Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

MAST NA VNITŘNÍ HEMEROIDY HEMOSTOP

OBSAH

Hemostop gel v těhotenství

U žen je hlavní příčinou vzniku hemoroidů v těhotenství rostoucí plod v děloze, který vyvíjí tlak na okolní tkáně a cévy a také na dolní dutou žílu, do které proudí krev z dolních končetin. Při stlačení této žíly se zpomaluje prokrvování a tělo otéká. Proto se hemeroidy objevují zpravidla až ve třetím trimestru a někdy také dochází ke vzniku hemoroidů po porodu. Vznik hemoroidů ovlivňuje i častá zácpa v těhotenství. Pozitivním faktem je to, že pokud žena netrpěla hemoroidy před těhotenstvím, dojde často k samovolnému zlepšení stavu.

Při vzniku hemoroidů v těhotenství lze používat Hemostop gel, který obsahuje přírodní látky jako allantoin a standardizované extrakty z dubové kůry, třezalky a aloe vera s obsahem rostlinných výluhů.

Zdroj: Hemostop

Poradna

V naší poradně s názvem HEMOSTOP DOBA LÉČBY HEMEROIDŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chadraba pavel.

Vážení už mám hemeroidy měsíc a nic nepomaha bral jsem čípky a mast faktu prášky detralex a teď už týden beru hemostop gel max,ale zlepšení nenastává,už nemám skoro ani otvor do konečníku,při aplikaci hemostopu je to silně bolestivé,nevíte někdo,kdy se to zlepší?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě jste vyčerpal všechny možnosti léčby první volby a nyní již nezbývá nic jiného, než chirurgické odstranění. To vám rychle a definitivně vyřeší vaše problémy a do dvou týdnů budete zase fit a hlavně bez bolestí. Zastavte se u svého praktického lékaře nebo gastroenterologa a dohodněte si s ním postup vedoucí k operaci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hemostop doba léčby hemeroidů

Co je lepší

Co je k léčbě hemoroidů vhodnější, lze jen velmi obtížně určit. Každý pacient je jiný a každému vyhovuje něco jiného. Níže si tedy můžete prohlédnout výčet produktů na léčbu hemoroidů a jejich zhodnocení a sami se pak rozhodnout.

Zdroj: Hemostop

Diskuze

V diskuzi MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anicka.

Moc poučný článek, náš Tomášek (8let) měl hemeroidy také. Nevím, co to způsobilo, ale paní doktorka nám nařídila změnu jídelníčku a doporučila mi tuto mast mastnahemeroidy.cz. Naštěstí to během prvního týdne pomohlo, ale trápil se chudák hrozně.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mast

Hemoroidy foto

Hemoroidy (lidově hemeroidy) můžete mít vnitřní anebo vnější. Jak vypadají vnější hemeroidy u konečníku, si můžete prohlédnout zde: hemeroidy foto.

Zdroj: Hemeroidy a jejich domácí léčba

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den jsem po operaci hemeroidu a v konečníku vznikla trhlina ,při vyprazdnování hrozně bolí.Použila jsem už mast dubovou kůru gel ,řapík lékařský ,kopřivovou mast ,home stop gel ,faktu gel i čípky a stále se nehojí .Prosím poradíte děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte se obrátit na lékaře, který Vám odstraňoval hemoroidy, aby zrevidoval oblast a zjistil příčiny bolesti. Neodkládejte to, protože hrozí nebezpečí zánětu a ztráta funkce konečníku. Sama si v tomto případě nepomůžete, protože si tam nevidíte. Než se dostanete ke svému lékaři, tak si dělejte lehký klystýr sprchou ve vaně vlažnou vodou a nakonec na konečník použijte septonex.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hemeroidy

Co pomáhá na hemoroidy

Ten, kdo má potíže s hemoroidy, si často klade otázku, jak se jich co nejrychleji zbavit. Hemoroidy lze léčit například přípravky s obsahem diosminu a hesperidinu, které příznivě ovlivňují stav žil a napomáhají při hemoroidech. Účinné jsou také rektální masti a čípky, které rychle zastavují krvácení, svědění a pálení při hemoroidech a dalších obtížích v oblasti konečníku. Zároveň zabraňují vzniku zánětu a podporují regeneraci postižené oblasti. Níže uvedené přípravky dokážou léčit vnější i vnitřní hemoroidy, často mají dezinfekční účinky a schopnost tlumit a zastavovat krvácení.

Jak se zbavit hemoroidů? Na hemoroidy použijte:

  • čípky – zmírňují nepříjemné tlaky, bolest, svědění či pálení v konečníku (nejžádanější je Spofax nebo čípky Faktu);
  • krémy – působí protizánětlivě a ulevují od bolesti (například krém Procto-Glyvenol, který má i praktický aplikátor, nebo krém Hemoral);
  • masti – napomáhají zástavě krvácení, přinášejí úlevu od bolesti i svědění, zároveň regenerují postiženou oblast (mezi favority patří například Faktu mast);
  • gely – příjemný masážní gel, který uleví od bolesti a působí na vstřebávání otoků (vynikající je například Herbactive gel nebo Hemostop gel);
  • léky proti bolesti – rychlá úleva od bolesti, pomáhají volně prodejná analgetika;
  • bylinné koupele – vyzkoušejte určitě bylinnou koupel Hemoral;
  • bylinky – velmi účinné a již našimi babičkami vyzkoušené jsou koupele v odvaru z dubové kůry nebo hojivého heřmánku.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY A PRŮJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Žák.

Dobrý den!Obracím se na vás s velkou prozbou o pomoc a radu!!!Jsem řidič z povolání - autobusák a trpím problémy s hemeroidy!!!Zrovna ted se mi přihodilo že jsem dostal ošklivou chřipku a lékař mi musel naordinovat troje antibiotika!!!!Bohužel jsem z nich dostal sillný průjem,který trval cca 14 dnů!!!To již mi z konečníku začala tect čirá krev a hrozné pálení!!!Lékař mi zdělil že mi praskl nějaký hemoroid!!!Já však z toho dostal řitní abces!!!!Velké teploty a hrozné bolesti!!!Po celou dobu jsem dělal koupele v teplé vodě s Hypermanganem!!!Nakonec mi abces prasknul!!!Navštivil jsem opět lékaře!Po vyšetření mi zdělil že na řezání to již prý není a že mám dále pokráčovat v koupelích a k tomu so zakoupit čípky Ma stu!!!Bydlím v Mostě!Chci se touto cestou vás zeptat,jestli by jste mi mohli poradit,kde je nejbižší středisko,kde hemeroidy odstranují lejzrem a nebo co mám užívat,aby to bylo co nejvíce účinné???Předem děkuji za vaší radu a pomoc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iveta.

Dobrý den,chci se zeptat.Mám vnitřní i vnější Hemeroidy a mám stále průjem Při vyprazdňováni mi teče čistá krev do mísy.Je to rakovina?Salmuleozu nemám.Děkuji za odpověď.Iveta

Zdroj: diskuze Hemeroidy a průjem

Je to účinná mast na hemeroidy?

Framykoin obsahuje kombinaci antibiotik se širokým spektrem účinku, která působí na původce kožních onemocnění. Framykoin se používá u dospělých i dětí od novorozeneckého věku k místní léčbě kožních infekcí způsobených bakteriemi, jako je impetigo (hnisavé puchýřky, zejména na obličeji u dětí), hnisavý zánět vlasových a vousových míšků, nežity, infikované vředy, různá menší infikovaná poranění (škrábnutí, odřeniny kůže, drobné rány a spáleniny), infikované ekzémy a proleženiny. Tudíž je možné použít framykoin i na infikované hemeroidy (respektive hemoroidy).

Před použitím přípravku Framykoin se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem, případně zdravotní sestrou. Framykoin nelze používat na rozsáhlé mokvající plochy a na bércové vředy kvůli nebezpečí jeho vstřebání. Přípravek nesmí přijít do styku s očními spojivkami.

Zdroj: Framykoin na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VILIAM ČONKA.

Chtěl bych zjistit z čeho mě stále svědí kůže v hlavě na zádech konečník a to snad celé tělo trpím s akné mám CHOPN

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mája.

Na svědění konečníku používám hemostop.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU

Vnější a vnitřní hemoroidy

Vnější hemoroidy – malé měkké uzlíky zbarvené do modra, které se vyskytují kolem řitního otvoru, vnější hemoroidy nekrvácí.

Vnitřní hemoroidy – nacházejí se uvnitř konečníku a způsobují otoky, následné bolesti a krvácení při stolici. Bohužel někdy dochází k jejich nepříjemnému vyhřeznutí (prolaps), kdy je potřeba vrátit je operativně zpět. Obecně jsou vnitřní hemoroidy ale méně bolestivé než vnější.

Vnitřní hemoroidy se projevují nebolestivým krvácením, zatímco vnější se vyznačují bolestivým vyprazdňováním.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

Dobri den chcem sa opitat ci sa mozu hemeroidy objavit aj po uzivani antibiotik ak som neuzival probiotika?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika přímo hemoroidy nezpůsobují, ale často vyhubí střevní mikroflóru a to pak způsobí urputné průhmy, při kterých mohou vzniknout hemoroidy a nebo bolesti v oblasti konečníku. Probiotika se užívají s antibiotiky, aby doplňovaly tuto vyhubenou střevní flóru a omezily se tak nepříjemnosti s průjmem. Probiotika vám poskytnou stejnou pomoc, i když je užijete po skončení léčby antibiotiky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Boleni a krvácení zadku

Domácí léčba hemoroidů

Jak se co nejrychleji zbavit hemoroidů? Tak tuto otázku si klade snad každý, kdo tímto onemocněním trpí. Ke zmírnění potíží, jako je podráždění, svědění, pálení a mokvání, slouží čípky a rektální masti pro léčbu hemoroidů s obsahem diosminu a hesperidinu, které příznivě ovlivňují stav žil.

Co pomáhá:

  • čípky – zmírňují nepříjemné tlaky, bolest, svědění či pálení v konečníku (Spofax, Faktu)
  • krémy – působí protizánětlivě a ulevují od bolesti (Procto-Glyvenol, Hemoral)
  • masti – napomáhají zástavě krvácení, přinášejí úlevu od bolesti i svědění, zároveň regenerují postiženou oblast (Faktu)
  • gely – uleví od bolesti a působí na vstřebávání otoků (Herbactive gel, Hemostop gel)
  • léky proti bolesti – rychlá úleva od bolesti, pomáhají volně prodejná analgetika
  • bylinné koupele (Hemoral)
  • bylinky – velmi účinné jsou koupele v odvaru z dubové kůry nebo hojivého heřmánku

Zdroj: Hemeroidy a jejich domácí léčba

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

to věčné ošívání a poposedávání už bylo podezřelé i kolegyni a ta dobře věděla jak mi poradit.koupila jsem si hemostop gel max a už sedím v klidu.žádné pálení štípání.....

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svědění konečníku

Hemeroid, nebo hemoroid?

Pro hemoroidy se často nesprávně používá výraz hemeroidy. Ať už jim říkáme tak či onak, má s nimi podle statistik zkušenost sedm z deseti lidí. Někteří se s tímto problémem setkají jen jednou nebo dvakrát za živout, ale většina se tímto onemocněním trápí dlouhodobě a nepříjemné příznaky se často vracejí.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A DOBROMYSL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Haunerova Miluše.

Dobrý den, prosim o radu. Mohu uzivat Hemostop probio s dobromysli současně s warfarinem? Dekuji. Miluše H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin je skvělý lék, když se dodržují dietní opatření, které vyloučí potraviny a doplňky stravy ovlivňující srážení krve. Pokud budete experimentovat s jakýmkoliv léčivým doplňkem, musíte si ověřit jeho účinky na srážlivost krve odběrem krve a vyhodnocení srážlivosti dva až tři dny po započetí užívání. Dohodněte se se svým lékařem na začátku doplňkové léčby a přijďte si nechat odebrat krev. Jen tak můžete mít jistotu, že tato kombinace vám neublíží. Jinak hrozí problémy ohrožující život.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a dobromysl

Léky bez předpisu

Léčba by měla být vždy komplexní a zahrnovat jak změnu životního stylu, tak případnou medikaci či lékařský zákrok u pokročilých forem onemocnění.

Na trhu existuje řada přípravků (účinný lék na hemoroidy), které se užívají místně, nebo se jedná o klasické tabletové formy podporující posílení stěny žil systémově. Můžete použít níže uvedené prostředky...

Mast na hemoroidy Faktu

Jedná se o masťovou či čípkovou formu. Hlavní složky tvoří policresulen a cinchokain. Policresulen brání krvácení, pomáhá vypuzovat odumřelou tkáň, snižuje otok a podporuje regeneraci tkáně. Cinchokain jako lokální anestetikum působí proti bolesti.

Mast na hemoroidy s dubovou kůrou

V rámci lokální léčby se často využívá koupelí a obkladů. Ty se připravují ve formě výluhů z bylin, jako je například dubová kůra, která má stahující účinek na zvětšené žíly. Dubová kůra je k dispozici ve formě gelů a mastí. V některých preparátech ji také najdeme v kombinaci s dalšími bylinami, které podporují hojení a působí protizánětlivě (například Hemodin či Hemostop gel).

Procto-glyvenol

V současné době existují na trhu krém, čípky a vlhčené ubrousky. Procto-glyvenol obsahuje tribenosid (působící obdobně jako dobesilan) a lidokain. Jeho aplikace je možná od 4. měsíce těhotenství a při kojení.

Cilkanol

K registrovaným volně prodejným léčivým přípravkům patří Cilkanol. Léčivou látkou je troxerutin. Jedna tvrdá tobolka obsahuje troxerutinum 300 mg. Pomocnými látkami jsou: makrogol 6000, magnesium-stearát, želatina, oxid titaničitý (E171), chinolinová žluť (E104), červený oxid železitý (E172) a oranžová žluť (E110). Doporučená dávka přípravku pro dospělé a dospívající od 15 let je 2–4 tobolky 3krát denně. Tvrdé tobolky se užívají při jídle, polykají se celé, nerozkousané, zapijí se vodou nebo jiným nealkoholickým nápojem.

Zdroj: Léky na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den jsem po operaci hemeroidu a v konečníku vznikla trhlina ,při vyprazdnování hrozně bolí.Použila jsem už mast dubovou kůru gel ,řapík lékařský ,kopřivovou mast ,home stop gel ,faktu gel i čípky a stále se nehojí .Prosím poradíte děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Operace neřeší příčinu hemeroidů (proč se vlastně tvoří) a tak se hemeroidy i po dobře provedené operaci zase po čase vytvoří znovu. Půjdete pak znovu na další operaci? A kolik operací hemeroidů budete potřebovat v průběhu svého života? Hemeroidy si způsobujeme sami svým nezdravým jídlem, které z nevědomosti jíme často i několikrát denně. Hemeroidy jsou proto především důsledkem nevhodné výživy, a proto jedině její cílenou úpravou si je zase dokážeme přirozeně odstranit tak, že postupně přestanou krvácet a vstřebají se. Pokud Vás zajímá, jak si můžete trvale vyléčit hemeroidy bez nutnosti operace, jen pomocí úpravy své výživy, volejte 608 155 338.

Zdroj: diskuze Hemeroidy

Fotky

A jak vypadají takové hemoroidy, se můžete podívat zde.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY LEJZREM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Žák.

Dobrý den.Obracím se na vás s velkou prozbou o radu a zároven pomoc!Jsem řidič autobusu městké hromadné dopravy!Bohužel jsem začal mít problémy s hemeroidy!!!Z tohoto důvodu se na vás obracím,jestli by jste mi mohli poradit,kde je nejbližší místo,kde se odstranuje tento problém lejzrem???Bydlím v Mostě!!!Předem děkuji za vaší pomoc a radu!!!Se srdečným pozdravem Jaromír Žák.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejblíže od Mostu provádí abulantní odstranění hemoroidů laserem v Praze:
- na soukromé klinice HemoClinic www.hemoclinic.cz/
- na klinice ProctoClinic www.onclinic.cz
- v ambulanci MUDr. Zbyněk Dvořák www.chirurgie-dvorak.cz

Zdroj: diskuze Hemeroidy lejzrem

Dostupnost Framykoinu

Hojně kupovanou antibiotickou mast Framykoin v současnosti Češi v lékárnách nekoupí. Za přerušením dodávek stojí výrobní důvody. Předpokládaný termín obnovení je 30. dubna 2019. Zentiva čeká na schválení provozu nové výrobní linky. Důvodem výpadku je tedy pořízení nové moderní výrobní linky v ceně přes dva miliony eur (51,5 milionu korun), která musela nejdříve projít auditem SÚKL.

Framykoin je nahraditelný lék, a to léčivými mastmi Bactroban nebo také Fucidin. Lék v lékárnách docházel postupně, jak se vyprazdňovaly sklady distributorů. Podle informací o dodávkách na webu SÚKL bylo v listopadu loňského roku dodáno do lékáren 71 700 různě velkých balení Framykoinu, v prosinci už jen 55 500 balení.

Framykoin má široké využití jako antibiotikum zejména u drobných poranění kůže, odřenin, popálenin nebo škrábanců. Užívat mast mohou dospělí i děti. Prodává se pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Framykoin na hemeroidy

Co znamená bolest v podbřišku při hemoroidech

Hemoroidy je většinou potřeba řešit, pokud krvácí, jsou-li zanícené nebo bolí. V lékárně si můžete zakoupit i silnější léčiva Factu nebo Spofax čípky a mast. Pokud to nepřestane, zajděte k lékaři. Jestliže trpíte bolestí břicha a nadýmáním, tak se může jednat o dysmikrobii nebo se spustilo nějaké závažnější onemocnění (Crohnova choroba, celiakie a podobně). Rakovina je málo pravděpodobná. Zkuste v lékárně zakoupit Hylak forte a užívat jej 3 dny, pokud se jedná o dysmikrobii, tak se stav upraví, eventuálně zkuste trávicí enzymy Pangrol či Pankreolan. Když se stav neupraví do týdne, zajděte za lékařem na vyšetření. Nechte si zkontrolovat, případně sestavit jídelníček od zkušeného nutričního terapeuta.

Zdroj: Plynatost a hemeroidy

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Gel

Jako mastí, tak i gelů je na našem trhu řada. Zde je velmi účinný gel:

Hemostop gel Max

Hemostop gel Max je zdravotnický prostředek při hemoroidech. Jedná se o účinný přípravek s obsahem 12 rostlinných extraktů, díky nimž má hydratační, zvláčňující, zklidňující, regenerující, chladivý a čisticí účinek. Po nanesení na konečník vytváří Hemostop Gel Max hydratační, zvláčňující, zklidňující, regenerační, chladivou a čisticí hydrogelovou vrstvu. Hydrogelová vrstva vytváří na konečníku příznivé podmínky pro aktivaci přirozených regeneračních a protizánětlivých mechanismů.

Hemostop gel Max je určen k aplikaci na konečník a okolí konečníku:

  • při poruchách sliznice konečníku spojených se vznikem hemoroidů;
  • při svrbění, štípání a pálení konečníku;
  • při opruzení a popraskání sliznice a okolí konečníku.

Složení

Dub letní – extrakt z kůry, třezalka tečkovaná – extrakt z natě, světlík lékařský – extrakt z natě, měsíček lékařský – extrakt z květu, řebříček obecný – extrakt z natě, violka vonná – extrakt z květu, jitrocel kopinatý – extrakt z listu, sléz lesní – extrakt z květu, bez černý – extrakt z květu, přeslička rolní – extrakt z natě, réva vinná – olej ze semen, kadidlovník pilovitý – extrakt, aloe vera – extrakt z listů

Přídatné látky

Aqua, Butyrospermum parkii, Caprylyl glycol/phenoxyethanol/hexylene glycol, Propylenglycol, Carbomer, Polysorbate 20, Sodium hydroxide, Parfum

Dávkování

Aplikujte 2–3x denně přiměřené množství gelu na postižený konečník. Doporučená doba aplikace je 5–10 dní. Aplikujte na čistou sliznici konečníku. Má příjemný chladivý účinek, při aplikaci je k pokožce velmi šetrný, nemastí ji ani nedráždí. Přípravek změkčuje drsnou pokožku, zjemňuje suchou a popraskanou kůži.

Balení

75 ml

Hodnocení

Hemostop Gel má dobré reference a dobrou cenu ve spojení s tabletami Hemostop. Jiné léky mohou způsobovat alergické reakce. V případě Hemostopu nastává okamžitá úleva a výrazné zlepšení, které trvá dlouhodobě. V případě větších potíží stojí za úvahu kombinace s tabletami Hemostop. Doporučuje se o něco méně sedět a trochu více se hýbat.

Po namazání přestává pocit pálení, gel chladí, neštípe, rychle zaschne, takže se nerozmazává. Použití je i preventivní.

Zdroj: Hemostop

Použití

Černá mast se používá na kůži k léčbě infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Zdroj: Ichtyolová mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP