Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PÁLENÍ POŠEVNÍHO VCHODU

OBSAH

Svědění poševního vchodu bez výtoku

Svědění poševního vchodu bez výtoku může být způsobeno bičenkou poševní. Infekce tímto prvokem se projevuje hojným řídkým, často zpěněným a po rybině zapáchajícím výtokem. Sexuální styk je nepříjemný až bolestivý. Nápadné je svědění zevního genitálu a klidová bolest v podbřišku. Bičenka může zároveň napadnout i močové cesty, což přináší pálení a bolest při močení. Vzhledem k tomu, že se přenos uskutečňuje pohlavním stykem, je nutné vyšetřit všechny sexuální partnery a zahájit u nich léčbu.

Zdroj: Svědění poševního vchodu

Diskuze

V diskuzi PTAČÍ BUDKY PRO VRABCE PRŮMĚR VCHODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Poslt.

Dobrý den, potřeboval bych vědět jaký by měl být průměr vchodu do budky pro vrabce. děkuji Jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Láďa.

Průměr vstupního otvoru do budky pro vrabce jsou 4 cm.

Zdroj: diskuze Ptačí budky pro vrabce průměr vchodu

Příznaky

Zarudnutí, svědění kolem poševního vchodu, především v noci, může se objevit výtok, ale nemusí být.

Zdroj: Svědění poševního vchodu

Diskuze

V diskuzi BULKA V TĚLE U PÁNEVNÍ KOSTI VELIKOSTI FAZOLE NEBOLESTIVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Šášková.

Dobrý večer.Našla jsem si na těle v přední části na levém straně u pánevní kosti bulku,nádorek velikosti fazole.Co s tím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Fischerova.

Dobrý den.Obevila jsem v oblasti poševního vchodu zvrchu v mase vyrustek o velikosti úzkého měkkého zvetseneho masa tvaru uzenky. V létě jsem nic nezaregistrovala. Vyrostlo to rychle, je to bezbolestné. V pondělí jdu na gynekologii. V tomto tydnu mě ortopedii poslal na rengen na oblast bedwr: rengen mi ukazoval s cilem na páteř. Mimo jiného jsem tento novotvar vidile i na digisnimku. Pěkně celý svitil. Oč se jedna nevim Prosím poradte. Mám poslední dobou příznaky bolwsti kostí, oteofity na kyčly a na c vpředu. Nebyla jaem ani na ct a sonu.... paní obvodacka mysli, že jaem přepracována, stale unvená, ale v běžném denním režimu redy nevím z čeho. HEZKÝ DEN MARIE.

Zdroj: diskuze Bulka v těle u pánevní kosti velikosti fazole nebolestivá

Svědění poševního vchodu

Příznakem u chronických zánětů je nepříjemné svědění poševního vchodu. Léčba chronických zánětů je svízelná a zdlouhavá, může pomoci také změna oblékání, to znamená nenosit těsné kalhoty, rifle, ba naopak používat spodní prádlo s antibakteriálním účinkem, se stříbrem, používat mýdlo s kyselým pH, nepoužívat aviváž na spodní prádlo.

Zdroj: Poševní mykóza

Příčiny

Kyselé prostředí, které je ve vagině, nevyžaduje výraznou péči. Je důležité toto pH nenarušovat, k čemuž napomáhá používání prostředků určených právě k očistě intimních partií. Dále se doporučuje dodržování hygienických zásad při pohlavním styku. Nejčastější problémy vycházejí z narušení kyselého prostředí infekcí, například hnisavou bakteriální smíšenou infekcí. Tento stav vyžaduje vždy odpovídající léčbu, která ženu nejen zbaví nepříjemných projevů, jako je pálení nebo svědění, ale zabrání i postupu infekce do vnitřních rodidel.

Zdroj: Svědění poševního vchodu

Poradna

V naší poradně s názvem JEDLÁ SODA A LEXAURIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Můžu užívat na pálení žáhy a na pálení v žaludku jedlou sodu, když trvale užívám Lexaurin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hydrogenuhličitan sodný neboli jedlá soda, by neměla společně s Lexaurinem dělat problémy. Ale i přesto je třeba sledovat zažívací pocity při tomto užívání. Překyselený žaludek nebo pálení žáhy může být způsobeno stresem, který může být důsledkem deprese nebo úzkosti či strachu, které dobře znáte. Zkuste společně s užíváním sody také zmírnit tyto faktory, které negativně ovlivňují překyselení žaladku. Pro zmírnění pálení žáhy a žaludku taktéž omezte konzumaci kynutého těsta, knedlíků a moukou zadělávaných omáček.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jedlá soda a lexaurin

Léčba

Léčení zánětů zevních rodidel je obecně velmi nevděčné, přesto musí být doléčeny, aby nebyly zdrojem vzestupné infekce. Furunkuly a abscesy se incidují, celkově jsou podávána antibiotika. Výtok se léčí podle mikrobiologického nebo kultivačního nálezu. Při výběru místně i celkově používaných léků je vždy třeba respektovat původce onemocnění. Při léčbě pak musí být úzkostlivě dodržována hygiena zevních rodidel. Hygiena těchto partií je v neposlední řadě důležitá také pro prevenci vzniku infekce.

Zdroj: Svědění poševního vchodu

Diskuze

V diskuzi PALENÍ OČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Mně na pálení očí pomohly tyto kapky www.benu.cz/hyal-dro…
Používám vždy když na mě padá únava, nebo jsem nevyspaná a unavené oči chci oživit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza Marková.

V tomhle vám můžu poradit z vlastní zkušenosti :-) Když jsem koukala na telku tak běžela reklama na Ocutein Brillant od Da Vinci Academia , no koupila jsem to jelikož i známá si to chválila a chválím si to taky. Co jsem se dočetla tak má nejvíce luteinu na trhu 25mg a moje oči nejsou právě tak unavené a červené jak píšete vy.

Zdroj: diskuze Pálení očí

Rekonstrukce panenské blány

V současné době je v ženské populaci velmi atraktivní hymenoplastika. Tato metoda je velmi populární zvláště na plastických klinikách v Izraeli, ale stává se hitem i u nás. Sexuálně aktivní ženy chtějí opět prožít první sexuální styk spojený s krvácením. Důvody znovunabytí panenství jsou opravdu velmi rozmanité – kulturní, náboženské, nebo jen ženy chtějí potěšit své partnery a zažít druhé líbánky.

Hymenoplastika je operace, která obnovuje panenskou blánu. Celý zákrok je prováděn v celkové anestezii a oproti ostatním zákrokům plastické chirurgie trvá krátkou dobu. Během zákroku je nesložitě upravena sliznice poševního vchodu tak, že se z jedné strany poševního vchodu přichytí k druhé straně vstřebatelnými stehy. Zákrok trvá okolo půlhodiny. Jednodušší je zákrok u žen, které dosud nerodily. Před zahájením operace musí být zpracováno klasické interní předoperační vyšetření. Hymenoplastika je velmi šetrný zákrok, při kterém nehrozí žádná rizika, pokud jej provádí zodpovědný a kvalifikovaný atestovaný chirurg. Po hymenoplastice nehrozí problémy s odtokem menstruační krve ani nedojde k znecitlivění poševního vchodu. Jen se po zákroku několik týdnů nedoporučuje pohlavní styk, neboť je nutné zhojení. Po dostatečně dlouhé rekonvalescenci pociťují ženy při pohlavním styku stejné pocity jako při svém prvním styku. Hlavní indikací hymenoplastiky je vlastní rozhodnutí ženy. Většinou se jedná o jakýsi dárek novému sexuálnímu partnerovi, mnohem smutnějším důvodem je pak řešení deflorace při znásilnění.

Operace není v běžných případech logicky hrazena zdravotní pojišťovnou a žena si ji musí sama zaplatit. A celý zaplacený efekt je pochopitelně „na jedno použití“ – při dalším prvním pohlavním styku se rekonstruovaný hymen protrhává. Přibližná cena rekonstrukce panenské blány je 15 tisíc korun.

Zdroj: Panenská blána

Diskuze

V diskuzi BOLEST NAŠE KAŽDODENNÍ...BŘICHO JAKO BALON, ZÁCPA, MENSTRUAČNÍ KŘEČE, PÁLENÍ ŽÁHY A KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stana.

mam hrozne paleni v břiše a bodani nejhorši jeto v noci když jsem v klidu taky mam zacpu a chudnu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Bolest naše každodenní...břicho jako balon, zácpa, menstruační křeče, pálení žáhy a klouby

Pálení v krku po jídle

Občasné pálení v krku po jídle může být způsobeno dietní chybou, alkoholem, kouřením, některými léky, překyseleností žaludku, zvýšenou aktivitou po jídle (předklony, cvičení a podobně), ulehnutím po jídle. Zvláštní příčiny má pálení v krku po jídle v těhotenství, kdy se vyskytuje nejčastěji – vyšší hladina hormonů způsobuje ochabnutí svěrače jícnu, a navíc rostoucí plod tlačí žaludek vzhůru. Po porodu se vše upraví většinou samo. Pálení v krku po jídle může být také projevem alergie.

Zdroj: Pálení v krku

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ V ÚSTECH PO ANTIBIOTIKÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maruška.

Prosím o radu, co použít proti pálení v ústech po lécích? Už mě to trápí měsíc. A zhoršuje se to. Vitamin B nepomáhá. Děkuji!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pálení v ústech po antibiotikách

Pálení chodidel v těhotenství

Pálení chodidel v těhotenství může souviset s otoky dolních končetin a útlakem periferních nervů, nelze však vyloučit kožní nebo neurologické onemocnění. Poraďte se raději s praktickým lékařem, který vás může odeslat na specializované pracoviště k dovyšetření.

Zdroj: Pálení chodidel

Poradna

V naší poradně s názvem TRITTICO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Olivová.

Dobrý den, užívám na npc zolpiden mylan a k tomu jsem začala užívat na noc
Trittico 75 mg. Zdravotní potíže se zhoršily,mám pálení nohou a pálení v břiše.
Může to být způsobeno užíváním trittica?

Děkuji s pozdtavem Z. Olivová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zolpidem i Trittico mají své nežádoucí účinky, ale ani u jednoho léku se netýkají pocitu pálení v nohou a v břiše. Můžete ale vyzkoušet, zda-li po krátké pauze bez Trittica tyto nepříjemné pocity ustanou. Zkuste Trittico vysadit na jeden týden a zhodnoťte výskedek. Poté kontaktujte lékaře a seznamte ho s výsledky svého testu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trittico zkušenosti

Co znamená pálení chodidel a dlaní

Pálení dlaní a plosek nohou by mohlo mít souvislost s výhřezem krční či bederní ploténky. Je ale potřeba vyloučit i jiná onemocnění, což spadá do péče neurologa. Také se může jednat o alergickou reakci na určitou látku, kdy při kontaktu s kůží dochází k tomuto stavu.

Zdroj: Pálení chodidel

Diskuze

V diskuzi ŠTÍPÁNÍ A PÁLENÍ DUTINY ÚSTNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Nemohu se zbavit častého, téměř trvalého štípání a pálení dutiny ústní včetně rtů. Používal jsem různé masti. ale nic mi nepomáhá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Štípání a pálení dutiny ústní

Pálení žáhy versus pálení v krku

Pálení žáhy je nepříjemná bolest v oblasti jícnu. Jde vlastně o zvracení. Potrava se sice nedostává dávením zpět z úst, ale vrací se na půl cesty. Při proniknutí kyselého obsahu žaludku zpět do jícnu je pociťováno nepříjemné, až bolestivé pálení v krku a na hrudi, směrem od žaludku vzhůru. Postižený může cítit i hořkokyselou pachuť v ústech, podobně jako při zvracení. Signalizuje to, že žaludeční kyseliny působí na sliznici jícnu, dráždí ji a svým způsobem naleptávají.

Zdroj: Pálení v krku

Diskuze

V diskuzi BOLEST A PÁLENÍ CHODIDEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

dobry den mám bolest a paléni a ktomu utok chodidel a bolest svalstva mužete mi poradit děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest a pálení chodidel

Co znamená pálení jazyka a rtů

Pálení jazyka a rtů může signalizovat alergickou reakci. Je to závažný stav, který vyžaduje lékařskou pomoc, jelikož může jít o život ohrožující stav.

Zdroj: Pocit spáleného jazyka

Svědění poševního vchodu v těhotenství

Zánětlivá onemocnění zevních rodidel v těhotenství jsou častá. Tkáně rodidel jsou překrvené, prosáklé a zánětlivá infekce se rychle šíří. Mezi nejčastější onemocnění v těhotenství patří právě zánět zevních rodidel, který se projevuje zarudnutím kůže a sliznic zevních rodidel a svěděním, vyvolávaným obvykle drážděním výtokem z pochvy, potem nebo močí, třením nevhodným prádlem a podobně. Zánět může přecházet i na vnitřní plochy stehen. Náchylné k těmto zánětlivým projevům jsou ženy těhotné, obézní, s poruchami glukózového metabolismu či diabetičky.

Překrvení sliznic pohlavního ústrojí v těhotenství má za následek zvýšené zvlhčení pochvy a zevních rodidel i bez jiné zevní příčiny. Představuje však zároveň vhodné podmínky k projevům infekce stejnými původci jako mimo těhotenství, zejména infekce kvasinkové. Hojný řídký výtok může být i ze žlázek těhotensky změněné sliznice děložního hrdla, dokonce se může jednat i o odtok plodové vody. Proto posouzení příčiny a určení léčby přísluší jedině odbornému lékaři. Některé z místně používaných léků nejsou v těhotenství vhodné. Trichomonádový a jiný výtok dráždí pokožku zevních rodidel, vyvolá jejich maceraci až zánětlivé projevy. Nesmí se zapomínat na možnost čerstvé kapavčité infekce nebo vzplanutí ze skrytého ložiska. Výtok musí být bakteriologicky vyšetřen a podle výsledku eventuálně léčen antibiotiky. Při nálezu beta-hemolytického streptokoka je zapotřebí před porodem podávat antibiotika a provést příslušná opatření při porodu. Kvasinkový zánět pochvy a vulvy se v těhotenství vyskytuje častěji než mimo gestaci. Začíná svěděním a pálením v pochvě a na vulvě. Sliznice je zprvu zarudlá, suchá, pak se objeví bělavé ostrůvky náletů v rýhách mezi stydkými pysky a kolem poštěváčku, které je možné setřít; kůže a sliznice pod nimi jsou zarudlé a někdy krvácí. Výtok z pochvy je hustý, žlutavě šedý. Před zahájením léčby je třeba kontrolovat glukózový metabolismus.

Zdroj: Svědění poševního vchodu

Pálení chodidel a nártů

Pálení chodidel a nártů je běžné u diabetiků s periferním nervovým poškozením. Může za to nedostatek vitamínu B, ale i chronické onemocnění ledvin, špatný krevní oběh nohou a chodidel nebo nedostatečná funkce štítné žlázy. Nemusí se však jednat vždy o onemocnění. Může jít o pouhý otlak nohy uzavřené v neprodyšné obuvi.

Zdroj: Pálení chodidel

Pálení na hrudi při kašli

Pokud kašel trvá téměř měsíc a v posledních dnech se navíc objeví bolest a pálení pravé poloviny hrudníku závislé na dýchání, měli byste co nejdříve navštívit plicního lékaře, který vám kromě fyzikálního vyšetření nechá udělat i RTG plic. Existuje totiž celá řada stavů s podobnou bolestí různé závažnosti.

Zdroj: Pálení na hrudi

Pocit pálení jazyka

Pálení jazyka (Glossodynia, Burning mouth Syndrome - BMS) je stav, který způsobuje pocit pálení v ústech. Lidé s těmito příznaky přirovnávají pocity v ústech ke konzumaci horkého nápoje. Současné vědecké poznatky ukazují na několik možných příčin. Proč přesně k tomuto nepříjemnému onemocnění dochází, zatím není jasné.

V případě pálení jazyka byste měli vyhledat lékařskou pomoc, abyste zjistili přesnou příčinu. Může za to i kouření. Dali jsme pro vás dohromady přehled možných příčin a poradíme, co můžete s pálením jazyka dělat.

Pálení jazyka může postihnout následující části úst:

  • jazyk,
  • patro,
  • vnitřní strana tváří,
  • dásně,
  • rty.

Zdroj: Pálení jazyka po cigaretě

Pálení žáhy

Osobní strážcové: Výborně poslouží zázvor. Toto aromatické koření je schopno posílit spodní svěrač jícnu. Ten totiž rozhoduje, zda vpustit žaludeční šťávy, které způsobují pálení, zpátky do jícnu. K tomuto účelu poslouží zázvorový čaj, který zakoupíte již naporcovaný, nebo si ho snadno připravíte.

Nepřátelé: Kořeněná a tučná jídla, máslo, červené maso ale i rajčata

Na silné pálení žáhy je dobrý Gaviscon nebo Anacit, oboje k dostání v lékárně. Z domácích pomocníků je to jedlá soda, která také účinně zklidní pálení žáhy.

Zdroj: Nadýmání, zácpa, menstruační křeče, pálení žáhy a bolestivé klouby


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP