Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

NOCNI BOLESTI RUKOU

OBSAH

Mravenčení končetin a hubnutí

Zaznamenáme-li nečekané úbytky na váze a současně mravenčení v horních končetinách, může jít o přímý důsledek činnosti nádoru. Ta s sebou totiž nese mimo jiné i tvorbu množství metabolických zplodin a dalších látek, které dokážou vyvolávat brnění v rukou. Dalším varujícím symptomem je také nadměrné noční pocení.

Zdroj: Brnění a mravenčení končetin

Diskuze

V diskuzi VNITŘNÍ PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanča.

S politováním musím konstatovat, že vnitřní pásový opar, který mě postihl, nepoznal nikdo na pohotovosti, kterou jsem navštívila v bolestech tři dny po sobě. Ačkoliv jsem si "stěžovala" na velké bolesti od oblasti levého bedra směrem do pupku, citlivost kůže v celé šířce s pocitem pálivé až řezavé bolesti....prostě na kůži není nic viditelného! Až potřech dnech diagnostikoval obvodní lékař pásový opar vnitřní. Na kůži se mi vytvořil po třech dnech pouze flíček velikosti koruny, červený, ale za to velmi bolestivý a z něho bolest vyzařovala po celé délce výše popsané oblasti.Lékař nasadil Herpesin tbl a hlavně léky proti urputné bolesti Novalgin, Panadol extra a Milgama injekce. Nemoc trvá téměř měsíc a stále přetrvávají bolesti / již při analgetické léčbě/ jsou únosnější. Kbyby nemoc byla objevena včasněji, možná bych tolik netrpěla.Hlavně jsem byla vyšetřena na úplně něco jiného a odlišného.
Jak asi tato zrádná nemoc s bolestmi bude trvat dlouho?Lze již nyní chodit do sauny, vířivky nebo bazénu?Nebo je nutné více odpočívat?
Hanča

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanča.

Když více s tou rukou pracuji tak večer mám větší bolesti,asi to chce klid.

Zdroj: diskuze Vnitřní pásový opar

Světový den mytí rukou

Světový den mytí rukou připadá na 15. října, vyhlašuje jej Světová zdravotnická organizace už od roku 2008.

Zdroj: Mytí rukou

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKANI ŽILEK NEBO CÉV NA RUKOU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Od určite doby mi praskaji asi žilky na rukou. Krev se mi rozlije pod kůží. Trvá dobu než to zmizí. Je mi 62, beru antidepresiva, obcas leky od bolesti a Metypred 1/2 mg ob den na artritidu. Krev mam vyšetřenou. Dekuji za laskavou odpověď, co na to užívat. Jiřina
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste volně prodejný Ascorutin. Ten zesiluje žilní stěnu a omezuje prosakování krve z vlásečnic. Rovněž i pravidelný intenzívní pohyb, při kterém se spotíte a zadýcháte, posílí vaše cévy a ty pak nebudou tolik propouštět krev do podkoží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modre skvrny na tele

Noční pocení jako příznak rakoviny

Noční pocení bývá také příznakem některých druhů rakoviny. Rakovina se kromě pocení projevuje i pocity únavy, hubnutí a zvětšení lymfatických uzlin, je načase navštívit lékaře.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Diskuze

V diskuzi BOLESTI RUKOU A ZÁPĚSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den,
já sem také trpěla bolestí v pravém zápěstí, že jsem nakonec neudržela ani hrnek..a nakonec jsem to měla od krční páteře..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolesti rukou a zápěstí

Videa k fungování noční optiky

Ukázky fungování přístrojů na noční vidění lze vidět ve videích na youtube.cz: https://www.youtube.com/results?q=hunting%20night%20view

Zdroj: Noční vidění

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI RUKOU A KLOUBŮ VŠECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena Nováková.

Mám dotaz jestliže sevřu ruce v pěst tak mě bolí všechny prsty na rukou,nic v rukách neudržím nemám v nich sílu.Ruce mě bolí i v klidu.A bolí mě i všehny klouby na celém těle,po ránu kotníky,kolena,ramena.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Revmatoidní artritida, ta se takto projevuje. Její léčba zatím nebyla objevena a dají se jen zmírňovat příznaky. Na léčbě se dohodněte se svým praktickým lékařem a nebo můžete kontaktovat odborníka - lékaře imunologa.

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na nohou

Noční pocení při stresu

Noční pocení může být také způsobené stresem. Noční pocení mohou vyvolat stresové situace, které jsme již prožili, ale i ty, které nás teprve čekají. Při stresu pot vylučují hlavně apokrinní žlázy, které se nacházejí v oblastech, kde je více vlasových folikul (podpaží, genitálie). Zajímavé je, že pot vyloučený z těla kvůli stresu je více cítit.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem NOČNÍ BOLESTI NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVLA.

V roce 1999 po operaci ploténky, Artroza diabetes. Již několik měsíců mě k ránu budí silné bolesti levé nohy, od prstů brnění a bolesti od nártu až po křeče v lýtku. Přes den při delším stání jako by mi nohy začínaly dřevěnět. Magnézium užívám ale bez efektu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše nepříjemné pocity v noze způsobuje diabetes a zřejmě se u vás rozvinula diabetická neuropatie. Zde je k tomu bližší vysvětlení: www.ceskenemoci.cz/d…
Pozor na užívání magnezia (hořčíku). Magnezium může pomoci při uvolnění namáhaných svalů, ale zároveň pravidelné vyšší dávky způsobují odvápnění kostí, které pak ztrácí pevnost. Při užívání magnezia je nezbytné doplňovat vápník, přičemž není vhodné užívat oba prvky současně. Nejlepší výsledky jsou při doplňování vápníku ráno a hořčík užít před spaním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Noční bolesti nohou

Noční vidění levně

Na specializovaných bazarech se dají najít k prodeji i přístroje na noční vidění. Přístroje je třeba si ale vyzkoušet. U některých typů se nedoporučují přístroje první generace, ty nejsou již příliš kvalitní a neplní očekávání uživatelů.

Zdroj: Noční vidění

Poradna

V naší poradně s názvem SYNDROM KARPÁLNÍHO TUNELU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ZUZANA.

Mám bolesti a brnění prstů které mně budí v noci a necitlivost v rukou .Prosím o radu a léčbu přírodní cestou.Take doporučení cviků na uvolnění karpalního tunelu.DIKY ZUZKA

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové brnění nemusí být jen syndrom karpálního tunelu. Brnění prstů a bolesti rukou při spaní se objevuje často u lidí, kteří spí na boku s rukou pod hlavou nebo pod polštářem. Vyřeší to trvalá změna ležení v ploze na zádech s rukama složenýma na břiše nebo volně podél těla.
Cviky na uvolnění karpálního tunelu jsou vidět zde: www.google.com/searc…

Zdroj: diskuze Syndrom karpálního tunelu

Pálení nohou od ledvin

Pacienti s dlouhotrvající insuficiencí, zejména pacienti s dialýzou, často trpí na uremickou nebo i nefrogenní polyneuropatii. Nejčastějšími symptomy jsou noční křeče v lýtkách, symetrické poruchy senzibility nohou i motorický neklid nohou a pálení. Příčinou zde bývá poškození způsobené usazováním látek podobných moči.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Léčba parestézie

Na tlumení pocitů mravenčení a bolesti od nervů jsou vhodná analgetika (například Tramadol – Tramal), protizánětlivá antirevmatika, některá antidepresiva, hydantoiny, léky na epilepsii a také některé léky na poruchy srdečního rytmu (Mexiletin). K tlumení mravenčení u cukrovky se dále používá kyselina thioktová (Thioctacid).

Zdroj: Mravenčení a necitlivost rukou

Gekončík noční délka života

Pokud gekončíka nočního chováte v dobrém prostředí a jste opravdu dobrým chovatelem, může se dožít úctyhodného věku 20 let.

Zdroj: Gekončík noční

Poradna

V naší poradně s názvem HORKÉ ZARUDLÉ RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Skála Vladimír.

Mám bolesti v kloubech na rukou pocit pálení. Podezření mám na limskou bureliozu v létě jsem měl klíště i skvrnu okolo vánoc mám potíže různého charaktreru podle lékaře testy na lb.neg.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vladimíre, klidně to může být i reuma. Doporučuji zajít k ortopédovi, aby zjistil příčinu vaší bolesti v kloubech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Horké zarudlé ruce

Co pomůže na svědění rukou

Pokud je svědění kůže rukou bez onemocnění, je vhodné použít oleje. Mandlový, sezamový a olivový olej zahřejte na 37–40 °C a do olejové lázně ponořte ruce na 10–20 minut. Po vyndání ruce lehce osušte a zbytek oleje vmasírujte do pokožky a okolí nehtů. Pořiďte si také bavlněné rukavice a jednou za pár dní si na noc ruce namažte silnou vrstvou krému a strčte je na spaní do nich.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Diskuze

V diskuzi SUCHÁ POKOŽKA NA RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.

Na suchou pokožku na rukou nejlépe zabírá měsíčková Indulona. Tuba měsíčkové Indulony má žlutobílou barvu a stojí kolem třiceti korun. Levné, vtipné a účinné - vyzkoušejte to. :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suchá pokožka na rukou

Pocení

Zvýšené pocení při stresu, během zvýšené tělesné aktivity či při pobytu na slunci je naprosto běžné. Stejně tak může některé jedince trápit i noční pocení, které často narušuje jejich spánek. Důvody mohou být různě vážné. Noční pocení například způsobuje to, že místnost, v níž spíme, není dostatečně větraná. V takovém případě je snadná pomoct: větrat, větrat, větrat. Noční pocení ale může být také příznakem některého vážnějšího onemocnění, a tak by se rozhodně nemělo podceňovat.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Příčiny mravenčení a necitlivosti rukou

  • Přesezení – tlak na nerv
  • Dlouhý spánek – přeležení
  • Chlad
  • Krční spondylóza (deformace krční páteře) – postiženy pouze horní končetiny, další možné příznaky: ztuhlost krku, závratě, pocit na omdlení u starších lidí při otočení hlavy nebo pohledu vzhůru
  • Syndrom karpálního tunelu – postiženy pouze ruce, symptomy jsou horší v noci, další možné příznaky: bolesti vystřelující ze zápěstí nahoru do paže, slabost v rukou a prstech
  • Mozková mrtvice – příznaky: trvalé znecitlivění nebo brnění v některé části těla, zastřené vidění, zmatenost, potíže při mluvení, neschopnost pohnout pažemi či nohami, mdloby, závratě
  • Přechodný záchvat ischemické choroby (místního nedokrvení tkáně)spojený se zúžením krční tepny, kdy se dočasně omezí přísun krve do mozku. Příznaky: přechodné znecitlivění nebo brnění v některé části těla, zastřené vidění, zmatenost, potíže při mluvení, neschopnost pohnout pažemi či nohami, mdloby, závratě
  • Příznaky Raynaudova syndromu: znecitlivělé nebo zmodralé prsty na rukou a na nohou, když se obnoví citlivost, zčervenají a začnou bolet

Zdroj: Mravenčení a necitlivost rukou

Mytí rukou bez vody

V dnešní době je možné umýt si ruce i bez vody. Nabízí se celá řada výrobků – vlhčené ubrousky, gely, pěny, pasty. Většina prostředků je antibakteriální a dezinfekční.

Tyto výrobky jsou dobré při cestování, na trhu jsou i menší praktická balení, která nezabírají mnoho místa.

Zdroj: Mytí rukou

Noční pocení a alkohol

Pocení ovlivňuje také požití alkoholu nebo acylpyrinu. Stejně tak provází i horečku, v takovém případě je pocení léčebným procesem, který dokáže omezit množení patogenu a ukazuje, jak je silný imunitní systém.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Léčba mravenčení a necitlivosti rukou

  • Důležité je zvýšit příjem nízkotučného mléka, libového masa a ryb. Tyto potraviny jsou dobrým zdrojem vitamínu B12. Navíc je důležité zvýšit příjem vápníku v potravě.
  • Velmi vhodné je pravidelné cvičení krku. Krční cvičení zabraňuje kompresi nervového kořene, a tak nedochází k příznakům spojeným s mravenčením rukou.
  • Nejideálnějším řešením je změna životního stylu a dietní úprava pro řízení srdečního onemocnění, čímž zároveň dochází k prevenci mrtvice. Velmi důležité je přestat kouřit a omezit konzumaci alkoholu.

Zdroj: Mravenčení a necitlivost rukou


Autoři obsahu

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Ing. Vladimíra Krejčíková


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP