Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

LÉKY NA KYČELNÍ KLOUBY CHRUPAVKA

OBSAH

Proč a kdy užívat kloubní výživu

  • Pro příznivé ovlivnění zdraví kloubů ve všech lokalitách - kolenní a kyčelní klouby, klouby páteře a drobné klouby rukou.
  • Při zvýšené zátěži nosných kloubů - náročná fyzická práce, sportovci, osoby s nadváhou.
  • Po poranění pohybového aparátu.
  • U osob střední a vyšší věkové kategorie.
  • U mladších osob jako ochrana kloubního a pohybového aparátu.
  • U osob s vrozenými odchylkami ve vývoji kloubů.

Zdroj: Účinná kloubní výživa

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 CENA DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiříčková Lydie.

Já se ptám je vhodné na kyčelní klouby i jiné Děkuji Jiříčková Lydie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Condrosulf 800 obsahuje látku chondroitin sulfát. Chondroitin sulfát je chemická látka, která se nachází v lidské chrupavce. Běžně se užívá ústy s glukosaminem nebo jinými složkami při osteoartróze. Chondroitin sulfát je jedním ze stavebních kamenů chrupavky. Při artróze dochází k rozpadu chrupavky v kloubech. Užívání chondroitin sulfátu může zpomalit tento rozklad. Díky této vlastnosti je Condrosulf 800 vhodný pro všechny klouby, i ty kyčelní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 cena doplatek

Potíže kloubů a páteře

Pokud máte potíže s klouby, nejste sami. Potíže kloubů sužují miliony lidí po celém světě, a přestože se příčině nelze zcela ubránit, nyní můžete o své klouby pečovat jednoduše a účinně tak, aby se vám ulevilo. Nejčastější příčinou potíží kloubů je osteoartróza neboli prostě artróza, při které dochází k destrukci postiženého kloubu. Zpočátku se potíže dostavují pouze při pohybu, později přicházejí i v klidu, a to se stupňující se intenzitou. Typická je citlivost na chlad a změny počasí. Ve zdravém kloubu existuje rovnováha mezi zatížením kloubních ploch a odolností chrupavky a kosti. S rostoucím věkem nebo při nadměrné zátěži, ať již v důsledku fyzické námahy nebo nadváhy, dochází k postupnému opotřebení chrupavky, kterou jsou klouby potaženy. Je čím dál méně elastická, přestává chránit kostěnou část a pružně tlumit tvrdé nárazy. Dochází k omezení pohybu a nastupují potíže. Velmi dobré výsledky v léčbě těchto potíží jsou zejména s látkami glukosamin sulfát a chondroitin sulfát.

Zdroj: Účinná kloubní výživa

Diskuze

V diskuzi LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý večer, jaké léky od bolesti (páteř) mohu užívat při léčbě warfarinem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

jaké léky na klouby mohu použít při používání Warfarinu orion

Zdroj: diskuze Léčba warfarinem

Přírodní léky na dnu

Můžete vyzkoušet obklady z vrbovky úzkolisté – přikládejte je na bolestivé klouby. Dále se doporučuje kombinace kořene lopuchu, celerových semínek, řebříčku a túje, kterou můžete užívat ve formě kapslí nebo tinktury. Nebo pijte třikrát denně sklenici vody se dvěma lžičkami semene miříku celeru nebo sadce nachového. Zbavíte tak tělo přebytečné kyseliny močové. Nepijte však bylinné čaje, jestliže vám lékař předepsal léky obsahující kolchicin.

Další možností je čaj z kopřivy nebo čaj z plavuně vidlačky, a to i tehdy, kdy se již ukazují změny v kloubech. Podle paní Marie Treben je vhodné užívat 3x denně 1 lžičku švédských kapek v čaji z kopřivy a přesličky.

Zdroj: Léky na dnu bez předpisu

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT KYSELINU MOČOVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Mlíka.

Dobrý den,
mám velké bolesti v kolenních kloubech a při pohybu praskají, loupou a vrzají.
Mám velké podezření, že toto je způsobeno vyšší hodnotou kyseliny močové v krvi
Laboratorní hodnota vyšetření - 9,6 mmol/l .Na tento problém jsem se snažil ji
dříve upozorňoval , ale nikdy nebyl brán v úvahu. Přiznávám, že mám i problémy s kyčelními klouby, mám jít na operaci TEP, a bylo mi řečeno, že toto vše vyřeší, nevím. Kyčelní klouby a kolenní byly jen vyšetřeny pomocí RTG . Po vyšetření na
magnetické rezonanci páteře mne neurolog upozornil na problémy s kolenními klouby , ale ortopédové to zamítli. Co tedy dělat, nebo jak dále pokračovat v léčbě?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak snížit kyselinu močovou

Výrobce

Green idea s.r.o., Vodova 40, 612 00 Brno

Země původu

Česká republika

Zdroj: Bílý slon na klouby

Diskuze

V diskuzi DIETA PŘI POUŽÍVÁNÍ LÉKU WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

nasidili mi WARFARIN ORION a tak tápu co mohu jíst a co né,má někdo skušenosti s potravinami,které mohu,musí být kořenová zelenina vařená? Co třeba maso,párky,salámi,olomoucké tvarůžky adt,jaké léky mohu používat léky na klouby Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Láďa.

Prosím o radu co lze konzumovat včetně ovoce a zeleniny a jiné potravy.Děkuji předem za radu a doporučeni.

Zdroj: diskuze Dieta při používání léku warfarin

Foto

Zde můžete vidět, jak vypadá otok prstů na ruce.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Diskuze

V diskuzi NAMOŽENÉ KLOUBY A SVALY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janli.

V poslední době mě po cvičení ve fitku bolí klouby, v lékarně mě doporučili Enzymax.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sandrii.

Mám podobný problém, začala jsem nedávno rekreačně běhat pro zvýšení kondice. Docela často po běhu mám svalové křeče. Zkusím se o Enzymaxu dozvědět co nejvíce a pak bych zkušenosti předala dál.

Zdroj: diskuze Sport

Hypermangan cena

Cena na trhu za 200 g hypermanganu je přibližně 45 Kč. Aktuální přehled nejlevnějšho hypermanganu je zde: hypermangan cena.

Zdroj: Hnědé klouby a hnědé fleky po hypermanganu

Co je hypermangan?

Hypermangán je manganistan draselný, chemicky KMnO 4, a je to černo-fialová lesklá krystalická sůl. Hypermangán je velmi dobře rozpustný ve vodě, kdy vzniká růžovo-fialový až tmavofialový roztok (záleží na koncentraci). Z roztoku se hypermangan dá zpětně odstranit dialyzační blánou. V medicíně se používá jako antiseptikum, k potírání ekzémů a plísní na nohou. Hypermangan je oxidační činidlo, proto musí být v určité vzdálenosti od rezavějících kovů. Pokud budeme železnou tyč pravidelně namáčet v "čerstvém" vodném roztoku hypermanganu, tak za krátko nám zreziví. Hypermangan je minerál, který má molární hmotnost cca 158 g / mol a hustotu asi 2,7 g / cm 3.
Při použití hypermanganu je třeba si dávat pozor, protože roztok hypermanganu skutečně vytváří na pokožce hnědé skvrny, zejména pak hnědé klouby na rukou. Ale nebojte tyto hnědé klouby a hnědé skvrny do 48 hodin zmizí. Z textilu se fleky od hypermanganu čistí octem, který urychlí vyblednutí hnědých fleků i z pokožky. Hypermangan nezpůsobuje žádnou otravu kůže, můžete být klidná.

Zdroj: Hnědé klouby a hnědé fleky po hypermanganu

Diskuze

V diskuzi ARTRÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marian Metela.

Dobrý den,má někdo zkušenost s operací palce u nohy?mám na levném palci u nohy vboceny první článek smerem k prstum a lékař mi řekl,že mě čeká operace a,že mi ze ten prvni článek prisroubuji k ktomu druhýmu,protoze už mezi kustkama není chrupavka,prosím o odp.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magda.

To je rozumné řešení. Odstraní se tím současné komplikace spojené s vybočením nefunkčním kloubem mezi články.

Zdroj: diskuze Artróza

Cena na měsíc

Cena na měsíc činí 499 Kč. Výrobek je dostupný na internetu pod názvem Artroregen premium kloubní výživa. Internetový obchod a aktuální cenu můžete vidět zde: Artroregen premium cena.

Zdroj: Bílý slon na klouby

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ SLON NA KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Býli slon na klouby

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bílý slon na klouby

Bílý slon na klouby

Receptura White Elephant obsahuje látky (glukosamin, chondroitin, MSM, kyselina hyaluronová), které jsou v obdobných účinných kloubních preparátech vcelku běžné. Unikátnost přípravku je však garantována bylinným komplexem.

Šišák bajkalský

Šišák je díky své schopnosti eliminovat zánětlivé procesy předmětem mnoha klinických studií.

Bršlice kozí

Bršlice kozí noha dokáže rozpouštět uráty (krystalky kyseliny močové), jejichž zvýšený obsah vyvolává revmatismus a dnu.

Přeslička rolní

Přeslička rolní obsahuje vysoký podíl kyseliny křemičité, která napomáhá při procesech hojení.

Rdesno

Rdesno se používá při revmatických potížích.

Zdroj: Bílý slon na klouby

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÝ SLON NA KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vystrčilová.

Kde se dá koupit Bílý slon na klouby, nenašla jsem odkaz. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výrobek je dostupný na internetu pod názvem Artroregen premium kloubní výživa. Internetový obchod a aktuální cenu můžete vidět zde: www.prozdravi.cz/zdr…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílý slon na klouby

Medicína Bílý slon

Receptura společnosti White Elephant je postavena zejména na vysoké dávce glukosaminu, protože se v klinických studiích hovoří o tom, že je pravděpodobně schopen zastavit ztrátu kloubní chrupavky. Přítomná kyselina hyaluronová je pak hlavní složkou mezibuněčné hmoty kloubní tekutiny („mazivo“ chránící klouby před opotřebením). Obsažené bylinky, jako je například šišák bajkalský, jsou díky své schopnosti eliminovat zánětlivé procesy předmětem mnoha klinických studií. Bršlice kozí noha dokáže rozpouštět uráty (krystalky kyseliny močové), jejichž zvýšený obsah vyvolává vznik revmatismu a dny. Přeslička rolní obsahuje vysoký podíl kyseliny křemičité, která napomáhá při procesech hojení. Rdesno se používá při revmatických potížích.

Zdroj: Bílý slon na klouby

Diskuze

V diskuzi XARELTO A LÉKY PROTI BOLESTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Ilčáková.

Prosím, kté léky proti bolesti se mohou kombinovat s Xareltem? V nemocnici mi podávali
paralen, po kterém jsem se jen potila, ale bolest zůstala.Jsem alesgická na Tramal, tak jsem
proti bolesti po operaci nic nedostala, prý mám smůlu. Přece musí něco být ke xareltu nebo k fraxiparinu /ten mi píchali 4 dny / pak zase užívat xarelto. Musím užívat koagulant, protože
mám Laudenskou mutaci a 4x jsem měla trombózu.
Musím vydržet bolest? Ilčáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Inka Vavrečková.

dobrý den i já jsem začala brat xalerto a aulin mi trochu pomáhá na klouby.mám artrozu 2 _ 3 stupně tak bych chtěla vědwt jestli si ho mohu někdy vzít někdy si beru zaldiar.děkuji za odpověd.hezký den

Zdroj: diskuze Xarelto a léky proti bolesti

Heberdenova artróza

Heberdenovy uzly jsou zhrublé druhé mezičlánkové klouby prstů ruky DIP kostními výrůstky – osteofyty. Jedná se o druh kloubní deformace při artróze, mnohdy s dědičným výskytem. Postihuje ženy asi 10x častěji než muže. Někdy se výskyt Heberdenovy artrózy označuje jako Heberdenova polyartróza.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Co se s tím dá dělat

Vždy je nutné zjistit příčinu a zahájit vhodnou léčbu. Pokud nepřinese aplikovaná léčba žádoucí výsledky, zahajuje se místní léčba za použití gelů, mastí a analgetik. Při nedostatečném efektu analgetik pak nastupují takzvaná nesteroidní antirevmatika. O použití konkrétního medikamentu je vhodné se poradit s odborníkem.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Doporučené dávkování

1 polévková lžíce denně. Před použitím důkladně protřepat! Případný zákal není kvalitativní vadou přípravku.

Upozornění

Jedná se o doplněk stravy. Přípravek není vhodný pro děti do tří let, těhotné a kojící ženy. Ukládejte jej mimo dosah dětí. Nenahrazuje jím pestrou a vyváženou stravu. Nepřekračujte doporučené dávkování. Po otevření spotřebujte do 3 měsíců.

Obsah

500 ml, tj. 30 denních dávek

Zdroj: Bílý slon na klouby

Pro zdravé klouby - Proenzi 3 

Proenzi 3 Složení

Denní dávka 3 tablety Proenzi 3 obsahuje:

  • Glukosamin sulfát: 1 500 mg;
  • Chondroitin sulfát: 600 mg;
  • Unique MSM®: 900 mg.

Z tohoto pohledu Proenzi 3 představuje vysoce účinný kloubní preparát, jehož složení odpovídá doporučení předních světových odborníků.

Proenzi 3 dávkování

Dospělí užívají 3 tablety denně. Děti od 12 let 1 tabletu denně. Tablety se užívají nejlépe po jídle. Při problémech s polykáním je možné tablety půlit či drtit. Pro optimální účinnost všech látek se doporučuje pravidelné nepřetržité užívání po dobu 3 měsíců, pak na stejnou dobu vysadit a potom znovu takto dlouhodobě pokračovat.

Proenzi a léky na ředění krve

Přípravek proenzi může být užíván současně s léky na ředění krve, jako například Warfarin.

Pronezi 3 nežádoucí účinky

Při užívání přípravku Proenzi může ojediněle dojít k průjmu. Jsou také známé reakce s otokem kolem očí po zahájení léčby. V takových případech se doporučuje snížit léčebné dávky na jednu tabletu denně, kterou je třeba během dvou týdnů zvýšit na obvyklou dávku 3 tablety denně. Také je vhodné vyhnout se polykání tablet naráz. Lepší je užít jednu tabletu 3 krát denně po hlavních jídlech (snídaně, oběd, večeře)

Proenzi 3 cena

Tady je vidět seznam nejlevnějších cen Proenzi 3.

Foto: BruceBlaus

Zdroj: Účinná kloubní výživa

Domácí rady na zdravé klouby

  • Dodržujte dostatečný pitný režim minimálně 2 litry tekutiny denně.
  • Konzumujte vyváženou stravu, bohatou na vitaminy, minerály a stopové prvky.
  • Udržujte si přiměřenou tělesnou hmotnost
  • Pokud již trpíte nadváhou nebo obezitou, snižte tělesnou hmotnost pod dohledem lékaře.
  • Věnujte pozornost pravidelnému zdravému pohybu (chůze, plavání, jízda na kole či rotopedu).

Zdroj: Účinná kloubní výživa

Účinky MSM

MSM je organická sloučenina síry používaná v doplňcích stravy určených na potíže s klouby. Komerční prezentace výrobců přípravků obsahujících MSM přisuzují této látce celou řadu příznivých účinků na lidský organismus, o kterých neexistuje dostatek klinických údajů, které by tyto účinky spolehlivě potvrdily, nebo vyvrátily. V prvé řadě jsou to účinky protizánětlivé, kvůli nimž je MSM doporučován při onemocněních kloubů (osteoartróza, revmatoidní artritida), alergiích, bolestech svalů a jiných. Dosti často je MSM zahrnován mezi SYSADOA (symptomaticky pomalu působící léky při osteoartróze), ačkoliv tato účinnost nebyla dosud dostatečně prokázána klinickými studiemi (určité práce existují, jejich výsledky by však měly být potvrzeny podrobnějším výzkumem) a revmatologickými organizacemi není tato látka uznávána. Podle dosud známých klinických studií je možné, že mírně tlumí bolestivost a otoky kloubů při osteoartróze, neovlivňuje však ztuhlost kloubů. V zahraničí se též ve formě spreje používá proti chrápání.

Zdroj: Ortho 3000


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP