Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

MYKOZA V UCHU

OBSAH

Poševní mykóza v těhotenství

Mnoho žen si stěžuje na výtok v těhotenství, kdy se u nich objevuje poševní mykóza kvůli zvýšené hladině ženského hormonu estrogenu. Léčba vaginální mykózy u těhotných žen by měla být prováděna pouze pod dohledem lékaře. Vaginální tablety jsou zaváděny gynekologem, bez aplikátoru.

Zdroj: Poševní mykóza

Diskuze

V diskuzi ZALEHLÉ UCHO SLAÉ SLYŠENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa Vaněčková.

Prosím o radu - večer jsem měla zalehlé pravé ucho,z ničeho nic, rýmu nemám a nic podobného.V noci jsem se vzbudila a na ucho jsem neslyšla. Mám se plašit a jet na pohotovost-bohužel je sobota- aby neřekli,že s každou drobností/říká se to jinak/ tam lidi lezou. Nebo mám počkat,že to odezní samo? Děkuji N.V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindra.

zdravím už přes týden mi neustále píská v uchu a hůře na něj slyším u lékaře jsem byl a nic nenašel vše v pořádku ,přesto mi v uchu píská dál co s tím děkuji

Zdroj: diskuze Zalehlé ucho slaé slyšení

Plíseň na kůži – příznaky

Mykóza je infekce způsobená například kvasinkami. Přenáší se pohlavním stykem, ale objevit se může i jako důsledek oslabené imunity nebo nesprávné životosprávy.

Mykóza se nejčastěji léčí antimykotiky ve formě mastí. Někdy pacient musí také upravit životosprávu: jedná se především o omezení cukrů ve stravě. Nestyďte se navštívit svého lékaře, jelikož neléčená mykóza se může šířit nebo se z ní může stát chronické onemocnění.

Zdroj: Šupiny na genitáliích

Diskuze

V diskuzi MYKOZA A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hany.

Mykóza mě trápila opakovaně. Vyléčila jsem se a za nějakou dobu tu byla zase. Pak mi řekla doktorka o Probiolactu. Zkusila jsem ho a mám pokoj. Mykóza se nevrací a je to už skoro půl roku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykoza a probiotika

Černé tečky v uchu

Černé tečky se netvoří pouze v obličejové části, ale mohou se objevit i v uchu. Jedná se o estetický problém. Je vhodné navštívit kosmetický salon, kde vám tento problém odborně ošetří.

Zdroj: Pupínek v uchu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sisa.

Mykózu jsem léčila několikrát. Když jsem si jednou postěžovala v práci, kolegyně mi řekla, že měla podobné problémy a vyřešila je užíváním Probiolactu. Vyzkoušela jsem ho a mykóza se už nevrátila.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Bolák v uchu

Bolák v uchu může vzniknout na základě mechanického poškození. Jedná se o vstupní bránu pro infekci jak bakteriální, tak plísňovou. Příčinou může být i snížená imunita, špatná hygiena nebo alergická reakce.

Zdroj: Pupínek v uchu

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květinka.

Dostala jsem na něho taky tip. Kamarádka využívala celé balení jak je doporučeno, prolblému se zbavila a zatím se nevrátil.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tercina.

Jestli se mě opět mykóza vrátí, tak ho určitě zkusím. On je dost problém, aby něco spolehlivě zabralo.

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Jak vymáčknout beďar v uchu

Jak vymáčknout beďar v uchu? Tak to je skutečně oříšek – málo prostoru, špatná dostupnost a viditelnost. Na internetu najdete zaručené návody, jak to zvládnout například pomocí dvou zápalek, ušních tyčinek či odsávaček. Po těchto technikách však nejspíš budete mít zhmožděné vše v okolí, ale beďar zůstane. Jedna malá ukázka.

Zdroj: Pupínek v uchu

Diskuze

V diskuzi PÍSKÁNÍ V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Vodrážková .

Dobrý den , mám problém s manželem,soustavně mu píská,nebo hučí v uchu a lékaři nemůžou najít příčinu.Ale v dětství byl na to ucho operován ohledně častých zánětů,ale tyto potíže má asi 5 let a na ucho neslyší.Anna

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pískání v uchu

Podkožní akné v uchu

Podkožní akné vzniká ucpáváním pórů. Důležitá je pravidelná hygiena.

Zdroj: Pupínek v uchu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aďka.

Mykózu jsem mívala několikrát za rok. Hlavně v létě, když jsme se chodili koupat. Většinou se to vyřešilo čípky. Ale jen na nějakou dobu. Doktorka mi jednou poradila Probiolact. Díky jeho preventivnímu užívání je mykóza pryč.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Vaginální mykóza

Určitě už máte nové plavky, nějaké šik sandálky a šatičky. Možná jste si pořídila novou letní vůni, kterou máte v úmyslu okouzlovat za vlahých večerů. Návštěva kadeřníka a šmrncovní sestřih, k letnímu standardu patří i manikúra a pedikúra.

K létu bohužel patří i jedna nepříjemná záležitost, která Vám tohle nádherné období může pokazit – vaginální mykóza, někdy nazývaná také jako poševní mykóza. Možná Vás to hrozné svědění, pálení, bolest a výtok letos mine. Pokud vás trápí vaginální mykóza každý rok, ještě není všechno ztraceno.

Zdroj: Užijte si léto bez vaginální mykózy

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolajda.

Jo kvasinky, neznám ženu co ji neměla aspoň jednou. Já osobně vyzkoušela mnho přípravků a babských rad.V lékárně mě doporučili Enzymax V. Zatím pomáhá a doufám, že se vaginální mykóza nebude vracet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tercina.

Taky jsem o něm slyšela, je prý opravdu účinný na daný problém. Má ho někdo opravdu vyzkoušený?

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Uher v uchu

Uhráky neboli uhry mají snad všichni teenageři a zásluhou „vymačkávání“ se akné dále rozšiřuje a může tak „zavítat“ i do ucha. Tento stav je často nepříjemný a při špatné hygieně může vyústit v bolestivé komplikace ve zvukovodu.

Zdroj: Pupínek v uchu

Poradna

V naší poradně s názvem ZVONĚNÍ V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan.

Několikkrát za život mě bolel lalúček na levém uchu a po mnoha vyšetřeních mi lékaři řeli je to krční páteř,proto célý život cvičím. Dnes v 61.letech,mám ty samé problémy,ale nebolí mě lalůček na levém ucku,ale slyším tam jak mi byje srdce.
Děkuji za odpověď a přeji hezký den Ivan

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když slyšíte vlastní tep, tak je to šelest v uchu. Obvykle za to může cévka ve vnitřním uchu, která není již tak pružná jako dříve a průtok krve v ní způsobuje takovéto zvukové pocity. Tyto problémy se léčí lékem piracetam. Před léčbou je ale potřeba zkontrolovat stav kardiovaskulárního systému. Proto doporučuji konzultovat svůj stav s lékařem na ORL, případně na kardiologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvonění v uchu

Bolest v uchu při polykání

Bolest v uchu při polykání může být způsobena faryngitidou, zánětem krčních mandlí, abscesy, nádory v krku, přítomností cizího tělesa, rýmou, záněty vedlejších nosních dutin. Další původ ušních bolestí může spočívat v neurologických problémech, kdy bývají postiženy hlavové nervy, zvláště pak inervující ucho.

Léčba těchto stavů je závislá na příčině bolesti a na stanovení diagnózy lékařem.

Zdroj: Bolest v uchu

Poradna

V naší poradně s názvem ERYSIPEL (EPYPEL) ALIAS RŮŽE V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Urbánková.

Dobrý den, mám dotaz ohledně růže (nemoci) v uchu. Jak často postihuje toto onemocnění ucho. Dále prosím o radu zda při tomto onemocnění může být opakovaně naměřen vysoký krevní tlak? Dále bych se chtěla zeptat zda s touto nemocí souvisí otok rukou, nebo to může také souviset s nošením respirátorů, protože za ušima se mi vytvořilo zarudnutí až skoro poškození kůže. Dále se ukázalo, že mám zánět močových cest. Můžete mi prosím poradit, jak mám postupovat při těchto příznacích? Na růži v uchu jsem užívala antibiotika. Děkuji za radu Urbánková Jarmila

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S uchem budete muset na ušní, jinak to nepůjde, protože bude potřeba udělat stěr, ze kterého se pak pozná, co to v uchu máte a jak to rychle vyléčit. Existuje popsaný případ výskytu erysipelu (růže) v uchu. Infekce byla doprovázena teplotou 38°C a prokázala se až laboratorním vyšetřením vzorku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Erysipel (Epypel) alias růže v uchu

Je mykóza i u mužů?

Poševní mykóza se nevyhýbá ani mužům. Přestože se vaginální mykóza nepovažuje za pohlavně přenosnou chorobu, mohou jí trpět oba partneři a opakovaně ji na sebe přenášet prostřednictvím pohlavního styku. Genitální mykózou tedy mohou trpět i muži. Nestává se to sice příliš často, ale v oblasti předkožkového vaku a žaludu se mohou přemnožit kvasinky. Nemoc se projevuje podobně jako u žen: svěděním, pálením, zarudnutím, případně otokem. Nemoc se neprojevuje výtokem, ale na penisu se může hromadit hlen. Muži mohou být pouze přenašeči tohoto onemocnění, nemoc se u nich přitom nemusí nijak projevit.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA POŠEVNÍ BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Silva.

Děkuji za zajímavý článek. Já mívala mykózu každé léto. A ne jednou. Letos jsem díky probiotikám Probiolact měla klid.Brala jsem ho jako prevenci a mykóza se neobjevila.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza poševní babské rady

Současná bolest v uchu a krku

Bolesti, které mají svou příčinu v problémech nacházejících se v dýchacích cestách, polykacích cestách a v měkkých krčních tkáních, se mohou velmi snadno přenášet i do uší. Kromě těchto bolestí mohou pacienti pociťovat i takzvané zalehlé uši.

Bolest ucha způsobenou infekcí, hlavně při rýmě a chřipce, pomáhá tišit například Echinacea.

Zdroj: Bolest v uchu

Pověry o pískání v uších

Jednou z pověr je škvor v uchu. Odborníci se shodují, že nikdy ve své praxi nezaznamenali v uchu tohoto živočicha. Zato šváb v uchu se občas vyskytl. Švábi totiž, pokud se rozsvítí, hledají tmavé místo, kde by se mohli ukrýt, a občas si k tomu účelu vyberou i lidské ucho. Lékaři radí v případě, že se do ucha dostane nějaký hmyz, použít dětsky olej. Jeho nalitím do ucha zamezíte tomu, aby se hmyz pohyboval, a vy se mezitím můžete dopravit k lékaři, který ucho odborně ošetří.

Pokud vám zvoní v uších, tak o vás někdo mluví. Když píská v levém uchu, tak jde o pomluvu, a když v pravém, tak naopak. To je jedna ze známých pověr vztahujících se k pískání v uších.

Pokud vám zvoní v uchu, je to většinou dobré znamení. Když člověk vedle vás uhodne, v kterém uchu vám zvoní, bude to štěstí dvojnásobné. Ale zvonění v obou uších věští neúspěch. Dá se mu zabránit, když se někoho zeptáte, ve kterém uchu vám zvoní. Když dotyčný uhodne, že v obou, štěstí jistě přijde.

Zdroj: Pískání v uších

Bolest v uchu při kousání

Bolest v uchu při kousání může být způsobená růstem zubů, záněty zubů a dásní, stavy po vytržení zubu, při zlomeninách čelisti, vykloubení dolní čelisti a podobně. Pokud bolest ucha vzniká kvůli bolesti zubů, je jen velmi málo způsobů, jak si podomácku ulevit. Zjednodušeně řečeno, je tady jediným lékem návštěva zubaře, který zlikviduje příčinu. Samozřejmě je možné utlumovat bolení zubů, ale jde vždy o řešení krátkodobé. Důležité je, abyste před tím, než půjdete k zubaři, co nejméně leželi. Vleže je vyvíjen větší tlak na nervy a tím pádem se bolest jen zesiluje.

Léčba je vždy individuální dle příčiny bolesti.

Zdroj: Bolest v uchu

Babské rady na plíseň penisu

  • Nemělo by se používat příliš těsné a neprodyšné spodní prádlo nebo kraťasy. Překážkou mohou být i mokré plavky.
  • Mykóza může být spjata i s větší hladinou cukru v krvi. Vhodné je omezit konzumaci bílého pečiva a sladkostí.
  • Je lepší sprchování než koupání. Zároveň je dobré používat mýdlo určené pro intimní hygienu (například Lactacyd).
  • Velmi vhodné jsou výrobky, které zlepšují mikroflóru.
  • Další vhodnou radou je vyvarovat se stresu, protože stres je strůjcem mykózy.

Zdroj: Mykóza na penisu

Léky bez předpisu

Když už se mykóza objeví, je ideální vyhledat lékaře, což ale není vzhledem k akutně vzniklým a intenzivně obtěžujícím potížím vždy možné. Poté přicházejí na řadu léky bez předpisu, které na doporučení lékárníka koupíte v lékárně.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Plíseň na penisu – prevence

Účinnou prevencí je bezesporu dodržování základních pravidel hygieny, a to tím více, pokud je to před pohlavním stykem. Penis omýt, přetáhnout předkožku a vymýt smegma (výpotky mazových žláz pohlavního orgánu), které se tam neustále tvoří (a má to tak být). Pokud se ale přece jen na žaludu objeví již zmíněné červené pupínky nebo flíčky jak hladké, tak i drsné, měl by se začít tento charakteristický znak mykózy léčit, i když nejsou zjevné žádné jiné problémy. Poté informovat partnerku a dohodnout se na společné léčbě. Mykóza se totiž může dále rozšířit i do okolí pohlavních orgánů.

Zdroj: Mykóza na penisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP