Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

MYDOCALM A BOLESTI ZAD

OBSAH

Doplatek na Mydocalm tablety

U léku MYDOCALM 150 MG je nejvyšší možný doplatek pacienta 54,88 Kč.

Zdroj: Mydocalm

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT SEDACÍHO NERVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jinddra krejčříková.

prosím o radu ,,co dělat.. mám zánět sedacího nervu už 4 týden vybrala jsem 10 injekcí na uvvolnění svalstva , léky od bolesti a nic nepomáhá, nyní chodím na rehabilitaci , to je cvičení a masáž,,prosím poradte bolest jde do spodní části zad přes levou hyždi a stehna. dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helen.

Dobrý den,
Již 4 týden trpím bolestí v lévé straně bederní páteře, včera jsem navštívíla svého obvodního lékaře, předepsal mi Aulin a Mydocalm, po užití 1 prášku Aulin mám pořád pocit svědění pokožky, mám užívat dál nebo vysadit.
Dále ještě mám dotaz na již déle trvající pocení, ráno se vzbudím a musím do sprchy i při procházce se potím, lékař mi řekl že to může být doznívající přechod, ale to si nemyslím je mi 67 let, cítím se pořád unavená, ráno mě bolí celý člověk, kdybych si nezacvičila tak ani nevstanu. Podotýkám že nejsem obézní, váhu mám na výšku 166 cm 70 kg tak akorát.
mám alergii na antibiotika
Glyvenol, Venoruton, Rulid, Ofloxin, Nolicin

alergik na trávy a pyly
děkuji za radu

Zdroj: diskuze Zánět sedacího nervu

Cena léku Mydocalm

Lék Mydocalm je k dispozici na lékařský předpis. Vydává se v síle 150 mg a zdravotní pojišťovna částečně, leč výrazně hradí jeho cenu. Za 30 tablet pacient doplácí 50 Kč. Aktuální cenu doplatku můžete zjistit na stránkách SUKL.cz: Mydocalm cena.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Diskuze

V diskuzi MÍSTO WARFARINU INJEKCE PŘI OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

potřebuji snížit warfarin aneudélat chybu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Týna.

Je možné při užívání warfarinu 3 mg aplikovat injekce od bolesti zad, když tablety od bolesti nerzabírají ?
Děkuji za informaci.

Zdroj: diskuze Místo warfarinu injekce při operaci

Účinky léku Mydocalm

MYDOCALM se užívá při různých neurologických poruchách, které vyvolaly zvýšené napětí až křečovité ztuhnutí kosterního svalstva. Dále se užívá pro zvýšení prokrvení při poruchách cévní inervace, při cévních změnách u cukrovky, při křečích nebo zúžení končetinových cév, při oběhových poruchách po trombózách, při bércovém vředu. Přípravek je určen pro dospělé a mladistvé, MYDOCALM 50 MG pak i pro děti od 3 let.

Zdroj: Mydocalm

Poradna

V naší poradně s názvem SILNĚ BOLESTI V JEMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Ahoj bolí mě v krku už asi tejden možná že díl SOU to silně bolesti při polikani vistreluje bolest do ucha a cítím v rku knedlík bojím se aby to nebyla rakovina. Jaký bolesti v rku má rakovina teploty nemám a ani nechraptim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Máte normální zánět nosohltanu. Rakovina to není. Buďto s tím zajděte na oddělení ORL a nebo zkuste aplikovat sprej nebo kloktadlo Jox. Do dvou dnů by měl zánět začít ustupovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Silně bolesti v jemu

Lék Mydocalm

Tolperison, účinná látka léku Mydocalm, je indikován k léčbě patologicky zvýšeného tonusu kosterního svalstva způsobeného neurologickými onemocněními (poškození pyramidového traktu, roztroušená skleróza, myelopatie, encefalomyelitida) a spastické paralýzy a dalších encefalopatií projevujících se svalovou dystonií.

Mezi další možná použití patří:

  • Spondylóza,
  • Spondylartróza,
  • Cervikální a bederní syndromy,
  • Artróza velkých kloubů,
  • Obliterující ateroskleróza končetinových cév,
  • Diabetická angiopatie,
  • Tromboangiitis obliterans,
  • Raynaudův syndrom.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Poradna

V naší poradně s názvem NOČNÍ BOLESTI NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVLA.

V roce 1999 po operaci ploténky, Artroza diabetes. Již několik měsíců mě k ránu budí silné bolesti levé nohy, od prstů brnění a bolesti od nártu až po křeče v lýtku. Přes den při delším stání jako by mi nohy začínaly dřevěnět. Magnézium užívám ale bez efektu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše nepříjemné pocity v noze způsobuje diabetes a zřejmě se u vás rozvinula diabetická neuropatie. Zde je k tomu bližší vysvětlení: www.ceskenemoci.cz/d…
Pozor na užívání magnezia (hořčíku). Magnezium může pomoci při uvolnění namáhaných svalů, ale zároveň pravidelné vyšší dávky způsobují odvápnění kostí, které pak ztrácí pevnost. Při užívání magnezia je nezbytné doplňovat vápník, přičemž není vhodné užívat oba prvky současně. Nejlepší výsledky jsou při doplňování vápníku ráno a hořčík užít před spaním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Noční bolesti nohou

Za jak dlouho zabere lék Mydocalm

Účinná látka tolperison obsažená v léku Mydocalm je centrálně působící svalový relaxant, který působí na retikulární formaci v mozkovém kmeni blokováním napěťově řízených sodíkových a vápníkových kanálů.

Tolperison se téměř úplně vstřebává ze střeva a své maximální koncentrace v krevní plazmě dosahuje po 1,5 hodině po podání. Je rozsáhle metabolizován v játrech a ledvinách. Látka se vylučuje ledvinami ve dvou fázích; první s poločasem dvě hodiny a druhá s poločasem 12 hodin.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Diskuze

V diskuzi ARTROZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kopp Jaromir.

Dobry den. Mam artrozu leveho kolene 3-4.Muzete mi prosim poradit jak tento stav udrzet zatim bez operace jeste 2-3roky jelikoz jeste musim do prace.Moc dekuji.J. Kopp

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Květa Bílková.

Mam artrozu 2 až 3 stupně.Před 4 týdny mi dělali artroskopii a ještě mám bolesti.Mám naději že mi bolesti pominou bez dalšího zásahu. Děkuji za odpověd

Zdroj: diskuze Artroza

Předávkování

Excitabilita byla zaznamenána po požití vysokých dávek dětmi. Ve studiích sebevražd tří izolovaných případů se předpokládá, že příčinou smrti bylo požití tolperisonu.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST ZLUCNIKU A HRUDI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Dobrý den mám k vám dotaz už asi po za poslech 10 dní mám po 4 bolesti na hrudi a mezi lopatkama to jsou bolesti takové že má s toho zimnici a s te velke bolesti i zvracim.nemuzu ani ležet a ani sedět nic jak to bolí a bolí me i jakoby v oblastí zlucniku.mam i kameny v žlučník ulékaře jsem byla a řekl mi že ty bolesti mám od páteře ale nezdá se mi to.myslite tento může být vážně jen od té páteře?děkuji za vaši odpověď s pozdravem Simona Valčuhová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud vám lékař vyšetřil žlučník a nenašel příčinu, tak budete muset k ortopédovi. Bolest na hrudníku mezi lopatkami může souviset s páteří. Léčba je většinou formou rehabilitace a změnou zažitých zvyklostí, které vedly k těmto bolestem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest zlucniku a hrudi

Tolperison

Mydocalm [mydokalm] je lék, který bývá předepisován při nadměrném napětí kosterních svalů. Účinnou složkou preparátu je sloučenina tolperison. Tolperison snižuje napětí kosterní svaloviny (má centrálně myorelaxační účinek) a navíc lehce rozšiřuje cévy, což zlepšuje prokrvení tkání.

Recenze uvádějí, že se Mydocalm používá u stavů, kdy je potřeba uvolnit kosterní svaly, ve většině případů na bolest zad. Poměrně oblíbený je tento lék u neurologů, kteří ho předepisují například lidem s nadměrným a bolestivým napětím svalstva po mozkových příhodách a u těžších forem roztroušené sklerózy. Uvolnění svalů působí úlevu a přispívá k usnadnění rehabilitace. Mydocalm má efekt i při bolestech zad způsobených nadměrnými stahy páteřních svalů (typicky bolest krční páteře). Pozitivní efekt Mydocalmu na cévy se využívá v léčbě takových stavů, jako je postižení drobných cév při cukrovce, u Raynaudovy nemoci a podobně.

Jak dlouho lze Mydocalm užívat?

Mydocalm by měl být užíván tak dlouho, jak je předepisován lékařem. Obvyklá doba léčby je v délce týdnů. Vyrábí se ve formě tablet a běžná dávka pro dospělého člověka je 3x denně 200 mg.

Mydocalm může vyvolat zhoršení pozornosti a bdělosti, nepříjemné sucho v ústech, zácpu, alergické reakce (svědění kůže, kopřivka) a svalovou slabost. Velmi nebezpečný může být Mydocalm pro pacienty trpící myasthenií gravis.

Tento lék nelze zakoupit online na českém trhu, není volně prodejný, je vázán na předpis.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad

Diskuze

V diskuzi BOLESTI PŘI ONEMOCNĚNÍ FIP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Fadrhoncova.

Chtěla bych se zeptat,zda má kočka bolesti , když má FIP vodu v bříšku?Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolesti při onemocnění fip

Interakce

Tolperison nemá významný potenciál pro interakce s jinými farmaceutickými léky. Nelze vyloučit, že kombinace s jinými centrálně působícími myorelaxancii, benzodiazepiny nebo nesteroidními protizánětlivými léky (NSAID) může u některých pacientů vyžadovat snížení dávky.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kocourek Antonín.

Mám problémy s kyčlí a kolenem. Bohužel na operaci kyčelního kloubu nemůžu jít k vůli léčení plícní embolii a beru prášek Pradaxa 150 2x denně a ani nevím,za jak dlouho bude možné na výměnu kyčelního klubu jít. Bohužel bolest v kyčli i koleně je někdy velmi značná a proto si pomáhám práškem proti bolesti Ibubrufenem Dr. Max. 400 mg. Většinou beru 2 prášky najednou,někdy i 2x denně z časovým odstupem min 4 hodiny od sebe Tyto beru nejméně 4 hodiny po prášku Pradaxa.Jen nevím,zda tyty dva léky se neovlivnují a nezhoršují můj zdravotní stav. Děkuji za informace.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ibuprofen je skvělý lék proti nahodilé bolesti, ale když se užívá dlouhodobě a ve vyšších dávkách, tak má vážné nežádoucí účinky na srdce a na zažívací trakt. Proti bolesti ve vašem případě bude lepší použít léky, které jsou na lékařský předpis. Stavte se co nejdřív u svého ortopeda a dohodněte se s ním na vhodnější léčbě bolesti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa - nežádoucí účinky

Vedlejší účinky

Nežádoucí účinky se vyskytují u méně než 1 % pacientů a zahrnují svalovou slabost, bolest hlavy, arteriální hypotenzi, nevolnost, zvracení, dyspepsii a sucho v ústech. Všechny účínky jsou reverzibilní. Alergické reakce se vyskytují u méně než 0,1 % pacientů a zahrnují kožní vyrážku, kopřivku, Quinckeho edém a v některých případech anafylaktický šok.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Diskuze

V diskuzi BOLESTI PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nezdara.

Od března muž po chemoterapii ma velke bolesti nohou,mravenčeni pichani a necití nohy špatně chodí bere liriku a leky na bolesti nic nepomáhá ještě má dostat 5 injekci bortezomib a další leky. Děkují za radujak postupovat .mocděkují nezdarova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolesti po chemoterapii

Srovnání léků Myolastan, Nimesil a Mydocalm

MYOLASTAN obsahuje tetrazepamum 50 mg v 1 potahované tabletě. Tetrazepam patří do skupiny takzvaných benzodiazepinů. Tato látka obsadí určitá vazebná místa v mozkové tkáni i ostatních tkáních těla a způsobí tak uvolnění napětí kosterního svalstva. Tetrazepam se užívá u stavů se zvýšeným svalovým napětím, bolestivých či omezujících pohyblivost (bolestivé stavy související s onemocněním páteře a kloubů; rehabilitace po operacích na kloubech či páteři a po mozkové obrně a cévních mozkových příhodách, po úrazech končetin a páteře; k usnadnění rehabilitace ve sportovním lékařství). Přípravek je určen pro dospělé a mladistvé od 15 let. Děti jej mohou užívat jen zcela výjimečně, na výslovné doporučení lékaře, a to pouze po dovršení 1 roku věku.

Při užívání MYOLASTANU se může vyskytnout ospalost, snížená rychlost reakce, zvýšená představivost či snížení svalového napětí. Někdy se mohou naopak objevit opačné příznaky jako podrážděnost, vzrušivost, útočnost či zmatenost. Tyto nežádoucí účinky se mohou vyskytnout zejména u dětí a starších jedinců. Může se objevit také nevolnost a zvracení, dále vyrážka, svědění kůže či akutní alergická reakce. Vysazování léčby je třeba vždy provádět postupně. Během užívání přípravku nesmíte řídit motorová vozidla a vykonávat činnosti vyžadující zvýšenou pozornost, koordinaci pohybů a rychlé rozhodování.

NIMESIL je nesteroidní antirevmatikum s analgetickými a antipyretickými vlastnostmi působící jako inhibitor cyklooxygenázy, enzymu, který se účastní syntézy prostaglandinů. Je ve formě světle žlutých granulí s pomerančovou vůní pro přípravu bílé až světle žluté suspenze. NIMESIL se podává u léčby akutní bolesti; symptomatické léčby bolestivé osteoartrózy; nebo u primární dysmenorrhoey. NIMESIL by měl být předpisován pouze pro druhotnou léčbu. Rozhodnutí jej předepsat by mělo být založeno na vyhodnocení celkových rizik pro každého pacienta.

MYDOCALM obsahuje tolperisoni hydrochloridum 50 mg nebo 150 mg v 1 potahované tabletě. Používá se při různých neurologických poruchách, které vyvolaly zvýšené napětí až křečovité ztuhnutí kosterního svalstva. Dále se užívá pro zvýšení prokrvení při poruchách cévní inervace, při cévních změnách u cukrovky, při křečích nebo zúžení končetinových cév, při oběhových poruchách po trombózách, při bércovém vředu. Přípravek je určen pro dospělé a mladistvé, MYDOCALM 50 MG i pro děti od 3 let.

Rozdíly mezi výše uvedenými preparáty spočívají v tom, že každý z nich patří do jiné skupiny, že mají rozličné indikace a nežádoucí účinky. Jedná se o léky a ty vždy patří do rukou lékařů.

Zdroj: Mydocalm

Diskuze

V diskuzi BOLESTI RUKOU A ZÁPĚSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den,
já sem také trpěla bolestí v pravém zápěstí, že jsem nakonec neudržela ani hrnek..a nakonec jsem to měla od krční páteře..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolesti rukou a zápěstí

Kontraindikace a upozornění

Výrobci uvádějí, že tolperison by se neměl používat u pacientů s myasthenia gravis. Myasthenia gravis je dlouhodobé onemocnění neuromuskulárního spojení, které vede k různému stupni slabosti kosterního svalstva. Nejčastěji postiženými svaly jsou svaly očí, obličeje a polykání.

O bezpečnosti u dětí, mladistvých, během těhotenství a kojení jsou k dispozici pouze omezené údaje. Není známo, zda se tolperison vylučuje do mateřského mléka.

V roce 2012, po obavách o bezpečnost a účinnost, Evropská léková agentura doporučila omezit používání tolperisonu. Po přezkoumání a následném přezkoušení v roce 2012 agentura dospěla k závěru, že bezpečnost a rizika nežádoucích účinků tohoto léku převažují nad přínosy a že existuje slabá podpora pro jeho účinnost ve všech indikacích kromě jedné (svalová ztuhlost nebo spasticita po cévní mozkové příhodě). Jde o příznaky přecitlivělosti, jako je zrudnutí, vyrážka, silné svědění kůže (s vyvýšenými boulemi), sípání, potíže s dýcháním a polykáním, zrychlený srdeční tep a rychlý pokles krevního tlaku (v podstatě anafylaxe).

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Příčiny

Bolesti zad patří mezi nejčastější civilizační onemocnění. Na světě jimi trpí zhruba 25 milionů lidí a až 80 procent lidí alespoň jednou ve svém životě pocítí problémy se zády. Ženy jsou k bolestem zad náchylnější než muži, především během těhotenství, u mužů se bolesti zad projevují závažnějšími příznaky. Níže uvádíme několik možných příčin bolestí zad.

Zdroj: Bolest zad v křížové oblasti

Příčiny bolesti zad

Příčin, proč máme bolavá záda, může být celá řada.

  • Mnoho příčin bolestí plyne například z typu zaměstnání. Jak moc při zaměstnání sedíme a jak namáhavé činnosti musíme vykonávat.
  • Dalším důvodem bolestí je situace, kdy někteří lidé kompenzují svou statickou (pasivní) část v nárazových sportech. Z čehož právě vzniká další zdroj bolesti, jelikož každý chce dohnat to, co přes den zameškal. Bohužel se většinou jedná o sporty tvrdé, u kterých se musí dbát na předchozí přípravu, která je v těchto případech často zanedbána.
  • Další příčiny bolesti jsou případy, které souvisí s úrazy mimo sport, například autonehody, nehody při chůzi na nerovných terénech. 

Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Bolesti zad

Problémy se zády souvisejí s tím, že páteř je nosná část pohybového aparátu. Právě tím, že část pohybového aparátu je pevná a část je volně pohyblivá, tak dochází k celé řadě pohybů, které jsou nekontrolované a ještě navíc spojené v několika rovinách s rotací. Může zde dojít k různým drobným poškozením a na to následně reaguje zbytek pohybového aparátu, což se projevuje právě bolestí.


Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Prevence bolestí kloubů

Mezi prevenci patří dostatečná míra zdravého pohybu, starat se o klouby, hlídat si nadváhu, pravidelně rekreačně sportovat a snažit se o to, aby byl pohybový aparát svěží a v rovnováze. Všechny části pohybového aparátu by měly být zatěžovány co nejvíce symetricky.

Zdroj: Bolesti pohybového aparátu


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP