Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

OSTEOPENIE LÉČBA PŘÍPRAVKY

OBSAH

Osteopenie krčku femuru

Osteopenie se vyznačuje trvající bolestí kyčle či pánve bez předcházejícího traumatu.

Důležitou součástí léčby je i přiměřený pohyb – pacientkám se doporučuje nepřerušovat obvyklé fyzické aktivity, jako je plavání, cyklistika, lyžování, jóga, procházky. Je důležité je upozornit na ochranu proti úrazům a nedoporučuje se zvedání břemen nad 10 kg. Pohyb stimuluje přestavbu kostních trámečků do směru nejvyššího zatížení. Opakovaně se pacientkám zdůrazňuje, že jejich kosti se i v jejich věku stále staví a bourají. A tím, že se podpoří jejich stavba, přibrzdí se bourání kosti, a tak se osteoporóza může vyléčit. Dále léčba osteopenie krčku vyžaduje jak změnu diety – zvýšit příjem vitamínu D a vápníku hlavně ve formě mléčných výrobků, tak i změnu životního stylu – nekouřit, omezit příjem kofeinu, zvýšit pohyb. Navíc výsledky léčby nejsou vidět hned a léčba trvá obvykle několik let.

Zdroj: Osteopenie

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA (PSORIÁZA) A LÉČBA POMOCÍ PŘÍRODNÍCH LÁTEK. NOVÉ VĚDECKÉ ZJIŠTĚNÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Hanko, to co mu píchají se jmenuije Remicade, je to biologická léčba, ale říkal že existují i jiný přípravky. Uričtě se ta léčba provádí i jinde ve větších městech ale nevím, kde by jsi našla kontakt.



Zeptej se své lékařky, ta by tě tam stejně musela poslat, nedá se tam jít bez předchozích doporučení. On na té klinice bývá obvykle půl dne. 2 hodiny kapačka a potom ještě na pozorování.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Lupénka (psoriáza) a léčba pomocí přírodních látek. Nové vědecké zjištění.

Osteopenie páteře

Osteopenie páteře je patologický stav, který je spojený s nižší hustotou kostního minerálu. Onemocnění vede k progresi osteoporózy. Je obtížné ho diagnostikovat, protože patologické změny kostí, vedoucí ke snížení obsahu vápníku a fosforu, není možné zjistit pomocí laboratorních metod a denzitometrie.

Příznaky se mohou projevovat jako bolest páteře při delším stání, horší chůzí do schodů nebo jako potíže s oblékáním.

Ještě donedávna byl lékařský přístup k řešení osteopenie poněkud rozpačitý. Někdo léky podával a jiný nikoliv. Dnes již však existuje takzvaný FRAX, s jehož pomocí lékaři dokážou vypočítat rizikovost zhoršování onemocnění, a tudíž zjistit, kdy je léčba medikamenty potřebná a kdy je dobré setrvat pouze na preventivních opatřeních. FRAX bere v potaz rodinnou anamnézu, vaši práci, onemocnění, způsob života a další okolnosti, jež onemocnění ovlivňují, a podle těchto parametrů se pak lékař rozhodne, zda vám k preventivnímu režimu přidá bisfosfonáty, anebo nikoliv. Alternativou bisfosfonátů jsou Denosumab anebo Stroncium renalát. Mladším rizikovým ženám po menopauze se ještě před nasazením těchto léků podává hormonální substituční léčba.

Zdroj: Osteopenie

Poradna

V naší poradně s názvem PROTEINOVÉ PŘÍPRAVKY A PURINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marian.

Dobrý den,zajímalo by mě jestli se můžou při dně užívat proteinove přípravky,tedy i aminokyseliny,nebo jen syrovátkový protein a chia semínka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vše, co obsahuje aminokyseliny obsahuje i puriny a vytváří v těle kyselinu močovou. Když použijete proteinový přípravek, tak ten den omezte jiné potraviny s vysokým obsahem purinů jako je například maso. U proteinových přípravků se vyhněte příchuti čoko, protože kakao obsahuje extrémní množství purinů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Proteinové přípravky a puriny

Osteopenie nedonošených

Základním rysem osteopenie z nezralosti není nedostatečná resorpce minerálů, ale nedostatečná nabídka – na rozdíl od rachitidy v kojeneckém a dětském věku je příjem vitamínu D dostatečný. Následkem nedostatečné mineralizace dochází k patologické remodelaci kostí a k narušenému lineárnímu růstu. Klinické projevy osteopenie z nezralosti se obvykle projeví mezi 6. až 12. postnatálním týdnem. Snížený minerální obsah kostí vede k typickým rachitickým deformitám, později k patologickým frakturám kostí, které nejčastěji postihují žebra, kost pažní a stehenní. Výskyt fraktur byl dříve popisován jako poměrně vysoký, v roce 1985 se udávala incidence 24 % u dětí s velmi nízkou porodní hmotností < 1 500 g, v roce 1997 byl zaznamenán pokles na 10 %, nyní se fraktury vzhledem k nové strategii parenterální a enterální výživy vyskytují ojediněle. Osteopenie se také podílí na snížení respiračních funkcí, na myopii z nezralosti, v rámci dlouhodobého sledování negativně ovlivňuje růst dítěte a definitivní výšku v dospělosti.

Neblahý vliv mají nápoje jako „Coca-Cola“ a „Pepsi“. Ničí zuby a kosti. Při dlouhodobém a častém používání u dětí vzniká osteoporóza. Tato skutečnost je prokázána v mnoha klinických studiích.

Léčba spočívá především v prevenci osteopenie. Adekvátní suplementace kalciem a fosforem již od prvních dnů života je podstatou prevence i léčby, spolu s doporučovaným příjmem vitamínu D. Parenterální příjem je dostatečný, pokud roztoky výše zmíněné koncentrace kalcia a fosforu obsahují. Suplementace by měla alespoň částečně napodobit příjem minerálů, který dostává plod in vitro. Doporučený příjem enterální stravou je podle odborné komise Americké pediatrické akademie (AAP) 140 až 160 mg vápníku/100 kcal, pro fosfor 95 až 108 mg fosforu/100 kcal. ESPGHAN (European Society of Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition) ve svém posledním doporučení z roku 2010 uvádí podobný příjem vápníku – 110 až 130 mg/100 kcal, fosforu 55 až 80 mg/100 kcal. Standardní hyperkalorická mléka pro nedonošené novorozence, která jsou dostupná v České republice, mají obsah obou minerálů dostatečný (Pre‑Beba preemie, Nutrilon Nenatal 0). Fortifikované mateřské mléko má obsah nižší (106 mg Ca/100 kcal, 68 mg P/100 kcal). Vzhledem k tomu, že osteopenie je metabolické onemocnění kostí způsobené především nedostatečným příjmem minerálů, není nutné výrazně navyšovat příjem vitamínu D. Podle posledního doporučení ESPGHAN by denní dávka vitamínu D3 400 až 1 000 IU/den (Vigantol gtt 1 až 2 gtt p.o.) měla dostatečně pokrýt potřeby rychle rostoucího nedonošeného dítěte. Při této denní dávce byly naměřeny normální sérové koncentrace vitamínu D (25OH vitamínu D a 1,25(OH)2 vitamínu D). Nedonošení novorozenci s velmi nízkou porodní hmotností, kteří jsou kojeni nebo krmeni odstříkaným mateřským mlékem, by měli dostávat fortifikované mateřské mléko. V České republice máme k dispozici fortifikátory, které jsou dětmi dobře tolerovány a mohou být přidávány do mateřského mléka již při toleranci od 100 ml mléka/kg/den. Pokud dítě potřebuje vyšší příjem minerálů nebo je krmeno kombinací mateřského mléka a umělé výživy, je možné suplementovat mléko kalciofosfátovými kapslemi nebo fosfátovým roztokem, podle zvyklostí jednotlivých pracovišť. Biochemické monitorování koncentrací minerálů v séru a v moči pomůže upravit dávkování enterálně krmeného dítěte.

Zdroj: Osteopenie

Poradna

V naší poradně s názvem LUPÉNKA PSORIÁZA, LÉČBA POMOCÍ PŘÍRODNÍCH LÁTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně článku k lupénce. Trpím touto kožní nemocí asi tři roky a běžné léky mi nezabírají. Můžu zkusit tyto doporučené doplňky? Jak dlouho je musím užívat? Je jich poměrně hodně, můžete mi říct, kolik to zhruba bude stát? Děkuji. Anna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nemusíte opouštět klasickou léčku přípravky, které vám předepsal lékař. Naopak, používejte je dále, ale uvedené přípravky z článku k nim prostě zařaďte. Pokud potíže ustoupí, můžete od léků upustit a používat jen tuto kombinaci látek. Důležité je, aby jste užívala všechno v předepsaných dávkách. Je to ověřená kombinace čistě přírodních látek, která byla podrobena výzkumu po dobu několika let.
Je možné, že se Vám lupénku podaří potlačit úplně, nebo ji udržíte pod kontrolou. V tom druhém případě, budete muset užívat přípravky do konce života, ale záleží jen na vás, jak moc s tím chcete bojovat. Otázka ceny je také čistě na vás, protože mnoho z doporučených látek se dá v akci koupit za sníženou cenu. Můžete nemoc kontrolovat, nebo ji prostě mít.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lupénka psoriáza, léčba pomocí přírodních látek

Jak uchovávat ACC Long

  • plastové tuby: přípravek uchovávejte při teplotě do 30 °C
  • trojvrstvé sáčky: tento léčivý přípravek nevyžaduje žádné zvláštní podmínky uchovávání

Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí.

ACC Long nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti, uvedené na krabičce za „Použitelné do:“. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce.

Léčivé přípravky se nesmí vyhazovat do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak máte likvidovat přípravky, které již nepotřebujete. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí.

Zdroj: Čištění průdušek s připravky ACC

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB DISKUSIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniel.

Dobry den. Opravdu to funguje s tim octem? A po jakou dobu se to rozetira po těle? Dekuju za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčba svrabu octem bohužel nefunguje. Pár roztočů tím zabijete, ale larvy a hlouběji zavrtané roztoče neusmrtíte. Nejúčinnější lék na svrab je sirná mast a nebo na předpis pak Infectoscab, popřípadě přípravky s obsahem Permethrinu 5%, které se dají koupit v zahraničí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab diskusia

Přípravky na vši

Zde je seznam přípravků na vši.

Zdroj: Paraziti ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAVY PALEC U RUKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Lišková.

Dobrý den četla jsem komentáře k bolavým palcum ale nenašla jsem příznaky mé bolesti tak bych se chtěla zeptat bolí mě palec od nehtů dolů bolí v klidu i když něco vemu do ruky nebo loupu třeba brambory,ta bolest u nehtu je jako by mi tam někdo vrazil nůž můžete mi poradit kam s tím a nebo jestli to časem přejde? Děkuji za odpověď Hanka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příčinu bolesti může nejrychleji odhalit lékař ortoped a nebo pak kožní. Podle výsledku vyšetření se zvolí vhodná léčba. Sama si můžete zkusit pomoci kostivalovou mastí, popřípadě přípravky na revma a revmatoidní artritidu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolavy palec u ruky

ACC Long pro děti

Tento přípravek není vhodný pro děti mladší 14 let.

Zdroj: Čištění průdušek s připravky ACC

Diskuze

V diskuzi CHEMICKÉ PŘÍPRAVKY PRO VINNOU RÉVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Zdravíčko,
existují postřiky (chemikálie / EKO), které jsou kombinované pro více chorob najednou? Např. pro peronosporu a zároveň pro padalí ... nebo musím ošetřovat proti každému zvlášť?
Pokud musím ošetřovat zvlášť, jaké nechat prodlevy mezi jednotlivými postřiky?
Dík za odp., Petr

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olda.

Pro ošetření více chorob můžete smíchat různé přípravky do jednoho postřiku. Smícháním vznikne takzvaná jícha, která se pak aplikuje na rostliny. O tom, jaké postřiky na co použít, se dodočtete v kalendáři pro vinaře, kde je pro každý měsíc popsáno jak postupovat. Zde najdete kalendář pro vinaře: www.ceskenapady.cz/k…

Zdroj: diskuze Chemické přípravky pro vinnou révu

Rosacea

Účinky léčby pomocí Jarischova roztoku u růžovky jsou pozitivní, a tak se používá jako podpůrná léčba tohoto kožního onemocnění. Jarischův roztok kůži mírně vysušuje, působí slabě dezinfekčně a má protizánětlivé a mírně antimikrobiální účinky, přičemž pokožku zklidňuje. Roztok se nanáší se na čistou gázu nebo vatový tampon a z kůže se nesmývá. Lze ho také přelít do rozprašovače a osvěžit jím pleť či kůži v horkých letních měsících, a to i několikrát denně. Jarischův roztok nemá žádnou vůni ani nečpí jako některé farmaceutické přípravky.

Zdroj: Jarischova voda

Poradna

V naší poradně s názvem PSÍ NEMOCI VYRÁŽKA FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý večer chci se zeptat co to může být?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Toto je psí seborrhea. Léčba seborrhey u psů je jen omezená a je zaměřena na základní příčinu problému. Nelze-li u psa zjistit žádnou základní příčinu, pak je onemocnění diagnostikováno jako primární nebo idiopatická seborrhea. Bohužel neexistuje žádná specifická léčba pro primární seborrheu. Možné je jen napomoci lepším průběhům různými přípravky, které pomáhají řídit mazotok. Mezi ně patří:
- doplňky s Omega-3-mastnými kyselinami
- Antiseborrheické šampony
- Hydratační krémy
- Retinoidy
- Ústně podávaný cyklosporin
- Antibiotika - k léčbě sekundárních bakteriálních infekcí například při rozškrábání

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Psí nemoci vyrážka foto

Suchá a oteklá oční víčka

Když náhle otečou oční víčka, může jít o alergickou reakci na oční kosmetické přípravky či o akutní oční onemocnění. Pokud míváte pravidelně oteklá víčka, znamená to, že v organismu není již delší dobu vše v pořádku.

Příčiny

Oteklá horní oční víčka – vznikají zneužíváním léků (například psychofarmak), nahromaděním lymfy (kvůli nemoci, z nedostatku nebo nadbytku spánku), v případě nedostatečné činnosti ledvin nebo onemocnění jater.

Oteklá spodní oční víčka – vznikají zneužíváním léků, špatným odtokem a nahromaděním lymfy, vyčerpáním, používáním nesprávných skel v brýlích, oslabením funkce ledvin či srdce.

Léčba

Léčba je individuální. Chceme-li odstranit otoky, je nutné řešit základní příčinu. V případě hromadění lymfy může pomoci manuální lymfatická drenáž či mikromasáž očního okolí a obklady víček. U alergické reakce se podávají antihistaminika.

Zdroj: Oční víčka oteklá a červená

Diskuze

V diskuzi HYPERMANGAN KDE LZE KOUPIT A HEŘMÁNEK NA OBKLADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Dobrý den! Prosím sháním Hypermangán a heřmánek na obklady. Tuty 2 věci. Potřebuji to z lékárny poslat známé. Můžete mi poradit v jakém e - shopu je koupit abych to zaplatila a jí oba přípravky došly? Z 1 lékárny oba přípravky budu to posílat tedy finance převodem. Děkuji za odpověď S pozdravem Katka

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hypermangan kde lze koupit a Heřmánek na obklady

Důležité informace o některých složkách ACC Long

Pokud vám váš lékař řekl, že nesnášíte některé cukry, poraďte se s ním, než začnete tento léčivý přípravek užívat.

Zdroj: Čištění průdušek s připravky ACC

Diskuze

V diskuzi SUPER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Super článek, na jednom místě jsou všechny přípravky na žilní nedosatečnost.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Super


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP