Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

MILURIT VEDLEJŠÍ ÚČINKY

OBSAH

Miluritvedlejší účinky

Nežádoucí účinky se objevují zřídka, spíše u pacientů s porušenými renálními nebo hepatálními funkcemi. Milurit se nesmí užívat v těhotenství ani v období kojení.

Zdroj: Milurit

Diskuze

V diskuzi VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luk.

ty "vedlejší účinky" v podobě akné nejsou v podstatě žádné vedlejší účinky.... tělo se díky MSM zbavuje různých patogenů v těle a tedy ho čistí. Toto čištění je provedeno všemi různými způsoby, tedy i skrz kůži. Po pročištění tyto účinky zase vymizí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Sema.

Otázka-je možné používat Tebokan 120mg současně s lékem Warfarin, jedná se mi o to zda může snižovat účinek Warfarinu jak třeba vitamin K obsažený v zelenině ? Děkuji.

Zdroj: diskuze Vedlejší účinky

Cena doplatku za Milurit 300

Orientační doplatek je 0 Kč.

Zdroj: Milurit

Poradna

V naší poradně s názvem MILURIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kratka jana.

onemocnela sem a hned sem dostala milurit ale nikdo mi poradne nevysvetlil co dal.mam neco s krvi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Lék Milurit léčí nemoc zvanou dna. Při dně se z těla dostatečně rychle nevylučuje kyselina močová, která se pak hromadí v krvi a s ní se dostává například do kloubů, kde způsobuje bolestivé problémy. Kyselina močová vzniká jako odpadní látka při trávení potravy. Každá potravina vyprodukuje jiné množství kyseliny močové a proto rozlišujeme vhodné a nevhodné potraviny. Od dny Vám pomůže dieta a správná životospráva. Pomocí Miluritu dosáhnete rychleji úlevy neboť přímo brání vzniku kyseliny močové. Informace o tom, jak bojovat proti dně se dovíte ze zde uvedených článků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Milurit

Cena doplatku za Milurit 100

Orientační doplatek je 43,13 Kč.

Zdroj: Milurit

Diskuze

V diskuzi ROSUCARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Nežádoucí sexuální učinky léku Rosucard.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Gertnerová.

Začala jsem užívat lék rosucard 10,mimo to užívám 3krát týdne Milurit 100 a vigantol 25 kapek jednou týdně.Také antidepresiva - cipralex 15mg,rivotril 0,25mg a mirtazapin 0,75mg.Chtěla bych se zeptat jestli tyto léky mají spolu nějaké vedlejší účinky.Rosucard užívám zatím 14 dní.Začínají mně více pobolívat klouby a svědí mně oční víčka.Děkuji za odpověď.Jana Gertnerová

Zdroj: diskuze Rosucard

Léková skupina

Milurit patří do skupiny léků s názvem Alopurinol a skupina má označení M04AA01.

Zdroj: Milurit

Diskuze

V diskuzi MILURIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kratka jana.

onemocnela sem a hned sem dostala milurit ale nikdo mi poradne nevysvetlil co dal.mam neco s krvi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Cardova.

Dobrý den,chtěla by jsem se zeptat: manželovi z krve zjistili zvysene hodnoty kys.močové a ihned mu napsali Milurit.Když ho začal používat zatekl mu ukazovácek na noze a hrozne ho bolí,když léky nepoužíval bolesti neměl.

Zdroj: diskuze Milurit

Na co je lék milurit

Milurit jsou tablety k vnitřnímu užití. Indikace léku:

  • dna
  • léčba primární hyperurikémie
  • prevence a léčba primární uratické nefropatie se symptomy dny nebo bez nich
  • léčba sekundární hyperurikémie při hematologických onemocněních; k prevenci a léčbě hyperurikémie, která vzniká při destrukci buněk během radioterapie nebo chemoterapie malignit
  • prevence a léčba urolithiasy a tvorby kalcium-oxalátových konkrementů při hyperurikosurii

Zdroj: Milurit

Poradna

V naší poradně s názvem ALKOHOL A DNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaro.

Zdravim , mal som zvýšenú kyselinu močovej 440 jednotiek, nemal som žiadne zdravotné problému ,lekárka mi predpísala Milurit 300.Chcem sa spýtať ak berieme Milurit ráno môžem cez víkend večer k Tv dať dve tri poháre vína ? Alebo sa nesmie nič na tieto lieky ? Ďakujem za odpoveď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jakýkoliv alkohol zhoršuje dnu, která je následkem dlouhodobě zvýšené kyseliny močové. Takže, pokud to myslíte s léčbou dny vážně, a nechcete skončit s bolestmi kloubů, tak úplně vynechejte veškerý alkohol. Víno k televizi můžete popíjet, ale jen to bez alkoholu. Dnes se dá vybrat z mnoha druhů nealkoholických vín.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alkohol a dna

Jak předejít vyrážce při dně

Léky na dnu, mezi něž patří například Milurit, jsou podávány s rizikem, že na ně existují i závažné alergie. Cílem terapie je snížit hladinu kyseliny močové pod 357 micromol/litr a v případě přítomnosti tofů je doporučená hladina kyseliny močové pod 297 micromol/litr. Po nasazení alopurinolu může dojít ke spoustě nežádoucích jevů. Patrně nejzávažnější reakce mohou být spojeny s kožními projevy, které mohou mít i život ohrožující průběh. V případě rozvoje kožní vyrážky se svěděním je nutno na tuto eventualitu myslet a raději tento lék přestat brát a okamžitě se poradit se svým lékařem. Od roku 2008 se používá v prevenci dny i preparát Adenuric (febuxostat). Tento preparát je pro některé pacienty výhodnější, protože Milurit je podáván s rizikem u postižení ledvin nebo jater a existují na něj i závažné alergie. U běžné populace však jeho podávání nemá žádné výhody a neměl by nahradit preparát Milurit (Purinol).

Zdroj: Dna a vyrážka

Poradna

V naší poradně s názvem ZVÝŠENÁ KYSELINA MOČOVÁ V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Buček.

Při poslední kontrole mi byla zjištěna zvýšená kyselina močová v krvi (540), lékař mi naordinoval Milurit.Je to nutné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kyselina močová 540? Když se vykašlete na Milurit, tak se připravte na velké bolesti, které souvisí s příchozí dnou. Vysoká kyselina močová znamená nemocné ledviny a ty se jen tak samy nevyléčí. Měl byste poslechnout svého lékaře a užívat Milurit a k tomu dodržovat purinovou dietu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hodnoty kyselina močova

Vyrážka jako nežádoucí účinek léků na dnu

Vyrážka a ekzémy jsou častým nežádoucím účinkem léků na předpis při léčbě dny. Při akutních obtížích vám lékař nejspíše předepíše léky obsahující kolchicin. To je látka, která potlačuje rozvoj zánětu. V léčbě dny se používá již několik století. Tvorbu kyseliny močové dlouhodobě snižuje lék allopurinol (Milurit). Kromě něj můžete dostat také léky podporující vylučování kyseliny močové ledvinami.

Zdroj: Dna a vyrážka

Diskuze

V diskuzi ZVÝŠENÁ KYSELINA MOČOVÁ V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Buček.

Při poslední kontrole mi byla zjištěna zvýšená kyselina močová v krvi (540), lékař mi naordinoval Milurit.Je to nutné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Suchánek.

Ano, Milurit snižuje hladinu kyseliny močové. Je dobré ho užívat a předejít tak záchvatu ,Dny, kterýžto je velmi bolestivý

Zdroj: diskuze Hodnoty kyselina močova

Milurit užívání

U dospělých je počáteční dávka 100–300 mg jednou denně. Je-li to nutné, mohou se dávky postupně zvyšovat po 100 mg za monitorování sérové hladiny kyseliny močové v intervalech 1–3 týdny do dosažení žádoucího výsledku. Překračuje-li denní dávka 300 mg, měla by být podávána ve 2–4 stejných dílech. Před začátkem protinádorové terapie by měla být léčba allopurinolem zahájena 1–2 dny předem dávkou 600–800 mg denně a měla by pokračovat 2–3 dny. Trvání léčby se řídí dle hodnot sérové hladiny kyseliny močové. U dětí se sekundární hyperurikémií při hematologických nebo jiných malignitách nebo při abnormalitách enzymů by měla být denní dávka allopurinolu 10–20 mg/kg tělesné hmotnosti. Dávkování a trvání léčby se řídí dle účinku léčby (zmenšení velikosti tumoru, stupeň infiltrace kostní dřeně, počet blastů v periferní krvi). Ve stáří by měla být dávka redukována pro možnou poruchu renálních a hepatálních funkcí a riziko zvýšené toxicity.

Přípravek se užívá po jídle s dostatečným množstvím tekutiny.

Zdroj: Milurit

Diskuze

V diskuzi MILURIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kratka jana.

onemocnela sem a hned sem dostala milurit ale nikdo mi poradne nevysvetlil co dal.mam neco s krvi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga.

Dietu dodržuji,ale stejně se záchvatům dny někdy nevyhnu.Milurit mi příliš nepomáhá,je ještě nějaký jiný účinný lék?Děkuji

Zdroj: diskuze Milurit

Vedlejší účinky

Vedlejší účinky očkování proti chřipce nebývají závažné, většinou jde o zarudnutí a otok v místě vpichu různé velikosti, které většinou samy vymizí, lze také přikládat studené obklady. Dále se vyskytuje pocit únavy či zvýšená teplota. Proto je vhodné v den očkování vyloučit jakoukoli fyzickou námahu a dodržet klidový režim.

Zdroj: Očkování proti chřipce

Poradna

V naší poradně s názvem TRAZODONI HYDROCHLORIDUM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jestli se po tomto léku nepřibývá a nemá vliv na pokožku.Též, bych chtěla vědět jak dlouho se musí brát.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trazodon je antidepresivum. Používá se k léčbě velké depresivní poruchy, úzkostných poruch a potíží se spánkem. Lék se užívá dlouhodobě ústy. Trazodon má své vedlejší účinky zejména v prvních týdnech léčby. Mezi ně však nepatří ani přibývání na váze ani vliv na položku. Běžné vedlejší účinky jsou sucho v ústech, pocit na omdlení, zvracení a bolest hlavy. Závažnější vedlejší účinky mohou zahrnovat sebevraždu, mánii, nepravidelnou srdeční frekvenci a patologicky prodlouženou erekci u mužů. Trazodon má také sedativní účinky.
Trazodon se používá od roku 1981 a patří mezi nejčastěji předepisovaná antidepresiva.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trazodoni hydrochloridum

Příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták léku Prednison 20 mg.

Zdroj: Prednison - vedlejší účinky

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Ahoj,
právě jsem zasadila túje cca 50 cm vysoké v řadě po 30 cm od sebe. Máte někdo zkušenosti, zda mezi ně mohu zatím zasadit letničky ať to je trochu pestřejší, nebo jsou túje agresivní na další rostliny. Jak daleko od zeleninové zahrádky je mohu mít, aby úroda aspoň nějaká byla ?
Dík všem za odpověď.
Renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Myslíte si že učinky tohoto jsou vždy pozitivní a že nemužou vyvolat vedlejší učinky

Zdroj: diskuze Dotaz

Interakce s jinými léky

Prednison tlumí účinky léků snižujících srážení krve, léků snižujících hladinu krevního cukru, snižujících krevní tlak a hladinu vitamínu D, zvyšuje nežádoucí účinky digoxinu, fenytoinu, protizánětlivých léků a močopudných látek vyplavujících draslík z organismu. Účinnost Prednisonu zvyšují hormonální antikoncepční přípravky a sulfonamidy. Bez porady s lékařem tedy neužívejte současně s Prednisonem žádné volně prodejné léky.

Zdroj: Prednison - vedlejší účinky

Následky ozařování prsu

Ozařování je většinou další fází léčby po prostém odstranění nádoru prsu. Léčba probíhá ambulantně, nejčastěji pět dní v týdnu po dobu čtyř až šesti neděl. Mezi vedlejší účinky patří únava, otoky a ztluštění kůže v místě ozařování. Čerstvý gel z aloe nanesený na postižená místa pomáhá ke zhojení kůže poškozené ozařováním.

Zdroj: Nežádoucí účinky po ozařování

Nežádoucí účinky při zevním použití

U zevního použití mají kortikoidy minimální nežádoucí účinky a působí v místě použití, ale i zde mohou mít nežádoucí účinky:

Používání kortikoidů v oblasti obličeje: Při delším podávání kortikoidů v oblasti obličeje může dojít k přivyknutí kůže na podávané přípravky. Po jejich vysazení se pak může na pokožce objevit výsev červených drobných pupínků okolo úst, jedná se o takzvanou periorální dermatitidu. Komplikací lokální léčby kortikosteroidy může být také kontaktní alergie na tuto účinnou součást zevní terapie.

Zdroj: Negativní nežádoucí vedlejší účinky kortikoidů

Volně dostupné léky na dnu

Při prvních příznacích dnavého záchvatu si vezměte léky co nejdříve. Čím dříve začnete, tím bude záchvat kratší a méně bolestivý. Mějte u sebe vždy předem připravené nesteroidní antirevmatikum nebo kolchicin pro případ akutního záchvatu.

Pokud vám na dnu pomáhají nesteroidní antirevmatika a žádné okolnosti nebrání v jejich nasazení, vezměte si vysokou dávku. Použijte léky na dnu bez předpisu, například 3 tabletky Diclofenacu 75 mg na 2-3 dny s postupným snižováním do odeznění bolestí. Můžete však použít jakékoliv nesteroidní antirevmatikum, například Recoxa, Movalis, Aulin, Nimesil, Piroxicam, Flamexin, se stejným výsledkem. Dávka těchto léků v případě akutního dnavého záchvatu je často větší než doporučená na příbalovém letáku. Ibalgin 400 mg 3x1 je zcela nedostačující dávka. Vzhledem k tomu, že jsou tyto léky podávány 1-2 dny, nedochází k rozvoji komplikací, které by jinak u dlouhodobé terapie byly možné. Po 2 dnech již snižte dávku na doporučené množství. Léky se musí podat do 24 hodin, aby byla léčba záchvatu účinná.

Pokud se již dlouhodobě léčíte alopurinolem (Purinol, Milurit, APO-ALLOPURINOL), pokračujte v této terapii v průběhu dnavého záchvatu ve stejné dávce. Nepřerušujte, ale ani nezvyšujte dávku léku.

Zdroj: Dna a vyrážka

Nežádoucí a vedlejší účinky

Chia semínka mají blahodárný vliv na náš kardiovaskulární systém, nervovou soustavu a imunitu. Jsou zkrátka pro všechny bez rozdílů věku a pohlaví. Ale i tak v sobě skrývají určitá nebezpečí, která je třeba respektovat:

  • Chia semínka můžou zvýšit účinky léků na snížení krevního tlaku. Pokud v současné době užíváte anti-hypertenzní léky, nebo máte jiná rizika pro onemocnění srdce, poraďte se se svým kardiologem před použitím Chia semínek.
  • Chia semínka můžou zvyšovat aktivitu léků určených pro kontrolu hladiny cukru v krvi. Pokud trpíte cukrovkou, promluvte si se svým diabetologem o používání Chia semen ve vaší stravě.
  • Pokud užíváte lék Warfarin na ředění krve, pak Chia semínka raději vynechte.
  • Chia semínka můžou způsobovat alergické reakce. Nejvíce u lidí, kteří jsou alergičtí na hořtici a na hořčičné semeno.
  • U některých lidí se může projevit nadýmání po snědení většího množství Chia semínek.

Zdroj: Chia semínka a jejich vedlejší účinky

Vedlejší účinky Eliquisu

Při užívání léků na ředění krve je důležité dávat si pozor na známky gastrointestinální ztráty krve, což je závažný vedlejší účinek přípravku Eliquis a potenciálně život ohrožující. Dvě hlavní věci, na které je třeba dávat pozor, jsou červená krev buď ve stolici nebo na stolici, a černá stolice.

Červená krev buď smíchaná se stolicí nebo pocházející z konečníku, obvykle naznačuje, že něco krvácí ve vašem tlustém střevě (tlusté střevo). Černá stolice obvykle naznačuje, že něco krvácí ve vašem horním GI traktu, jako je váš jícen, žaludek nebo horní část tenkého střeva. Pokud zaznamenáte některý z těchto dvou příznaků, okamžitě zavolejte svého lékaře.

Zdroj: Co se nesmí jíst a pít na Eliquis


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Ing. Romana Šebková


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP