Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

MYKÓZA PENISU LÉČBA

OBSAH

Plísňová infekce penisu – foto

Zde je vidět několik fotografií s plísňovou infekcí penisu.

Zdroj: Mykóza na penisu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobrý večer.

Na penisu se mi udělal bílí puchýř,který při močení nebo zvětšení penisu mě způsobuje pálení v močové trubici. Chtěl bych vědět jaké mám možnosti léčby.


Děkuji za odpověd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza na penisu

Babské rady na plíseň penisu

  • Nemělo by se používat příliš těsné a neprodyšné spodní prádlo nebo kraťasy. Překážkou mohou být i mokré plavky.
  • Mykóza může být spjata i s větší hladinou cukru v krvi. Vhodné je omezit konzumaci bílého pečiva a sladkostí.
  • Je lepší sprchování než koupání. Zároveň je dobré používat mýdlo určené pro intimní hygienu (například Lactacyd).
  • Velmi vhodné jsou výrobky, které zlepšují mikroflóru.
  • Další vhodnou radou je vyvarovat se stresu, protože stres je strůjcem mykózy.

Zdroj: Mykóza na penisu

Diskuze

V diskuzi BÍLÉ FLEKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Vytvorili jse mi na spicce penisu a a predkozce takove bile fleky. Neboli ro ale pri moceni ro obcas pali. Nevite co to je? Diky
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emil.

Mám bílý flek na kůži penisu.Nesvědí to ani nepálí.Prostě jsem se spotil.

Zdroj: diskuze Bílé fleky na penisu

Svědění na penisu

Svědění penisu je charakteristické pro mykózu. Mykóza penisu u mužů je stejně jako vaginální mykóza u žen pohlavní nemoc, která má však u mužů rozdílné příznaky. Někdy muži ani netuší, že mykózou trpí, protože ji mají ve skryté formě. Pak se partnerka neustále léčí, ale mykóza se jí stále vrací.

Každý muž by měl dodržovat základní pravidla hygieny, a ještě víc před pohlavním stykem. Měl by si v každém případě omýt penis, přetáhnout předkožku a vymýt smegma, které se tam neustále tvoří (a je to správně!). Pokud objeví na žaludu červené pupínky nebo flíčky (mohou být hladké i drsné), měl by začít léčit mykózu a informovat o tom partnerku, aby se léčili současně. Mykóza se jinak ve svém průběhu může rozšířit i do okolí pohlavních orgánů, kde se vytvoří mokvavé fleky, a pak už se šíří po celém těle.

Zdroj: Vše o penisu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libor Mach.

Zdravím mohl bych se zeptat mám takový malý pupínky na penisu co by to mohlo být děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza na penisu

Plíseň na penisu – prevence

Účinnou prevencí je bezesporu dodržování základních pravidel hygieny, a to tím více, pokud je to před pohlavním stykem. Penis omýt, přetáhnout předkožku a vymýt smegma (výpotky mazových žláz pohlavního orgánu), které se tam neustále tvoří (a má to tak být). Pokud se ale přece jen na žaludu objeví již zmíněné červené pupínky nebo flíčky jak hladké, tak i drsné, měl by se začít tento charakteristický znak mykózy léčit, i když nejsou zjevné žádné jiné problémy. Poté informovat partnerku a dohodnout se na společné léčbě. Mykóza se totiž může dále rozšířit i do okolí pohlavních orgánů.

Zdroj: Mykóza na penisu

Diskuze

V diskuzi BÍLÉ FLEKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Vytvorili jse mi na spicce penisu a a predkozce takove bile fleky. Neboli ro ale pri moceni ro obcas pali. Nevite co to je? Diky
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiri.

Nevito co to je děkuji za odpověď j
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Bílé fleky na penisu

Příznaky kvasinkové infekce penisu

Někdy se příznaky nemusí objevit, čímž však nastává problém, protože pokud nedojde ke zjištění, jste přenašečem pohlavní nemoci. Pokud jsou přítomny příznaky kvasinkové infekce, patří mezi ty nejznámější:

  • podráždění a bolestivost žaludu
  • silné svědění žaludu
  • tvorba bílých fleků či puchýřků
  • zarudnutí žaludu
  • tvorba puchýřů na žaludu

Zdroj: Mykóza na penisu

Diskuze

V diskuzi MYKOZA A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hany.

Mykóza mě trápila opakovaně. Vyléčila jsem se a za nějakou dobu tu byla zase. Pak mi řekla doktorka o Probiolactu. Zkusila jsem ho a mám pokoj. Mykóza se nevrací a je to už skoro půl roku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykoza a probiotika

Projevy plísňové infekce penisu

Mykóza penisu se projevuje obdobnými symptomy jako u žen mykóza poševní. Prvním příznakem bývá svědění, pálení při močení a bolestivost žaludu nebo pod předkožkou. Na těchto místech se pak objevují drobné červené skvrny, někdy až bělavé puchýřky. Ty později praskají a vznikají tak svědící a pálivá ložiska s olupováním kůže v okolí. Při mykóze penisu se pod předkožkou hromadí sekret, který je typicky bělavý a tvarohovité konzistence. Při kombinované kvasinkové a bakteriální infekci může být sekret až hnisavý a zapáchající.

Přestože se nejčastěji přenáší pohlavním stykem, neřadí se mezi sexuálně přenosné choroby, protože se může rozvinout i bez pohlavního styku či jiné sexuální aktivity. Cestou nákazy může být používání infikovaných ručníků nebo prádla, k přemnožení kvasinek dochází nesprávnou životosprávou se stravou bohatou na cukry, nadměrným užíváním alkoholu a drog nebo stresem. Kvasinky milují teplo a vlhko, k jejich množení přispívá nošení nevhodného (silonového a neprodyšného) prádla.

Mykóza penisu – foto

Zde jsou fotografie mykózy penisu.

Zdroj: Jak poznat plíseň na penisu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sisa.

Mykózu jsem léčila několikrát. Když jsem si jednou postěžovala v práci, kolegyně mi řekla, že měla podobné problémy a vyřešila je užíváním Probiolactu. Vyzkoušela jsem ho a mykóza se už nevrátila.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Je mykóza i u mužů?

Poševní mykóza se nevyhýbá ani mužům. Přestože se vaginální mykóza nepovažuje za pohlavně přenosnou chorobu, mohou jí trpět oba partneři a opakovaně ji na sebe přenášet prostřednictvím pohlavního styku. Genitální mykózou tedy mohou trpět i muži. Nestává se to sice příliš často, ale v oblasti předkožkového vaku a žaludu se mohou přemnožit kvasinky. Nemoc se projevuje podobně jako u žen: svěděním, pálením, zarudnutím, případně otokem. Nemoc se neprojevuje výtokem, ale na penisu se může hromadit hlen. Muži mohou být pouze přenašeči tohoto onemocnění, nemoc se u nich přitom nemusí nijak projevit.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květinka.

Dostala jsem na něho taky tip. Kamarádka využívala celé balení jak je doporučeno, prolblému se zbavila a zatím se nevrátil.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tercina.

Jestli se mě opět mykóza vrátí, tak ho určitě zkusím. On je dost problém, aby něco spolehlivě zabralo.

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Fotogalerie penisu

Zde je k dispozici fotogalerie penisů z celého světa. Zastoupena je i Česká republika. Přehlídka penisů našinců je vidět zde. fotogalerie penisů.

Zdroj: Jak poznat plíseň na penisu

Poradna

V naší poradně s názvem AMPUTACE PENISU A JEHO NAHRAZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Absolvovat obřízku v dospělém věku je holý nesmysl a na svém případu vidíte následky takové hloupé volby. Obřízka je nepřirozený zásah do lidského těla, ať se udělá v jakémkoliv věku. Pokud není indikována fimózou, tak je její provádění absolutně proti přírodě a hyzdí mužské penisy.
Náhrada ztracené předkožky není možná, protože není z čeho brát potřebnou tkáň, kterou by se nahradila původní předkožka. Vaše představa uříznout kus vašeho obřezaného penisu a nehrazení za penis někoho jiného, nebo jinou tkání z vašeho těla, je volba hodná šíleného masochisty, která nepovede k ničemu jinému, než k úplné ztrátě penisu a jeho sexuální funkčnosti.
Buďte rád, že vám penis dobře stojí a vše funguje a nesnažte se si ho více poničit dalšími chirurgickými zásahy.
Pokud máte na žaludu bílé fleky, tak je potřeba vyšetřit jejich příčinu, protože obřízka jako taková nemá vliv na jejich vznik. Domluvte se s lékařem v kožní ambulanci na optimálním řešení vaší situace.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan Lhoták.

Obřízka mého penisu nebyla jaksi s frajeřiny, ale ze zdravotních prblémech.

Zdroj: diskuze Amputace penisu a jeho nahrazení

Plíseň na penisuléčba

Mykóza penisu se léčí pomocí antimykotických přípravků. Jsou to lokálně fungicidní léky, což znamená, že jde o látky hubící houby a plísně. Léky jsou k dostání v lékárně ve formě mastí, tablet či dražé, tekutin a gelů. Další možností jsou fungicidní antibiotika, zejména při přidružené bakteriální infekci. Součástí antimykotik jsou látky jako Nystanin či Amphotericin. Při léčbě mykózy je nutné přeléčit i partnerku. Asi ve 25 % případů může probíhat mykóza penisu bez příznaků a jediným projevem jsou neustále se vracející infekce sexuální partnerky. Během léčby se doporučuje sexuální abstinence a správná hygiena, dále je potřeba prát prádlo a ručníky na 95 °C.

Léčba mykózy penisu je naštěstí jednoduchá. Důležitá je ale také její prevence. Prvním krokem v prevenci proti mykóze penisu by měla být pravidelná a důkladná hygiena. Jelikož mají kvasinky rády teplo a vlhko, je třeba nosit volné a prodyšné prádlo, nejlépe bavlněné. Při celkových onemocněních se musí řešit základní příčina, tedy cukrovka nebo oslabení imunity. Vhodná je také dieta s nízkým obsahem cukrů a užívání probiotik, což je samozřejmost také při léčbě antibiotiky. Pro snížení rizika vzniku mykózy při pohlavním styku je vhodné použití kondomu. Při opakovaných mykózách mezi partnery je nutné je přeléčit oba a v průběhu této léčby se zdržet pohlavního styku nebo používat kondom. Jinak se mykóza penisu či pochvy nevyléčí a bude pořád kolovat mezi partnery.

Zdroj: Jak poznat plíseň na penisu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aďka.

Mykózu jsem mívala několikrát za rok. Hlavně v létě, když jsme se chodili koupat. Většinou se to vyřešilo čípky. Ale jen na nějakou dobu. Doktorka mi jednou poradila Probiolact. Díky jeho preventivnímu užívání je mykóza pryč.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Normální penis

Při měření velikosti penisu je důležité rozlišovat mezi ochablou velikostí penisu a ztopořeným penisem. Ochablý penis se značně liší co do velikosti, a to nejčastěji od 5,1 cm do 12,7 cm. Velikost ochablého penisu neurčuje velikost vztyčeného penisu. Velikost vztyčeného penisu se pohybuje v rozmezí 12, 5–17,5 centimetrů. Muži s menším ochablým penisem mají obvykle poměrně větší nárůst velikosti penisu při erekci.

Zdroj: Prodlužování penisu

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolajda.

Jo kvasinky, neznám ženu co ji neměla aspoň jednou. Já osobně vyzkoušela mnho přípravků a babských rad.V lékárně mě doporučili Enzymax V. Zatím pomáhá a doufám, že se vaginální mykóza nebude vracet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tercina.

Taky jsem o něm slyšela, je prý opravdu účinný na daný problém. Má ho někdo opravdu vyzkoušený?

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Poševní mykóza v těhotenství

Mnoho žen si stěžuje na výtok v těhotenství, kdy se u nich objevuje poševní mykóza kvůli zvýšené hladině ženského hormonu estrogenu. Léčba vaginální mykózy u těhotných žen by měla být prováděna pouze pod dohledem lékaře. Vaginální tablety jsou zaváděny gynekologem, bez aplikátoru.

Zdroj: Poševní mykóza

Rakovina penisu a její diagnostika

V mnoha případech vředového onemocnění penisu nebo vředů na žaludu se nejedná o rakovinu penisu. Přesné konstatování, že jde o rakovinu penisu, jde pouze po mikroskopickém vyšetření vzorku podezřelé tkáně. Případně postižené mízní uzliny lze vyšetřit pohmatem nebo ultrazvukem popřípadě počítačovou tomografií.

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Projevy plísně na penisu

Plísňové infekce jsou způsobeny plísněmi, zejména mikroorganismy. Některé velmi běžné druhy plísňových infekcí jsou způsobeny houbami. Jiným typem jsou mykotické infekce (kvasinkové infekce) způsobené houbou Candida albicans. Tento typ mykotické infekce může infikovat pohlavní orgány. Kandidóza je způsobena neškodnou kvasinkou, která žije na lidské kůži, v ústech, střevech a ve vagíně. Někdy se však trochu vymkne kontrole a začne se množit víc, než by měla. Pokud se to stane, vyvolává nepříjemnosti v oblasti genitálií.

Zdroj: Mykóza na penisu

Plastika penisu

Plastika penisu se v posledních letech stává stále běžnější záležitostí. Obvykle se jedná o tyto typy plastické operace genitálu mužů – plastiky penisu:

  • plastická operace vodní kýly šourku
  • implantace testikulárních protéz (silikonových náhrad varlat)
  • plastická operace předkožky penisu (circumcize – obřízka)
  • prodloužení penisu

Zdroj: Vše o penisu

Rakovina penisuléčba

Pokud není ještě pozdě a nádor penisu je zatím malý, anebo je zatím jen ve stádiu přednádorového ložiska, tak stačí pouhé ošetření laserem, kterým se přesně vypálí postižená tkáň, a tím se zabrání dalšímu rozvoji nádorového onemocnění na penisu. Při laserové léčbě rakoviny penisu se obvykle podaří zachovat všechny potřebné funkce penisu.

Při rozsáhlejším zachvácení penisu, kdy pacient přichází již s rozvinutým nádorem na penisu, tak již jediné řešení bývá totální resekce penisu. Totální resekce penisu znamená jeho úplná anebo částečná amputace. V další léčbě rakoviny penisu se pak pokračuje, jako u běžného zhoubného onemocnění, a to chemoterapií a ozařováním. Jako u každého zhoubného bujení, tak i u rakoviny penisu je třeba identifikovat nádor penisu včas, aby se zabránilo nepříjemným škodám při odstraňování zhoubné tkáně.

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Fotogalerie typů penisu

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět různé typy penisů: tvar penisu typologie.

Zdroj: Vše o penisu


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP