Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

LÉKY PROTI DNĚ

OBSAH

Při onemocnění zvaném dna využívá klasická léčba léky na snížení koncentrace kyseliny močové v krvi. Při akutních problémech se navíc předepisují léky proti zánětu (antirevmatika, analgetika). Někdy mohou být podávány i léky na úpravu pH moči, aby nedošlo k tvorbě močových kamenů. Ovšem nejdůležitější část léčby je v rukou pacienta. Základem je pravidelný pohyb, udržování rozumné váhy, dodržování pitného režimu a zejména správná dieta.

Zdroj: Dna – léky bez předpisu

Diskuze

V diskuzi LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Stuchlík.

Jaké léky je možno použít místo warfarinu a proč lékaři neordinují tyto léky ?

J.S.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír Buk.

Dnes jsem to řešil s panem doktorem. WFR užívám krátkou dobu a začínám mít žaludeční a zažívací problémy. Požádal jsem pana doktora o změnu přípravku. Dlouho přemýšlel a pak sdělil, že to bohužel nebude možné.Je to ve vysoké ceně jiných přípravků. Hledám cestu jak tu změnu zajistit.

Zdroj: diskuze Jídelníček při užívání warfarinu

Dna a její léčba léky na předpis

Dna je forma zánětlivé artritidy projevující se opakujícími se záchvaty zčervenání, bolesti, horkosti a oteklosti kloubů. Obvyklým výsledkem je ztuhlost a otok. Někdy lidé mohou pociťovat akutní bolest a otok, který se vyskytuje několik málo hodin. Ve většině případů je příčinou dny přetížení kyselinou močovou. K tomu dochází z důvodu neefektivního odstraňování odpadu nebo nadměrné tvorby této kyseliny.

K léčbě dny se používají léky na snížení koncentrace kyseliny močové v krvi. Při akutních problémech se předepisují léky proti zánětu (antirevmatika, analgetika). Někdy mohou být podávány i léky na úpravu pH moči, aby nedošlo k tvorbě močových kamenů.

Během léčby se musí dbát na dostatečný přísun tekutin, protože dostatek tekutin omezuje tvorbu kyseliny močové.

Alopurinol je lék, který blokuje enzym xanthinoxidázu, který je odpovědný za tvorbu kyseliny močové. Alopurinol snižuje i nadměrnou syntézu purinů v těle.

Zdroj: Léky na kyselinu močovou

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ODVODNĚNÍ NA PŘEDPIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka Čunátová.

Dobrý den.Chtěla bych se optat na furon na odvodnění,ale beru léky na deprese a mám astma,na něj beru také léky.Mohu brát tento lék ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Furon patří mezi nejúčinnější léky na odvodnění. Lék Furon zmírňuje otoky a může být také užíván při léčbě vysokého krevního tlaku. Jeho užívání ale sebou přináší mnoho rizik, která je třeba pravidelně kontrolovat. Proto je tento lék k dostání pouze na lékařský předpis, aby ošetřující lékař mohl sledovat účinky léku a zajistit vám bezpečnou léčbu. O tom, že užíváte lék Furon, musíte vyrozumět všechny své lékaře, na plicním i lékaře píšícího vám předpis na antidepresiva. Pokud jste jim o této léčbě neřekla, učiňte tak při další kontrole.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Ředění krve a menstruace

Léky na ředění krve způsobují prodloužení srážlivosti, což může při menstruaci způsobit delší a silnější krvácení.

Zdroj: Nové léky na ředění krve

Diskuze

V diskuzi KETILEPT 25MG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alenka.

Mám již 4 roky deprese, nyní již jen ranní úzkosti a obavy. Během den se ztrácejí a večer a v noci je mi nejlíp. Co byste mi doporučili? Lékař vyzkoušel více přípravvku, jsem na ně imunní- nic. Na noc beru 1/2 ketileptu 25g a 1 waldosan 25g. Co s tím, nemůžu to mít od štítné žlázy? děkuji za odpověď, případnou radu. Alenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kay.

Dobrý den,

léky si můžete nechat napsat, ovšem by bylo nejlepší se poradit s vaším obvodním lékařem.

Zdroj: diskuze Ketilept 25mg

SPC

Zde je odkaz na stažení SPC.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Diskuze

V diskuzi PANGAMÍN A LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Dostálek.

Dobrý podvečer beru určité léky prodělal jsem nádor na mozku a beru tyto léky Omnic Tocas, contolox, acidum folicium, depakine chrono, milurit,Předem děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pangamín a léky


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP