Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

LÉKY PROTI PARAZITŮM U LIDI

OBSAH

Recept na přípravu

Ingredience: 100 gramů lnu a 10 gramů hřebíčku

Odeberte 10 dílů lněného semínka a 1 díl hřebíčku. Nakrájejte je do kávovaru a umelte vše, dokud nebudete mít prášek. Také si tuto směs můžete koupit v obchodě se zdravou výživou.

Zdroj: Lněné semínko a hřebíček proti parazitům

Diskuze

V diskuzi WURM EX PROTI PARAZITŮM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARIE.

DOBRY DEN.MAM ZAJEM KOUPIT ,,WURM,,JSEM ASTMATIK MAM VYSOKY TLAK.NENI TO PREKAZKOU PRI UZIVANI WURMEXU.DEKUJI S POZDRAVEM MARIE

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Wurm ex proti parazitům

Na co je lněné semínko a hřebíček

Len a hřebíček jsou účinné téměř na všechny druhy parazitů. Očistu od parazitů byste měli postoupit dvakrát ročně, tedy jednou za šest měsíců. Nejúčinnějším způsobem čištění je právě lidová metoda spočívající v očistě těla od parazitů pomocí lnu a hřebíčku.

Zdroj: Lněné semínko a hřebíček proti parazitům

Diskuze

V diskuzi KRÁLÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koko.

Příznaků může být celá řada. Na internetu je určitě najdete popsané všechny, ale nejlepší je prý jít k doktorce a nechat si udělat odběry krve, ze kterých se to na 100 % pozná.... Jinak já ten wurm-ex beru preventivně a nemám žádný problém. Ono to totiž pomáhá nejen proti parazitům, ale třeba i na hubnutí apod.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Natálka.

Tak jsem se koukala a fakt těch příznaků je strašně hodně... To pomalu každá rýmečka může být červíková... :-D Tak já nevím... Je tady ještě někdo, kdo by mi dal nějaké pro a proti, jestli teda ten wurm-ex jo nebo ne?

Zdroj: diskuze Králíček

Jacutin na svrab

Jacutin je gel s obsahem jedu a používá se proti parazitům, především:

  • proti vši dětské – vlasové (Pediculus humanus capitis),
  • proti vším šatním (tělovým) (Pediculus humanus corporis, vestimenti),
  • proti vším v ohanbí – muňkou (Pediculus humanus pubis)
  • na jejich vajíčka.

Přípravek Jacutin gel mohou užívat dospělí, děti (od 3 let) i mladiství.

Charakteristika

Účinnou látkou Jacutin gelu je lindan. Lindan je gama-hexachlorcyklohexan a má insekticidní účinek spočívající v jeho působení na nervový systém parazitů, což má za následek smrt v důsledku celkového ochrnutí. Lindan je při nanášení na vlasy, pokožku hlavy a na kůži velmi dobře snášen, ale může se částečně vstřebávat do lidského organismu. Stupeň vstřebávání závisí na stavu kůže.

Poznámka

Přípravek Jacutin gel není momentálně skladem. Ze strany držitele registračního rozhodnutí došlo k ukončení výroby tohoto přípravku. Více informací získáte na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv: http://www.sukl.cz/informace-sukl-ze-dne-13-2-2008-1

Výrobce

Hermal Kurt Herrmann, D-21465 Reinbek b. Hamburg, SRN

Zdroj: Léky na svrab

Diskuze

V diskuzi SVEDENI KUZE U PSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Vrablova.

Dobry den svedeni kuze u psa hlavne na hrbetu packy a u ocasu a na stehne nekdy dost intenzivne koupeny novy obojek proti parazitum co jeste udelat?dekuji za odpoved.Vrablova.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svedeni kuze u psu

Sprej proti svrabu

Spregal je účinný sprej proti svrabu. Je klasifikován jako minimálně toxický lék. Používá se v kombinaci s jinými léky. Jedná se o kombinovaný produkt. Obsahuje 2 účinné složky – esdepalletrin a piperonil. Vzhledem k vysoké penetraci do kůže se okamžitě projeví účinek po ošetření pokožky.

Smrt parazita se rozvíjí po paralýze nervového systému, kvůli porušení metabolismu iontů. Parazit umírá do jednoho dne, ale je třeba přípravek používat několik dní, aby byl zajištěn léčebný efekt. Sprej je pro lidi a děti netoxický. Léčba tímto sprejem trvá několik dní. Aplikace se provádí večer. Nestříkejte na tvář a vlasy. 12 hodin po posledním použití se vykoupejte. Je nutné ošetřit kůži mýdlovou vodou. Lék je mimo jiné určen pro indikaci svrabu u novorozenců, těhotných a kojících. Aplikuje se s benzylbenzoátem, sírovou mastí. U nás tento sprej není běžně dostupný.

Zdroj: Jak zabít svrab

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lorena.

Klidně si kup Ivermectin pro koně. Ze zkušenosti vím, že ty léky pro zvířata jsou čistější než ty pro lidi. Musíš si to ale dobře rozpoćítat. Kůň váží ca.600 kilo a já jen 60, tudíž jsem vzala jen jednou desetinu dávky. Docela ta pasta i chutnala. Měla příchuť jablek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kurt.

Dobrý den. Děkuji za odpověď. Jen pro jistotu jsem nakonec na Ali**** zakoupil 2x100 tabletek Ivermectine 5mg, s dávkováním 1tbl.na 16.5kg hmotnosti. Dokonce se mi podařilo dohledat čínského výrobce tohoto preparátu, který produkuje i lidskou verzi. Sales manager společnosti mě ujistil(?), že se oba produkty(human a vet.)liší pouze množstvím účinné látky. V případě nakažení covidem jsem připraven tabletky užít, ale budu radši když to nebude třeba.
Děkuji a zdravím.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Ivermectin pro lidi

Permethrin

Permethrin je u nás k dostání jako Permethrin krém 5% 50 g, 100 g, Permethrin emulze 5% 50 g, 100 g.

Permethrin je syntetická organická sloučenina široce používaná jako insekticid, akaricid a repelent. Patří do skupiny látek nazývaných pyrethroidy. Působí jako neurotoxin, zasahuje do funkce neuronů prodlužováním aktivace sodíkových kanálů. Pro savce má obecně nízkou toxicitu a špatně se vstřebává kůží.

Permethrin se používá také ve zdravotnictví, a to proti parazitům, jako jsou vši a zákožka svrabová. Na kůži je třeba pečlivě nanést tenkou vrstvu krému (kožní podání). Krém je nutné nanést souvisle na celé tělo včetně krku, dlaní a plosek nohou. Hlavu a obličej je možno vynechat, pokud zde nejsou přítomny skabietické eflorescence. Při nanášení je třeba zvláště pečlivě ošetřit meziprstní prostory na rukou a nohou (také pod nehty na rukou a nohou), zápěstí, lokty, podpažní jamky, zevní genitál a hýždě. Krém by se neměl dostat do očí nebo by neměl přijít do kontaktu se sliznicemi (například oblast nosofaryngu, oblast genitálu) a do otevřených ran. Krém by měl setrvat na těle po dobu 8–14 hodin nejlépe přes noc, poté by se měl smýt vodou a mýdlem. Většinou je dostačující jednorázová aplikace, ale někdy je nutné druhé ošetření za 14 dní po prvním ošetření. Pokožka může po léčbě svědit. Lze použít u dospělých a dětí starších dvou měsíců.

Permethrin emulze 5% – využívá se jako antiparazitikum proti vším ve vlasech. Aplikuje se na vlasovou pokožku a do vlasů. Vlasy by se měly umýt šamponem bez kondicionéru, poté se vysuší ručníkem a do vlasů se nanese permethrinová emulze. Nechá se působit cca 10 minut, poté se opláchne. Kúru lze opakovat za 7 dní po první aplikaci.

Zdroj: Léky na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ NEMOCI U LIDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela Stašková.

Dobrý den, na pravé ruce z boku se mi vytvořil jakýsi útvar, kruhového tvaru. Okraje tvoří puchýřky, které se začaly tvořit až později, tak 2. - 4. den po té, co jsem si útvar uvědomila. Trochu to svědí, nebolí, ale stále se zvětšuje. Ptala jsem se nezávisle ve dvou lékárnách, jestli by mi něco nedoporučili, ale v žádné nevěděli, co by to mohlo být. Ani na internetu jsem nenašla něco podobného. Zkraje to připomínalo spíš ekzém, nyní opaření.
Nyní mám tento útvar asi 8. den
Prosím o radu, pokud jsem Vám moje potíže popsala aspoň trochu přesně.
Děkuji a přeji pěkný den, Daniela Stašková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Důležité je vyloučit lymeskou boreliózu, ta vypadá takto: www.google.cz/search…
Kruhové útvary s pupínky po okraji způsobují také plísně a kvasinky. Účinné léky jsou většinou na lékařský předpis, takže
pro přesné určení nemoci a její účinnou léčbu doporučuji navštívit kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní nemoci u lidí


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP