Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

MAST NA VYBĚLENÍ KŮŽE HYDROCHINON

OBSAH

Na bělení kůže pomoc z přírody

Při této výrobě nových přípravků na bělení kůže výrobci čerpají z přirozených bělících účinků lékořice a kyseliny kojic a alfa-Arbutinu. Kombinací těchto ingrediencí se dají dosáhnout často výsledky, které ještě předčí hydrochinon, ale bez souvisejících rizik.

Zdroj: Čím vybělit kůži

Poradna

V naší poradně s názvem KOSMETYKA UPLNE VYBELENI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga .

mam zajem o vas pridukt na vybeleni pleti jak si je mam objednat. dekuji P horvathova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bělící krémy se dají objednat tady: www.krasa.cz/pigment…

Zdroj: diskuze Kosmetyka uplne vybeleni pleti

Nebezpečný hydrochinon na bělení kůže

Nebezpečnost používání hydrochinonu je tak velká, že v poslední době se různé spotřebitelské organizace snaží odstranit výrobky s obsahem hydrochinonu z pultů obchodů a omezit jejich použití pouze na lékařský předpis. Proto mnozí výrobci přešli na výrobu přírodní alternativy hydrochinonu, která napodobuje jeho vlastnosti při bělení kůže.

Zdroj: Čím vybělit kůži

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

Dobrý den děkuji za tip ale chtěla bych se zeptat jak se používá Hydrichinon jak to ředit ,protože to je na fotky přípravek.A mýdlo s kyselinou kojic jsem nenašla.Moc děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hydrochinon se neředí, kupuje se již zapracovaný v krému. Například tady je několik přípravků na bělení kůže: www.kosmetika-krasa.…
Mýdlo s kyselinou kojic se dá koupit v zahraničních internetových obchodech, například tady: www.amazon.com/s/ref…

Zdroj: diskuze Pigment

Hydrochinon

Hydrochinon je organická sloučenina, která patří mezi fenoly. Hydrochinon se používá v medicíně k povrchové aplikaci na kůži k odstraňování zbarvení kůže. Toto použití je v některých státech zakázáno, včetně členských států Evropské unie, a to z důvodu zjištěných alergických reakcí.

Zdroj: Bělení kůže

Diskuze

V diskuzi ZSVĚTLENÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Yaro Dante.

V české lékarně nelze najít něco to co obsahuje hydrochinon, zatím vím jen od pí.doktorky, že hydorchinon je u nás zakázáno.
Proto si objednávám do zahraniční, přes obchodní internet je dost vysoký náklad.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zsvětlení kůže

Jak na bělení kůže

Při léčbě zesvětlení kůže byl v minulosti velmi oblíben hydrochinon. Až do nedávna bylo použití hydrochinonu považováno za nejbezpečnější a nejefektivnější léčbu nejen hyperpigmentace, ale i pigmentových a stařeckých skvrn, melasma a podobného zabarvení kůže. Dnes ale nový výzkum naznačuje, že tato léčba může mít vážné nežádoucí účinky spojené s dlouhodobým užíváním syntetického hydrochinonu. Proto se výrobci zesvětlovačů kůže od této látky odklánějí a hledají inspiraci v přírodních látkách, jako například citronová šťáva, výtažek z lékořice a nebo japonská kyselina Kojic. Účinek spojení citronové šťávy a skořice pro bělení kůže není znám, ale existuje několik účinných a bezpečných látek, které mohou kůži vybělit. Více se o nich dočtete zde: Nové trendy v bělení kůže.

Zdroj: Jak vybělit kůži?

Diskuze

V diskuzi KRÉMY NA BĚLENÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Dobrá den, chci se zeptat jestli je to opravdu odzkoušené a zda zuby něco neutrpí jako třeba drolení, vypadávání atd pří častém bělení, a za jak dlouho uvidím výsledky ? uvidím je opravdu hned po vybělení ? děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krémy na bělení kůže

Kdy se nesmí černá mast užívat

Černá mast se nesmí užívat pokud jste přecitlivělí na léčivou látku nebo na některou z pomocných látek. Černá mast by se také neměla používat při akutním dráždivém zánětu kůže, při akutním ekzému, na sliznice a do očí. Černá mast obsahuje lanolin, nepoužívejte Ichtoxyl pokud jste přecitlivělí na lanolin.

Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVĚTLENÍ KŮŽE NA PŘIROZENÍ A STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlina.

a to jsou napriklad jake kremy? prosim o nazev, nemuzu najit zadne na internetu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tady je několik variant bělících krémů, které obsahují některou z uvedených látek www.zbozi.cz/?q=B%C4…
Pokud si chcete být jistá, která že látka v krému je, tak bude nutné prozkoumat složení uváděné výrobcem na obalu, takže nejlépe v kamenné prodejně. Nejefektivněji bělí kojic acid a hydrochinon.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zesvětlení kůže na přirození a stehnech

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast

Cena

Černou mast je možné koupit v lékárně, stojí cca 30 Kč.

Černá mast

Zde můžete vidět cenu černé masti.

Ichtyolová mast

Zde můžete vidět cenu Ichtoxylu.

Višňák

Zde můžete vidět cenu Višněvského balzámu.

Zdroj: Černá mast na záněty

Poradna

V naší poradně s názvem STEARINOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petromila Gornerová.

Dobrý den, dlouhou dobu sháním v lékárnách Stearin. mast a to bez úspěchu. Pomáhala mi při ošetření popraskané kůže na rukou a to na sto procent. Je ještě nějaká možnost tuto mast sehnat? Děkuji předem za radu a sdělení. Přeji krásné dny Gornerová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud nemůžete sehnat stearinovou mast, tak si ji můžete vyrobit doma. Stačí k tomu kokosový olej, bambucké máslo, oblíbená esence a krystalický stearin. Kokosový olej rozehřejte na mírném plameni, přidejte bambucké máslo a stearin. Nechte vše rozpustit, stáhněte z plotny, přidejte esenci a nalijte do vhodné sklenice s víčkem. Všechny suroviny lze běžně koupit. Stearin můžete koupit na internetu, ceny můžete vidět zde: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Stearinová mast

Co léčí Hydrocortison

Hydrocortison mast se používá při místních zánětlivých a alergických kožních onemocněních neinfekčního původu, například při ekzémech, při podráždění kůže kosmetickými a čisticími prostředky, při bodnutí hmyzem, malých spáleninách 1. a 2. stupně, při kožních zánětech po slunění, ozáření a podobně. U malých dětí lze použít přípravek Hydrocortison Léčiva jen pod dohledem odborného lékaře. Hydrokortizonová mast se vtírá do postiženého místa v malém množství 1–2x denně.

Zdroj: Kortikoidová mast Hydrocortison

Poradna

V naší poradně s názvem CETNOST POUZIVANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Navody na odstraneni pigmentovych skvrn jsou fajn,urcite nejaky vyzkousim,nicmene temer u zadneho navodu neni uvedeno,jak casto jej pouzivat. Poradite?Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Četnost používání závisí na úspěšnosti bělení, které u každého bývá jiné. Nejvíce efektivní a s nejdelší výdrží to dokáže lejzr. Přírodní produkty, jako je kyselina kojic nebo hydrochinon se musí aplikovat častěji.

Zdroj: diskuze Cetnost pouzivani

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT PIGMENTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

mám pigment pod nosem,zkoušela jsem i leasry a ruzné bělící krémy a zmizíky a pigment je tam stále jsem z toho neštastná poradíte mi jak ho odstranit?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel KAmča.

Na bělení pigmentu pod nosem zkus hydrochinon nebo mýdlo s kyselinou kojic. Tady je seznam několika produktů, které by mohly pomoct: www.heureka.cz/?h%5B…

Zdroj: diskuze Jak se zbavit pigmentu

Přírodní léčivá mast Dermazulen

Dermazulen mast je dermatologikum. Obsahuje Guaiazulenum 2 mg (0,2 %) a Matricariae etheroleum 1 mg v 1 g masti. Dermazulen se používá k ošetření nezávažných poranění kůže, k ošetření kůže před a po ozáření rentgenovými a radiovými paprsky, k promaštění suché pokožky a při opruzeninách a jejich prevenci u dětí a dospělých. Použití Dermazulenu se nedoporučuje u osob, které jsou přecitlivělé na heřmánkový olej a lanolin. Dermazulen se aplikuje v přiměřené vrstvě na postižené místo 1–2krát denně podle potřeby.

Zdroj: Dermazulen nejen na bércový vřed

Poradna

V naší poradně s názvem KOTVALD :P se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Zdravím,prosím a kde se to dá udělat? To vybělení bělma? :O zní to zajímavě a lákavě..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chirurgické bělení bělma se zatím v ČR neprovádí, protože není schválen postup bělení. Normálně se tento postup používá ve Spojených státech, kde je mnoho soukromých ordinací s touto nabídkou. Tato metoda bělení není zcela bez rizika. Při chirurgickém bělení očního bělma se používají silné chemikálie a objevují se zprávy o komplikacích po operaci. Tyto komplikace s hojením již vedly k úplnému rozleptání bulvy a následné destrukci oka. Pro příklad výsledku když se to povede je zde odkaz na operační centrum v USA: www.eyesbyklein.com/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kotvald :P

Černá mast na hnis

Černá mast se nesmí svévolně používat při hnisavých procesech, při kožních nemocech, které vyžadují odbornou léčbu, a při poraněních kůže většího rozsahu, například na proleženiny u dlouhodobě nehybných lidí. Tyto případy vyžadují konzultaci s lékařem.

Také jedná-li se o chronické onemocnění (často se tvořící plísně), je třeba poradit se o užití černé masti s kožním lékařem. Lékař by měl rovněž schválit používání černé masti v době těhotenství. Také miminkům do jednoho roku bychom neměli mast aplikovat bez doporučení lékaře. U starších dětí už konzultace není třeba.

Zdroj: Černá mast na záněty

Použití

Černá mast se používá na kůži k léčbě infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Zdroj: Ichtyolová mast

Kvasinky na kůži

Kvasinková nákaza se na kůži projevuje hlavně obtěžujícím svěděním. Povrch kůže je bělavý a často šupinatý nebo se tvoří malé puchýřky.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Jak se černá mast prodává

Mast hnědočerné barvy, konzistence vazelíny, charakteristického zápachu po ichtamolu se prodává v hliníkové tubě s plastovým šroubovacím uzávěrem. Ichtoxyl je dostupný volně v lékárnách v balení po 30 g. Výdej černé masti není vázán na lékařský předpis. Tady je několik míst, kde lze černou mast nejlevněji koupit a je zde vidět i její aktuální cena: Ichtoxylová mast cena.

Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem

Cena

Ichtoxyl je dostupný volně v lékárnách v balení po 30 g. Výdej černé masti není vázán na lékařský předpis. Například v lékárně Dr.Max je ichtyolová mast běžně dostupná a můžete ji koupit zde.

Zdroj: Ichtyolová mast

Mast proti svědění pro psy

Prostisvědivá a protizánětlivá mast Dr. MAGGIETM se používá zejména při kousnutí hmyzem ke zmírnění svědění a k podpoře hojení. Další využití je k podpoře hojení tkání, například při zánětu kůže, se kterým se setkáváme hlavně u velkých plemen psů s hustější srstí, kdy se kůže zapaří a vzniká zde zánět. Dále se mast používá při ekzému a vyrážce, kdy se kůže promastí, podpoří se hojení a hlavně se potlačí svědění, které psa nutí k další traumatizaci rány škrabáním, kousáním a odíráním se o další předměty. Lze ji použít při drobných odřeninách, oděrkách a ostatních povrchových ranách k podpoře hojení.

Mast je bezpečná i při olízání, přesto by se psům mělo v lízání rány zabránit. Lízáním rány dochází k jejímu obnovování a dráždění a je zpomalováno hojení. Pro lepší hojení je potřeba zanechat ránu v klidu bez olizování. Mast je bezpečná i pro ostatní zvířata, jako jsou kočky, malí savci či ptáci.

Mast se šetrně aplikuje každé 3–4 hodiny. Před nanesením masti je potřeba ránu očistit od nečistot a staré masti světlým roztokem přípravku Betadine či hypermanganu, případně je možné ránu ošetřit odvarem z heřmánku či řepíku. Po oschnutí postiženého místa se mast šetrně nanese v malém množství a jemně rozetře. Po nanesení masti je potřeba psa zabavit, aby se odpoutala jeho pozornost od rány. Je možné vzít psa na procházku, zaujmout ho hrou či mu dát krmení.

Zdroj: Co na svědění kůže u psa


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP