MAKROBIOTICKÉ RECEPTY
OBSAH
Poradna
V naší poradně s názvem RECEPTY NA SLINIVKOVOU DIETU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Zounková.
Dobrý den, potřebovala bych nějaké recepty pro maminku po akutním zánětu slinivky.Děkuji.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Recepty a informace o stravování pro pacienty s nemocnou slinivkou jsou přehledně uvedeny zde: www.ceskaordinace.cz…
Zdroj: diskuze Recepty na slinivkovou dietu
Makrobiotické perníčky
Suroviny:
- 1 šálek celozrnné mouky
- 2 lžíce strouhaných ořechů
- 1 šálek povidel (švestky, hrušky)
- 1 šálek Mišutky
- ½ lžičky tlučeného koření (badyán, skořice a hřebíček)
- 1 lžíce oleje
Postup:
Na vále vypracujeme těsto z připravených surovin a necháme asi hodinku odpočinout. Poté na vále rozválíme zhruba 1 cm silnou placku, z které vykrajujeme perníčky libovolného tvaru. Pečeme na plechu s pečicím papírem v troubě vyhřáté na 220 stupňů.
Diskuze
V diskuzi PANKREATICKÁ DIETA JÍDELNÍČEK-RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr vacula.
dobry den,potreboval bych nejakou knizku nebo navody,recepty popr.rady a jidelnicek,nejlepe hotove recepty.dekuji predem a s pozdravem.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: diskuze Pankreatická dieta jídelníček-recepty
Sušenky z ovesných vloček
Suroviny:
- 200 g ovesných vloček
- 200 g hladké mouky
- 120 g mletého cukru
- 130 g másla
- 1 vejce
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
Postup:
Vločky si umeleme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Vyválíme si asi 0,5 cm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary, které pečeme do zlatova v předem vyhřáté troubě.
Význam makrobiotické stravy
Když se řekne makrobiotická strava, tak si většina z nás představí stravu dietní. Ale není tomu tak. Je to vlastně jen stravovací návyk a jakási filozofie životního stylu. Makrobiotická strava se skládá hlavně z obilovin. Pokud budete chtít změnit dosavadní způsob stravování a začít s makrobiotickou stravou, doporučují příznivci makrobiotické stravy nejprve komplexní očistu těla, takzvanou očistnou kúru, která představuje detoxikaci organismu. Stačí kratší dobu konzumovat jen obiloviny. Taková očistná kúra zbaví vaše tělo toxinů, nastolí rovnováhu a obnoví vitalitu organismu. Makrobiotická jídla se skládají především z obilovin, které tvoří 50 až 60 % všeho konzumovaného jídla. Dalších 20 až 25 % tvoří zelenina, kterou máme k dispozici v oblasti, v níž žijeme. Nezbytnou součástí této stravy je mořská řasa. Minimálně se mohou konzumovat luštěniny, ovoce, ořechy a chléb, ale jen s mírou, a pokud možno, ne každý den.
Diskuze
V diskuzi HUBNUTÍ PODLE MANČINGOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.
28 denní očistný program podle Antonie Mačingové je účinná očistná kůra na 28 dní.
Mačingová dieta a detoxikační mančingová dieta - jídelníček na 28 dní:
1. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Brokolice s česnekem, strouhaný nízkotučný sýr
Večeře: Salát s červené řepy , strouhaný sýr
2. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky s česnekem, strouhaný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vařené vajíčko
3. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Salát z červené řepy , strouhaný sýr
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr
4. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky , med
Oběd: Mrkvová perkelt, strouhaný sýr
Večeře: Prokládána cuketa
5. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Prokládaná cuketa
Večeře? Fazolové lusky česnekem, strouhaný sýr
6. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky se zázvorem
Večeře: Brokolice s česnekem, vařené vajíčko
7. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd? Salát z červení řepy, vařené vajíčko
Večeře: Mrkvová perkelt, strouhaná sýr
8. DEN Snídaně:BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnou
Večeře: Boršč
9. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med mletá skořice
Oběd: Brokolice na česneku se zázvorem, nízkotučný sýr
Večeře: rychlá hrachová polévka
10. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, nízkotučný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vajíčko
11. DEN Snídaně: BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Fazolové lusky, vajíčko
Večeře: Červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
12. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med, mletá skořice
Oběd: Bezvaječní těstoviny se špenátem
Večeře: Rychlá hrachová polévka
13. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, sýr
Večeře: Boršč
14. DEN Snídaně: Vyberte si snídani, která Vám v tomto týdnu nejvíc chutnala
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Brokolice na česneku, se zázvorem a strouhaný nízkotučný sýr
15. DEN Snídaně: Šťáva z červeného grepu-2dcl a 2 sojové nebo grahamové rohlíky, med a ořechy
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
16. DEN Snídaně? Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Zeleninová polévka, fazolové lusky, salát s červené řepy
Večeře: Mozzarella, rajče nebo okurky
17. DEN Snídaně: vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Zeleninová polévka, prokládaná cuketa
Večeře: Zeleninová polévka
18. DEN Snídaně: Bílý nízkotučný jogurt, ořechy, med
Oběd: Vařená červená řepa, tuňák, cibule
Večeře: Salát z červené řepy, smažená krutí prsa obalena v mletých vlašských ořechách
19. DEN Snídaně: Pohankové vločky zalité sojovým mlékem strouhané jablko , ořechy, med
Oběd: Celerové hranolky, filety s mořské tresky na másle
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr, brokolice s česnekem
20. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Celerové hranolky, Dušená kuřecí stehna
Večeře: Brokolice s česnekem, tuňák v konzervě.
21. DEN Snídaně:Vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Celerové hranolky, dušená horní krůtí stehna, červená řepa, okurka
Večeře: Celerové hranolky, dušená horní krůtí stehna, červená řepa, okurka
22. DEN Snídaně: pohankové vločky zalité sojovým mlékem, strouhané jablko, ořechy, med
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnem
Večeře: Kuře s celerem
23. DEN: Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr, brokolice s česnekem
Večeře: Salát z červené řepy, smažená krutí prsa obalena v mletých vlašských ořechách
24. DEN Snídaně: Vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Salát z červené řepy, mořská treska na másle
Večeře: Zeleninová polévka, prokládaná cuketa
25. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Bezvaječné těstoviny se špenátem
Večeře: Salát z červené řepy, tuňák
27. DEN Snídaně: Šťáva z červeného grepu 2dcl., 2 grahamové nebo sojové rohlíky, med, vlašské ořechy
Oběd: Boršč
Večeře:Celerové hranolky, filety z mořské tresky na másle
28. DEN Snídaně: Vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Vařená strouhaná řepa, cibule, tuňák
Recepty pro 28 denní detoxikační kůru
Mrkvový salát: Mrkev jablka ořechy v poměru 1:1:1.
Brokolice s česnekem: Brokolici povaříme ve vodě do křupava. Na olivovém oleji osmažíme česnek a přidáme brokolici. Podáváme se sýrem nebo s vajíčkem.
Salát z červené řepy: Tři větší řepy, 3dcl sklenici směsi mrkev/hrášek, 4 středně velké kyselé okurky, olivový olej, sůl, pepř a podáváme buď s vajíčkem, nebo se sýrem.
Fazolové lusky s česnekem: Můžou být kupované mražené. Nasypou se do osolené vařící vody. Vaří se asi 10 min. Potom se scedí a postupuje se stejně jako u brokolice s vajíčkem nebo sýrem
Mrkvový perkelt: Mrkev, cibule, mlety pepř, mlety rozmarýn, drcený kmín, nebo mletý koriandr, sojovou omáčku. Postup: Očištěnou mrkev, na kolečka nakrájenou, přidám cibuli, kterou jsme osmahli na olivovém oleji. Potom přidáme mletý pepř, koření a 2 lžíce sojové omáčky. Pak podliji 2dcl vody a asi 15 minut se vaří.
Prokládaná cuketa: 2 středně velké cukety, olivová olej koření, tvrdý sýr, česnek, sojovou omáčku. Cukety nakrájíme na plátky. Do olivového oleje přidáme sůl, mletý pepř, sušenou bazalku a lžíci sojové omáčky. Přidáme česnek nakrájený na tenké plátky. Takhle ochucený olej vylijeme na plech, pokladame cukety a necháme zapéct při 200*C asi 15 min.
Kuře s celerem: Kousky kuřete marinujeme v oleji se lžičkou kurkumy nebo kari. Maso před použitím pomeleme a přimeleme i čtvrtku celeru. Přidáme žloutek, sul, pepř, mlety kmín. Vypracujeme směs a smažíme v oleji, v němž jsme maso marinovali.
Těstoviny s kedlubnou: Uvaříme si bezvaječné těstoviny. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme a podlijeme troškou vody. Potom přidáme těstoviny.
BORŠČ: kompotová miska bude jako odměrka! Zeleninu nakrájenou na kostičky: 1 misku mrkve 1 misku celeru 1 misku petržele, 1misku kedluben, 1misku zelené papriky a 3 misky nakrájené uvařené červené řepy, sůl, pepř, nové kořené, mletá paprika, 3 bobkové listy, rajský protlak, dva stroučky česneku, jedna cibule. Postup: Na oleji osmahneme všechnu kořenovou zeleninu, po chvíli přidáme koření a nakrájenou papriku, přilijeme 0,5 l vody a vaříme do změknutí. Potom přidáme řepu. Potom si zvlášť osmahneme cibuli, přidáme česnek a protlak, které převaříme a slijeme do polívky.
Hrachová polévka: Sáček mraženého hrášku 400g, půlku citrónu, bazalkové pesto, sůl, pepř, lžíci másla. Do litru vroucí vody nasypeme hrášek, přidáme bazalkové pesto, mletý pepř a vaříme 20 minut. Na závěr přidáme máslo. Po vychladnutí ponorným mixérem rozmixujeme do krémové konzistence.
Červená řepa se švestkami a ořechy: 300g uvařené červené řepy,100g sušených švestek, před použitím je namočte do vody, 100g vlašských ořechu, dva stroužky česneku, špetku soli, pepř, 3 lžíce oleje.
Bezvaječné těstoviny se špenátem: Postup je stejný jako u těstovin s kedlubnou
Zeleninová polévka: Na jemno nastrouhejte jednu mrkev, petržel, čtvrtku kedlubny a čtvrtku celeru. Na olivovém oleji osmažte cibulku a pak přidávejte zeleninu. Osolte, opepřete, okmínujte, zalijte vodou a povařte. Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a nechte přejít varem.
Když je moc velký hlad, tak si můžete dopoledne dát sušené švestky a odpoledne bílý jogurt s medem a skořicí.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.
Děkuji za jídelníček i s recepty. Pomáhá. D.
Zdroj: diskuze Hubnutí podle mančingové
Makrobiotické linecké cukroví
Suroviny na těsto:
- 1 hrnek celozrnné mouky
- 1 hrnek sójové mouky
- 4 lžíce sušeného ječmenného sladu
- 8 lžic vody
- 6 lžic oleje
- citronová kůra
Suroviny na náplň:
- 1 hrnek strouhaných ořechů
- 1 hrnek Mišutky (instantní kukuřičná kaše)
- 2 lžíce ječmenného sladu
- 1 lžíce kakaa
- 4 lžíce sušeného ovoce
- 2 lžíce celozrnné mouky
Postup:
Suroviny na těsto si dáme na vál, smícháme a vypracujeme těsto. Z něho vykrajujeme tradiční linecká kolečka a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Hotové slepujeme předem připravenou náplní z ořechů, Mišutky, ječmenného sladu, kakaa, sušeného ovoce a celozrnné mouky. Pečeme a plníme těsně před Štědrým dnem, protože bez cukru krém podléhá rychle zkáze a kazí se. Dobrou chuť.
Poradna
V naší poradně s názvem RECEPTY PŘI JATERNÍ CIRHOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin Toman.
Byl jem týden na kapačkách,když mě propouštěli dali mi jen jednoducý seznam co mů a co nemůžu jíst. Tak hledám nějaké recepty. Mám dietu č.4
Děkuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Dieta č. 4 je šetřící stravovací režim zaměřený na omezení škodlivých tuků a upřednostnění tuků zdravých. Dieta číslo 4 se používá právě pro nemocná játra. Jak a co vařit a čemu se vyhnout, se dočtete v těchto článcích:
VHODNÉ POTRAVINY
www.ceskenemoci.cz/j…
JATERNÍ DIETA
www.ceskenemoci.cz/j…
JÍDELNÍČEK
www.ceskenemoci.cz/j…
Zdraví Cempírek!
Zdroj: diskuze Recepty při jaterní cirhoze
Ořechové pracny
Suroviny:
- 12 dkg celozrnné mouky
- 3 dkg sójové mouky hladké
- 5 dkg vlašských ořechů
- 3 dkg tuku nebo oleje
- 7 lžiček bílého jogurtu
- 2 lžíce rozinek
- 2 lžíce sušeného Sladovitu
- 1 lžička skořice
- 3 hřebíčky
- na špičku nože citronovou kůru
- ½ lžičky sody
Postup:
Všechny suroviny si dáme na vál a vypracujeme z nich krásně vláčné těsto. Připravíme si formičky na pracny, vysypeme je hladkou sójovou moukou a můžeme začít plnit nachystané formičky. Pečeme do zlatova. Vyklápíme po vytažení z trouby.
Diskuze
V diskuzi ANTONIE MAČINGOVÁ 28 DENNÍ JÍDELNIČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana podloucká.
prosím o zaslání 28 denního jídelníčku
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.
Prosím o zaslání jídelníčku i s recepty , předem moc dekuji
Zdroj: diskuze antonie mačingová 28 denní jídelniček
Kokosové rohlíčky
Suroviny:
- 1 šálek strouhaného kokosu
- 1 šálek Mišutky
- 2 lžíce sušeného ječmenného sladu
- 3 lžíce vody
- 2 lžíce celozrnné mouky
- 2 lžíce sušeného sójového, ovesného nebo kukuřičného mléka
Postup:
Vše společně zamícháme v míse, propracujeme rukou těsto a necháme alespoň 1 hodinu odpočinout. Těsto rozdělíme na malé kousky a na vále z něj vyválíme dlouhou žížalu, kterou pak nakrájíme na menší kousky, z nichž tvarujeme rohlíčky. Dáváme je na plech s pečicím papírem a pečeme do zlatova. Po upečení obalujeme v sušeném sójovém mléce. Pečeme těsně před Štědrým dnem, protože bez cukru pečivo rychle podléhá zkáze. Uchováváme v chladu.
Diskuze
V diskuzi SMRKOVÉ VÝHONKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vendy.
jaké další recepty jsou na využití smrkových výhonků
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stachiv.
Dobrý den při výrobě sirupu se mi po 2 tydnechi ve vrchní vrstvě která nebyla natocena ke slunci objevila nějaká bílá hmota(nebyla tam zanesena, sklenice byly vytvářené , výhonky z hor, sklenic bylo víc a bylo to ve všech) nejsem si jist zda to nebyla plisen. Sirup jsem slil necedeny přes plátno je jemně zelené zakalený po odstáti se na hladině objeví pěna....je sirup k požívání nebo na vylití? Děkuji předem za radu
Zdroj: diskuze Smrkové výhonky
Žitné marcipánky
Suroviny:
- 500 g žitné celozrnné mouky
- 100 g přírodního hnědého cukru
- 1 prášek do pečiva
- 100 g tekutého medu
- 3 vrchovaté lžičky hladké sójové mouky (nahrazuje vejce v těstě)
- 2 lžíce rumu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 4 lžíce studené vody
Postup:
Cukr, rum, med a vodu pořádně zamícháme dohromady. Mouku promícháme se sójovou moukou, práškem do pečiva a skořicí, poté vše spojíme dohromady a vypracujeme těsto. Na vále vyválíme placku na sílu asi půl cm. Vykrajujeme menší tvary, které pečeme na plechu s pečicím papírem při teplotě asi 170 stupňů. Zdobíme například polevou ze 100 g jemně prosátého moučkového cukru, který třeme se 3 lžícemi citronové šťávy a 1 bílkem až do zhoustnutí a zbělení.
Diskuze
V diskuzi RECEPTY MANČINGOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Zlámalová.
Prosím o zaslání receptů z červení řepy. Děkuji.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: diskuze Recepty mančingová
Kakaové sušenky slepované
Suroviny na těsto:
- 160 g celozrnné pšeničné mouky
- 160 g celých ovesných vloček
- 80 g Hery (nebo jiného rostlinného tuku)
- 60 g přírodního hnědého cukru
- 10 ml mléka (lépe je použít sójové)
- 2 lžíce kakaa ze svatojánského chlebíčku (karobu)
- půl prášku do pečiva
- špetka soli
Suroviny na náplň:
- 100 g horkých vařených jáhel
- 50 g jemně mletých ořechů
- 10 g hrubě sekaných ořechů
- 20 g přírodního hnědého cukru
- 1 lžička rumu
- 1 lžička Solamylu
Postup:
Ze všech surovin na těsto vypracujeme těsto a necháme ho odpočinout v lednici alespoň půl hodiny. Poté vyválíme na placku o síle zhruba 3 mm, vykrájíme libovolné tvary a upečeme na plechu s pečicím papírem při asi 150 stupních. Je důležité dávat si pozor, lehce se připaluje. Po vychladnutí slepujeme ořechovou náplní, kterou jsme si nachystali z připravených surovin tak, že jsme je smíchali všechny dohromady. Sušenky můžeme slepovat už za tepla.
Diskuze
V diskuzi MRAVENČENÍ KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.
Dobry den,
Smim poprosit o nazev mineralu, ktere pouzivate? Trapi mne hodne obdobne potize, a take mam tetanii, jsem take pod dlouhodobym psy hickym tlakem. Dekuji mnohokrat. Petra Ostrava
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluše Skulinová.
Minerály užívám od LR. Ale doporučuji přehodnotit celkový přístup ke zdraví. Možná vám napomůžou doporučení a recepty stránek www.naukaozdravi.cz. Přeji vám zdravé a radostné dny. Miluška
Zdroj: diskuze Mravenčení končetin.
Makrobiotický biskupský chlebíček
Suroviny:
- 3 šálky vařených jáhel
- 1 šálek celozrnné pšeničné mouky
- 1 šálek rozinek
- 1 šálek nahrubo nasekaných oříšků
- 1 šálek křížal
- 1 šálek Mišutky
- 4 lžíce karobových čokoládových peciček
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky citronové kůry
- 3 lžíce sušeného sójového, ovesného nebo kukuřičného mléka
- 3 lžíce oleje
- ½ lžičky kurkumy
Postup:
Jáhly a mouku zpracujeme v míse na těsto a necháme alespoň 4 hodiny na teplém místě kvasit. Křížaly a rozinky povaříme ve vodě a necháme okapat na sítu. Vývar z ovoce použijeme k přípravě polevy. Když je těsto zkvašené, přidáme ostatní přísady a, je-li potřeba, i trochu vody. Těsto by mělo být husté, poddajné a dobře tvarovatelné. Formu na chlebíček vymažeme olejem a vysypeme Mišutkou. Vlhkýma rukama vytvoříme z těsta váleček. Jestliže se těsto lepí na ruce a nedrží tvar, přidáme ještě Mišutku. Váleček těsta natlačíme vlhkýma rukama do formy. Pečeme cca 20 minut v hodně vyhřáté troubě a potom zvolna sušíme 1 hodinu. Při dopékání přikryjeme formu alobalem. Upečený chlebíček necháme zcela vychladnout, pak ho oddělíme od formy a vyklopíme. Štětečkem potřeme chlebíček vrstvou čokoládové polevy.
Diskuze
V diskuzi TIBETSKÁ-KEFÍROVÁ HOUBA-ZDRAVÝ NÁPOJ 40,- KČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Řeháček.
Dobrý den, mám zájem o tibetskou kefírovou houbu.Moc prosím o zaslání na dobírku.Děkuji.
S pozdravem Stanislav Řeháček
Adresa: Stanislav Řeháček
Pod Strání 535
Hradec Králové 6
500 06
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radomira.
Pěkný den pane Řeháčku,
houbu s návodem a recepty Vám pošlu v pondělí.
S pozdravem
Radomíra
Zdroj: diskuze Tibetská-kefírová houba-zdravý nápoj 40,- Kč
Hrníčkové recepty jsou sladké i slané
Hrnková metoda k přípravě pokrmů není zaměřená pouze na sladké, ale i na slané pokrmy.
Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti
Plněná rajčata
Plněná rajčata patří mezi velmi oblíbené předkrmy či lehké večeře. Zvláště v těchto letních dnech jimi nadchnete své hosty více než tradičními chlebíčky. Nasládlou chuť rajčat je vhodné doplnit náplní s výraznější chutí, můžete použít různé ingredience, například tuňáka, sýry, vajíčka nebo i vlašský salát, viz naše recepty.
Zdroj: Recepty s rajčaty
Jídla z nutrie
Maso z nutrie je velmi dobré kvality, lehce stravitelné, má nízký obsah cholesterolu a vysoký obsah bílkovin. Navíc je jemně vláknité s nízkým obsahem tuku, a proto je velmi dietní. Maso nutrií se vyrovná masu králičímu, kuřecímu a telecímu. Po biologické stránce je dokonce lepší. Má krásně růžovou barvu a chuťově je naprosto vynikající. Při pečení je mnohem lepší než třeba králičí maso, protože tak nevysychá. Úprava masa z nutrie je jednoduchá. Výborné jsou recepty na zelenině. Osvědčený je také recept na naloženou nutrii.
Zdroj: Nutrie - recepty
Hrníčkové vaření je jednoduché
Hrníčkové vaření je opravdu jednoduché, potřebujete pouze hrnek, který používáte jako odměrku na ingredience k pokrmu.
Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti
Počet svatebního cukroví
Počet svatebního cukroví by se neměl přehánět, protože se jedná pouze o zákusky. Optimální je počítat se třemi až čtyřmi kusy na osobu, jelikož každý svatebčan dostane ještě kousek svatebního dortu.