Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

METRONIDAZOL BEZ LÉKAŘSKÉHO PŘEDPISU

OBSAH

Kde se dá Metronidazol koupit

Tento produkt je dostupný pouze v kamenné lékárně na základě lékařského předpisu.

Zdroj: Metronidazol

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA A VITAMIN C se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Wannda.

Jedná se o Amoxicillin a Metronidazol. Mohou se tyto atb kombinovat s vitamínem C ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Metronidazol i Amoxicilin si s vitamínem C nevadí. Amoxicilin má nežádoucí interakce s těmito vitamíny: B-6, B-12, biotin, niacin, riboflavin, thiamin, vitamin K a draslík. V každém případě musíte vždy informovat svého lékaře, že trvale užíváte vitamín C! Jakým způsobem užíváte ten Metronidazol?

Zdroj: diskuze Antibiotika a vitamin C

Metronidazol rozpustnost

Po navlhčení tablety ihned bobtnají a rychle se rozpouštějí.

Zdroj: Metronidazol

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

je možné koupit antibiotika bez lékařského předpisu nebo který lékař mi je může předepsat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Antibiotika jinak než na předpis koupit nejdou. Předepsat je může kterýkoli doktor, i praktický lékař. Na svědění penisu zpravidla antibiotika nepomůžou. Na to se předepisuje mast s kortikoidy, která nepříjemné svědění rychle odstraní. Doporučuji nestydět se a zajít ke kožnímu lékaři, nežli se snažit o samoléčbu ATB.

Zdroj: diskuze Svědění penisu

Na co je lék metronidazol

Metronidazol se užívá při léčbě infekcí vyvolaných některými prvoky, jako jsou trichomoniáza, amébiáza, lambliáza. Dále se užívá při léčbě anaerobních nebo závažných smíšených anaerobních a aerobních infekcí, a to většinou v kombinaci s dalšími léčivými přípravky a při léčbě infekce Helicobacter pylori provázející onemocnění peptickými vředy žaludku nebo dvanáctníku (kombinovaná léčba se solemi bizmutu a antibiotikem, například amoxicilinem) a při profylaxi (předcházení) anaerobních infekcí před břišními, gynekologickými a porodnickými operacemi. Přípravek mohou užívat dospělí a dospívající a ve většině indikací ho lze podávat i dětem od 3 let věku.

Zdroj: Metronidazol

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA A VITAMIN C se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Metronidazol i Amoxicilin si s vitamínem C nevadí. Amoxicilin má nežádoucí interakce s těmito vitamíny: B-6, B-12, biotin, niacin, riboflavin, thiamin, vitamin K a draslík. V každém případě musíte vždy informovat svého lékaře, že trvale užíváte vitamín C! Jakým způsobem užíváte ten Metronidazol?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Wannda.

Metronidazol 1tbl. po 8 hod.
Moc děkuji za rychlé a plnohodnotné odpovědi :)

Zdroj: diskuze Antibiotika a vitamin C

Metronidazol tablety

Metronidazol se užívá při léčbě infekcí vyvolaných některými prvoky, jako jsou trichomoniáza, amébiáza, lambliáza. Dále se užívá při léčbě anaerobních nebo závažných smíšených anaerobních a aerobních infekcí, a to většinou v kombinaci s dalšími léčivými přípravky a při léčbě infekce Helicobacter pylori provázející onemocnění peptickými vředy žaludku nebo dvanáctníku (kombinovaná léčba se solemi bizmutu a antibiotikem např. amoxicilinem) a při profylaxi (předcházení) anaerobních infekcí před břišními, gynekologickými a porodnickými operacemi. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství a ve většině indikací ho lze podávat i dětem od 3 let věku.

Zdroj: Metronidazol

Solpaflex

Výrobce, respektive držitel rozhodnutí o registraci Solpaflexu je GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S. Aktivní složkou tohoto přípravku je ibuprofen.

Solpaflex jsou tobolky s prodlouženým uvolňováním. Tento přípravek uvedla na český trh na sklonku roku 1999 společnost SmithKline Beecham Consumer Healthcare. Česká republika se tak stala třetí zemí ve střední a východní Evropě, kde se tento produkt prodává. Přípravek má statut volně prodejného léčiva, což znamená, že je k dostání v lékárně bez lékařského předpisu. Solpaflex je registrován Státním ústavem pro kontrolu léčiv pod registračním číslem 29/329/99-C. Je k dostání bez lékařského předpisu v balení po 12 a 24 tobolkách.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem ENTIZOL 250 NEŽÁDOUCÍ UČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva.

Dobrý den beru warfarin a paní doktorka mi předepsala Entizol 250 je možné brát. Děkuji Lobová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Entizol obsahuje účinnou látku metronidazol, který nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Bez problémů je tak možné oba léky užívat. Příště nezapomeňte lékaři sdělit, seznam všech léků, které aktuálně užíváte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Entizol 250 nežádoucí učinky

Metronidazol Braun

Metronidazol 500 mg Braun je infuzní roztok. Používá se při léčbě a prevenci infekcí, které jsou či mohou být vyvolány anaerobními bakteriemi:

  • infekce centrálního nervového systému (například absces mozku, meningitida),
  • infekce plic a pohrudnice (například nekrotizující pneumonie, aspirační pneumonie, plicní absces),
  • endokarditida,
  • infekce v oblasti ušní, nosní, krční a zubní, ústní a čelistní (například Plaut-Vincentova angína),
  • pooperační stavy (kolorektální chirurgie) a infekce v gastrointestinálním traktu,
  • hnisavá onemocnění v břišní a pánevní dutině (peritonitida, jaterní absces),
  • gynekologické infekce (například endometritida, stavy po hysterektomii nebo císařském řezu, horečka omladnic, septický potrat),
  • plynatá sněť,
  • infekce kostí a kloubů (například osteomyelitida),
  • septikémie provázená tromboflebitidou,
  • profylaktické použití je přednostní vždy u operací s vysokým rizikem anaerobních infekcí (gynekologické a intraabdominální operace).

Léčivý přípravek není účinný proti aerobním bakteriím, houbám nebo virům.

Zdroj: Metronidazol

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Zaoral.

dostanu lék Xarelto bez lékařského předpisu a co stojí děkuji za odpověď zaoral

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Xarelto je k dostání pouze na lékařský předpis. Proč? Xarelto je lék, který zpomaluje srážlivost krve a při nesprávném použití může přivodit život ohrožující stavy. Ačkoli je Xarelto na předpis, tak jen někteří pacieni získají příspěvek od pojišťovny. Cena léku Xarelto bez příspěvku od pojišťovny je 1700 až 1800 Kč za 28 tablet 15mg Xarelta. Vybraní pacienti mohou získat příspěvek od pojišťovny ve výši 960 Kč. Aktuální informace o podmínkách získání příspěvku od pojišťovny i ceny naleznete tady: www.sukl.cz/modules/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarelto cena

Metronidazol krém

ROZEX KRÉM CRM 1X30GM je krém obsahující léčivou látku metronidazol, která působí proti mikroorganizmům (bakteriím a prvokům) způsobujícím onemocnění. Rozex krém je určen k léčbě růžovky (Rosacey) u dospělých. Vždy používejte Rozex krém přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Postižené místo jemně omyjte a po jeho osušení nanášejte krém v tenké vrstvě 2krát denně (ráno a večer) na celou léčenou plochu kůže. Jemně stlačte tubu a na konečky prstů vytlačte takové množství krému, které stačí pokrýt postižené místo. Po použití tubu opět pevně uzavřete. Léčba obvykle trvá několik měsíců. Krém Rozex není určen k perorálnímu podání (užití ústy). Pokud k tomu dojde, poraďte se s lékařem. Jestliže jste zapomněl(a) použít Rozex krém, nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku. Vraťte se ke svému pravidelnému režimu. Pokud vynecháte více dávek, poraďte se se svým lékařem. Léčba růžovky trvá několik měsíců. Je důležité, abyste pokračoval(a) v léčbě podle doporučení svého lékaře a bez porady s ním ji neukončoval(a).

Zdroj: Metronidazol

Poradna

V naší poradně s názvem ŽILNÍ SYSTÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maja.

Dobrý den, mám problém s pejskem, bohužel chodíme na chemoterapie a protože začala mít problém s praskáním žil, hledám něco co by potpořilo elasticitu žilních stěn ? pomůže mi někdo ? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste dávat Ascorutin. Ascorutin je složený přípravek, jehož obě léčiva - rutosid a kyselina askorbová upravují zvýšenou lámavost a propustnost krevních vlásečnic. Ascorutin je k dostání bez lékařského předpisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky pupálky lékařské

Hypnox složení

  • 1 tableta Hypnoxu obsahuje extrakt z kořene kozlíku lékařského (Valeriana officinalis) - kyselina valerová 0,8%, což je 150 mg.
  • 1 tableta Hypnoxu obsahuje extrakt z šištic chmele otáčivého (Humulus lupulus) v poměru 4:1, což je 120 mg.
  • 1 tableta Hypnoxu obsahuje extrakt z nati mučenky pletní (Passiflora incarnata) v poměru 4:1, což je 120 mg.
  • 1 tableta Hypnoxu obsahuje extrakt z listů meduňky lékařské (Melissa officinalis) v poměru 5:1, což je 10 mg.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA A REFLUX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den. Beru Pradaxa a mám pocit že mám reflux. Je možné užívat něco na reflux s kombinací Pradaxa. Děkuji Hanka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Pradaxa se nijak neovlivňuje například s lékem Omeprazol, který je nejčastěji používán pro zmírnění následků refluxu a je volně prodejný bez lékařského předpisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a a vitamíny

Hypnox cena

Hypnox je možné koupit volně v lékárně bez předpisu. Na lék Hypnox nepřispívá zdravotní pojišťovna. Léky hypnox je možné také koupit v internetovém obchodě, kde je také vidět jeho aktuální nejnižší cena: Hypnox cena.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alžbeta.

Uzivam warfarin a na artrozu potrebujem nieco uzivat mohla by som uzivat Condrosulf? Dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na klouby je nejlepší chondroitin. Snáší se s Warfarinem a jeho účinnost byla vědecky ověřena. Vydává se bez lékařského předpisu a přípravek s jeho obsahem se jmenuje Condrosulf 400. Prodejní cena je ruzná, měsíční léčba vychází přibližně na 300 Kč. Jeho aktuální cena je vidět zde: www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a křemelina

Antidepresiva bez předpisu jako první pomoc

Antidepresiva bez přepisu mají v České republice status doplňků stravy, nejedná se o léky. Při používání antidepresiv bez předpisu je vždy nutné upravit denní režim jednotlivce. Doporučuje se zdravý životní styl, který by měl zahrnovat zdravou stravu, více spánku, pohyb na zdravém vzduchu, přísný zákaz konzumace alkoholu. Pokud se zdravotní stav i po této změně nezlepší do několika týdnů, je čas zajít k lékaři. Samo léčení deprese může být bez konzultace s odborným lékařem nebezpečné.

Zdroj: Antidepresiva bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem VÁČEK NA DÁSNI DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Dobrý den udělal se mi Vacek na dásní a bolí mě ucho a mám hnisavou rýmu můžete mi poradit prosím je to fakt bolestivé

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Budete muset k zubaři. Někdy se totiž stane, že váček na dásni je vyústěním píštěle, která prochází až do hlavových dutin, kde způsobuje zánět, který se projevuje jako hnisavá rýma a bolest ucha. Zubař je první lékař, který by se měl pokusit vaše problémy léčit. Pokud zjistí, že to nesouvisí s dutinu ústní, tak pak teprve se obraťte na lékaře z oddělení ORL. Tyto problémy většinou trvají velmi dlouho, než se samovolně (bez lékařského ošetření) vyhojí a někdy se to vůbec nepovede. Proto je na místě návštěva lékaře, který provede nezbytná vyšetření vedoucí k odhalení příčiny a zároveň poskytne účinnou léčbu, která je jinak bez lékařského předpisu nedostupná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Váček na dásni domácí léčba

Co na odvodnění organismu nabízí lékárna

Na odvodnění organismu pomohou podpůrné prostředky, které obsahují výtažky z bylin, jež pomáhají vodu odvádět z těla. Tyto doplňky stravy lze běžně sehnat v lékárně bez lékařského předpisu. K dostání jsou ve formě tablet, bylinných čajů nebo sirupů. Pomoci vám mohou také kapky s výtažkem z kakostu smrdutého, který příznivě působí na celou vylučovací soustavu.

Forfemina přípravek na odvodnění těla tbl. 30 brání zadržování vody v těle a zároveň zamezuje vzniku otoků. Aplikuje se jedna tableta denně. Forfemina cena.

KNEIPP 3 bylinky na odvodnění tob. 60 je přípravek obsahující 3 bylinky na odvodnění, a to jalovec, kopřivu a petržel. Podává se 2–4x denně 1 tableta s hlavním jídlem.

Přírodní produkt H2Out přináší kombinaci přírodních látek obohacenou kofeinem pro odvodnění organismu. Vyladěná kombinace zelené kávy, kopřivy dvoudomé, bambusu, jírovce a fenyklu dovolují organismu zbavit se tekutiny a ovlivnit tak třeba krevní tlak. Zde je možné koupit H2Out.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Co to jsou antidepresiva bez předpisu?

Jsou to produkty, které fungují podobně jako syntetické výrobky, které jsou ovšem na předpis a podléhají schvalovacímu řízení Státního ústavu pro kontrolu léčiv a nejsou volně prodejné. Antidepresiva bez předpisu jsou k organismu šetrnější a mají jen minimum vedlejších účinků a nejsou návykové. Ovšem i u těchto doplňků stravy platí pravidlo, že se nedají polykat jako bonbony. To, že se jedná o přírodní produkty, neznamená, že nemohou nijak uškodit. Na rozdíl od syntetických produktů nejsou přírodní antidepresiva určena pro každého jedince, mohou pomoci zkorigovat pouze lehčí formy deprese. Hluboké formy deprese přírodní doplňky stravy nezvládnou.

Zdroj: Antidepresiva bez předpisu

Léky na dnu bez předpisu

Mezi volně prodejné léky při onemocnění dnou patří bromelin, omega-3 mastné kyseliny z rybího tuku nebo lněného oleje, které mohou snižovat hladinu zánětlivých leukotrienů, které poškozují tkáň. Zánět zmírňuje také vitamín C a E.

Při onemocnění dnou se dají využít i homeopatické léky:

  • Ammonium benzoicum (Ammoniumbenzoat)– při usazování krystalků kyseliny močové v kloubech.
  • Colchicum (ocún) – při zánětech palců u nohou, tuhých a horečnatých kloubech, při dně paty.

Zdroj: Léky na dnu bez předpisu

Nežádoucí účinky

Přípravek může ve výjimečných případech ovlivnit činnost vyžadující zvýšenou pozornost (řízení vozidla, ovládání strojů).

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Hypnox dávkování

Užívá se půl až 1 tableta přesně půl hodiny před spaním.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Kdy je Hypnox účinný

Užívání preparátu Hypnox® forte se doporučuje:

  • při nespavosti pro snadnější usínání,
  • pro zlepšení kvality spánku,
  • k podpoře spánkové hygieny,
  • při zvýšené stresové zátěži.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP