Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

OTEC PLESKAČ

OBSAH

Kdo je to otec Pleskač

Adolf Jiří Pleskač, narozený v roce 1955, je moravský řeckokatolický duchovní, exorcista, fytoterapeut a podnikatel. Patří mezi vyhledávané zpovědníky. Velmi populárním se stalo jeho vystupování v Bylinkové poradně pořadu Apetýt, který vysílá Český rozhlas Brno. Od roku 2011 je administrátorem řeckokatolické farnosti Otrokovice. Často vystupuje proti mnoha praktikám alternativní medicíny, mezi které se řadí léčitelství a užívání homeopatik. Namísto toho propaguje léčbu pomocí bylinek jako rozumnou alternativu, protože právě bylinky jako boží dar člověku pomáhají daleko více než různá chemická a jiná léčiva, která mnohdy lidem neprospívají, ba jim naopak škodí. Výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Aktivně se staví proti homosexualitě jako nástroji hříchu, kterého ďábel užívá především ke zmatení mladých lidí. Také se ozval proti mylnému názoru, že potrat je pro ženu svobodou volby, jelikož z farmaceuticko-lékařského hlediska u mnoha žen po potratu může dojít k postabortivnímu syndromu.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Dobrý den Otče Pleskači

Doporučujete na řídnutí kostí mletý kostiválový kořen.

Můžete mi prosím upřesnit dávkování (jaká lžíce denně) a jak nejlépe prášek jíst, zda je možno jej rozmíchat třeba v čaji, aby se nelepil na patro.

Předem děkuji.

S přáním pěkného dne

Josef

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mi.

No

Zdroj: diskuze Otec Pleskač

Otec Pleskač v Českém rozhlasu Brno

V pořadu Apetýt uváděným Českým rozhlasem Brno, byl hostem i otec Pleskač. Zde je k dispozici záznam k online poslechu tohoto rozhovu s otcem Pleskačem.

Pravidelné vystupování otce Pleskače v pořadu Apetýt si můžete poslechnout zde: Český rozhlas Brno otec Pleskač.

Zdroj: Otec Pleskač

Diskuze

V diskuzi ČESKÝ ROZHLAS BRNO OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek Kainer.

Chtěl jsem se zeptat,jestli nevydal otec pleskač nějakou knížku,nebo publikaci?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana.

Dozvěděla jsem se, že užíváním kostival.kořene mletého lze léčit osteofyty,někdy až k úplnému vymizení.Zároveň mi bylo řečeno,že kostival kořen mletý je vlastně jedovatý.Ráda bych se dozvěděla pravdivé informace od odborníka.Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Český rozhlas brno otec pleskač

Rady otce Pleskače

Otec Pleskač je populární se svými radami ve vysílání Českého rozhlasu Brno, kde čas od času v pořadu Apetýt odpovídá na dotazy posluchačů a přináší mnoho zajímavých poznatků o použití bylinek. Apetýt patří mezi pořady brněnského rozhlasu k legendám a zájem posluchačů to jen potvrzuje. Každý pořad trvá 120 minut a vysílá se každý den od pondělí do pátku od 10:04. V některých jeho dílech je přítomen právě otec Pleskač. Český rozhlas archivuje odvysílané díla pořadu Apetýt. Díky tomu je možné poslechnout si otce Pleskače zpětně. Seznam archivovaných pořadů s otcem Pleskačem je zde: Otec Pleskač poradna.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Diskuze

V diskuzi BYLINKOVÁ PORADNA OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jose[ Křivánek.

můžu používat kořen kotivalu vnitřně děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ladislav Koubek.

Dobrý den.Poraďte mi prosím.Byl jsem v nemocnici na drcení ledvinových kamenů ale stále se v ledvině něco drží.Četl jsem,že jsou dobré čaje na odbourávání kamínků.Nevím jaký čaj je vhodný a kde ho případně v Brně koupím.Děkuji.

Zdroj: diskuze Bylinková poradna otec pleskač

Kdo je otec Pleskač

Farnost Otrokovice byla zřízena apoštolským exarchátem roku 2009 pro občany, kteří se hlásí k řeckokatolické církvi v regionech Uherské Hradiště, Zlín, Kroměříž a Vyškov. Od jejího založení je jejím administrátorem Adolf Jiří Pleskač. Mgr. Ing. Adolf Jiří Pleskač neboli otec Pleskač vystupuje často proti mnoha praktikám alternativní medicíny, mezi něž řadí léčitelství a užívání homeopatik. Namísto toho propaguje jako rozumnou alternativu léčbu pomocí bylinek, protože právě bylinky jako Boží dar pomáhají člověku mnohem více nežli různá chemická a jiná léčiva, která mnohdy lidem neprospívají, či jim dokonce škodí. Výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Ozývá se mj. proti homosexualitě, již vnímá jako nástroj hříchu, který ďábel využívá ke zmatení především mladých lidí. Naposledy pak zpochybnil názor, že potrat je pro ženu svobodou volby. Podle něj totiž může u žen po potratu dojít k postabortivnímu syndromu, jenž je považován za specifickou formu posttraumatické stresové poruchy.

Zdroj: Otec Pleskač

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Nebojte se užívat antidepresiva. Pomohou vám dostat se z vaší životní krize a vy se budete moci vrátit do kvality života jako byl dříve. Věci, které se udály již nezměníte a čím dřív se znovu vzpamatujete, tím lépe pro vás. Naslouchejte a dodržujte rady svého psychologa a za nedlouho nebudete žádná antidepresiva potřebovat. Důvěřujte psychologické léčbě, jinak vás to utrápí a vy přijdete zbytečně o část svého života.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vítězslava Šujanová.

Dobrý den! Velmi mne překvapilo, že v diskuzi "otec Pleskač" nabádá nemocného k dodržování rad psychologa a užívání antidepreiv. V celém článku o otci Pleskačovi je psáno též o postabortivním syndromu a posttraumatické stresové poruše. Znám osobně otce Pleskače a také jsem slyšela mnoho jeho přednášek. Jeho názory na psychické problémy a nemoci jsou naprosto jednoznačné. Píše odpovědi a rady otec Pleskač, nebo na tuto otázku odpověděl p. Cempírek? Děkuji za odpověď. Šujanová

Zdroj: diskuze Otec pleskač

www stránky otce Pleskače

Zde jsou internetové stránky otce Pleskače.

Zdroj: Otec Pleskač

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Birošová.

Dobrý den, prosím dnes 1.4.2020 mluvil v pořadu Apetit otec Pleskač o náplastích na zarůstání nehtů na palcích u nohou. Bylo by možné náplasti zaslat na dobírku. Děkuji a s přáním hezkých dnů přeji s láskou Petra Birošová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Otec pleskač

Doporučujeme Echinaceu podle Pleskače

Echinacea zlepšuje ochranu organismu. Kapky jsou výborným prostředkem pro prevenci v období chřipek a pomáhají i při nemocech z nachlazení.

Dávkování: 3x denně 40 kapek

Složení: 40% líh, kořen třapatky

Balení: 50 ml

Zdroj: Otec Pleskač

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ RADÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Josef Vojáček.

Dobrý den, v dnešní relaci rozhlasu otec Pleskač mluvil o náplasti na zarůstající
nehet. Protože s tím mám problémy, chtěl bych si náplasti objednat, ale nevím kde a jak. Můžete mi poradit_

Ing. Josef vojáček
Hrazanská 1036
763 26 Luhačovice

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Otec pleskač radí

Bylinková poradna otce Pleskače

Zde je archiv uložených přednášek otce Pleskače: https://hledani.rozhlas.cz/, do vyhledávače zadáte otec Pleskač a objeví se seznam rozhovorů s otcem Pleskačem, kde si vyberete téma, které vás zajímá.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ PRODEJ BYLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den, mám dotaz. Otec Pleskač radí na imunitu echinaceové kapky. Je mi 70 let a kapky užívám 2xdenně 20 kapek. Mám ale dotaz, jestli je třeba užívání po nějaké době přerušit, nebo je možné užívat stále,zvláště teď v době koronaviru.
děkuji za odpověď. Věra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Echinaceu je možné užívat trvale bez přestávky. Jelikož echinacea snižuje krevní tlak a hladinu cukru v krvi, tak je vhodné tyto ukazatele pravidelně měřit během této dlouhodobé léčebné kůry.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač prodej bylin

Kontakt na otce Pleskače

Otec Pleskač působí na řeckokatolické farnosti v Otrokovicích. Farnost Otrokovice byla zřízena apoštolským exarchátem roku 2009 pro občany, kteří se hlásí k řeckokatolické církvi v regionech Uherské Hradiště, Zlín, Kroměříž a Vyškov. Od jejího založení je jejím administrátorem P. Adolf Jiří Pleskač. Bohoslužby v Otrokovicích jsou vykonávány v tamním barokním původně římskokatolickém kostele, jehož současná podoba je po rekonstrukci z poloviny 19. století. Bohoslužby se tam nejdříve konaly dvakrát měsíčně v neděli. Od září 2011 se zde konají pravidelně každý týden v neděli v devět hodin.

Další místo, kde je možné vidět otce Pleskače je filiální obec Velehrad, kde se Svatá liturgie koná v bazilice Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje a v blízkém kostele sv. Cyrila (tzv. Cyrilka). Bohoslužby se zde konají každou 2. neděli v měsíci v 15 hodin.

Otce pleskače můžete kontaktovat obvyklými způsoby - poštou, telefonem, emailem.

Korespondenční adresa

Mgr. Ing. Adolf Jiří Pleskač
Palackého 392
679 06 Jedovnice

Mobilní telefon

+420 604 927 678

E-mail

a.pleskac@tiscali.cz

Webové stránky

Zdroj: Rady otce Pleskače

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje pětiletá vnučka má dlouhodobě velkou bradavici,léčí to vodičkou, ale teď se jí bradavice rozlezly na další prstíky. Vím, že otec Plaskač o tomto tématu hovořil a proto prosím o radu.
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

dobry den prosim o radu,boli me pata na rengene me zjistily patni ostruhu je na ni nějake mazani nebo co dělat děkuji

Zdroj: diskuze Otec pleskač

Otec Pleskač

Často vystupuje proti mnoha praktikám alternativní medicíny, mezi které se řadí léčitelství, užívání homeopatik. Namísto toho propaguje léčbu pomocí bylinek jako rozumnou alternativu, protože právě bylinky jako Boží dar člověku pomáhají daleko více nežli různá chemická a jiná léčiva, která podle něj mnohdy lidem neprospívají, ba naopak jim škodí.

Otec Pleskač výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Aktivně se ozývá proti homosexualitě jako nástroje hříchu, který ďábel užívá ke zmatení především mladých lidí. V roce 2011 se v pořadu Apetýt, přesně 6. září 2011, se ozval proti mylnému názoru, že potrat je pro ženu svobodou volby a dodal, že z farmaceuticko-lékařského hlediska u mnoha žen po potratu může dojít k postabortivnímu syndromu.

Postabortivní syndrom (PAS) je kontroverzní teorie, kterou zastávají odpůrci potratů, o souboru příznaků a obtíží, které by se dle této teorie měly dostavit po prodělaném potratu u části žen, ať už po potratu samovolném či uměle vyvolaném. Vědecky není existence postabortivního syndromu doložena, není uznán jako psychiatrická diagnóza.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ BYLINKOVÁ PORADNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

U kozlíku lékařského je prokázáno, že způsobuje významné snížení hladiny zinku v mozku plodu. Proto není vhodné v průběhu těhotenství používat kozlík lékařský. Úplně nejlepší je během těhotenství prostě 9 měsíců vydržet beze všech léků i těch přírodních z bylinek.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila Červenková.

Moc děkuji za radu!

Zdroj: diskuze Otec pleskač bylinková poradna

Mateřská dovolená pro otce

Peněžitá pomoc v mateřství se netýká jen matek, na mateřskou klidně může i otec. Výhodné to bude především v rodinách, kde matce nárok na dávku nevzniká, zatímco otec podmínky nároku na peněžitou pomoc v mateřství splňuje.

Otec může na mateřskou dovolenou nastoupit nejdříve v sedmém týdnu po narození dítěte, tedy po skončení šestinedělí. Peněžitá pomoc v mateřství se mu vyplácí dvacet dva týdnů, respektive jednatřicet týdnů v případě dvojčat.

Zdroj: Mateřská dovolená

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Prosím o radu již dlouhe roky beru prášky na spaní a jelikož jsem prošla velkými zdrav.problémy ,těžkou operaci,již 10 let co mne zjistili alergii na lepek,laktozu a jiné -vše jsem vyřešila držím dietu a žijí bez prášku(kortikoidu) vím že zhoršuji problémy stres,napětí,strach . vše s pomoci Boží jsem zvládla. Zatím spánek nevím jak a co dělat abych nemusela prášky.Moc vám děkuji za pomoc.Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Prosim poradte.dekuji lenka

Zdroj: diskuze Dlouho trvající průjem.

Zarůstání nehtů podle Pleskače

Rady jsou jednoduché a všeobecně známé. Za prvé: nejdůležitější je správná bota s širokou kulatou špičkou ve správné velikosti. Za druhé: stříhání ne do kulata, ale rovně. Pomohou i koupele, které změkčí kožní val u nehtů.

Bylinné koupele nohou ve směsi: anýz + fenykl + klanopraška + lišejník islandský (bylinky v poměru 2 : 1 : 1 : ½). Příprava: 4 čajové lžičky směsi vařit 7 minut v 1,5 litru vody, potom odstavit a 2 minuty louhovat. Odvar, který má přiměřenou teplotu, nalijete do lavoru nebo jiné vhodné nádoby a budete si v něm koupat nohy vždy 10 minut. Koupel provádějte odpoledne po 16. hodině po dobu 14 dní.

Zdroj: Otec Pleskač

Kdo je otec Pleskač

Adolf Jiří Pleskač, narozený v roce 1955, je moravský řeckokatolický duchovní, fytoterapeut a podnikatel. Patří mezi vyhledávané zpovědníky. Velmi populárním se stalo jeho vystupování v Bylinkové poradně pořadu Apetýt, vysílaném Českým rozhlasem Brno. Od roku 2011 je administrátorem řeckokatolické farnosti Otrokovice.

Často vystupuje proti mnoha praktikám „alternativní medicíny“, mezi které řadí léčitelství či užívání homeopatik. Namísto toho propaguje léčbu pomocí bylinek jako rozumnou alternativu, protože právě bylinky jako Boží dar člověku pomáhají daleko více než různá chemická a jiná léčiva, která mnohdy lidem neprospívají, ba jim naopak škodí.

Výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Aktivně se ozývá proti homosexualitě jako nástroji hříchu, který ďábel užívá ke zmatení především mladých lidí. V posledním příspěvku (Apetýt 6. září 2011) se také ozval proti mylnému názoru, že potrat je pro ženu „svobodou volby“, a dodal, že z farmaceuticko-lékařského hlediska u mnoha žen po potratu může dojít k postabortivnímu syndromu.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Jak na plíseň nehtů podle Pleskače

Pijte směs z bylinek: medvědice + krušina + třezalka + lišejník islandský + máta (bylinky v poměru 1 : 1 : 1 : 1 : 1). Příprava: 1 čajovou lžičku směsi vařit 2 minuty v 1/4 litru vody, odstavit a poté 7 minut louhovat. Bylinky pijte vždy v 8, 10 a 12 hodin dopoledne po dobu 3 týdnů. K přípravě bylinek nepoužívejte umělohmotné ani kovové nádobí.

Bylinné koupele nohou ve směsi: anýz + fenykl + klanopraška + lišejník islandský (bylinky v poměru 2 : 1 : 1: 1/2). Příprava: 4 čajové lžičky směsi vařit 7 minut v 1,5 litru vody, potom odstavit a 2 minuty louhovat. Odvar, který má přiměřenou teplotu, nalijete do lavoru nebo jiné vhodné nádoby a budete si v něm koupat nohy vždy 10 minut. Koupel provádějte odpoledne po 16. hodině po dobu 14 dní.

Zdroj: Otec Pleskač

Léčba vypadávání vlasů u žen podle Pleskače

Lichořeřišnice větší je nízká rostlinka s vejčitými listy a křiklavě žlutými či oranžovými květy. Běžně roste na zahrádkách a málokdo tuší, jaká síla se v ní ukrývá. Využívají se především její semena, ze kterých se připravuje tinktura, jež se používá k léčbě angín, zánětů v krku a zánětů močových cest.

Je účinná také při vypadávání vlasů. Lze využít téměř kteroukoli část rostliny a zajímavé je, že ji můžete konzumovat i v syrovém stavu. Například příjemně štiplavě chutnající listy můžete s klidem použít do salátu místo ředkviček.

Lichořeřišnice větší má výrazné antibiotické účinky, hubí obrovské množství nejrůznějších streptokoků a stafylokoků, E. coli, salmonelu, Proteus vulgaris a řadu dalších baterií. Z tohoto důvodu se užívání lichořeřišnice doporučuje v případě jakékoli bakteriální infekce.

Zdroj: Otec Pleskač

Prodejna otce Pleskače

Firma sídlí v obci Veverská Bítýška, což je zajímavá turistická lokalita severozápadně od Brna. Nedaleko obce se nachází Brněnská přehrada, státní hrad Veveří a románská kaple Matky Boží, která pochází ze 12. století. Specializací prodejny jsou bylinné čaje, jednodruhové byliny a směsi určené pro každodenní pití i přímo na pomoc při různých zdravotních obtížích. Čaje jsou sypané nebo porcované. Dále vyrábí a prodává sirupy, oleje a bylinné tinktury, které slouží jako doplněk stravy. Veškerý sortiment pochází výhradně z přírodních zdrojů a neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva.

Kontakt na provozovatele:

ROSA CANINA
V Brance 292-3
664 71  VEVERSKÁ BÍTÝŠKA

Tel.: 549 420 289

E-mail: rosa.canina1@seznam.cz

Bylinné produkty otce Pleskače můžete koupit v celé České republice ve vybraných prodejnách zdravé výživy, v čajovnách, v lékárnách a v potravinách nebo přímo v jeho prodejně, která se nachází v Brně na ulici Poříčí 21 (poblíž Mendlova náměstí).

Prodejna:

Poříčí 21
639 00  BRNO

Tel.: 543 214 184

Otevírací doba

Pondělí, Úterý + Pátek 9 - 17

Středa 9 - 14

Čtvrtek, Sobota, Neděle - ZAVŘENO

Produkty:

  • produkty ekologického zemědělství, bezlepkové potraviny, zdravá výživa, čerstvé ovoce a zelenina,
  • redukční diety, zdravé stravování, nižší glykemický index, dia výrobky, minerály a stopové prvky,
  • čaje sypané a sáčkové, pražírna kávy, fairtradová káva a plantážní kávy, ochucené čaje a kávy.

Zdroj: Otec Pleskač


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP