Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

OČISTA STŘEV BABSKÉ RADY

OBSAH

Očista střev

Byť svému zdraví a správné výživě věnujeme jakkoliv velkou pozornost, v organismu se přece jen za dlouhé roky nahromadí látky, které poškozují zdraví a zabraňují optimálnímu fungování organismu, což se odrazí na našem celkovém stavu. Tento škodlivý proces ovlivňuje organismus postupně, proto si na něj zvykneme a domníváme se, že nemáme žádné obtíže. Přitom však existuje mnoho příznaků, kterých nás může zbavit právě očista střev. I když třeba konzumujeme zeleninu a ovoce z vlastní zahrady a jíme maso ze zvířat z vlastního chovu, ani v tom případě nemůžeme mít jistotu, že se do organismu nedostanou žádné škodlivé látky. Škodlivé látky se postupně hromadí a způsobují lehčí nebo výraznější obtíže. Vhodný program na očistu střev tyto příznaky ve výrazné míře zmírní a v mnoha případech také úplně odstraní. Očista střev nás zbaví nejen nepříjemností, ale pomocí pečlivě naplánované kúry můžeme předejít i vzniku vážnějšího onemocnění.

V dnešní době je fakt, že očista střeva a detoxikace organismu je pro obnovu a zachování zdraví nezbytná, už široce známý. Ještě předtím, než si vybereme z mnoha možností detoxikace, měli bychom se seznámit s tím, jak očista střev a detoxikace funguje.

  • Prvním krokem je očista střev pomocí rostlinných vláknin. Cílem je, abychom se postupně zbavili toxických látek a škodlivých parazitů, nashromážděných během dlouhých let.
  • Když probíhá očista střev, je nevyhnutné doplňovat prospěšné bakterie (probiotika), a to z toho důvodu, aby se zachovala rovnováha střevní mikroflóry. Dále je nutné pomocí účinných látek z různých léčivých rostlin, například s dobře známým výtažkem ze semen ostropestřce mariánského – silimarinem – očistit také játra.
  • Při posledním kroku této kúry potřebuje organismus dodat specifické aminokyseliny, minerální látky, vitamíny a léčivé rostliny, aby se z těla odstranily i škodlivé těžké kovy (rtuť, olovo) a jiné toxické látky.

Zdroj: Očista střev

Diskuze

V diskuzi OČISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ancica.

Přesvědčilo mě hlavně, že přípravek je čistě přírodní, asi do toho půjdu. Očista střev se hodí a s tím by se měla posílit i imunita. Tak doufám, že to bude fungovat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi OČISTA STŘEV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Pokud se zabýváme očistou střev,chybí mi zde zcela základní věci a to je klyzma,eventuelně jógová šanghaprakšalána....Proč jsou tyto očisty nepopsány,nebo alespoň nezmíněmy,nechápu....

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista střev

Babské rady proti (i při) nadýmání

V případě nadýmání u dětí se doporučuje: fenyklový čaj, masáž bříška, přikládání teplých plen na břišní stěnu. Pokud se bolesti opakují nebo jsou silné vyhledat lékařskou pomoc.

U nadýmání dospělých: pití bylinných směsí s obsahem fenyklu a jiných účinných látek (Rosa Canina a podobně), nahřívání, například ve vaně, detoxikace střev, masáž a cviky na zlepšení peristaltiky střev, užití léků snižujících plynatost, napětí střev a další (například Colonic).

Zdroj: Nadýmání a plynatost

Diskuze

V diskuzi CITRONOVÁ DIETA-OČISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva fojtikova.

zajímalo by mě,jak dlouho se očista,nebo dieta může držet,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika Janoušková.

Dobrý den,může citronovou šťávu i má 11letá dcerka?a jak dlouho se limča pije?Děkuji Monika

Zdroj: diskuze Citronová dieta-očista

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem OČISTA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindrřiška.

Může se tato očista jater provádět i při diabetu?pití ovocných šťáv obsahuje hodně cukru nebo pití vody s medem,určitě to nemůžou provádět všichni.Neuvádíte žádné kontraindikace .děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když máte diabetes, tak na očistu jater použijte ostropestřec mariánský.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Očista jater

Babské rady na jizvy

Z bylinek je velmi vhodný měsíček lékařský, respektive mast z měsíčku. Další ideální byliny na čerstvé nebo hojící se jizvy jsou aloe vera (gel z listu), plavuň vidlačka, krušina, ženšen, jetel, kalisie a rakytník (olej). Je vhodné tyto bylinky naložit do tuku, nejlépe do sádla, a potírat tímto krémem jizvy.

Z hub je vhodný choroš. Optimální je léčit čerstvé jizvy, nejlépe ještě nezahojené.

Zdroj: Babské rady - krása

Diskuze

V diskuzi ZAUZLENÍ STŘEV U PSŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudelková.

Dobrý den,

mám dotaz náš Německý ovčák byl zvyklý chodit 3 denně na vycházky. Bohužel v současné době se zranil a nezvedene se na zadní nohy, má problém se jít na dvorek vyčůrat. Veterinář nám doporučil 3 týdny klid a žádné vycházky. Je možné že by mohlo dojít k zauzlení střev, když by se nám odmítal na dvorku vykadit?
Děkuji
Koudelková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jenda.

Asi ne. Bez pohybu psa k zauzlení střev nedojde.

Zdroj: diskuze Zauzlení střev u psů

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem OČISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ancica.

Dá se prosím sehnat i na netu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Wurm-Ex objednávejte zde: www.prozdravi.cz/wur…

Zdroj: diskuze Očista

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi OČISTA JATER - DISKUZE OČISTA ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Thea.

Já jsem zvládla nejvíc týdenní očistu. Dělám ale dvakrát do roka očistu jater ( www.detoxikuj.netstr…). Je dobrá i před půstem nebo hladověním, aby se líp snášelo.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista jater - diskuze očista organismu

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Diskuze

V diskuzi ZAUZLENÍ STŘEV U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, je vhodné,po požití potravy a následné běhaní psa za balónem,prostě pohyb,jestli nehrozí zauzlení střev. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Peu.

Dobrý den,
po krmení se pohyb nedoporučuje. Pes ma mít klid alespoň 2hodiny, jinak hrozí torze žaludku.

Zdroj: diskuze Zauzlení střev u psa

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Diskuze

V diskuzi OČISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Je to on, pak napiš jak se ti zdá, že funguje.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Regenerace vlasů – babské rady

Nejlepší regenerací na poškozené vlasy je olejový zábal. Aplikujte ho nejlépe jednou týdně. Použijte 3–4 lžíce olivového, nebo ještě lépe mandlového oleje. Malinko ho zahřejte a vetřete pořádně do vlasů. Ty pak zabalte do igelitu a ručníku. Nechte působit alespoň třicet minut. Poté umyjte a je hotovo.

Další možností je zábal z piva a žloutku. Budete potřebovat 1 žloutek a 300 ml piva. Žloutek rozetřete a po troškách do něj přilévejte pivo. Takto připravenou směs naneste na umyté vlasy a zabalte do ručníku. Nechte působit 30 minut, poté umyjte.

Maska z medu je také vynikající. Med si zahřejte tak, aby byl vlažný. Rovnoměrně ho vetřete do vlasů od kořínků ke konečkům a nechte působit 3–5 minut. Poté dobře opláchněte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Babské rady na zánět dásní

Na zánět dásně pomáhají výplachy ze šalvěje, slézu lesního a dubové kůry. Stejně jako při každém jiném zánětu i zde pomáhá heřmánek. Z homeopatik se doporučuje Staphysagria 9CH, Mercurius Solubilis 9CH nebo Hypericum Perforatum 9CH.

Jako domácí léčba se doporučuje výplach z heřmánku a šalvěje, nejlépe si však můžete pomoci zdokonalením zubní hygieny. Prevencí vzniku zánětlivého onemocnění dásní je pravidelné čištění zubů a ústní hygiena. Každých šest měsíců se doporučuje nechat si vyšetřit chrup u stomatologa a absolvovat sezení u dentální hygienistky. Lékaře navštivte, pokud krvácíte při čištění zubů, případně při bolestivosti dásní či při změně jejich barvy.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní

Babské rady na vypadávání vlasů

Pokud chcete zabránit vypadávání vlasů:

  • Proplachujte si vlasy jablečným octem ředěným s vodou v poměru 1 : 10 nebo 1 : 5, vlasy nezapáchají.
  • Po umytí si vlasy oplachujte silným výluhem z kopřiv, vlasy budou pevnější, lesklejší, bez lupů a nebudou vypadávat.
  • Používejte odvar vyrobený z lopuchového kořene, rozmarýnu a mateřídoušky, smíchaných ve stejném poměru. Čtyři polévkové lžíce směsi povařte v 1 litru vody asi 15 minut, nechte odstát 10 minut, sceďte a takto připravený odvar si vmasírujte do pokožky hlavy. Opláchněte a opakujte alespoň dvakrát
  • Vymačkejte šťávu z umytých brambor, naneste na pokožku hlavy a nechte působit 15 minut.
  • Jezte pivní kvasnice, mandle, ořechy či kopřivu.
  • Nepijte alkoholické nápoje a potraviny slazené bílým rafinovaným cukrem.

Zdroj: Babské rady na vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP