Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

MYCOPLASMA PNEUMONIAE PŘÍRODNÍ LÉČBA

OBSAH

Co je to mycoplasma pneumoniae

Mycoplasma pneumoniae je akutní zánět plic infekčního původu, jehož vyvolavatelem je Mycoplasma pneumoniae, jednobuněčný mikrob, který nevytváří buněčnou stěnu. Mikrob Mycoplasma pneumoniae se přichycuje k buňkám řasinkové sliznice dýchacích cest a ničí je.

Zdroj: Mykoplazmový zápal plic

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ LÉČBA RŮŽOVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie polomska.

mám s tím také problém.pozor na sálavé teplo a ostré jidlo.Také vypustit s jídelníčku mouku a sladké a alkohol.Problém dělá í káva.Dobré je mirvaso krem který stáhne zarudnuti ,stojikolem 550kč.musi napsa recept kožař.Vydrží až 12h bledá tvář.Zatim nevím nic nové,používám od mixy krém.rikají že je dobrý leiser.15000na 2 roky .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luro52.

Moc děkuji za radu. L.R.

Zdroj: diskuze Přírodní léčba růžovky

Jaké bylinky na dnu

Léčba dny bylinkami se jednoznačně doporučuje. Jak již bylo popsáno, nejen vědci, ale i naše babičky používají na dnu celer, kopřivy, třešně a podobně. Dna a její léčba je v současnosti opravdu hodně diskutované téma, jelikož dochází k nárůstu tohoto onemocnění.

Zdroj: Nemoc dna a její přírodní léčba

Diskuze

V diskuzi AKNÉ .A PŘÍRODNÍ LÉČBA. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý de u akné mám vyzkoušeno u syna hlavně pleť čistit a na to se mi nejvíce osvědčilo přírodní mýdlo z mexické kosmetiky Tepezcohuite strom kůže. Mýdlo je hlavně dobré pro léčbu jizev po akné.Je to vynikající kosmetika i pro léčbu atopického ekzému, lupenky, je čistě přírodní, bez kortikoidů. Podívjte se na :www.tepezcohuite.cz/… M.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné .a přírodní léčba.

Co to jsou chlamydie pneumoniae

Chlamydia pneumoniae, je nejrozšířenější chlamydiovou nákazou. Každý člověk se s ní v životě setká a u většiny z nás zůstává v tzv. latentní formě. Dalo by se to laicky vyjádřit tak, že spí na nízkých hodnotách a čeká na vhodný spouštěč, kterým většinou bývá snížení imunity člověka. Poté se opět probouzí k životu, množí se a působí napadenému jedinci značné zdravotní problémy. Záleží tedy na individuálním stavu imunitního systému.

Zdroj: Pozor na nebezpečné chlamydie

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ LÉČBA VAGINÁLNÍ MYKÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,

ze své zkušenosti s léčbou vaginální mykózy, kdy jsem zkusila opravdu všechno, mohu doporučit vaginální tělísko Scarlett od www.medicaherba.cz

Trpěla jsem opakujícími se výtoky a svěděním. Na radu gynekologa jsem vyzkoušela snad vše. Co jsem si načetla, tak léčba není jen o lécích, ale i životním stylu a mnoha dalších faktorech. Nevěřila jsem, že by mi Scarlett pomohl, ale po dokončení léčby jsem byla mile překvapena. Navíc se jedná o přírodní tělísko, takže žádná chemie.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krist5.

Máte někdo jakékoliv zkušenosti s přípravkem NaturGyn? Je to přírodní přípravek na vaginální obtíže a infekce močových cest. Byl mi doporučen. Budu ráda za jakékoliv reakce. Děkuji.

Zdroj: diskuze Přírodní léčba vaginální mykózy

Chlamydia pneumoniae

Chlamydia pneumoniae, ve zkratce CPN, je hojně se vyskytující a zároveň nejnebezpečnější infekcí. Tento druh chlamydií napadá dýchací cesty a přenáší se kapénkami pomocí kýchání, kašlání, kýchání a podobně. Diagnostikování CPN není jednoduché, protože se dá zaměnit s jinými infekcemi, je svými příznaky například velice podobná běžné chřipce, angíně nebo zánětu průdušek. Vyšetření na chlamydie je nákladné a zdlouhavé, proto se odkládá na dobu, kdy běžná léčba není úspěšná. Může ale dojít k přeléčení akutního stadia a z CPN se stane složité chronické onemocnění. Člověk trpící CPN je nebezpečný pro své okolí, které může kdykoliv nakazit.

Projevy plicní chlamydie:

  • škrábání v krku
  • kýchání
  • dráždivý kašel
  • zimnici střídá pocení
  • bolest hlavy
  • celková slabost a únava
  • bolest v blízkosti průdušek a v plicích

Při neléčení plicní chlamydie se příznaky zhoršují a dochází k nesnesitelným bolestem a vyčerpanosti lidského organismu. Postupně infekce napadá vnitřní orgány a svaly.

Zdroj: Plicní chlamydie – příznaky a projevy

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ LÉČBA RŮŽOVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lubomíra.

prosím, může mi někdo, kdo se vyléčil od růžovky napsat,jak??? Moc děkuji L.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie polomska.

mám s tím také problém.pozor na sálavé teplo a ostré jidlo.Také vypustit s jídelníčku mouku a sladké a alkohol.Problém dělá í káva.Dobré je mirvaso krem který stáhne zarudnuti ,stojikolem 550kč.musi napsa recept kožař.Vydrží až 12h bledá tvář.Zatim nevím nic nové,používám od mixy krém.rikají že je dobrý leiser.15000na 2 roky .

Zdroj: diskuze Přírodní léčba růžovky

Přírodní léčba hemoroidů

Existuje mnoho odvětví přírodní medicíny. Žádné z nich nepomůže všem bez rozdílu, proto je třeba vyzkoušet, které z nich je vhodné a blízké právě vám:

  • Aromaterapie nám radí do koupele přidat šest kapek citrónového, levandulového, rozmarýnového, cypřišového nebo jalovcového oleje. Tři poslední oleje nepoužívejte, pokud trpíte hemoroidy v těhotenství.
  • Pokud je vznik hemoroidů spojen se zácpou, zkuste zjistit příčinu i v duševní oblasti, začít s relaxací, cvičením jógy a podobně.
  • Můžete navštívit také homeopata a nechat si poradit vhodná homeopatika.

Zdroj: Přírodní léčba hemoroidů

Diskuze

V diskuzi LICHEN PŘÍRODNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Dobrý den,mohli by jste mi poradit účinný způsob provedení detoxikace organismu děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lichen přírodní léčba

Přírodní léčba astmatu s alergií

Přírodní léčba astmatu s alergií se dá řešit pomocí čínské medicíny. Zhruba půlroční léčebná kúra je aplikována pomocí akupunktury a bylin za účelem zvýšení celkové imunity organismu. Poté se k akupunktuře přidají i bylinné směsi ve formě tablet zaměřených přímo na astma a horní cesty dýchací, které se užívají pravidelně (plus příležitostně baňkování a nahřívání akupunkturních bodů moxou). Léčba čínskou medicínou je pomalá, dlouhodobá a nákladná (není hrazena) a vyžaduje spolupráci pacienta. Zaměřuje se však na léčbu celého člověka. Neodmyslitelnou součástí léčby je současné užívání předcházející terapie, přičemž dochází ke snižování léčebných dávek.

Zdroj: Alternativní léčba astmatu

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ KRÉMY PROTI VRÁSKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Také jsem za přírodní kosmetiku. Vždycky jsem kupovala kosmetické přípravky testované na zvířatech a plné chemikálií, a dost často se mi stávalo že sem z toho měla vyrážky apod…. Tak jsem začala pátrat po něčem přírodním a narazila na tuto kosmetiku www.bioaromakosmetik… a jsem naprosto vpohodě, takže za mě přírodní, přírodní přírodní! :D

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Žílová.

Jé moc děkuju za doporučení. Našla jsem si na těch stránkách že ta kosmetika není testovaná na zvířatech, na to se hodně dívám tak odtud něco moc ráda vyzkouším

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Příznaky chlamydií

Počáteční infekce chlamydií se projevuje jako chřipka nebo zánět průdušek, bronchitida. 85 % lidí se s tím díky imunitnímu systému nějak vyrovná, ale chlamydie existuje dál a čeká na příležitost. Jak organismus stárne, má různá slabá místa a chlamydie se stěhuje. Při chronické infekci pak záleží na tom, kam se nastěhovala a v jakém počtu. Způsobuje záněty různých orgánů. Chlamydia pneumoniae se šíří vzduchem stejně jako chřipka – pomocí kapénkové infekce – a způsobuje vážné nemoci plic, mimo jiné dusící kašel. Obvykle napadá dýchací cesty. Projevuje se jako těžší chřipka. Doprovází ji silný suchý kašel, bolest v krku, chrapot a horečka. Dokáže vyvolat nejrůznější potíže. Počínaje infekcemi horních cest dýchacích přes záněty plic, bronchitidy a katary až po astma. Rovněž se vyskytuje ve formě, která způsobuje záněty spojivek, a může vést až k oslepnutí. Nevyhýbá se přitom ani dětem.

Zdroj: Pozor na nebezpečné chlamydie

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY PŘÍRODNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Baštýřová.

Dobrý den, jak použít vlašťovičníkovou tinkturu na žlučníkové kameny, když se nesmí pít? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Homeopatický lék Chelidonium majus 30C je tinktura z vlaštovičníku, která obsahuje jen velmi málo jedovatých látek z této rostliny a proto je možné vnitřní užívání. Homeopatický lék seženete u lékaře homeopata, jmenuje se Chelidonium majus 30C.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlučníkové kameny přírodní léčba

Inkubační doba

Inkubační doba plicních chlamydií je 1 až 3 týdny.

V prvotní fázi může CPN způsobovat onemocnění jako rhinitis (zánět sliznice nosní), sinusitis (zánět vedlejších dutin nosních), otitis media (zánět středního ucha), pharingitis, bronchitis (zánět průdušek), pneumoniae, bronchiální astma, konjunktivitis (zánětlivé onemocnění oční spojivky), artritis (reaktivní artritida) a podobně. Dále může dojít k přenosu do celého těla a infekce může napadnout mnoho dalších tkání (nervová a svalová tkáň, mozek a také imunitní buňky – makrofágy).

Důsledkem toho je vysoká pravděpodobnost vzniku velice těžkých a závažných onemocnění při neléčené nebo pozdě diagnostikované chlamydiové infekci: astma, artritida, Alzheimerova choroba, Crohnova choroba, chronický únavový syndrom, chronická sinusitida, RS (roztroušená skleróza), zánětlivé střevní onemocnění, prostatitida, fybromyalgie, kardiovaskulární onemocnění a spoustu dalších.

Zdroj: Plicní chlamydie – příznaky a projevy

Diskuze

V diskuzi DISKUZE PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana Dosedělová.

Tak tuhle přírodní kosmetiku tedy neznám, ale já osobně mám ráda přírodní řeckou kosmetiku Bodyfarm. Už je k sehnání i u nás, takže já mohu jen vřele doporučit, také využívá pozitivních přírodních vlivů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabča.

přírodní kosmetiku nakupuju na milujubio.cz je tam super výběr oblíbených značek :-)

Zdroj: diskuze Diskuze přírodní kosmetika

Chlamydie pneumoniae v těhotenství

Chlamydia pneumonie napadá dýchací cesty, šíří se vzduchem stejně jako chřipka pomocí kapénkové infekce a způsobuje vážné nemoci plic, mimo jiné dusící kašel. Obvykle napadá dýchací cesty. Projevuje se jako těžší chřipka. Doprovází ji silný suchý kašel, bolest v krku, chrapot a horečka. Dokáže vyvolat nejrůznější potíže. Počínaje infekcemi horních cest dýchacích přes záněty plic, bronchitidy a katary až po astma. Rovněž se vyskytuje ve formě, která způsobuje záněty spojivek a může vést až k oslepnutí. Nevyhýbá se přitom těhotným ani dětem. Léčba chlamydií v těhotenství patří vždy do rukou lékaře.

Pokud se pokoušíte o otěhotnění po přeléčení plicní chlamydiové infekce, je potřeba řádná rekonvalescence, tedy nejméně dva týdny fyzického odpočinku po dobrání antibiotik – v tu dobu můžete klidně užívat nadále probiotika i řasu, a to do doby, než budete fyzicky v pořádku. Zaměřte se dále na racionální stravu – více ryb, omega 3 a 6 mastných kyselin, komplexní sacharidy, množství zeleniny a ovoce (alespoň 150–200 g denně). Samozřejmě se vyhněte tepelně neupraveným pokrmům, plesnivým sýrům a podobně. Rovněž se vyvarujte styku s cizími kočkami a obecně pozor na výkaly jakéhokoliv zvířete.

Zdroj: Plicní chlamydie – příznaky a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

U mě je to kokosový olej na pleť i vlasy a na pokožku těla pak panenský olivový olej.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Přírodní antibiotika na angínu

Mezi přírodní antibiotika na angínu patří: merlík a picao preto.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ LÉK NA LÉČBU LEDVIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Existuje nějaký zaručeně přírodní lék na zlepšení funkce
Jater?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jasně, že existuje, je to jablečný ocet a brusinková šťáva. Směs se připraví ze 4 lžic jablečného octa, 250 ml neslazené brusinkové šťávy, jedné lžíce sirupu z agáve a 100 ml vody. Celé se to vypije hned ráno po probuzení najednou. Během dne se pak pije neslazená brusinková šťáva rozmíchaná s vodou. Takto se to provádí 10 dní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přírodní lék na léčbu ledvin

Přírodní antibiotika na boreliózu

Mezi přírodní antibiotika na boreliózu patří: eleuterokok ostnitý, topol.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Uretritida

Uretritida neboli zánět močové trubice je jednou z interdisciplinárních diagnóz, se kterou se ve své praxi setkává nejen dermatovenerolog, ale též praktický lékař, urolog a gynekolog. Uretritidy dělíme na infekční a neinfekční, akutní a chronické, primární a sekundární. Na dermatovenerologických ambulancích se však téměř výhradně setkáváme s uretritidami infekčními. Ty se dále dělí na uretritidy gonokokové, způsobené bakterií Neisseria gonorrhoeae, a uretritidy negonokokové, též nazývané nespecifické. Nespecifické uretritidy způsobují Chlamydia trachomatis, Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma hominis, streptokoky, stafylokoky a další bakterie, dále protozoa Trichomonas vaginalis, ale mohou je vyvolat i viry Herpes simplex nebo kvasinky. Neinfekční uretritidy vznikají často v souvislosti s traumatem či sexuálními praktikami spojenými se zaváděním cizích těles do uretry, zejména u mužů, na vzniku se může podílet i špatná hygiena. K sekundárním uretritidám dochází nejčastěji po instrumentálních výkonech.

Gonokoková uretritida

Je bakteriální infekce, která je původcem kapavky.

Negonokoková uretritida

Je známá též jako nekapavčitá uretritida či nespecifická uretritida. Jedná se o zánět močové trubice, který není způsoben bakterií vyvolávající kapavku. Mezi příčiny negonokokové uretritidy patří bakterie, virové infekce, parazitické infekce a neinfekční příčiny.

Symptomy mohou zahrnovat dysurii (bolest a pálení při močení), bílý či zakalený výtok z močové trubice (uretry) a časté nutkání k močení. U mužů jsou symptomy výtok z penisu, pálení či bolest při močení, svědění, podráždění či citlivost a skvrny na spodním prádle. U žen jsou to výtoky z pochvy, pálení či bolest při močení, anální či orální infekce. Bolesti břicha nebo abnormální vaginální krvácení mohou být známkou pokročení infekce na hluboký pánevní zánět.

Zdroj: Problematika s močovou trubicí

Přírodní antibiotika na zánět

Na léčbu zánětu jsou vhodné tyto přírodní léky: agáve, aloe, bedrník, blahokeř, borůvka, bukvice lékařská, cibule kuchyňská, citrón, černý bez, fíkovník, penízovka, jalovec obecný, kadidlovník, kalanchoe, lékořice, mutanba, měsíček, netík, picao preto, tymián.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Přírodní antibiotika na zuby

Přírodními antibiotiky na zuby jsou: černucha, hřebíček, jitrocel kopinatý, kadidlovník pravý, kramerie trojmužná, potočnice, propolis, ricinový olej.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Přírodní antibiotika pro děti

Děti do dvou let věku mají mnohem méně vyvinutý imunitní systém než starší děti. K infikovanému malému pacientovi by měl být přivolán lékař pokaždé, když horečka překročí 38,8 °C. Při používání chemických antibiotik často dochází k rezistenci, navíc má tato léčba dopad zejména na flóru tlustého střeva. Dětská dávka přírodních antibiotik se rovná dávce pro dospělého, která se vynásobí podílem váhy dítěte v kilogramech a průměrné váhy dospělého. Tak například máme 75 kg vážícího dospělého člověka a dítě, které váží 30 kg, pak by podle tohoto vzorce nemělo dostat běžnou dávku 20 kapek, ale pouze 8 kapek.

Zdroj: Přírodní antibiotika


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP