Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

MICETAL SPRAY

OBSAH

Cena

Spray ArthroNEO můžete objednat pouze přes webové stránky výrobce. Doprava je zdarma, způsob platby na dobírku při převzetí zboží. Výrobce garantuje kvalitu, jinak vrátí peníze. Jde o certifikovaný produkt. Aktuálně není v ČR dostupný v lékárnách.

Zdroj: ArthroNEO

Poradna

V naší poradně s názvem FLEKY NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan kykal.

Dobrý den prosimvas mám na těle fleky a paní doktorka mi predepsala micetal spray ale neřekla mi jak ho mám aplikovat. Jestli se mám dříve osprchovat a potom nastrikat nebo obráceně moc děkuji Jan kykal

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Micetal sprej se používá jednou denně a to večer před spaním. Nanáší se na omytou a osušenou pokožku. Takže nejdříve osprchovat a pak nanést micetal.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Opalování a bílé mapy na zádech

Léčba fleků na kůži

Léčba fleků na kůži vždy závisí na stanovené diagnóze. Každý typ fleků na kůži vyžaduje různé přístupy. Vždy je vhodnější raději navštívit svého ošetřujícího lékaře.

Pokud se jedná například o výše zmiňované petechie způsobené onemocněním, je pro jejich léčbu třeba řešit nejprve danou nemoc.

Bílé flíčky na kůži nezanedbávejte, pokud jde o plísňové onemocnění, používejte například olejíček MICETAL a sírové koupele.

Při léčbě hyperpigmentace se velmi často používají různé „bělicí“ krémy, slupování pomocí AH kyselin, 20procentní kyselina azelainová, eventuálně některé typy laserového ošetření – například Q-Switchet Alexandrite laser, rubínový laser. Vždy je nutná důsledná eliminace slunečního záření. Pigmentová znaménka se odstraňují chirurgicky vyříznutím.

Zdroj: Flíčky na kůži

Clotrimazol AL spray 1% cena

Aktuální přehled nejlevnějších nabídek Clotrimazolu na trhu je zde.

Zdroj SÚKL, autor ©Mgr. Marie Svobodová

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem JAK MÁM LÉČIT PLÍSEŇ V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

mám plísen vtříslech a nevím jak se jí zbavit prosím poradte mi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Anno, na plíseň v tříslech nebo v kožních záhybech je dobrý CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1%. Dají se s ním dobře ošetřovat i větší plochy, což oceníte právě u plísně v tříslech. Je třeba léčbu provádět dlouho - ještě 1 měsíc po vymizení vizuálních příznaků plísně. CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1% se nanáší 2x denně, nejlépe ráno po probuzení a večer před spaním. Takže takový noční stolek u své postele bude nejlepší místo, kdy je po ruce CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1%. Důsledně dodržujte pravidelnost léčby a uvidíte, že se brzy dostaví kýžený efekt. CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1% je volně prodejný v lekárně a jeho cena je kolem 80 Kč. Obvykle stačí na úplné vyléčení kožní plísně dvě až tři balení.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Jak mám léčit plíseň v tříslech

Složení léku Clotrimazol

Léčivá látka tohoto roztoku je clotrimazolum, přičemž 1 ml léčivého roztoku obsahuje látku clotrimazolum v množství 0,01 g. Pomocnou látkou je propylenglykol. Clotrimazol AL spray je kožní sprej, čirý bezbarvý roztok.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem OPALOVÁNÍ A BÍLÉ MAPY NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Paja.

Dobrý den,
lékař mi předepsal Micetal gel, určil stejnou diagnozu jako vy.
Už druhý den pečlivě myju, každý den večer.Zítra ale odjíždím na dovolenou na Krétu, pomůže tomu moře?Čeho se mám vyvarovat? CLOTRIMAZOL MÁM DOMA, ZAČNU HNED MAZAT.
DĚKUJI MOC.
PETROVÁ

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cesta k moři bude naopak pro vyléčení pityriázy prospěšná, protože kvasinky, které ji způsobují nesnášejí slunce a na přímém slunci, vlivem UV záření, hynou a kůže se dostává do normálního barevného a zdravého stavu. Slunce nevyvolává ani žádné vedlejší účinky u léku Micetal. Slaná mineralizovaná mořská voda v této léčbě také nesmírně a blahodárně pomůže.
Čeho se ve středomoří vyvarovat:
I přesto, že jsou přímé sluneční paprsky v tomto případě na léčbu pityriázy prospěšné, tak ve středomoří je nezbytně nutné používat krémy s ochranným faktorem SPF, podle vlastních zkušeností s vaším fototypem pokožky. Pokud máte blond vlasy, modré oči a pokožku spíše světlejší, která má sklony na sluníčku rychle zčervenat, tak před sluněním použijte ochranný faktor vyšší než 35 a každé dvě hodiny ochranný nátěr opakujte a v době od 10 do 16 hodin se na slunce nevystavujte. Pokud máte pokožku normální, která se dobře opaluje nebo jste již opálená z domova, tak používejte ochranný faktor 16, nejlépe krém DayLong a postupně, jak budete postupně hnědnout, můžete ochranný faktor snižovat až na 8. I pro normální pokožku platí, že není dobré ji vystavovat slunečním paprskům v době od 12 do 14 hodin, kdy svit slunce obsahuje nejvíce UV záření.
Po návratu domů se objednejte v diabetologické poradně a nechte si preventivně změřit krevní cukr, protože výskyt kvasinkových a plísňových onemocnění, se kterými asi máte zkušenosti i z minula, když máte doma běžně Clotrimazol, souvisí se zvýšenou hladinou cukru v krvi, což může být důležitým ukazatelem na počínající rozvoj cukrovky - diabetes mellitus a je nezbytné tuto nemoc buď vyloučit anebo ji začít rychle léčit.
Držím palce, ať se Vám dovča na Krétě bezvadně povede a vrátíte se domů svěží, šťastná a plná krásných dojmů z kolébky antické civilizace :-).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Opalování a bílé mapy na zádech

Lze aplikovat Clotrimazol do úst?

Mykóza v ústech se léčí antimykotiky, konkrétně léčivy jako nystatin, ketokonazol nebo fluknazol. Ústní dutina se může vyplachovat zředěným roztokem peroxidu vodíku, genciánovou violetí a roztokem chlorhexidinu. Na mykózy kůže se používají obvykle lokální antimykotika ve formě roztoků nebo zásypů (například Lamisil nebo Canesten). Při rozsáhlejších mykózách se užívají perorální antimykotika.

CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1%

Clotrimazol AL spray 1% je širokospektré antimykotikum (přípravek určený k léčbě mykotických, plísňových či kvasinkových, infekcí) u dospělých. Na doporučení lékaře lze přípravek použít i u dětí od 2 let. [1]

Clotrimazol AL spray 1% se používá k léčbě kožních a slizničních infekcí (mykóza v puse), které jsou způsobeny kvasinkami, plísněmi a některými bakteriemi. Mykózu v ústech lze po konzultaci s lékařem řešit i tímto prostředkem, a to pomocí vatových tyčinek nastříkaných tímto roztokem 2krát až 3krát denně. Maximální délka léčby je 3–4 týdny. Pokud se obtíže nezlepší do 14 dnů nebo se zhorší, poraďte se s lékařem.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ KŮŽE PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Dobrý den,
má někdo zkušenost čím vyléčit kožní plíseň u psa ?
Předem děkuji
TH

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Clotrimazol spray. Je to volně prodejné léčivo pro lidi, ale bude fungovat i u psa, tedy pokud jde skutečně o kožní plíseň a ne třeba o herpes.

Zdroj: diskuze Plíseň kůže psa

Vyžeňte kvasinky a plísně včas

Pokud jste se již nakazili, zkuste některou mast nebo sprej proti plísním. V lékárnách najdete řadu prostředků k účinné léčbě i bez lékařského předpisu, zákazníci oceňují například Canesten krém proti řadě choroboplodných houbovitých mikroorganismů, včetně dermatofytů, kvasinek a plísní.

Oblíbený je rovněž krém Canespor, který se pohodlně používá pouze 1x denně.

Zajímavou volbou je také Scholl kúra na nehtovou mykózu, která ničí plíseň přímo ve zdroji.

Nejprodávanější produkty v této kategorii:

  • MICETAL 1X100GM/1GM gel
  • EXODERIL Roztok k zevnímu užití 200 mg 20 ml
  • EXODERIL Roztok k zevnímu užití 100 mg 10 ml
  • CANESTEN krém 20 g
  • CLOTRIMAZOL AL 1% 1X50GM 1% krém
  • CANDIBENE sprej 1% SPR 40 ml
  • CANESPOR 1x denně sada na nehty

Zdroj: Babské rady na kvasinky

Poradna

V naší poradně s názvem CLOTRIMAZOL - KOŽNÍ SPREJ NA PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Chci se zeptat jestli se musi nechty pilovat pred pouzitim clotrimazolem spray.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nehty se nemusí pilovat proto, aby se roztok s Clotrimazolem dostal všude i pod nehet. Je to díky tomu, že v tomto léčivém přípravku je účinná látka clotrimazolum smíchána s třemi rozpouštědly, a to polyethylenglykol, isopropylalkohol a propylenglykol. Tato směs má výraznou schopnost vzlínavosti, a dohromady vytváří tekutinu, která má schopnost vsáknout se všude, kde je místo. Takže pro správnou léčbu Clotrimazolem stačí čistit prostor pod nehtem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Aplikace a použití

  • Krok 1: VOLUMORPHOSE - V závislosti na délce vlasů je potřeba zvážit množství přípravku. Obsah ampulky se vetře do suchých vlasů. Aplikaci opakovat zhruba 1 x měsíčně anebo po 5 až 10 umytích.
  • Krok 2: Kérastase Bain VolumactiveKérastase Soin Volumactive - Po aplikaci přípravku na objem je potřeba vlasy pečlivě umýt vhodným přípravkem. Šamponová lázeň pro jemné a zplihlé vlasy, která vlasy posiluje a dodává objem, je ideálním řešením. Posilující péče Soin Volumactive chrání a zpevňuje, dodává plnost a hebkost citlivým vlasům.
  • Krok 3: Kérastase Spray Volumactive - finální péče ve spreji pro dodání objemu účesu.

Zdoj: www.vlasy.cz

Zdroj: Revoluční novinka pro jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi LÉKY PROTI POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karin.

Trim nadmernym pocenim hlavy - zajimalo by me zda by jeden mohl pouzit antiperspirant spray a nastrikat si ho na hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ota.

Antiperspirant je proti pocení hlavy neúčinný.

Zdroj: diskuze Léky proti pocení

Krémy na opalování

Ladival sprej na ochranu proti slunci pro normální až citlivou kůži (SPF 25)

Ladival sprej na ochranu proti slunci pro normální až citlivou kůži (SPF 25) má výbornou konzistence i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, rychle se vstřebává, voní. Má zvýšenou lepivost, po aplikaci navozuje průměrný pocit. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (73 %).

Zde můžete vidět cenu Ladival sprej na ochranu proti slunci pro normální až citlivou kůži (SPF 25).

Nivea Sun protect & bronze Sun Lotion (SPF 20)

Nivea Sun protect & bronze Sun Lotion (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi, který má výborný celkový dojem, dobrou konzistenci, výborně se roztírá, nezanechává bílé skvrny, nelepí, velmi rychle se vstřebává, krásně voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (71 %).

Zde můžete vidět cenu Nivea Sun protect & bronze Sun Lotion (SPF 20).

Vichy Capital Soleil Spray Skin cell sun protection (SPF 30)

Vichy Capital Soleil Spray Skin cell sun protection (SPF 30) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Působí dobrým celkovým dojmem, má výbornou konzistenci, dobře se roztírá, nezanechává bílé skvrny, velmi rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Lepí se jen mírně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (71 %).

Zde můžete vidět cenu Vichy Capital Soleil Spray Skin cell sun protection (SPF 30).

Daylong regular, Lipozomální sluneční ochrana (SPF 15)

Daylong regular, Lipozomální sluneční ochrana (SPF 15) je opalovací přípravek v tubě. Navozuje dobrý celkový dojem, má dobrou konzistenci, výborně se roztírá, nezanechává bílé skvrny, rychle se vstřebává, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Lepí se jen mírně, voní průměrně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (70 %).

Zde můžete vidět cenu Daylong regular, Lipozomální sluneční ochrana (SPF 15).

Dermacol Voděodolné zvláčňující mléko na opalování (SPF 20)

Dermacol Voděodolné zvláčňující mléko na opalování (SPF 20) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Působí dobrým celkovým dojmem. Má dobrou konzistenci, výborně se roztírá, nezanechává bílé skvrny, nelepí, velmi rychle se vstřebává, krásně voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (69 %).

Zde můžete vidět cenu přípravku Dermacol Voděodolné zvláčňující mléko na opalování (SPF 20).

dm Sundance / Schutz & Bräune Sonnenmilch (SPF 20)

Produkt dm Sundance / Schutz & Bräune Sonnenmilch (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí výborným celkovým dojmem. Má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, nelepí, rychle se vstřebává, voní. Navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (70 %).

Přípravek dm Sundance / Schutz & Bräune Sonnenmilch je k dostání cca za 100 Kč.

La Roche-Posay Anthelios Easy application spray (SPF 30)

La Roche-Posay Anthelios Easy application spray (SPF 30) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Působí dobrým celkovým dojmem. Má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, velmi rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci, lepí se jen mírně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (70 %).

Zde můžete vidět cenu La Roche-Posay Anthelios Easy application spray (SPF 30).

Lavera Sun Sensitiv Family

Lavera Sun Sensitiv Family Sun Spray (SPF 15) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Působí dobrým celkovým dojmem. Má výbornou konzistenci, dobře se roztírá, nezanechává bílé skvrny, nelepí, rychle se vstřebává, voní. Navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (67 %).

Zde můžete vidět cenu Lavera Sun Sensitiv Family.

Biotherm Lait Solaire melting milk with citrus fragrance (SPF 15)

Biotherm Lait Solaire melting milk with citrus fragrance (SPF 15) je opalovací přípravek v lahvi. Navozuje dobrý celkový dojem. Má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci, lepí se jen mírně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (66 %).

Zde můžete vidět cenu Biotherm Lait Solaire melting milk with citrus fragrance (SPF 15).

Piz Buin In Sun moisturising sun lotion (SPF 20)

Piz Buin In Sun moisturising sun lotion (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí dobrým celkovým dojmem. Má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, lepí se jen mírně, velmi rychle se vstřebává, voní. Navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (66 %).

Zde můžete vidět cenu Piz Buin In Sun moisturising sun lotion (SPF 20).

Avène Eau Thermale Spray For sensitive skin (SPF 30)

Avène Eau Thermale Spray For sensitive skin (SPF 30) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Má dobrou konzistenci; výborně se roztírá, bílé skvrny zanechává minimálně, lepí se jen mírně, rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Působí průměrným celkovým dojmem. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (65 %).

Zde můžete vidět cenu Avène Eau Thermale Spray For sensitive skin (SPF 30).

Lidl Cien Sun / Transparentní sprej na opalování (SPF 20)

Lidl Cien Sun / Transparentní sprej na opalování (SPF 20) je opalovací přípravek ve formě oleje, aplikovaný ve spreji. Celkový dojem je dobrý, olej má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, lepí se jen mírně, velmi rychle se vstřebává, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Voní průměrně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (64 %).

Přípravek Lidl Cien Sun / Transparentní sprej na opalování (SPF 20) je k dostání cca za 130 Kč.

Garnier Ambre Solaire Golden Protect (SPF 20)

Garnier Ambre Solaire Golden Protect (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí výborným celkovým dojmem, má dobrou konzistenci, výborně se roztírá, nezanechává bílé skvrny, nelepí, rychle se vstřebává, voní. Navozuje velmi příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (62 %).

Zde můžete vidět cenu Garnier Ambre Solaire Golden Protect (SPF 20).

Rossmann Sun ozon / Sonnenmilch classic (SPF 20)

Rossmann Sun ozon / Sonnenmilch classic (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí dobrým celkovým dojmem. Má dobrou konzistenci, dobře se roztírá, bílé skvrny zanechává minimálně, nelepí, rychle se vstřebává, voní, po aplikaci navozuje příjemný pocit. Hodnocení kvality dle dTestu: uspokojivě (59 %).

Přípravek Rossmann Sun ozon / Sonnenmilch classic (SPF 20) je k dostání cca za 100 Kč.

Clarins Spray Solaire Lait-Fluide Douceur (SPF 20)

Clarins Spray Solaire Lait-Fluide Douceur (SPF 20) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Celkový dojem je dobrý, přípravek má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, lepí se jen mírně, velmi rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: uspokojivě (54 %).

Zde můžete vidět cenu Clarins Spray Solaire Lait-Fluide Douceur (SPF 20).

Eucerin Sonnen Allergie Schutz Creme-Gel (SPF 25)

Eucerin Sonnen Allergie Schutz Creme-Gel (SPF 25) je opalovací přípravek v lahvi. Navozuje dobrý celkový dojem, má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, nelepí, velmi rychle se vstřebává, pocit po aplikaci je velmi příjemný. Voní průměrně. Hodnocení kvality dle dTestu: uspokojivě (53 %).

Zde můžete vidět cenu Eucerin Sonnen Allergie Schutz Creme-Gel (SPF 25).

Astrid mléko na opalování (SPF 20)

Astrid mléko na opalování (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí dobrým celkovým dojmem, má dobrou konzistenci, bílé skvrny zanechává minimálně, lepí se jen mírně, rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Má průměrnou roztíratelnost. Hodnocení kvality dle dTestu: dostatečně (29 %).

Zde můžete vidět cenu Astrid mléko na opalování (SPF 20).

Sephora SPF 15-30-50 Adjustable sunscreen

Sephora SPF 15-30-50 Adjustable sunscreen je opalovací přípravek v lahvi s pumpičkou. Výrobek obsahuje dvě lahvičky s opalovacím přípravkem s ochranným faktorem 15 a 50, které lze vzájemně míchat a vytvořit si tak patřičnou ochranu. Jednotlivé vlastnosti se proto netestovaly. Hodnocení kvality dle dTestu: dostatečně (29 %).

Zdroj: Nejlepší krémy na opalování

Diskuze

V diskuzi ARTHRONEO ADRESA WEBOVÉ ADRESY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Boudová.

prosila bych vebovou adresu kde se dá objednat sprey ArthroNeo
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Adámková.

Poradte prosím, jak konkretně objednat Arthro NEO spray, nedaří se mi najít způsob.Chtěla bych objednat 1 ks, dobrá zkušenost. Děkuji

Zdroj: diskuze Arthroneo adresa webové adresy

Nové trendy v boji proti vším

Naprosto nový směr udávají přípravky působící čistě mechanicky - vši zadusí a navíc jim naruší lepkavou vazbu mezi hnidami a vlasy, čímž je uvolní a umožní tak jejich snadnější vyčesávání. K usmrcení vší dochází zadušením, které je zajištěno použitím olejů – nejčastěji Tea Tree Oil, Eucalyptus, Ylang–Ylang a dalších. Na tomto principu je založen přípravek Paranit (Omega Pharma). Je volně prodejný v lékárnách a svou účinností se řadí mezi nejlepší prostředky proti vším na trhu.

Paranit spray obsahuje tři druhy rostlinných olejů z kokosu, anýzu a Ylan-Ylangu. Součástí balení je praktický hustý kovový hřeben určený k vyčesávání vší a hnid. Manipulace s tímto prostředkem proti vším je obzvláště jednoduchá, což hodnotíme velice kladně. Přípravek je šetrný, založený na přírodní bázi a je vhodný i pro citlivou pokožku.

Zdroj: Vši, jak s nimi bojovat?

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST V KRKU U DÍTĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Prosím o radu. Me 6ti lete dítě má spalovou angínu a velkou bolest v krku ... problém polknout cokoliv.
Máme antibiotika ale chtěla bych mu nějak pomoci od bolesti krku .... existuje nějaká babska rada? Zábaly krku? Nějaká bylina atd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Použijte spray Tantum Verde www.zbozi.cz/hledani… Ten obsahuje znecitlivující látky a zmírní bolest v krku. V jídelníčku pak během bolestí na místo klasické stravy volte raději vývary s měkkou zavářkou a kousky měkkého masa. Typicky písmenková polévka bude to nejlepší než se dítěti trochu uleví. Antibiotika účinkují rychle a do dvou tří dnů bude bolest mnohem mírnější.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest v krku u dítěte

Medikamentózní léčba antimykotiky

Lokální antimykotika:

  • cyclopiroxolamine: Batrafen,
  • deriváty imidazolu: Clotrimazol, ekonazol, mykonazol, ketokonazol, isoconazol, oxiconazol,
  • tolnaftate: PEO Ochranný spray s tolnaftate,
  • terbinafin: Lamisil,
  • amorolfine: Funtrol a Loceryl, oba jako léčivý lak na nehty proti plísni.

Vnitřní antimykotika (prášky na plíseň)

  • terbinafin,
  • flukonazol, itrakonazol.

Lokální antimykotika vzhledem k dlouhodobému trvání léčby, mohou ukazovat špatné výsledky, protože mykózu sice vyléčí, ale nehet není stále uzavřen a často dochází k opětovné nákaze, což může vzbudit dojem, že lokální antimykotika nefungují. Zevně používaná antimykotika mají malou hloubku účinku a jsou proto používány k léčbě plísňových infekcí v počátečních stádiích. Pokud jde o pokročilé infekce plísně nebo hyperkeratózy, kdy je dermatofyt silně infiltrován v dermatóze, tak je vhodnější použít léčbu pomocí antimykotik s vnitřním užíváním.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÁ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den, prosím Vás, co si mám dát na spálenou kůži? tak aby mi to co nejdříve zhnědlo, nejlépe zítra? :-) Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Čau Nikolo, spálená kůže od sluníčka do zítra hnědá - to nepůjde s ničím, ale do týdne ano. Teď si co nejdříve na to nastříkej Panthenol spray - koupíš ho v lekárně. Dělej to vždy, když můžeš! Kup si také tablety betakaroten a užívej je podle návodu a chraň si spálenou kůži před dalším sluněním. Tak nejrychleji zmírníš následky spálené kůže od sluníčka a do týdne se to spraví. Příště si na kůži namaž krém DayLong 16 a budeš bez spálení postupně pěkně hnědá od začátku slunění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Spálená kůže

Bílé flíčky na kůži

Bílé flíčky na kůži mohou signalizovat vitiligo. To je kožní choroba projevující se výpadky pigmentu. Dochází při ní k zániku buněk tvořících pigment – melanocytů.

Co by mohlo pomoci:

  • vyhýbejte se přímému pobytu na slunci, zejména v období mezi 11–14 hodinou
  • snižte tvorbu volných kyslíkových radikálů, k tomu vám dopomohou antioxidanty (doporučujeme především beta-karotenoidy, kyselinu paraaminobenzoovou, oligomerické procyanidiny – ANTHOGENOL, koenzym Q10 a kyselina listová), z vitamínů se doporučuje především selen a zinek
  • zkuste i celkovou detoxikaci a pročištění organismu od toxických látek
  • dodržujte zdravý a vyrovnaný životní styl, zejména vyváženou stravu, pravidelný pohyb, dostatek spánku a vyhýbání se stresu
  • užívejte kyselinu listovou, posilte funkci jater pomocí kapek z ostropestřce mariánského (například s příměsí propolisu cca za 170 Kč) nebo tinktury z pakmínu většího (cca 50 Kč)
  • používejte krémy na repigmentaci, například Vitix (cena kolem 1 000 Kč) či Cytovital (cca za 300 Kč)
  • zvyšte přísun vitamínu B, nekonzumujte mléko

Bílé flíčky mohou rovněž signalizovat plíseň. Čím déle se tento projev neléčí, tím více se vám rozšíří a bude těžší jej vyléčit. Výbornou terapií je olejíček MICETAL a sírové koupele, které lze koupit v lékárně a po o kterých fleky mizí. Asi po 3 týdnech dojde k vymizení bílých flíčků.

Zdroj: Flíčky na kůži

Angína první pomoc

V žádném případě si bílé tečky v krku nepropichujte, ani je nevymačkávejte, nejsou to žádné beďary, akné se v krku nedělá! První pomoc při propuknutí akutní angíny je co nejrychleji pomoci svému tělu v likvidaci nechtěných bakterií.
 

Rychlá léčba angíny  - první pomoc:

  • vzít jednu tabletu Apo-Ibuprofen 400 mg a jednu tabletu vitamínu C 400 mg a zapít je 300 ml vody.
  • pak vycucat antibiotickou pastilku, například Stepsils. 
  • pak po půl hodině použijte spray Jox, kterým postříkejte důkladně bolavá místa v krku. Těsně po aplikaci Joxu se snažte nepolykat. Klidně se nakloňte nad umyvadlo, otevřete pusu a nechte vytékat vznikající sliny. Neděste se, bude jich hodně, budou vazké a budou postupně měnit barvu do zlato-hněda. To vše nastane vlivem Joxu, respektive vlivem jódu, který Jox obsahuje. 
  • pak si obalte krk šálou a udržujte ho v teple a naplánujte si návštěvu lékaře, protože bude nutné nasadit léčbu antibiotiky, které bez lékařského předpisu nepořídíte.

Zdroj: Bílé tečky v krku

Nejlepší pomocníci

  • Máte pocit, že vaše vlasy zachrání snad už jen nějaký zázrak, tak zkuste intenzivní kúru s těmito maskami, které vašim vlasům vdechnou nový život: Schwarzkopf Professional BC Repair Rescue Deep Nourishing Treatment, L'Oréal Professionnel Expert Intense Repair Mask.
  • Značka Aussie přišla se 4 různými tříminutovými maskami – na vlasy krepaté, barvené, roztřepené. Tyto masky vlasy doslova opraví: Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor, Goldwell Kerasilk Ultra Rich Keratin Care Daily Mask. Pořádnou dávku keratinu vám dodá Kerasilk.
  • Nastartujte vlasy vlasovým máslem nebo regeneračním balzámem, jde o nejvyhledávanější produkty na poškozené vlasy. Jsou vysoce účinné, vůně však nesedí každé ženě: Alverde Repair-Haarbutter Avocado Sheabutter, Gestil Wonder Regenerační balzám.
  • Pro barvené a chemicky ošetřené vlasy je maska se šnečím extraktem a tekutými krystaly, jež zabrání třepení, na silné a hrubé vlasy zkuste masku od Welly: Victoria Beauty Hair Reconstructor with Snail Extract, Wella Professionals Hydratační maska pro silné vlasy Enrich.
  • Ceramidy zlepšují strukturu vlasů a navrací jim jejich pevnost, arganový olej je blahodárným elixírem nejen pro pleť, ale i pro vlasy: Ryor Balzám na vlasy s ceramidy, BK Brazil Keratin Therapy Argan Leave-In balzám.
  • Balzám s jojobovým, arganovým a konopným olejem usnadňuje rozčesávání a zabraňuje lámavosti. Na suché, poškozené, krepaté vlasy jsou vhodné: Nobilis Tilia Výživný balzám, Joico K-Pak Intense Hydrator.
  • Roztřepené a suché konečky zacelí a zjemní již na první dotek heboučký vlasový fluid. Celkově zdravé a krásné vlasy slibuje sérum Balea: Alcina Fluid pro vlasové konečky, Balea Professional Sérum pro poškozené vlasy.
  • Vlasům zhrublým, zplihlým, bez lesku a objemu vrátí vitalitu, pružnost a lehkost jim navrátí tyto spreje: Lavera Express Care Leave-In Spray expresní pečující sprej pro posílení vlasů a vytvoření objemu, GKhair Leave-In Spray.
  • Noční péče na vlasy obsahuje mořské řasy, které do nich pronikají a posilují je zevnitř, proteinový sprej chrání vlasy před poškozením a před nepříznivými vlivy fénování či UV paprsky: SachaJuan Over Night Hair Repair, Label.m Protein Spray

Zdroj: Domácí masky pro extrémně poškozené vlasy

Řešení

Tvorba lupů je proces, který nemůžeme zcela eliminovat. Mírné šupinatění kůže, které není způsobeno žádnou kožní nemocí, lze ohlídat správným mytím a používáním kvalitních přípravků. Při dlouhodobém problému můžeme použít šampony s přídavkem látek s účinkem pro snížení tvorby lupů (selen, zinek). Tyto látky snižují intenzitu dělení buněk v povrchové vrstvě pokožky vlasů. Výborným přírodním prostředkem je extrakt z aloe vera anebo tea tree oleje, které mají protiplísňové účinky. Z přípravků z lékárny můžete sáhnout po výrobcích, které obsahují účinné látky klimbazol (Climbazole), pirocton olamin (Piroctone Olamine) a dosud i ketokonazol (Ketoconazole).

Doporučené přípravky z lékárny:

  • DUCRAY šampony a séra (nejširší nabídka na trhu i pro velmi vážny stav lupů)
  • Skin CAP šampon a spray (speciální roztoky)
  • Šampony (účinné látky ketokonazol 1%, octopirox 1%)

Doporučené profesionální přípravky pro lehký stav lupů

Zdroj: Lupy ve vlasech a možnosti léčby lupů

Předklinické údaje vztahující se k bezpečnosti

Akutní toxicita Clotrimazolu

Akutní toxicita vyjádřená LD50 je při perorálním podání u myší a potkanů 700 – 900 mg/kg tělesné hmotnosti, u králíků 1 až 2 g na jeden kg tělesné hmotnosti a u koček a psů je 1 až 2 g na kg tělesné hmotnosti, ale u psů byla pro silné zvracení stanovena LD50 jen přibližně.

Chronická toxicita Clotrimazolu

Dlouhodobé podávání vysokých dávek per os u potkanů, psů a opic způsobilo změny v játrech a nadledvinkách. V závislosti na velikosti dávek došlo k hypertrofii jater (hypertrofie buněk a zbytnění celého orgánu), která byla vyvolána mikrozomální enzymatickou indukcí v hepatocytech. Známky intrahepatální cholestázy nebo patologické změny nebyly u psů a opic pozorovány, pouze u potkanů došlo na pokladě zvláštní senzibility ke Clotrimazolu, při dávkách 200 mg na kg tělesné hmotnosti a den, k degenerativním změnám v hepatocytech. Funkční hypertrofie je reverzibilní a po ukončení podávání odeznívá. Zbytnění nadledvinek bylo způsobeno hromaděním tuku v zona reticularis a fasciculata; poškození parenchymu nebylo pozorováno. Po ukončení podávání jsou i tyto změny reverzibilní, ale přetrvávaly déle než v játrech.

Mutagenní a karcinogenní účinky Clotrimazolu

Pokusy zaměřené na mutagenitu jsou negativní, ale zatím neumožňují konečná zhodnocení. Karcinogenita klotrimazolu nebyla sledována.

Clotrimazol a reprodukční toxicita

Teratogenita byla sledována u myší, potkanů a králíků při perorálním podání dávek až do 200 mg na kg tělesné hmotnosti a u potkanů při vaginálním podání 100mg na kg tělesné hmotnosti. Clotrimazol neměl přitom vliv na fertilitu, není embryotoxický ani teratogenní. Dosavadní zkušenosti s lokální aplikací u těhotných nesvědčí pro toxický účinek na embryo a plod.

Lokální (topická) snášenlivost Clotrimazolu

Studie lokální snášenlivosti byly provedeny s použitím roztoku 1% Clotrimazol v polyethylenglykolu 400) u králíků – albínů. Při studiích se sledovala primární dráždící aktivita a tolerance během dlouhodobého použití. Neporušená kůže králíka neprokázala dráždící účinek. Tvorba edému nebyla pozorována ani při aplikaci na porušenou kůži.

Seznam všech pomocných látek Clotrimazolu spray: Makrogol 400, isopropylalkohol, propylenglykol. Doba použitelnosti Clotrimazolu je 3 roky od data výroby. Přípravek nesmí být používán po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu. Pro udržení léčivých vlastností je vhodné Clotrimazol skladovat při teplotě do 30*C. Clotrimazol AL spray 1% se prodává jako lahvička z hnědého skla s mechanickým rozprašovačem a krytem z plastické hmoty. Zabalen je v papírové krabičce. Velikost balení je 30 ml roztoku.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Dávkování Clotrimazolu a způsob jeho podání

Clotrimazol AL spray 1% roztok se nastříká tence 2-3krát denně na infikované kožní plochy. Při každém použití se stříkací hlavice 1-2krát zmáčkne, což stačí i na velkoplošná plísňová onemocnění. Před prvním použitím se stříkací hlavice 1-2krát zmáčkne a pak je připravena k použití. Na kožní projevy mykózy stříkáme ze vzdálenosti 10-30 cm. V případě mykózy nehtů stříkáme z bezprostřední blízkosti přímo pod nemocný nehet. Pro nejlepší výsledky terapie je důležité pravidelné a dostatečně dlouhodobé podávání Clotrimazolu. Doba léčení je různá, závisí především na rozsahu a lokalizaci onemocnění. Pro dosažení kompletního vyléčení ukončete podávání Clotrimazolu až po odeznění akutních zánětlivých symptomů nebo subjektivních obtíží, ale pokračujte, dokud doba léčení nedosáhne minimálně 4 týdnů. Například Pityriasis versicolor se pomocí Clotrimazolu vyléčí obvykle za 1-3 týdny. U plísňových onemocnění nohou se má pro zamezení recidiv přes rychlé subjektivní zlepšení pokračovat v léčbě asi 2 týdny po vymizení všech známek onemocnění, což může být v některých případech i jeden rok, protože mykóza nehtů se léčí pomalu. Plíseň pod nehtem se sice rychle usmrtí, ale nehtové lůžko bývá dlouho obnažené, což může být vidět jako bílé měsíčky pod nehty. Právě zde se nejčastěji znovu plíseň vrací, protože se zde zadržuje vlhkost a prach. Dlouhodobé pravidelné užívání léku Clotrimazol zajistí, že se zničí nová plíseň nehtu v počátku a nehtové lůžko se může pomalu, ale zdravě uzavřít.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP