Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

MELATONIN FORTE

OBSAH

Melatonin a cena

Zde je místo, kde se dá melatonin koupit.

Zdroj: Melatonin je lék nejen na spaní

Diskuze

V diskuzi MELATONIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Peckova.

Jím 3mg melatonin /nepomáhá/ má melatonin vedlejší účinky při dlouhodobém užívání?/jsou na to různé názory, že vše ještě se o něm""neví!)Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jířa.

Paní Evičko,
zkuste to staré dobré teplé mléko se lžičkou medu. Ale účinkuje, jen když půjdete spinkat PŘED PŮLNOCÍ - tak v deset! Hezké sny !

Zdroj: diskuze Léčba nespavosti

Melatonin – cena

Zde nabízíme seznam prodejen, ve kterých se dá sehnat melatonin nejlevněji.

Zdroj: Léčba nespavosti

Diskuze

V diskuzi LÉČBA NESPAVOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Beru melatonin v prášcích ale usínání není lepší!!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Kašpar.

Dobrý den, slyšel jsem že marihuana (pravděpodobně) uvolňuje melatonin a tak se po ní, individuálně někomu může dobře spát, a tak že je melatonin i lék na popřípadný odvykací stav, je to možné?

Zdroj: diskuze Léčba nespavosti

Melatonin

Melatonin je hormon produkovaný mozkovou epifýzou. Melatonin je látka podporující spánek, zároveň je antioxidantem, protože chrání mozek před volnými radikály (molekulami), které jsou pro tělo škodlivé. Žádná vědecká studie však důvěryhodně nepotvrdila účinnost melatoninových potravinových doplňků, tudíž by bylo nesprávné tvrdit, že melatonin působí jako prevence epileptických záchvatů.

Zdroj: Alternativní léčba epilepsie

Diskuze

V diskuzi MELATONIN JE LÉK NEJEN NA SPANÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucasice.

Používám Melatonin na poruchu spánku asi rok, po porodu jsem měla spaní skrze malou dost rozházené i později, kdy už spala normálně. Melatonin mi to upravil.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Melatonin je lék nejen na spaní

Úloha melatoninu při růstu vlasů

Melatonin se v dermatologii používá pro své silné antioxidační účinky. Melatonin činí volné radikály neagresivními, čímž chrání tkáně od degenerativních změn a stárnutí. Svým fyziologickým účinkem průniku do buněk zajistí přeměnu volných radikálů v méně škodlivé látky, které pak tělo z organismu vyloučí.

Zdroj: Melatonin je lék nejen na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem LEKY NA SKLIDNENI A NA SPANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maria Sulcova.

Mam problémy se spánkem. Pouzila jsem léky s medunky , čaj ,tak léky kde byla meduňka a hrozné me nadymalo.Tři dni sem mnela problémy ze zazivanim.Potrebovala bych poradit jestli existuje něco na spaní a uklidneni.mám astma zvětšené srdíčko lecim se na vysoký tlak a cholesterol.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na spaní je nejlepší předchozí námaha a z ní pramenící únava. Když z nějakého důvodu nemůžete vykonat každý den trochu námahy (procházka, chůze do schodů, jízda na kole a podobně), tak vyzkoušejte užívání přípravku Melatonin. Melatonin je tělu vlastní hormon, který přirozeně navozuje spánek. Melatonin je možné běžně koupit tady: www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Leky na sklidneni a na spani

Tloustne se po vitamínu B

Po samotném přípravku B-komplex forte se nepřibírá, pouze B-komplex forte podporuje chuť k jídlu.

Zdroj: B-komplex forte

Diskuze

V diskuzi MELATONIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Plucnara.

Podle toho jak je melatonin silný,1,5 mg jak vyrábí Aurum je málo,optimální je 3 mg může se jít až na 15 mg ale to už jsou spíše pro imnosatimulační účinky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Peckova.

Jím 3mg melatonin /nepomáhá/ má melatonin vedlejší účinky při dlouhodobém užívání?/jsou na to různé názory, že vše ještě se o něm""neví!)Eva

Zdroj: diskuze Léčba nespavosti

Melatonin a spánek

Melatonin má dva podstatné vlivy na spánek, a to přímý vliv, což je hypnotický účinek, a nepřímý vliv, kdy zesiluje cyklus spánek – bdění, a tak nepřímo podporuje spánek. Jelikož noční hladiny melatoninu klesají s věkem, je pravděpodobné, že náhrada melatoninu může sloužit jako nástroj léčebného účinku a zlepšovat kvalitu spánku u lidí s nespavostí zejména ve věku nad 55 let, ale i mladších.

Zdroj: Melatonin je lék nejen na spaní

Nežádoucí účinky

B-komplex forte není určen pro děti do 12 let. Přebytečné množství vitamínu B se vyloučí močí. Výrobek obsahuje laktózu a sacharózu.

Zdroj: B-komplex forte

Poradna

V naší poradně s názvem PIPERINE FORTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blažena Vedralová.

Dobrý den, je možné piperine forte objednat u vás. Nevidím ho v nabídce. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Piperin je k dostání společně s kurkumou zde: www.prozdravi.cz/kur…

Zdroj: diskuze Piperine forte

Omegamarine forte cena

Omegamarine forte se dá koupit pouze u výrobce, firmy NaturaMed Pharmaceuticals. Zde je přímý odkaz na webovou objednávku, kde je vidět i aktuální cena omegamarine forte.

Zdroj: Rybí tuk z Norska v Omegamarine forte +

Poradna

V naší poradně s názvem B12KOMPLEX FORTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ján.

Dobrý den.Mužů uživat b 12komplex forte když beru warfarin.Děkuji za odpověď..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud jde výlučně jen o vitamíny řady B, tak by zde neměla být žádná interakce s Warfarinem. Ale i přesto si nechte změřit INR srážlivost krve po prvních dnech užívání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Funkce warfarinu

Melanin a spánek

Melanin je hnědý až černý pigment a má ochrannou funkci. Někdy nevědomky může být zaměněn za název melatonin. Melatonin je hormon, který se účastní koordinace denních rytmů a spánku. Jeho hladina v krvi se za normálních okolností zvyšuje po nástupu tmy a vrcholí uprostřed noci, aby podpořila spánek. Nedostatek melatoninu způsobuje nespavost.

Tak pozor, nezaměňovat melanin za melatonin.

Zdroj: Melanin tablety

Poradna

V naší poradně s názvem PRÁŠKY NA SPANÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JOSEF STUDENÝ.

Dobrý den,užívám na spaní 1/2 Tisercinu u kterého se nedoporučuje řídit motorová vozidla,který jiný prášek na spaní u kterého by to nevadilo a mohlo se řídit,děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Všechny léky na spaní způsobují ospalost a ta nejde ruku v ruce s řízením motorových vozidel. Možnou alternativou by mohl být Circadin 2 mg, což je postupně uvolňovaný melatonin, který se užívá několik desítek minut před spaním. Druhý den ráno melatonin již neovlivňuje reakční schopnosti a je možné řídit motorové vozidlo. Dohodněte se se svým lékařem o možné výměně Vašich léků na spaní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prášky na spaní

Využití melatoninu v léčbě

Melatonin může být využit jako krátkodobé hypnotikum u pacientů se schizofrenií v kombinaci s nespavostí, u mladých i starších lidí trpících nespavostí. Ve srovnání s běžně předepisovanými látkami ze skupiny hypnotik má melatonin několik významných výhod. Melatonin nezpůsobuje ranní otupělost, není zde syndrom z vysazení hypnotik, není návykový. Používá se i při ukončení léčby benzodiazepiny (léčba vypadávání vlasů).

Doporučená denní dávka je 1–5 mg melatoninu půl hodiny až hodinu před spánkem. Pozor! Nikdy nekombinujte s alkoholem nebo jinými léky na spaní!!!

Zdroj: Melatonin je lék nejen na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem OMEGAMARINE FORTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Novotná.

Ráda bych se zeptala, zda je možné užívat OmegaMarine FORTE +
4 měsíce po expiraci.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výrobce stanovuje minimální dobu použitelnosti s ohledem na bezpečnost a obsah léčivých látek. Po uplynutí této doby již nelze garantovat, že produkt bude bezpečný a ani to, že vašemu tělu dodá to, co mohl v průběhu této doby. Postupem času olej degraduje a mastné kyseliny v něm se mění. 4 měsíce ale není tak dlouho po uplynutí doby použitelnosti, aby to mělo vliv na účinnost. Rok je již znát.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Omega marine forte a Warfarin

Na co je dobrý B-komplex forte

B-komplex forte přispívá k udržení normálního stavu pokožky a sliznic, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání a k normální činnosti nervové soustavy. Pomáhá při stresech, prasklých koutcích, při akné, aftách a oparech.

Zdroj: B-komplex forte

B komplex forte v těhotenství

Pokud těhotenství probíhá bezproblémově, nemělo by nic bránit v užívání B-komplex forte. Jedná se o potravinový doplněk, u kterého není známá kontraindikace. Nicméně je dobré poradit se se svým ošetřujícím lékařem.

Zdroj: B-komplex forte

Cena a prodej

OmegaMarine Forte+ se dá koupit pouze u výrobce, tedy u firmy NaturaMed Pharmaceuticals. Zde je přímý odkaz na webovou objednávku, kde je vidět i aktuální cena produktu OmegaMarine Forte.

Zdroj: OmegaMarine Forte

Cena

Tablety Piperine Forte můžete zakoupit přes internetové stránky.

Autor: © svevi
Foto:
©

Zdroj: Piperine Forte

Prestarium Neo Forte – fotografie

Zde najdete odkaz na preparát: Prestarium Neo Forte.

Zdroj: Prestarium Neo Forte

Omegamarine forte dávkování

Obvykle stačí dvě kapsle denně, jednu ráno a druhou po obědě.

Zdroj: Rybí tuk z Norska v Omegamarine forte +


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP