Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

NÁROK NA LÁZNĚ PO OPERACI ŽLUČNÍKU

OBSAH

Jaké lázně po operaci žlučníku

Zde je seznam lázní nabízejících zotavení po operaci žlučníku:

  • FRANTIŠKOVY LÁZNĚ AQUAFORUM, A.S.
  • VOJENSKÁ LÁZEŇSKÁ LÉČEBNA FRANTIŠKOVY LÁZNĚ
  • BOHEMIA-LÁZNĚ A.S., SANATORIUM KRIVÁŇ – SLOVAN – Karlovy Vary
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ LUHAČOVICE – SANATORIUM MIRAMARE, S.R.O.
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ MARIÁNSKÉ LÁZNĚ A.S.
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ KYNŽVART

Zdroj: Nárok na lázně po operaci žlučníku

Diskuze

V diskuzi LÁZNĚ PO ŽLUČNÍKOVÉ LAPOROSKOPICKÉ OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Mam po operaci žlučníku mam narok na lazně? Když ano jak si mam o ně zažadat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Božena.

Dobrý den,mám nárok na lázně když jsem po laparoskopie žlučníku ?

Zdroj: diskuze Lázně po žlučníkové laporoskopické operaci

Kdy vzniká nárok na lázně po operaci žlučníku

Hrazená lázeňská péče je jen v tom případě, když pacienti absolvují skutečně náročnou a komplikovanou operaci, jejíž následky se hůře hojí. Poté jim náleží jednadvacetidenní pobyt, na který musejí nastoupit maximálně rok po operaci.

Dříve platilo, že jednadvacetidenní pobyt bylo možné vcelku lehce o týden prodloužit, nyní je podobná nástavba tvrdě vykoupená. Musí s ní souhlasit revizní lékař, který bude mít jasný důvod, proč tak činí. Jako změna k lepšímu se naopak jeví zkrácení příspěvkové léčby ze tří na dva týdny. Lidé to uvítají především z časových důvodů. Na příspěvkovou léčbu si totiž museli brát dovolenou, a přijít rázem o tři týdny z celkových čtyř či pěti se jim mnohdy nechtělo.

Zdroj: Nárok na lázně po operaci žlučníku

Nárok na lázně

Kladete si otázku, zda máte nárok na lázně po chemoterapii? Pokud máte za sebou chemoterapii, ozařování nebo vám nádor odstranili pouze operací, máte po ukončení léčby nárok na lázně. A to i tehdy, když ještě užíváte hormonální léky. Podmínkou ale je, aby byla vaše onkologická léčba úspěšná: na přešetření, které pacienti po ukončení léčby absolvují, nesmí být nalezen žádný nádor nebo metastáza. Do lázní musíte odjet do jednoho roku od ukončení léčby, pobyt trvá tři týdny a plně ho hradí pojišťovna.

Zdroj: Rakovina prostaty lázně

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI ŽLUČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Růžičková.

Dobrý den ,jsem přesně měsíc po operaci žlučníku a chci se zeptat jestli mám nárok na lázně,děkuji s pozdravem Růžičková Dáša.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Neexistuje právní nárok na lázně. Lázně můžete dostat jen tehdy, když to schválí posudkový lékař vaší zdravotní pojišťovny. Ten rozhoduje na základě žádosti podané vaším praktickým lékařem. Praktický lékař vám žádost sepíše jen tehdy, když bude mít doporučení od specialisty, že ve vašem konkrétním případě je lázeňská léčba přínosem. Jinými slovy, nejdříve musíte poprosit lékaře specialistu, který vás operoval a nebo předepsal operaci žlučníku, aby vám napsal, že doporučuje lázeňskou léčbu. S tímto doporučením půjdete ke svému praktickému lékaři, který vám sepíše žádost na Zdravotní pojišťovnu. V žádosti můžete uvést až tři možná lázeňská města, ve kterých si přejete absolvovat doléčení. Zdravotní pojišťovna do 30 dnů rozhodne o tom, jaké lázně dostanete a za jakých finančních podmínek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně po žlučníkové laporoskopické operaci

Lázeňská léčba po operaci štítné žlázy

Po operaci štítné žlázy endokrinolog většinou doporučuje svým pacientům lázeňskou léčbu, takzvaný nárok na lázně. Dobrou zkušenost rehabilitační léčby po těchto operacích v České republice mají tato nejlepší lázeňská střediska, které proplácí pojišťovna: Karlovy Vary, Luhačovice, Lázně Lipová a Jeseník. Přírodní zdroje těchto lázní pomáhají hlavně pacientům po odstranění difuzní toxické strumy.

Zdroj: Lázně po operaci štítné žlázy

Diskuze

V diskuzi LÁZNĚ PO ŽLUČNÍKOVÉ LAPOROSKOPICKÉ OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Pavel Hadáček.

A za jakých podmínek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Božena.

Dobrý den,chci se zeptat jestli mám nárok na lázně po laparoskopii žlučníku ? Dekuji

Zdroj: diskuze Lázně po žlučníkové laporoskopické operaci

Režim po operaci žlučníku

Po operaci žlučníku jsou naprosto nutná dietní opatření, která se podobají dietě při onemocnění žaludku a žlučníku, tedy bez nadýmajících potravin, bez přepalovaných tuků, přičemž platí základní pravidla:

  • Jídla konzumujte spíše častěji a v menších dávkách.
  • Dbejte na dostatečné prožvýkání potravy, jezte pomalu a vždy v klidu.
  • Myslete na dostatek tekutin.
  • Postupně během měsíce se pomalu navracejte k normální stravě – ale vždy se tím myslí racionální, odlehčená, zdravá strava bez přepálených tuků s dostatkem ovoce a zeleniny.
  • Doporučuje se pět denních porcí ovoce a zeleniny.
  • Součástí teplých jídel by měla být vždy zelenina, ovoce konzumujte zvlášť, v podstatě jako samostatné jídlo.

Dieta po operaci má být dodržována 4–8 týdnů. Po laparoskopickém výkonu je zpravidla kratší, a to 2–3 týdny. Častým problémem po operaci bývá nadýmání. Nadýmání po jídle vyřeší kapky i přírodní léčba. Pooperační stavy také mnohdy provází citlivost v oblasti operační rány nebo průjmy.

Zdroj: Nárok na lázně po operaci žlučníku

Poradna

V naší poradně s názvem NÁROK NA LÁZNĚ PO OPERACI ŽLUČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Štorková.

Prosím o info:Do propouštěcí zprávy po oper.žlučníku s kamenem (3cm) mi lékař napsal "vhodná komplex.lázeň. terapie cestou PL".Operace snad nebyla nijak komplikovaná, tak jsem se dočetla, že v tom případě asi nárok na komplex.láz.péči není. Já však měla v 01/2020 také zánět žluč.cest, 12 dní na interně, vážnější stav. Jak toto bude posuzováno. Obávám se, že moje PL bude vše dost zlehčovat, nerada totiž píše návrhy na lázně.Tak chci být připravená na jednání s ní s nějakými argumenty. Asi by mi stačil i ten 14 denní příspěvk.pobyt-na ten bych snad nárok měla?----dále mám stav po osteosyntese fract.humeri I.dx.2017-mám po úrazu v pravém rameni 16 cm hřeb a 2x sešroub.humer-byla komplex.lázeň.léčba v 01/2018 - doslechla jsem se že po 2 létech bych mohla opět požádat. Velmi bych potřebovala fyzioter.cvičení na to rameno, cvičím sice,ale ne zdaleka tolik jak mi pomohli fyzioterapeuti v Lázních Vráž. Díky za odpověď.M.Štorková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

O lázně můžete žádat každý rok. Žádost posoudí vaše zdravotní pojišťovna a rozhodne. Žadost pro vás připraví váš praktický lékař. Navštivte ho a požádejte ho o sepsání žádosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci žlučníku

Lázně po operaci páteře

Léčebný program po operaci páteře má za následek zmírnit bolesti intenzivní rehabilitací za použití měkkých a mobilizačních technik a s podporou přírodních léčivých zdrojů. Léčebné lázně Bohdaneč slouží k léčbě pohybového aparátu s orientací na zánětlivá revmatologická onemocnění, artrózu, vertebrogenní syndromy, Bechtěrevovu nemoc. Zajišťují léčbu dlouhodobých potíží, předoperačních i pooperačních stavů a poúrazovou rehabilitaci. Velmi dobrého jména dosáhly v oblasti rehabilitace po operaci páteře.

Zdroj: Lázně po operaci

Poradna

V naší poradně s názvem OPERCE ŽLUČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danuse.

dobrý den,manžel je po laparoskopické operaci žlučníku,operace byla náročná,žlučník byl celý zhnisaný,leží již 14 dnů v nemocnici,pomalu mu odtéká žluč a ještě pár dní si tam pobyde,zajímalo by mě,zda má nárok na lázně a kdo mu je doporučí?Děkuji Danuše

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Lázně přidělí Zdravotní pojišťovna na základě žádosti, kterou s vámi sepíše praktický lékař.

Zdroj: diskuze Lázně po žlučníkové laporoskopické operaci

Lázně po operaci dělohy

Komplexní lázeňskou léčbu po operaci dělohy lze poskytnout do 12 měsíců od operace, a to po operacích, které byly komplikované nebo s komplikovaným průběhem, a dále u žen do 30 let po břišních operacích se vztahem ke krajině malé pánve. Pokud je pacientka starší 30 let a průběh operace nebyl komplikovaný, není jistota, že pacientka lázně dostane. Pacientky po operaci dělohy mohou požádat gynekologa o návrh na lázeňskou péči, tu pak posoudí revizní lékař pojišťovny.

Zdroj: Lázně po operaci

Poradna

V naší poradně s názvem NÁROK NA LÁZNĚ PO OPERACI TLUSTÉHO STŘEVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

mam narok na lazne a za jakych podminek a ktere

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zda máte nárok na lázně může rozhodnout jedině revizní lékař vaší zdravotní pojišťovny. Rozhoduje na základě návrhu, který předkládá váš praktický lékař a nebo lékař specialista. Promluvte si s těmito lékaři a zjistěte, jestli vás podpoří v přidělení lázní. Vytvořit návrh na lázně je pro ně práce navíc, tak na to myslete při komunikaci.
No a jaké lázně si vybrat? Na tuto diagnózu můžete využít kterékoli lázně. Nejlepší péči pro doléčení ve vašem případě dostanete v Karlových Varech, Františkových Lázních, Luhačovicích. Do návrhu si můžete uvést až 3 preferovaná místa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci tlustého střeva

Káva po operaci žlučníku

Pokud jste po operaci žlučníku v pořádku, není problém, že byste nemohli pít kávu (slabší, instantní). U všeho je ovšem nutné dodržet rozumnou míru. Po operaci žlučníku je nutné se vyhnout ostrým a kořeněným jídlům a tučným pokrmům a silné kávě (někdy se uvádějí i ořechy, ale pokud jich nesníte misku, není nutné se znepokojovat).

Zdroj: Jídelníček po operaci žlučníku

Diskuze

V diskuzi LÁZNĚ PO ŽLUČNÍKOVÉ LAPOROSKOPICKÉ OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Pavel Hadáček.

A za jakých podmínek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vera Volfová.

Dobrý den.Jsem po laparoskopické operaci žlučníku.Mela bych nárok na lazne?Děkuji za odpověď.Volfova Věra,Ústí nad Labem,tel.703540062

Zdroj: diskuze Lázně po žlučníkové laporoskopické operaci

Video

Na tomto videu můžete vidět vhodné cviky po operaci žlučníku.

Zdroj: Cvičení po operaci žlučníku

Diskuze

V diskuzi LÁZNĚ PO ŽLUČNÍKOVÉ LAPOROSKOPICKÉ OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Pavel Hadáček.

A za jakých podmínek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tibor.

Které lázně v Č R doporučujete ?

Zdroj: diskuze Lázně po žlučníkové laporoskopické operaci

Lázně po operaci kyčelního kloubu

Chirurgické léčení onemocnění a vad kyčelního kloubu pomocí operace se používá v případě, kdy je vlastní kloub poškozen úrazem, zánětem nebo degenerativním onemocněním. Při nekomplikovaném průběhu operace je pacient brzy propuštěn z nemocnice do domácího ošetření a je mu nabídnuta následná lázeňská léčba. V lázních na tyto pacienty čekají speciální rehabilitační programy zahrnující například skupinové cvičení v bazénu a v tělocvičně. Mezi lázně, které nabízejí léčebné pobyty pro pacienty po operaci kyčelního kloubu, patří třeboňské lázně, které se specializují právě na léčbu nemocí pohybového aparátu.

Zdroj: Lázně po operaci

Poradna

V naší poradně s názvem NÁROK NA LÁZNĚ PO OPERACI TLUSTÉHO STŘEVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlado Hejny.

Mám po AKUTNÍ oPERACI TLUSTÉHO STŘEva S vÝvodem -stomii.
Mám nárok na lázně?
Kdo je musí navrhnout případně doporučit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odpověď, jestli máte nárok na lázně, vám dá jedině vaše zdravotní pojišťovna. Žádost o lázně sepíše praktický lékař. Vy se předběžně můžete telefonem dotázat u své zdravotní pojišťovny jaké máte možnosti pooperační péče.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci tlustého střeva

Alkohol po operaci žlučníku

Bezprostředně po operaci žlučníku by se alkohol neměl konzumovat. Z dlouhodobějšího hlediska to, že nemáte žlučník, by nemělo mít na pití alkoholu žádný vliv. Alkohol dlouhodobě a ve velkém množství ničí především játra. Takže nějaké pivo či víno, pokud netrpíte jaterním onemocněním či neužíváte trvale léky, neuškodí.

Zdroj: Jídelníček po operaci žlučníku

Kdy můžu začít cvičit po operaci žlučníku

Rekonvalescence je individuální, po laparoskopické operaci trvá obvykle 2–3 týdny, po klasické 6–8 týdnů, záleží na profesi a na tom, jak se budete cítit. Po nekomplikované operaci žlučníku se doporučuje nezvedat a nenosit těžká břemena minimálně 6 týdnů a rozhodně neposilovat břicho. Je to z toho důvodu, aby se předešlo možným srůstům a tělo mělo možnost regenerace. Doporučuje se přiměřená tělesná aktivita. Proto si vyberte takovou pohybovou činnost, která vám přináší radost a uspokojení, vhodné jsou například pravidelné procházky.

Zdroj: Cvičení po operaci žlučníku

Jak začít cvičit po operaci žlučníku

Jak začít cvičit po operaci žlučníku? Tak to je opravdu individuální. Obecně se doporučuje sportovat nejdříve za měsíc. Tím se myslí procházky a postupně rychlejší chůze. Naopak do posilovny (namáhání břišních svalů) to bude trvat o něco déle, ale opět dle individuálního stavu. Počítejte s tím, že i po laparoskopii máte na břiše zašité rány, i když malé cca 1–2 cm, a chvíli trvá, než se vše zhojí. Pokud je vše v pořádku, tak po měsíci můžete zkusit běhání, jogging a bike.

Zdroj: Cvičení po operaci žlučníku

Lázně po operaci střev

Lázně po operaci střev doporučují ošetřující lékaři a návrh na ně podávají praktičtí lékaři pro dospělé i pro děti a dorost na předtištěném formuláři zdravotní pojišťovny. Rovněž může péči doporučit lékař v nemocnici, pokud je pacient hospitalizován. Lékaři doporučí pacientovi, do kterých lázní pojede podle zaměření lázní, revizní lékař zdravotní pojišťovny může toto změnit, například z důvodu kapacity lázní, ale i jiných důvodů. V případě léčby komplexní je pobyt v lázních 21 dnů, v případě léčby příspěvkové pak 14 nebo 21 dnů. Dostat se do lázní ale můžete pochopitelně i za své finance. Možností, jak načerpat síly a neutratit vysoké částky, jsou také zkrácené wellness pobyty, které trvají od 3 do 10 dnů. Na ty vám sice pojišťovna nepřispěje, ale i tak se dají některé sehnat za přijatelnou cenu.

Zdroj: Lázně po operaci

Rekonvalescence po operaci žlučníku

Samotný zákrok je lehký a riziko komplikací pro pacienta malé. Hojení trvá o něco déle po otevřené operaci, ale možnost návratu k běžným činnostem lze očekávat během pár dnů, úplné uzdravení pak v řádu týdnů. Doporučuje se konzumovat zdravou stravu, omezit smažená jídla, tučná masa, sýry a sladkosti, to však platí nejen pro lidi po cholecystektomii, ale i pro všechny, kteří se ještě mohou pyšnit vlastním žlučníkem.

Zdroj: Jídelníček po operaci žlučníku

Káva po odstranění žlučníku

Váš žlučník je zodpovědný za produkci žluči, látky, která pomáhá vašemu tělu trávit tuky. Uvolňování žluči přes žlučník může být poněkud neefektivní systém, je možné, že se váš žlučník zablokuje nebo onemocní, což může vyžadovat odstranění. I když můžete žít bez žlučníku, možná budete muset provést určité úpravy ve své každodenní stravě, abyste se vyhnuli nepříznivým příznakům. Jednou úpravou je snížení příjmu kofeinu, protože kofein může po operaci dráždit váš gastrointestinální systém.

Zdroj: Káva po operaci žlučníku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP