Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

MRTVIČKA A NÁSLEDNÁ LÉČBA

OBSAH

Jaké bylinky na dnu

Léčba dny bylinkami se jednoznačně doporučuje. Jak již bylo popsáno, nejen vědci, ale i naše babičky používají na dnu celer, kopřivy, třešně a podobně. Dna a její léčba je v současnosti opravdu hodně diskutované téma, jelikož dochází k nárůstu tohoto onemocnění.

Zdroj: Nemoc dna a její přírodní léčba

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA NEUROPATIE PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den. Na koho se obrátit po skončeni léčby chemoterapii.Léčba probíhala celkem standartně bez výrazných obtíží
Ovšem po skončení poslední dávky a aplikaci kmenových buněk se následně objevily potíže s chůzí, bolesti DK,celková slabost..... Existuje následná pomoc při léčbě vedlejších účinku po skončení chemoterapie. ?
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Promluvte si o možnostech následné péče se svým onkologem. Pro onkologické pacienty existují léčebné programy, které nabízejí lázeňské komplexy. Váš onkolog vám sdělí, jaké jsou možnosti pro váš konkrétní zdravotní stav a může pro vás vyhotovit návrh na lázeňskou péči hrazenou z veřejného zdravotního pojištění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba neuropatie po chemoterapii

Léčba parazitů

Svědění je nejznámějším projevem vyrážky způsobené parazity. Léčba parazitů nesnese odkladu, protože před zahájením léčby může dojít k extrémnímu rozmnožení těchto parazitů. Oblečení a ložní prádlo, které přišlo do styku s nemocným, musí být vypráno při teplotě 60°C. Položky, které se nedají prát, mohou být zmraženy, aby došlo k inhibici parazitů. Během léčby je důležitá pravidelná dezinfekce napadené části. Léčba probíhá pomocí mastí nebo emulzí obsahujících protiparazitní činidla.

Pokud se první pokus léčby nezdaří, dochází k opakování léčby. I když dojde k odstranění parazitů, nemusí svědivá vyrážka mizet, proto je vhodná následná léčba za pomoci krémů, mastí nebo tinktur zmírňujících svědění.

Svědivá vyrážka zapříčiněná koupáním a vyvolaná parazity nepotřebuje žádnou rozsáhlejší léčbu. Nejčastěji se používají krémy a masti, zejména antihistaminika, která zmírňují svědění. U závažných alergických reakcí však dochází k závratím, problémům s krevním oběhem, horečce, nevolnosti nebo masivnímu otoku. Tyto problémy je nutno konzultovat s lékařem, protože v nejhorším případě mohou být život ohrožující, může dojít k anafylaktickému šoku.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monina.

Vše co se týká prodloužení vlasů jako barvení, vlnění i následná úprava, tak svěřuji kadeřnici.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luisa.

Veškeré úpravy vlasů včetně prodlužování si taky nechávám dělat u kadeřnice.

Zdroj: diskuze Vlasy

Biologická léčba rakoviny plic

Karcinom plic patří mezi nejčastější nádory v České republice a bohužel i mezi ty s nejhorší prognózou. Cílená léčba se stále zdokonaluje a pomalu začíná vytěsňovat i chemoterapii. Její výhody spočívají v přesném působení na daný nádor – oproti chemoterapii, která zničí prakticky všechny rychle se dělící buňky v lidském organismu. U nádorů plic je tato léčba srovnatelná s chemoterapií, ale má lepší profil nežádoucích účinků. Cílená léčba je v České republice zatím dostupná jen omezeně.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Diskuze

V diskuzi PUNKCE STITNE ZLAZY A NASLEDNA LECBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana klimesova.

Zítra jdu na punkci štítné žlázy a chtěla jsem se zeptat zda se po punkci leží v nemocnici a kolik dni. Moc děkuji za odpoved

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Punkce stitne zlazy a nasledna lecba

Biologická léčba metastáz

Metastázy se většinou neoperují, ale musí se postupovat individuálně. U tohoto stavu moderní léky nemocného bohužel nemohou uzdravit, ale prodlouží mu život.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Poradna

V naší poradně s názvem PROČ MÁM OBČAS MRAVENČENÍ V LEVÉM MALÍČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Blahová.

Čas od času mně občas mravenčí malíček u levé ruky a částečně i prsteníček. Nemůže to být náznak něčeho vážnějšího? Třeba infarktu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Občasné mravenčení v malíčku a trochu v prsteníčku ukazuje spíše na problémy s krční a hrudní páteří nebo s ramenním pletencem levé ruky. Obvykle to spraví návštěva u ortopéda a pak následná rehabilitace a pravidelné cvičení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Proč mám občas mravenčení v levém malíčku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP