Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

OČISTA CITRONOVOU KŮROU

OBSAH

Očista jater podle Zajíčka

Melounová očista podle léčitele Jaroslava Zajíčka: alespoň po dobu tří dnů jezte pouze meloun; je to zelenina, která v lidském trávicím traktu působí silně alkalicky a pomůže trakt očistit. Vhodné je to v kombinaci s klystýry (každý den alespoň dvakrát). Semínka z melounu je třeba dobře rozkousat a také sníst – působí ve střevech jako kartáč.

Zdroj: Očista jater

Diskuze

V diskuzi JAK NA BÍLÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

mam dotaz jak u těch zubů máte z kůry pomeranče může to být i kůra od citronu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Já to zkoušela s citronovou kůrou a šlo to stejně dobře jako s kůrou z pomeranče. Nevhodná k čištění zůbů se mi zdá kůra z mandarinek. Ale úplně nejlepší na bílé zuby je ten recept sůl a citron. Je to sice humáč, ale zuby jsou pak skvěle bílé.

Zdroj: diskuze Jak na bílé zuby

Bylinky na zklidnění jater

Chcete-li udělat něco dobrého pro svá játra, sežeňte si čekankové puky, jeden či dva z nich řádně umyjte a pokrájejte, přidejte na kousky nakrájené oloupané jablko, pár čerstvě natrhaných a omytých pampeliškových listů, které rovněž můžete nakrájet či natrhat na malé kousky, a jeden či dva čerstvé květy měsíčku lékařského třeba ze sousedovy zahrádky. Tyto dobroty můžete konzumovat jen tak samostatně nebo si zmíněné ingredience zalijte nízkotučným bílým jogurtem a lehce pokapejte citronovou šťávou.

Zdroj: Očista jater

Diskuze

V diskuzi CITRONOVÁ DIETA-OČISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva fojtikova.

zajímalo by mě,jak dlouho se očista,nebo dieta může držet,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika Janoušková.

Dobrý den,může citronovou šťávu i má 11letá dcerka?a jak dlouho se limča pije?Děkuji Monika

Zdroj: diskuze Citronová dieta-očista

Očista

Citrony předcházejí sepsi, nebo růstu bakterií v těle, chrání tak před mnohými nemocemi a pomáhají k očistě těla. Doporučuje se šálek teplé vody s čerstvou citronovou šťávou hned po ránu, pročistí tak hlen z předchozího dne v celém trávicím traktu. Také by se měl pít jeden šálek večer.

Zdroj: Výhody citronové vody

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ PRAČKY KYSELINOU CITRÓNOVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adam E..

vyzkoušeno na základní praččce Indesit IWSC 61253 C ECO a skutečně to zabralo. DÍKY!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čištění pračky kyselinou citrónovou

Seznam surovin, které budete na desetidenní očistnou kůru potřebovat:

  • 40 litrů čisté pitné vody bez bublin, bez chlóru bez cukru a bez příchutě.
  • 250 g mořské soli bez přidaného jódu.
  • 60 šťavnatých a velkých citrónů, při výběru dbejte, aby měly hodně šťávy.
  • 2,5 litru pravého kanadského javorového sirupu.
  • 70 g mletého kayenského pepře.
  • 1 balení projímavého čaje Megafyt-R.

Těšíme na vaše zkušenosti s touto desetidenní očistnou kůrou. Výsledky svých půstů nám můžete napsat prostřednictvím diskuse pod tímto článkem.
 

Autor fotografie: W.J.Pilsak z de.wikipedia.org

Zdroj: Desetidenní očista těla

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY OD DUBOVÉ KŮRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Malý.

Dobrý den,
jak vyčistím skvrny na ručníku od dubové kůry?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Citronovou šťávou, peroxidem vodíku nebo Savem.

Zdroj: diskuze Skvrny od dubové kůry

Očista jater a žlučníku v domácí podmínkách

Kniha Očista jater a žlučníku v domácích podmínkách popisuje funkce jater a žlučníku, návody k očistě stravou a minerálními vodami, různé způsoby léčení nemocí těchto orgánů. Autor ve své knize staví především na individuálním přístupu k člověku, založeném na vztahu příčiny a následku ve vývoji patologických stavů trávicího traktu, konkrétně chorobných stavů jater a žlučníku.

Zdroj: Očista jater

Diskuze

V diskuzi BOLENI A KRVÁCENÍ ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana.

Dobry den mam menší problem je to delší doba co mě to velmi trápí mam bolení zadku kdyz jdu va velkou netrpím zácpou a ani prujmem , Jen me to boli a svedi uz sem měla i ve stolici krev ale jen dvakrát a trapi me to uz asi dva měsíce nekdy se to objeví nekdy pak zas ne chci se zeptat jestli to jsou hemeroidy nebo ne , nebo jestli je to neco ze strevama děkuji za odpo

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Co vyzkoušet nějaké intimní mycí gely? Já po porodu používala mycí gel s dubovou kůrou, protože bez ní bych byla ztracená.

Zdroj: diskuze Boleni a krvácení zadku

Detoxikace střev slanou vodou

Očista střev doma se dělá tak, že člověk vypije každé ráno nalačno slanou teplou vodu. Slaná voda totiž rozpouští ve střevě všechny zbytky nestrávené potravy a tím se střevo očistí. Podle odborníků to však není ta nejlepší metoda pro naše tělo. Slaná voda totiž dehydratuje organismus. Očista střev je v dnešní době již efektivnější. Existuje mnoho přírodních produktů, které bez větší námahy pomohou při očistě. Proto bychom se měli buď obrátit na odborníka, nebo si vyhledat nějaké internetové stránky s produkty na očistu celého těla. Takto je očista méně nepříjemná a také méně nebezpečná.

Zdroj: Očista těla

Diskuze

V diskuzi REISHI ČESKÁ VÝROBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý večer,

mohu REISHI užívat zároveň s jinými potravinovými doplňky popř. s bylinkovou kůrou? Jak dlouho je vhodné kapsle užívat (2x denně 1 tbl.)?

Děkuji a zdravím Vás Marcela

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Reishi česká výroba

Čištění pračky kyselinou citronovou a octem

Spousta lidí používá k čištění pračky – a nejen pračky – také ocet. Stačí místo pracího prášku nalít do pračky hrnek octa, do bubnu vložit starý hadr a spustit program vyvářky. Stejným způsobem můžete použít kyselinu citronovou nebo prací sodu. Ocet je velmi účinný i na vodní kámen, jen ho používejte s rozmyslem, protože velké množství octa poškozuje gumové části pračky a místo čisté pračky byste mohli mít stroj nenávratně poškozený. Budete-li kombinovat kyselinu citronovou a ocet, budete mít pračku bez vodního kamene i bez plísně.

Zdroj: Čištění pračky kyselinou citrónovou

Diskuze

V diskuzi JAK UDĚLAT MASKU NA OBLIČEJ K ZESVĚTLENÍ PIH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

taky sem to zkoušela..mě pomohlo když sem smýchala ..sodu ,citronovou štávu a rozdrcenou sušenou jahodu :D nwm jak mě to napadlo ale je to fajn..nezmizely ale sou světlejší ...ted už ani nepřidávám tu jahodu :D prostě mi došlo že to de i bez ní :pp :D

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak udělat masku na obličej k zesvětlení pih

Očista kloubů od solí a vápenatých usazenin

Bobkový list je vhodný jako detoxikace a slouží i k očistě kloubů od soli. Zde je návod na odvar k odstranění solí z těla:

5 g bobkového listu dejte vařit do 300 ml vody na 5–10 minut. Odvar nechte přes noc vyluhovat, přeceďte a po malých doušcích pijte během celého dne do osmé večer. Kúru opakujte tři dny po sobě, následuje týdenní pauza a znovu opakujte.

Pozor! Kúra se nedoporučuje dlouhodobě a v žádném případě se nedoporučuje zvyšování dávky nebo jednorázové vypití celého odvaru, jeho efekt je dost výrazný a mohly by se objevit negativní projevy. Před kúrou je vhodné vyčistit tělo pomocí klystýru střeva. Po absolvování kúry může dojít k vylučování růžové moči, což znamená že soli se již vylučují z těla.

Při bolestech kloubů jsou vhodné obklady z bobkového listu:

Rozdrťte pár lístků bobkového listu a smíchejte je s olivovým olejem. Naneste na čistý kus látky a přikládejte vícekrát za den na místa postižená revmatem.

Zdroj: Léčba bobkovým listem

Pozor, toto není žádná hubnoucí dieta!

Desetidenní očistná kůra není žádná hubnoucí rychlodieta, ale detoxikační dieta. Je to skutečná očista organismu a měli byste ji provádět s plným vědomím účinků takových tělesných očist. Desetidenní očistná kůra je léčebný postup, při kterém se tělo zbavuje nashromážděných jedů a to tím, že se dostávána samou hranici výživových limitů, nezbytných pro přežití!

Zdroj: Desetidenní očista těla

Diskuze

V diskuzi ČESNEK A CITRON ČISTIČ CÉV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

60% vodku koupím kde?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luďka.

Chtěla bych na lačno citrónovou vodu (beru na lačno letrox 75)
Mám rada cesnek (mam leta nízký tlak) nedoporučuje se mi ho jist často.

Zdroj: diskuze Česnek a citron čistič cév

Pomalé domácí čištění organismu

Pokud se vám zdá první recept moc drastický, můžete použít lehčí variantu, která důkladně očistí tělo od toxinů během půl roku. Při této pomalé detoxikaci jater je třeba každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Vše v pořadí, jak je zde napsáno, a hned za sebou. Pomalá domácí očista organismu olejem se provádí jednou do roka.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Diskuze

V diskuzi BRONCHITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Horáková.

dobrý den,
jako podpůrný přípravek na výrazné zlepšení imunity doporučuji přípravek Imuregen. Mám s ním sama výborné zkušenosti. Měla jsem časté záněty průdušek. Po několika dávkách antibiotik jsem měla oslabenou imunitu a nasadila jsem Imuregen. Letos v zimě bylo výrazné zlepšení, v podstatě už jenom normální rýma.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

Dobrý den, mě se na imunitu velmi osvědčil wobenzym. Na podzim vždycky začnu s tří měsíční kůrou a po zbytek roku jsem více méně zdravá. Někdy jsem jen mírně nachlazená, ale nic vážného a to mám doma dvě školkové děti, které jsou poměrně často nemocné, protože ve školce se to prostě všechno dětem strašně točí.

Zdroj: diskuze Bronchitida

Očista jater podle Malachova

Tato detoxikace (totální detoxikace) představuje způsob, jak si udělat v těle pořádek. Je to nejúčinnější metoda, jak se zbavit jakékoliv nemoci. Vyžaduje však důslednost při provádění očisty. Bohužel drtivá většina lidí není schopna se omezovat ve svých požitcích. Lidé, kteří byli připraveni důsledně provést všechny procedury, se zbavili i nevyléčitelných nemocí.

Postup

Tři až čtyři dny před očistou konzumujte pouze rostlinnou stravou a pijte čerstvé ovocné a zeleninové šťávy. Jednou denně si dejte očistný klystýr s urinou.

V den očisty: Ráno po stolici si dejte klystýr, lehce posnídejte, vypijte šťávu (z jablek, řepy), lehce poobědvejte a za 1–2 hodiny začněte jaterní oblast zahřívat.

Samotná očista začíná mezi sedmou a osmou hodinou večer. Olej a citronovou šťávu ohřejte na 30–35 °C. Nemíchejte je ale dohromady – pijí se dva doušky oleje, dva doušky šťávy. A zhruba po 15 minutách znovu, než dopijete celé množství.

Pak si můžete (nemusíte) vzít termofor a v klidu se posadit a třeba si číst. Asi za hodinu, hodinu a půl si sedněte na paty, stiskněte levou nosní dírku a dýchejte jen pravou. Na jazyk si dejte trochu pepře (povzbudí játra a produkci energie tepla). Dýchejte zhluboka a do břicha a představujte si, jak s nádechem chrlíte oheň do oblasti jater po dobu 15 až 30 minut.

Hodinku si odpočiňte a pak opakujte. Přibližně v jedenáct večer, kdy je biorytmus jater a žlučníku nejsilnější, se začnou vypuzovat nečistoty a kameny, což se projeví průjmem. Ten může pokračovat i ráno.

Ještě si dejte očistný klystýr a něco snězte: nejdříve šťávu (mrkvovou nebo jablko, řepa), pak můžete saláty a postupně se vrátit do běžného života.

Očistu se vyplatí si zopakovat a určitě ji provádět pravidelně alespoň dvakrát do roka.

Zdroj: Očista jater

Varování

Kyselina citronová je sice mírnější formou kyseliny, ale stále je nebezpečná. Při práci s kyselinou citronovou je třeba vždy nosit ochranný oděv. Nesprávně neutralizovaná kyselina může zabíjet zvířata, nadále rozežírat povrchy bazénů a zranit lidi. Kyselina citronová také produkuje výpary, které jsou škodlivé pro lidi a zvířata. Tato kyselina je účinným odstraňovačem skvrn, ale při nesprávném použití nebo při nedostatečném opláchnutí vážně poškozuje bazény. Mytí kyselinou citronovou mohou provádět sami majitelé bazénů, ale nejlépe je přenechat to profesionálním odborníkům na péči o bazény.

Zdroj: Kyselina citronová do bazénu

Tibetská očista ledvin

Nejvhodnějším obdobím pro Tibetskou očistu jsou měsíce leden a únor, právě v této době jsou ledviny, močový měchýř a celý urogenitální systém oslabeny u všech lidí.

Postup: 5 půllitrových skleniček očíslujeme od 1 do 5. Každý den dáme do jedné skleničky 2 polévkové lžíce rýže natural a vodu, uložíme do lednice. Šestý den ráno z 1. skleničky uvaříme kaši – vaříme cca 10 minut –, kterou sníme k snídani. Poté nic nejíme 3 hodiny. Jako prevenci myomů přidáme špetku mletého zázvoru. Sedmý a další den, až do desátého uděláme totéž.

Zdroj: Ledvinová očista

Přírodní detoxikace organismu

Za normálních okolností by se funkční organismus škodlivých látek zbavil sám přirozenou cestou. V důsledku znečištěného životního prostředí, nezdravé životosprávy, nedostatku fyzické aktivity a stresu jsou však detoxikační orgány vystavovány vyšším dávkám škodlivých a jedovatých látek, než dokážou samy vyloučit.

Návod

Čaj

Většina lidí pije čaj každý den. Je to přírodní detoxikační nápoj, který vám pomáhá čistit organismus. Ne všechny čaje jsou ale vhodné pro detoxikaci a hubnutí. Jako první je potřeba zmínit, že obyčejné sáčkové čaje nemají s čajovníkem moc společného. Vybírejte si proto kvalitní přírodní čaje: zelený, mátový, pampeliškový, zázvorový.

S pitím těchto účinných čajů to však nepřehánějte. Dejte si maximálně 3–5 menších šálků denně. Zároveň není vhodné pít tyto čaje před spaním, protože mohou mít podobný účinek jako káva a hrozila by vám nespavost.

Slaná voda

Předtím než začnete se samotnou čistící kúrou, není na škodu zkusit vyčistit zažívací ústrojí, aby vaše tělo bylo připravené na očistu a následné hubnutí. Smíchejte 1 až 2 polévkové lžíce soli s 1 litrem vlažné vody a popíjejte. Tento proces provádějte vždy raději doma, protože může mít silné projímavé účinky.

Brusinková šťáva

Brusinková šťáva může hodně zocelit a nastartovat váš metabolismus. Aktivní a rychlý metabolismus je nutný k tomu, aby vaše tělo přebytečnou energii rovnou pálilo a neukládalo ji do tuků. Tato šťáva je velice účinná, když se snažíte zhubnout, ale i když si chcete jen pročistit tělo (například od alkoholu nebo kouření). Každý den vypijte jeden litr 100% brusinkové šťávy. Takto to praktikujte 4 dny.

Domácí limonáda

Jeden z nejvíce oblíbených detoxikačních nápojů na hubnutí představují limonády. Tyto drinky proslavily hlavně světoznámé celebrity, které je s oblibou používají nejen k hubnutí. Správně připravené limonády totiž prospívají i vaší pokožce. Namíchejte si šťávu z citronu, špetky kajenského pepře a javorového sirupu s vodou. Usrkávejte během celého dne a výsledek se brzy dostaví.

Okurka a citron

Pozitivní účinek okurky a citronu na hubnutí byl testován a potvrzen několik experty. Rozmixujte 1 okurku pokrájenou na menší kousky spolu s citronovou šťávou z 1 citronu. Pijte tento lektvar dvakrát denně a nastartujte tak svůj metabolismus.

Zelný nápoj

Často se mluví o čištění jater a s tím vám pomůže právě nápoj připravený ze zelí. Očista jater se rovná celkové očistě organismu. Rozmixujte zelí, hrušku, mrkev a nařeďte vodou na hustší konzistenci.

Zelný vývar

Zejména v zimě přijde vhod silný detoxikační vývar ze zelí. Na opravdu mírném ohni nechte probublávat zelí spolu s další zimní zeleninou, jako je cibule, česnek nebo mrkev. Čím více zeleniny přidáte, tím lépe. Ve vývaru se vám uvolní mnoho vitamínů a dalších tělu prospěšných látek. Polévku můžete nechat s kousky zeleniny, anebo ji nakonec můžete rozmixovat, záleží na vaší chuti.

Jakoukoli detoxikační kúru byste měli konzultovat se svým lékařem.

Zdroj: Očista těla

Očista střev

Byť svému zdraví a správné výživě věnujeme jakkoliv velkou pozornost, v organismu se přece jen za dlouhé roky nahromadí látky, které poškozují zdraví a zabraňují optimálnímu fungování organismu, což se odrazí na našem celkovém stavu. Tento škodlivý proces ovlivňuje organismus postupně, proto si na něj zvykneme a domníváme se, že nemáme žádné obtíže. Přitom však existuje mnoho příznaků, kterých nás může zbavit právě očista střev. I když třeba konzumujeme zeleninu a ovoce z vlastní zahrady a jíme maso ze zvířat z vlastního chovu, ani v tom případě nemůžeme mít jistotu, že se do organismu nedostanou žádné škodlivé látky. Škodlivé látky se postupně hromadí a způsobují lehčí nebo výraznější obtíže. Vhodný program na očistu střev tyto příznaky ve výrazné míře zmírní a v mnoha případech také úplně odstraní. Očista střev nás zbaví nejen nepříjemností, ale pomocí pečlivě naplánované kúry můžeme předejít i vzniku vážnějšího onemocnění.

V dnešní době je fakt, že očista střeva a detoxikace organismu je pro obnovu a zachování zdraví nezbytná, už široce známý. Ještě předtím, než si vybereme z mnoha možností detoxikace, měli bychom se seznámit s tím, jak očista střev a detoxikace funguje.

  • Prvním krokem je očista střev pomocí rostlinných vláknin. Cílem je, abychom se postupně zbavili toxických látek a škodlivých parazitů, nashromážděných během dlouhých let.
  • Když probíhá očista střev, je nevyhnutné doplňovat prospěšné bakterie (probiotika), a to z toho důvodu, aby se zachovala rovnováha střevní mikroflóry. Dále je nutné pomocí účinných látek z různých léčivých rostlin, například s dobře známým výtažkem ze semen ostropestřce mariánského – silimarinem – očistit také játra.
  • Při posledním kroku této kúry potřebuje organismus dodat specifické aminokyseliny, minerální látky, vitamíny a léčivé rostliny, aby se z těla odstranily i škodlivé těžké kovy (rtuť, olovo) a jiné toxické látky.

Zdroj: Očista střev

Citronová detoxikační dieta jako mistrovská očista

Citronová detoxikační dieta byla poprvé efektivní, když se pomocí ní hojili žaludeční vředy. Během této detoxikační diety dochází ke snížení hmotnosti. Citronová detoxikační dieta má výhody na zdraví, které zahrnují lepší spánek, pozitivní výhled, jasnost mysli a osvobození od závislostí.

Mistrovská očista funguje na principu, který se zabývá nemocí, díky které musela být očista podniknuta. Zjednodušuje a opravuje poruchy prostřednictvím tohoto procesu. Jedná se o způsob nápravy nemoci. Vývoj ve výživě a vědě má jasnou identifikaci nesprávné výživy, negativní mentální postoje a nedostatečné cvičení. Faktory, které vytvářejí podmínky pro produkci toxinů. Toxiny se mohou vybudovat v průběhu času. To je důvod pro provádění mistrovské očisty. Jedná se jen o špičku dlouhého řetězce zdravých rozhodnutí těch, kteří se do toho chtějí pustit. Časté pozorování, zdravá strava, pravidelné cvičení. To jsou faktory, které vedou ke snížení stresu.

Zdroj: Citronová detoxikační dieta


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP