Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

NEJLEPŠÍ LÉK NA VYSOKÝ TLAK BEZ DOPLATKU

OBSAH

Léky bez doplatku na nízký krevní tlak

Dihydroergotamin derivát námelových alkaloidů (ergotaminu), sympatolytikum, antimigrenikum

Zdroj: Léky na tlak bez doplatku

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK PLNĚ HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Zábrahová.

Užívám lék na vysoký tlak - Valsacor.
Chtěla bych znát lék obdobný bez doplatku. Děkuji za informaci

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Valsacor obsahuje účinnou látku valsartan. Za Valsacor se při výdeji doplácí. Avšak existuje varianta se stejnou účinnou látkou s názvem Valzap, který je plně hrazen z veřejného zdravotního pojištění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na tlak plně hrazené pojišťovnou

Dieta na vysoký krevní tlak

Dieta, kterou lze snížit vysoký krevní tlak je podrobně popsána zde: dieta na vysoký krevní tlak.

Zdroj: Jak léčit vysoký krevní tlak

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA VYSOKÝ TLAK BEZ ŽÁDNÉHO DOPLATKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludvík Mráz.

Jaké léky , bez doplatku, mohu žádat u svého lékaře?
Patří tam i lék Amprilan 10 Děkuji předem Mráz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na lék Amprilan se vždy doplácí. Ale existují alternativy k tomuto léku, které jsou zcela bez doplatku a je jich více, takže je potřeba prokonzultovat s lékařem nejvhodnější náhradu.
Zde je seznam podobných léků jako Amprilan bez doplatku:
- PIRAMIL
- RAMIPRIL ACTAVIS
- TRITACE

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na vysoký tlak bez žádného doplatku

Léky na vysoký tlak

Zde můžete vidět seznam léků na vysoký krevní tlak.

Zdroj: Jak rychle snížit vysoký krevní tlak

Poradna

V naší poradně s názvem LEKY NA SNÍŽENI TLAKU BEZ DOPLATKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Holomek.

prosím užívám na vysoký krevní tlak acecor 400už několik let a myslím si,že tento lé nemá takovou učinost je možnost užívat i jný lék bez doplatku děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je dobře, že se zajímáte o změnu léčby, protože když sám nedůvěřujete tomu léku, tak vás pak doopravdy hůře léčí. K dispozici je dostatek způsobů, jak léčit vysoký krevní tlak s léčivy bez doplatku. Buďte v klidu a zajděte si za svým lékařem, který vám léčí krevní tlak. Povězte mu o svých pochybnostech a vyslechněte pozorně, co vám řekne na vaši otázku o jiné léčbě. Pro ujištění, že je vaše léčba správná můžete zajít i k druhému lékaři. Tento způsob ověření léčby je akceptován zdravotní pojišťovnou a dokonce na to jako pacient máte právo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Leky na sníženi tlaku bez doplatku

ACE-Inhibitory

Nejlepšími léky na vysoký tlak jsou v současné době ACE-Inhibitory (ACE-I). Za své výtečné účinky na vysoký krevní tlak vděčí svému působení na srdeční sval a ledvinovou tkáň. Srdce a ledviny jsou dva typické orgány, které se podílejí na vysokém krevním tlaku. Tyto léky mají občas nežádoucí účinky, objevuje se při nich suchý dráždivý kašel. 
Mezi ACE-Inhibitory patří tyto léky:
 

Prestarium Neo 

Prestarium Neo je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u tohoto léku je v době vydání článku 311 Kč. Zdravotní pojišťovna na lék Prestarium Neo přispívá maximálně 100 Kč na 30 tablet. U tohoto léku se vyplatí menší balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X5MG). U většího balení, kde je 90 tablet, je vyšší doplatek a cena jedné tablety je dražší až o 1,90 Kč! Aktuální cena doplatku u léku Prestarium Neo por tbl flm 30x5mg se dá zjistit zde: Prestarium Neo cena.
 

Prestarium Neo Forte

Prestarium Neo Forte je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u tohoto léku je v době vydání článku 495 Kč za 30 tablet. Zdravotní pojišťovna na lék Prestarium Neo Forte přispívá částkou maximálně 134 Kč. U tohoto léku se vyplatí menší balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X5MG). U většího balení, kde je 90 tablet, je vyšší doplatek a cena jedné tablety je nepatrně dražší až o 16 haléřů. Aktuální cena doplatku u léku Prestarium Neo Forte por tbl flm 30x5mg se dá zjistit zde: Prestarium Neo Forte cena.
 

Tritace 2,5mg

Tritace je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u tohoto léku je v době vydání článku 125 Kč za 20 tablet. Zdravotní pojišťovna na 20 tablet léku Tritace přispívá částkou maximálně 50 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí střední balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X2,5MG). U menšího balení, kde je 20 tablet, je sice nižší doplatek, ale cena jedné tablety je v tomto balení dražší až o 90 haléřů na jedné tabletě, než v balení po třiceti tabletách. Aktuální cena doplatku u léku Tritace por tbl flm 30x2,5mg se dá zjistit zde: Tritace 2,5mg cena (http://www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0056977&tab=prices)
 

Tensiomin

Tensiomin sice není hrazený pojišťovnou, ale je to výborný lék na snížení náhle zvýšeného krevní tlaku. Na lék Tensiomin nepřispívá pojišťovna, ale i tak je jen na lékařský předpis. Cena léku Tensiomin 25mg 30 tablet, kterou si pacient hradí celou sám, je v době vydání článku 69 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí menší balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X25MG). U většího balení, kde je 90 tablet, je cena jedné tablety nepatrně dražší o několik haléřů. Aktuální cena doplatku u léku Tensiomin por tbl flm 30x25mg se dá zjistit zde: Tensiomin 25mg cena.
 

Prenessa 4 mg

Prenessa je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u léku Prenessa 4mg je v době vydání článku 33 Kč za 90 tablet. Zdravotní pojišťovna na 90 tablet léku Prenessa 4mg přispívá částkou maximálně 301 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí největší balení, kde je 90 tablet (POR TBL NOB 90X4MG). U menšího balení, kde je 30 tablet, je sice stejný doplatek a cena jedné tablety se tak zdraží až o 90 haléřů na jedné tabletě, než v balení po 90 tabletách. Aktuální cena doplatku u léku Prenessa por tbl nob 90x4mg se dá zjistit zde: Prenessa 4mg cena.
 

Ramil 5 mg

Ramil 5 je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u léku Ramil 5mg je v době vydání článku 415 Kč za 90 tablet. Zdravotní pojišťovna na 90 tablet léku Ramil 5mg přispívá částkou maximálně 301 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí největší balení, kde je 90 tablet (POR TBL NOB 90X5MG). U menšího balení, kde je 30 tablet, je sice nižší doplatek, ale i tak je cena jedné tablety dražší asi o 40 haléřů, než v balení po 90 tabletách. Aktuální cena doplatku u léku Ramil por tbl nob 90x5mg se dá zjistit zde: Ramil 5mg cena.
 

Zdroj: Nejlepší léky na vysoký krevní tlak

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA VYSOKÝ TLAK BEZ ŽÁDNÉHO DOPLATKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Chromeček.

Užívám lék Prenewel 8mg/2,5mg tablety a nyní je tento lék doplatek. Chtěl bych zjistit, který lék si mám nechat napsat, abych nedoplácel ani korunu.
Děkuji

Zdeněk Chromeček

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata vajdikovaR.

JAKY JE NEJLEPSII LEK NA VSOKY TLAK BEZ MINIM NEZADOUCICH UCINKU NEVITE

Zdroj: diskuze Léky na vysoký tlak bez žádného doplatku

Jaký je normální tlak

Optimální tlak se pohybuje okolo hodnot 120/80. Hodnoty horního tlaku nad 140 a spodního nad 100 se povazují za vysoký krevní tlak. U všech rasových skupin se pohybuje ideální tlak člověka na přibližně stejné úrovni. Žádná rasa není vůči vysokému krevnímu tlaku imunní.

Zdroj: Vysoký spodní krevní tlak

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ LÉKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva.

Dobrý den, když už mám vysoký krevní tlak, pomůže mi ho snížit nějaký přípravek z lékárny bez předpisu? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Skarlettka.

S vysokým tlakem si nezahravejte lékařskými pokusy. Ma to vždy vážný důvod a vy to nevíte. Na každou příčinu je jiný přístup.

Zdroj: diskuze Nejlepší léky na vysoký krevní tlak

Kdy je tlak vysoký

Krevní tlak je síla, kterou působí krev na cévní stěny. Podle nejnovějších doporučení Světové zdravotnické organizace má normální krevní tlak hodnoty pod 130/85 mm Hg, za optimální se považují hodnoty mírně pod 120/80 mm Hg. O vysokém krevním tlaku lze hovořit tehdy, když lékař nejméně při dvou oddělených měřeních zjistí hodnoty vyšší než 140/90 mm Hg.

Zdroj: Jak rychle snížit vysoký krevní tlak

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ LÉKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Buchtová.

Dobrý den. Jaký lék na vysoký tlak a zvýšený cholesterol?P.doktorka mi předepsala lék Euvascor. užívám ho 2 měsíce ale při mírném rozrušení mám tlak stále vysoký.děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vítek.

Já užívám Cosyrel - 1 tabletu ráno a večer 1 tabletu Orcal Neo. Jsem spokojený, žádné nežádoucí obtíže.
Za několik týdnů využiju Cosyrel k opačnému užití, kdy požiju cca 15 tablet a tím se 100% odtlakuju a zastavím srdce. 46-let mi v tomto státě stačilo, ale to je osobní.

Zdroj: diskuze Nejlepší léky na vysoký krevní tlak

Tenormin

Je lék na vysoký krevní tlak ze skupiny beta-blokátory s účinnou látkou atenolol. Tenormin primárně používaný k léčbě vysokého krevního tlaku a bolesti na hrudi spojené se srdcem. Mezi další použití patří prevence migrén a léčba určitých nepravidelných srdečních tepů. Může být také použit s jinými léky na krevní tlak. Tenormin je lék na vysoký krevní tlak, který je plně hrazen pojišťovnou a pacient ho v lékárně dostane zdarma na lékařský předpis.

Zdroj: Léky na vysoký krevní tlak plně hrazené pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA TLAK PLNĚ HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Chromeček.

Dobrý den.
Užívám lék na vysoký tlak Prenewel tablety 8mg/2,5mg a tento lék je z doplatkem.Potřebuji vědět, který lék je nyní dostupný bez žádného doplatku.
Děkuji
Zdeněk Chromeček

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léky na vysoký tlak bez doplatku podobné léku Prenewel jsou tyto:
- Perinpa 8 mg/2,5 mg
- Perindopril/Indapamid mylan 4 mg/1,25 mg ve dvojnásobném dávkování.
Oba preparáty jsou vydávány v lékárně zdarma.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na tlak plně hrazené pojišťovnou

Egiramlon

Tento lék na vysoký krevní tlak je kombinací dvou účinných látek amlodipinu a ramiprilu. Amlodipin patří mezi blokátory kalciového kanálu (BKK) což jsou účinné léky, které se dobře kombinují s ACE-Inhibitory, jako je ramipril. Lék Egiramlon může zřídka způsobit otoky. Lék Egiramlon je lék na vysoký krevní tlak, který je plně hrazený pojišťovnou a pacient ho dostane v lékárně zdarma na lékařský předpis.

Zdroj: Léky na vysoký krevní tlak plně hrazené pojišťovnou

Časté močení

Diuretika by se měla užívat každý den ráno. Není vhodné brát diuretika a pít mnoho vody, předtím než jdete spát. Užití těchto léků si dobře naplánujte. Diuretikum může být obsaženo přímo v léku na vysoký tlak a nebo jako samostatná pilulka.

Zdroj: Léky na vysoký tlak a jejich vedlejší účinky

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK PLNĚ HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Hlaváč.

Rád bych věděl který lék je na stejné léčivé ůrovni jako je BETALOC-ZOK 50mg ovšem bez doplatku, jak se tvrdí VZP.
DĚKUJI J.HLAVÁČ

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bez doplatku jsou pouze injekce Betaloc. BETALOC
1MG/ML INJ SOL 5X5ML

Zdroj: diskuze Doplatek na Betaloc ZOK 200 mg proč jsem doplácel

Správný krevní tlak u osob starších 70 let

Zatímco co se hojně debatuje o tom, jak a kdy by se měl léčit příliš vysoký krevní tlak u starších pacientů, definice zdravého krevního tlaku se s věkem nemění. Normální krevní tlak je hodnota pod 120/80. Vyšší číslo 120 je vždy systolický tlak a udává tlak krve v momentě srdečního úhozu. Nižší číslo 80 je diastolický tlak, a udává tlak krve, když je srdce v klidu mezi rytmy. Zdravý krevní tlak by měl být pod oběma těmito čísly.

Zdroj: Krevní tlak v 70 letech

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA VYSOKÝ TLAK BEZ ŽÁDNÉHO DOPLATKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Chromeček.

Užívám lék Prenewel 8mg/2,5mg tablety a nyní je tento lék doplatek. Chtěl bych zjistit, který lék si mám nechat napsat, abych nedoplácel ani korunu.
Děkuji

Zdeněk Chromeček

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jako alternativa k léku Prenewel 8/2,5, která je bez doplatku může posloužit lék PERINPA 8 MG/2,5 MG a nebo pak taky lék PERINDOPRIL/INDAPAMID MYLAN 4 MG/1,25 MG ve dvojnásobném množství. Oba preparáty jsou vydávány v lékárně zdarma.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na vysoký tlak bez žádného doplatku

Bisogamma

Je lék na vysoký krevní tlak ze skupiny beta-blokátory s účinnou látkou bisoprolol, používaný k léčbě srdečních onemocnění. Léčí tachyarytmii, vysoký krevní tlak, bolest na hrudi způsobenou nedostatečným průtokem krve do srdce a srdeční selhání. Mezi časté nežádoucí účinky patří bolest hlavy, pocit únavy, průjem a otoky nohou. Závažnější vedlejší účinky zahrnují zhoršení astmatu, blokování schopnosti rozpoznat nízkou hladinu cukru v krvi a zhoršující se srdeční selhání. Bisogamma je lék na vysoký krevní tlak, který je plně hrazený zdravotní pojišťovnou a pacient ho dostane v lékárně zdarma na lékařský předpis.

Zdroj: Léky na vysoký krevní tlak plně hrazené pojišťovnou

Valzap

Tento lék patří mezi sartany, které jsou velmi podobné ACE-Inhibitorům a podávají se v případě, že ACE-Iihibitory nelze z nějakého důvodu podávat. Valzap je lék na vysoký krevní tlak plně hrazený pojišťovnou, takže pacient nedoplácí a v lékárně tento lék dostane zdarma na lékařský předpis.

Zdroj: Léky na vysoký krevní tlak plně hrazené pojišťovnou

Hloh

Hloh se dá koupit v lékárně a lze ho kombinovat i s léky na tlak, které se tak mohu brát v nižších dávkách, čímž se šetří organismus, zejména ledviny a játra. Nejlepší kombinací je hloh, srdečník a meduňka. Hloh má blahodárný vliv na komory. Srdečník má vliv na osrdí síně, aortu a chlopně. Meduňka zklidňuje nervový tonus srdce.

Zde je cena přípravků s hlohem.

Zdroj: Volně prodejné léky na vysoký krevní tlak

Diastolický tlak nad 90

Diastolický tlak nad hodnotu 90 mm Hg je považován za vysoký diastolický krevní tlak, případně se mluví o diastolické hypertenzi. U lidí s tímto vysokým krevním tlakem dochází k postižení malých cév. Cévy jsou zjizvené, tuhé, málo pružné a více náchylné k ucpání anebo prasknutí. Náchylnost k tomuto stavu stoupá s věkem, ale výskyt vysokého krevního tlaku riziko navyšuje a urychluje, a proto je tolik důležité udržovat si normální hladinu tlaku. Snižujete tak riziko srdečního selhání, cévní mozkové příhody anebo poškození dalších orgánů.

Zdroj: Vysoký spodní krevní tlak

Nepřestávejte s léčbou

Podle oslovených expertů, náhlé ukončení léčby je nebezpečné. Pokud zastavíte léčbu, tlak a srdeční tep opět rychle vzrostou, a to je velmi nebezpečné, zvlášť pokud máte srdeční vady, o nichž nemáte tušení. Je tady velké riziko mrtvice a srdečního záchvatu. Vysoký krevní tlak je chronickým onemocněním, které vyžaduje celoživotní léčbu a sledování. Neléčený stav, může vést k mrtvici, srdečnímu záchvatu, k selhání srdce nebo ledvin, je to tichý zabiják.

Zdroj: Léky na vysoký tlak a jejich vedlejší účinky

Dieta na vysoký tlak

Při dietě, která má pomoci snížit vysoký krevní tlak, se doporučuje konzumace bílého masa, zejména drůbeže a ryb, jež obsahují omega 3 mastné kyseliny s antisklerotickým účinkem (týdenní dávka ryb by měla být alespoň 2 x 200 g). Dále jsou vhodné kvalitní rostlinné oleje (za studena lisovaný olivový, sezamový či lněný olej), potraviny s větším množstvím vlákniny (především zelenina a ovoce), tmavý chléb a jiné tmavé pečivo, dalamánky, celozrnné těstoviny, rýže natural, čerstvé šťávy z červené řepy, karotky, celeru, petržele, špenátu, citrusových plodů a rybízu. A nepostradatelný je již zmíněný česnek.

Zdroj: Jak rychle snížit vysoký krevní tlak


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP