tímhle problémem taky zkušenost. Prvně se mi objevily po porodu, léčila jsem Detralexem, což mi po pár dnech pomohlo a naivně jsem si myslela, že už mám klid, tak jsem s léčbou přestala. No za nějaký čas to bylo zase zpátky. Takže jsem opět nasadila léčbu podle mudry a tentokrát dodržela. Od té doby (je to ca 2 roky) mám klid.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léky na hemeroidy

Je to účinná mast na hemeroidy?

Framykoin obsahuje kombinaci antibiotik se širokým spektrem účinku, která působí na původce kožních onemocnění. Framykoin se používá u dospělých i dětí od novorozeneckého věku k místní léčbě kožních infekcí způsobených bakteriemi, jako je impetigo (hnisavé puchýřky, zejména na obličeji u dětí), hnisavý zánět vlasových a vousových míšků, nežity, infikované vředy, různá menší infikovaná poranění (škrábnutí, odřeniny kůže, drobné rány a spáleniny), infikované ekzémy a proleženiny. Tudíž je možné použít framykoin i na infikované hemeroidy (respektive hemoroidy).

Před použitím přípravku Framykoin se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem, případně zdravotní sestrou. Framykoin nelze používat na rozsáhlé mokvající plochy a na bércové vředy kvůli nebezpečí jeho vstřebání. Přípravek nesmí přijít do styku s očními spojivkami.

Zdroj: Framykoin na hemeroidy

Co pomáhá na hemoroidy

Vznik a zhoršení hemoroidů lze ovlivnit, a to těmito faktory:

  • úprava stravovacích návyků – pravidelná lehká strava zahrnující dostatek ovoce, zeleniny a vlákniny do denní stravy, dodržování optimálního pitného režimu a omezení alkoholu, kávy, černého čaje a kořeněných jídel
  • nácvik defekačního reflexu a zamezení dlouhému sezení na toaletě
  • zvýšená hygiena v anální oblasti (v případě sedavého zaměstnání možno využít například vlhčených ubrousků s dubovou kůrou)
  • volba vhodných pohybových aktivit, jako například lehčí turistika, plavání (potíže se naopak mohou zhoršovat při jízdě na kole, koni či při vzpíraní a podobně)

Zdroj: Léky na hemeroidy

Trittico cena

Lék Trittico je lék na lékařský předpis a je částečně hrazen z veřejného zdravotního pojištění. Aktuální cena doplatku na lék Trittico AC 150 po 60 tabletách, je zde: Trittico AC 150 cena.


Zdroj: Trittico

Kde se dá Kolchicin koupit a jeho cena

COLCHICUM-DISPERT 200X500RG obalené tablety nelze zakoupit online na českém trhu.

Cena je cca 231,20 Kč.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Konečník anatomicky

Název konečník, latinsky rectum, počeštěně rektum pochází z latinského intestinum rectum „rovné střevo“. Konečník je poslední část trávicí trubice, zakončená řitním otvorem, jímž se vyměšují nestrávené zbytky potravy ven z organismu. Z druhé strany na konečník navazuje sestupný tračník tlustého střeva.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Epsomská sůl a glycerin

Rovněž tato méně známá domácí léčba může pomoci s bolestivými hemoroidy. Pomocí jednoduchých složek vytvoříte směs, kterou aplikujete přímo na postižené oblasti.

Postup: Smíchejte 2 lžíce epsomské soli s 2 lžícemi glycerinu. Naneste směs na gázovou podložku a položte ji na bolestivou plochu. Nechte působit po dobu 15–20 minut. Opakujte každé čtyři až šest hodin, dokud se bolest nezmírní.

Zdroj: Nejlepší lék na hemeroidy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP