Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PÁTÁ DĚTSKÁ NEMOC FOTO

OBSAH

Pátá nemoc obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadají příznaky páté nemoci.

Zdroj: Koho může postihnout pátá nemoc

Poradna

V naší poradně s názvem PÁTÁ NEMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Roučková.

Vnučce je 3 půl roku, teď se jí narodila sestřička, jsou jí 4 dny,
může jít z porodnice domů, nehrozí jí pátá nemoc ? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

4 dny starému novorozenci přirozeně hrozí všechny infekční onemocnění, i pátá nemoc. Ale nestrachujte se zbytečně. Vaše vnučka bude pod dohledem pediatra a pokud se nemoc začne léčit včas, tak dítěti neublíží. Jsou-li matka i novorozeně v pořádku, tak není důvod k prodlužování hospitalizace. Těšte se na ně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pátá nemoc

Pátá nemoc v těhotenství

Velmi nebezpečné bývá onemocnění pátou nemocí u těhotných. Virus se přenáší placentou na plod, u kterého způsobí útlum krvetvorby. To může mít za následek těžké poškození až odumření plodu.

Zdroj: Koho může postihnout pátá nemoc

Pátá nemoc foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět pátá nemoc.

Zdroj: Pátá nemoc

Poradna

V naší poradně s názvem PÁTÁ NEMOC FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janků Ivanka.

Musím hlídat vnoučata a chlapec má diagnostikovanou pátou nemoc,hrozí mi jako dospělákovi také tato nemoc?Myslím ,že jsem ji neměla v mládí.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, pátá nemoc je přenosná v každém věku. Podobně jako neštovice postihují některé dospělé lidi, tak i pátou nemoc může chytit dospělý. Obvykle ale platí, že když jste doposud pátou nemoc neprodělala, tak zřejmě máte přirozené vlastní protilátky a můžete být díky tomu imunní.

Zdroj: diskuze Pátá nemoc foto

Pátá nemoc u dospělých

Pátá nemoc postihuje i dospělé jedince. Inkubační doba je 1–2 týdny. V této době se virus pomnoží v dýchacích cestách a dostává se dále do kostní dřeně, kde působí útlum její činnosti. U zdravých dospělých není tento útlum výrazný, ale u lidí s poruchami krvetvorby může dojít v této fázi k vážným komplikacím. Pak se virus dále šíří do kloubů a kůže. V kloubech způsobí drobný zánět, který se projevuje symetrickými bolestmi především periferních kloubů. Tyto potíže odeznívají do jednoho měsíce.

Zdroj: Koho může postihnout pátá nemoc

Dětské onemocnění pátá nemoc

Dětské onemocnění pátá nemoc je běžnou dětskou infekcí. Není to žádné závažné onemocnění, ale mezi dětmi je silně nakažlivé, protože se jako většina takovýchto nemocí šíří kapénkově, to je vzduchem. Takže ve školkách a školách to jde opravdu snadno. Většinou se tímto onemocněním nakazí děti v předškolním a školním věku, ale nejsou výjimkou ani děti o něco mladší.

Onemocnění začíná obvykle podobně jako třeba chřipka, může se vyskytnout rýma a kašel, ale nejčastějším příznakem je vysoká teplota až horečka. Ta netrvá dlouho. Typická je vyrážka, červené až nafialovělé fleky po těle. Že jde opravdu o 5. dětskou nemoc, poznáte snadno podle motýlovité, nafialovělé skvrny na obličeji, která je pro tuto chorobu specifická. Skvrny vypadají, jako by dítě někdo uhodil.

Zdroj: Koho může postihnout pátá nemoc

Poradna

V naší poradně s názvem MAGNOSOLV CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maja.

prosím vás který lékař specialista předepíše magnosolv bez doplatku..
mívám křeče v nohou.....moc děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U léku Magnosolv je doplatek vždy. Nejnižší doplatek činí 55 Kč za předpokladu, že přípravek předepisuje lékař s touto specializací: psychiatrie, dětská a dorostová psychiatrie, gerontopsychiatrie, klinická onkologie, dětská onkologie a hematologie, radiační onkologie a onkogynekologie, neurologie, dětská neurologie, vnitřní lékařství, gynekologie a porodnictví, dětská gynekologie, geriatrie.
Když lék předepíše lékař s jinou specializací, tak pak je doplatek přibližně 162 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Magnosolv cena

Pátá nemoc

Nemoc nepodceňujte, raději zajděte k lékaři, ten vám doporučí něco na svědění (antihistaminika), případně další léky. Důležitý je klid na lůžku. Dítě držte stranou od ostatních. Ani na krok by se k němu neměla přiblížit nastávající maminka (hrozí vážné poškození plodu).

Příznaky

Vyrážka se nejprve objeví v obličeji a poté se šíří na ruce i nohy. Je rudá (s centrálním vyblednutím), slévá se do velkých ploch ve tvaru prstenců či girland. Některé děti svědí, jiné ne. Trvá 10–12 dní, horečka je spíš vzácná. Inkubační doba je jeden až čtyři týdny.

Co s tím dělat

Léčí se klidem na lůžku.

Obrázky

Takto vypadá pátá nemoc u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Diskuze

V diskuzi PROLACTON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

muzou to i deti??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzka.

jak stare deti? je i detska verze prolactonu, tak kouknete na stranky

Zdroj: diskuze Imunita a probiotika

Šestá nemoc foto

Zde můžete vidět, jak vypadá onemocnění šestou nemocí.

Zdroj: Šestá nemoc

Poradna

V naší poradně s názvem RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

dobry den prosim o radu,boli me pata na rengene me zjistily patni ostruhu je na ni nějake mazani nebo co dělat děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dohodněte se se svým ortopedem na jednoduché operaci, při které vám patní ostruhu obrousí a vrátí tak původní funkčnost bez bolesti. Žádné mazání vám patní ostruhu norozpustí. Použít můžete masti na bolest, jako je Voltaren, Aulin, ale ty v tomto případě dlouhodobě nic nevyřeší, jen zmírní bolest.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač

Co je to šestá nemoc

Šestá dětská nemoc je virové infekční onemocnění způsobené lidským herpetickým virem 6 (HHV6), odtud tedy její název. Šesté nemoci se také někdy říká „spalničky nemluvňat“, protože ji obvykle dostávají děti ve věku od šesti měsíců až do dvou let. Virus se přenáší slinami od dalších členů rodiny nebo se může šířit dokonce i vzduchem. Šestá nemoc je běžné virové onemocnění, které naštěstí nepředstavuje velké nebezpečí. Průměrná inkubační doba je deset dnů. Po uzdravení z této nemoci nastává u dítěte trvalá imunita, v dalším průběhu života se tedy již nezopakuje.

Zdroj: Šestá nemoc

Diskuze

V diskuzi ACHILLOVA PATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

Dobrý den mám dotaz teď odvezli známou do nemocnice od minulého tydne nemohla šlápnout na nohu včera ji najednou zcernala a bylo jí řečeno bud operace nebo amputace prý ji řekli achilova šlacha je to možný? Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Achillova pata

Příznaky páté nemoci

Ve většině případů je toto onemocnění spojeno s nespecifickými a mírnými příznaky:

  • Asi 15 až 30 % pacientů si stěžuje na nízkou horečku spojenou s bolestí v krku, celkovou slabostí a únavou, bolestí svalů a bolestmi hlavy.
  • Může se objevit vyrážka na obličeji. Tato vyrážka je jasně červená, vypadá, jako kdyby někdo udeřil dítě do tváře. Červené tváře u dětí obvykle zmizí během čtyř až pěti dnů.
  • Také se může objevit světle růžová vyrážka na předloktí, která se postupně šíří po zbytku těla.

Zdroj: Pátá nemoc

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema.

já jsem taky měla tento problém se synem a nám hned doporučila dětská lékařka laktobacily imunit pastilky, má s němi velice dobrou zkušenost a musím potvrdit nám se taky osvědčili

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Průjem

Příznaky páté nemoci

Nemoc začíná zpravidla bez většího varování náhle vyrážkou, která se objeví nejprve na tvářích a kolem nosu. Na kořeni nosu vyrážka splývá, okolo úst naopak chybí, takže v obličeji vytváří dojem červeného motýla. Záhy se objeví velké nepravidelné splývající červenofialové skvrny nejvíce na zevních stranách končetin a na hýždích. Na trupu je vyrážky méně, na dlaních a ploskách nebývá vůbec. Vyrážka trvá 6–10 dnů, u někoho i déle. Mizí postupně „od centra“, takže po několika dnech hlavně na končetinách připomíná živěji červenou síť. I po úplném vymizení se někdy „připomene“ po podráždění kůže – mechanickém, po koupeli či po oslunění. U starších dětí či dospělých se připojují chřipkové příznaky, škrábání v krku, lehká rýma, bolesti svalů a kloubů. Tato nemoc nebývá spojena s teplotou, nejvýše u velmi citlivých jedinců je teplota jen zvýšená. Tato choroba se neopakuje, zanechává trvalou imunitu.

Zdroj: Koho může postihnout pátá nemoc

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU A ZÁPACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Páťa.

Od pocení a zápachu nohou mi úžasně pomohla iontoforéza Antipe. Nejprve jsem ji používal i 3x týdně. Pak se intervaly prodlužovaly a teď to stačí jednou za měsíc dva. Jsem moc spokojený a myslím, že nejen já. Můžu doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Igi.

Zpocené nohy a zápach linoucí se za člověkem, když se zuje. BRR. To byl můj problém, ale naštěstí už je to pryč. Začal jsem používat iontoforézu OZO-OZO. Za pár dní byl znám posun a teď stačí jednou ji dvakrát do měsíce a jsem jako vyměněný.

Zdroj: diskuze Pocení nohou a zápach

Nemoc růže na noze – obrázek

Kožních projevů je celá řada, a tak se zde můžete podívat na fotky, jak nemoc růže na noze vypadá.

Zdroj: Růže je nakažlivá nemoc

Boule na Achillově šlaše

Jedním z projevů zánětu Achillovy šlachy je i vznik bolestivé boule, která se zpravidla objevuje několik centimetrů nad patou. Obvykle je vhodné ji ledovat, zvednou nohu výše, aby se nezvětšoval otok a samozřejmě navštívit lékaře a dodržovat klidový režim.

Zdroj: Achillova pata

Přírodní léčebné prostředky

Existuje několik jednoduchých domácích léků, které usnadňují průběh nemoci. Níže uvedené jednoduché tipy vám mohou pomoci léčbu zrychlit.

  • Pijte dostatečné množství tekutin. Tekutiny pomáhají při detoxikaci celého systému a urychlují proces obnovy. Konzumujte čerstvé ovocné šťávy nebo vařenou zeleninovou polévku. Tyto potraviny obsahují energii a jsou relativně snadno stravitelné, proto mohou pomoci vypořádat se se slabostí, únavou a svalovou bolestí během počáteční fáze onemocnění.
  • Hygiena rukou je při léčbě této nemoci velmi důležitá.
  • Homeopatické léky pomáhají při léčbě příznaků horečky a bolesti v krku, které mohou být spojeny s tímto onemocněním.
  • Nepoužívejte žádné krémy na vyrážku. Nechte vyrážku samovolně zahojit, vyrážka zmizí během několika týdnů.

Zdroj: Pátá nemoc

Natažená Achillova šlacha

Součástí zánětu v Achillově šlaše bývá i dané natažení Achillovy šlachy, které je velmi bolestivé a projevuje se otokem v oblasti natažení. K natažení Achillovy šlachy obvykle dochází při nevhodném pohybu při sportovní aktivitě, často také v důsledku špatného či žádného rozcvičení.

Zdroj: Achillova pata

Šestá nemoc u dospělých

Šestá nemoc se u dospělých vyskytuje ojediněle. Je-li jí postižen dospělý, pak se projevuje hlavně zažívacími problémy, jako je průjem a zvracení, a rýmou.

Zdroj: Šestá nemoc

Šestá nemoc kojenci

Šestá nemoc je virové onemocnění, které se nejčastěji objevuje u kojenců a batolat. Výskyt u starších dětí je méně častý. Nemoc se snadno šíří kapénkami z dýchacích cest a inkubační doba nemoci je 7 až 14 dní. Dítě je nejvíce infekční v průběhu inkubační doby a při horečce typické pro začátek tohoto onemocnění. V době po výsevu vyrážky již nákaza nehrozí.

Zdroj: Šestá nemoc


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP