Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PENICILÍNOVÝ ZÁSYP PRÁŠEK

OBSAH

Framykoin zásyp

Framykoin zásyp obsahuje neomycinum (ut neomycini sulfas) sulfas 3 300 m.j., bacitracinum zincicum 250 m.j. v 1 g zásypu. Pomocnou látkou je monohydrát laktózy. Framykoin zásyp patří do indikační skupiny dermatologik, antibiotik. Přípravek obsahuje kombinaci dvou antibiotik se širokým antibakteriálním spektrem. Působí na většinu mikroorganismů, které mohou být příčinou infekce u povrchových poranění kůže.

Framykoinový zásyp se používá k ošetření drobných poranění, především tam, kde je vyšší riziko vzniku infekce. K ošetření po dermatologických a drobných chirurgických zákrocích. Přípravek mohou používat, dospělí, mladiství i děti od 1 roku, lze ho podávat i v období těhotenství a kojení. Postižená místa se nejprve dobře očistí a poté zasypou přiměřeným množstvím přípravku. Pokud lékař neurčí jinak, zásyp se používá 1–2krát denně na postižená místa. Při hnisavé sekreci a tvorbě krust je nutné krusty před aplikací odstranit. Přípravek se obvykle nanáší na postižené místo do zhojení. Pokud se rána nezhojí nebo se její stav výrazně nezlepší do 7 dní od začátku léčby, poraďte se o další léčbě s lékařem. Framykoin by se neměl používat na rozsáhlé mokvající plochy, na místa se zřetelným výskytem městnání krve v křečových žilách a do bércových vředů.

Framykoin DRM PLV ADS 1 X 20 GM: maximální cena v lékárně je 64,51 Kč, průměrný doplatek v lékárně činí 8,98 Kč.

Framykoin DRM PLV ADS 1 X 5 GM: maximální cena v lékárně je 50,86 Kč, průměrný doplatek v lékárně je 36,96 Kč.

Zdroj: Antibiotikum Framykoin

Poradna

V naší poradně s názvem RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den,prosím o radu,manžel je vozíčkář po těžké cmp,jelikož se málo pohybuje často trpí zapařeninou třísel.Předem děkuji a přeji Vám vše dobré

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Omývat jemným dětským mýdlem a po šetrném vysušení aplikovat dětský zásyp. Zpočátku můžete vkládat sterilní tkaninu do kožních záhybů, a až se vše zahojí, tak bude stačit jen ten zásyp.

Zdraví Cempírek?

Zdroj: diskuze Otec pleskač kontakt

Zásyp na opruzeniny

Lékaři dnes příliš nedoporučují dětský zásyp, protože vytváří na pokožce hrudky a může kůži zbytečně třít. Proto jsou lepší masti a krémy, ale stále je mnoho maminek, které na pudr nedají dopustit.

Když vám nezabírají osvědčené mastičky, je lepší dojít si k pediatrovi, protože ne každé začervenání a podráždění musí být opruzeniny. V některých případech se může jednat o kvasinkovou infekci, která se nazývá kandidóza. Plíseň Candida má ráda vlhko, teplo a narušený povrch. Na místě infikování vznikají rudá místa s bílými puchýřky či pupínky, které praskají a postupně se šíří. Lékař vám může předepsat antimykotické masti a krémy. Někdy stačí i klasická genciánová violeť.

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR A JEHO LÉČENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Brdová.

Dobrý den, píši proto, že si nejsem jistá, jedná-li se o pásový opar nebo

pouze o zapařené místo v podprsence. Venku je velká vlhkost - červen 22, často

bouřky a přeháňky, teplo, dusno ... ani každodenní sprchování nepomůže.

Puchýřky mokvaly, ale postupně se vysušují. Měsíček mast ani heřmánková

nepomohly. Snad klasický pudr - dětský ... slyšela jsem i zinková mast ...

Přikládám fotografii. Děkuji !

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Toto pásový opar skutečně není. Jde o dermatitidu nejspíše opruzeninu. Více by vám sdělil kožní lékař při vyšetření v ambulanci. Při léčbě opruzeniny je použití masti kontraproduktivní, protože mast zadržuje na pokožce vlhkost a ta dále podporuje rozvoj těchto boláků. Na opruzeniny zabírá sucho. Pokožku je třeba omýt mýdlem, vysušit fénem do sucha a aplikovat zásyp. Jakmile zásyp zvlhne, tak třeba vše opakovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar a jeho léčení

Použití a dávkování

Přípravek mohou používat dospělí, mladiství i děti od 1 roku, lze ho aplikovat i v období těhotenství a kojení.

Vždy používejte tento přípravek přesně podle pokynů lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistí, poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

Postižená místa se nejprve dobře očistí a poté zasypou přiměřeným množstvím přípravku. Pokud lékař neurčí jinak, zásyp se používá 1–2krát denně. Při hnisavé sekreci a tvorbě krust je nutné krusty před aplikací odstranit.

Přípravek se obvykle nanáší na postižené místo do zhojení.

Velikosti balení: 2 g, 5 g, 20 g.

Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Zdroj: Framykoin na hemoroidy

Poradna

V naší poradně s názvem VŘÍDEK NA VARLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Dobrý den. Toto se mi udělalo na varleti. Můžete mi prosím zdělit o co jde děkuji.Trochu to bolí. Posílám foto.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte opruzeninu. Umyjte mýdlem, jemně osušte a poté aplikujte dětský zásyp.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vřed na varlatech a vymáčknutí

Formil detergent prášek

  • aktivně chrání barvu proti šedivění a snižuje přilnavost znečištění;
  • vysoká čisticí síla i při nízkých teplotách pro dokonalou čistotu a péči světlého oblečení;
  • v uzavíratelném balení;
  • prášek vhodný pro 80 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Diskuze

V diskuzi KOUPIT FRAMYKOIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Larysa Kopecká.

Dobrý den. Četla jsem všechno o(mast framykoin) ale stále nelze koupit. Můžete mi s tím pomoci. Děkuji předem Kopecká

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Framykoin je na předpis a u nás pouze zásyp, mast se dá na předpis na Slovensku. Jinak zkusit tohle : www.lidovky.cz/domov…

Zdroj: diskuze Koupit framykoin

Fixační prášek představuje ideální řešení pro osoby s mírnými obtížemi a řídkými slinami. Použití je velmi jednoduché: fixační prášek se nasype na mokrou protézu a okamžitě po nanesení a nasazení protézy bezpečně a dlouhodobě přilne. Pokud se zubní náhrada začne uvolňovat dříve, než očekáváte, můžete provést rychlé a okamžité opravy, a to tak, že jednoduše nasypete fixační prášek na mokrou zubní náhradu a pevně ji přitlačíte zpět, přičemž náhrada zůstane na svém místě po několik dalších hodin.

Použití

Nasypte fixační prášek v tenké vrstvě stejnoměrně na mokrou zubní náhradu. Zubní náhrada se pevně usadí na svém místě okamžitě po nasazení a zůstane v ústech pevně a bezpečně usazena po mnoho hodin. Pokud se protéza předčasně uvolní, jednoduše nasypte na zubní protézu v tenké vrstvě ještě trochu fixačního prášku. Zbytky fixačního prášku lze snadno ze zubní náhrady odstranit pod tekoucí vodou pomocí zubního kartáčku.

Zdroj: Kukident - prášek

Diskuze

V diskuzi ŠTÍPANCE NA TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Dobry den, nevite od jakeho hmyzu by to mohlo byt? Puvodne to byl klasicky maly pupinek jako od komara a ted je z toho takovyto bolak o prumeru 2cm, ktery se zanecuje. Predem diky za odpovedi
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Já měla štípance v létě. Noha mi natekla dvojnásobně. Šla jsem k lékaři, ale tam zrovna malovali. V zoufalství jsem zašla do lékárny. Paní mi dala fenistigel a zásyp na rány s desinfekcí. Asi za 3 dny se vše zahojilo.

Zdroj: diskuze Štípance na těle

Je lepší prášek, nebo krém?

Fixační krém Kukident – Nejsilnější fixace (40 g) je pružný a zároveň poskytuje vynikající těsnicí účinek proti nežádoucímu vniknutí jídel pod náhradu a také pro pohodlné nošení. Zároveň je bez přidaných barviv a příchutí, a proto má neutrální chuť. Působí rychle a dlouhodobě, nabízí až o 45 % dlouhodobější fixaci. Aplikace je jednoduchá a přesná díky extra tenké špičce.

Zdroj: Kukident - prášek

Poradna

V naší poradně s názvem MYKÓZA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek.

Dobrý den, poslední dobou mam problémy v třiskach. Svědění a vlhkost kolem varlat. Můžete mi poradit co s tím mohu dělat.
Dekuj

Zdenek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To jsou přesně podmínky pro vznik "vlka". U toho pak nesnesitelně svědí pokožka, a když to k uspokojení poškrábete, tak to začne pálit, jako když se do toho zakousne vlk - proto také ten název. Nejlepší péče je pravidelné mytí mýdlem a dobré vysušení - nikoliv drhnutí ručníkem. Ideální je vysušit to fénem a pak hned nanést tekutý pudr nebo dětský zásyp. Do dvou dnů je to pryč. Se zásypem ale ještě pokračujte, obzvláště když se hodně potíte ve vedru nebo při zátěži. Zásyp aplikujte ráno i večer před spaním. Kdybyste již vlka měl tak použijte mast Hydrocortisone, která je volně prodejná v lékárně. Pomůže vám do jednoho nebo dvou dnů se toho zbavit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mykóza v tříslech

Dávkovač na prací gel

Na trhu jsou dostupné i praktické nádoby pro dávkování pracích prostředků přímo do bubnu pračky. Odměrka na prací gel se vyrábí v několika variantách a tvarech.

Klasická odměrka na tekuté prací prostředky i prací prášek má objem 150 mililitrů. Díky kulovitému tvaru do odměrky pohodlně nalijete tekutý prací prostředek a rovnou ho vložíte do bubnu pračky.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Poradna

V naší poradně s názvem SULFOTHION se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Heilly.

prodelala jsem proti svrabovou kuru,ale stale mam pocit,ze se mi to uplne nevylecilo...jsem z toho zoufala...muzu pouzivat zasyp Sulfotion,ktery obsahuje siru...nebo zajit opet k lekari...dekuji Heilly

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Heilly, při nákaze svrabem vznikají v kůži kanálky, které se zanítí díky zbytkům trusu od zákožky svrabové a nějakou dobu to trvá, než se zahojí. Po dobu hojení to ještě obvykle svědí, ale svrab už může být mrtvý díky předchozí léčbě. V této fázi je důležité si to nerozškrábat a být trpělivá. Pokud chcete mít 100% jistotu, že svrab ve vás již nežije, tak běžte za svým lékařem, aby znovu vaši kůži prohlédl.
Používání jemného zásypu Sulfothion s koloidní sírou určitě v době hojení po svrabu pravidelně používejte, jak je napsáno v jeho návodu. Tento jemný sýrový zásyp totiž mírní svědění, podporuje odlučování svrabem poškozené pokožky a také podněcuje vytváření pokožky nové a zdravé. Solfothion vám pomůže být po svrabu dříve fit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sulfothion

Prodej a cena

Zde můžete vidět cenu fixačního prášku.

Zdroj: Kukident - prášek

Poradna

V naší poradně s názvem OPRUZENINA CO NA NÍ POMÁHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sabinka .

Je mi 13 za chvíli mi bude 14 let mám cukrovku opruzeniny mám skoro každý rok nikdy jsme to neřešila ale teťkon jak jsem velká tak mi to už vadí požívám bepanthen chtěla by jsem se zeptat kolikrát denně si to mm mazat a jestli si to nemám mazat krémem na ruce??? a ještě by jsem se chtěla zeptat zmizí to tak do 3 dnů???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Sabino, musíš si opruzená místa důkladně mýt vodou a mýdlem dvakrát denně a hned po umytí jemně, ale důkladně osušit a nanést tekutý pudr nebo dětský zásyp. Nic jiného na to nedávej. Teprve až když se to hojí (většinou po dvou dnech) můžeš použít kalciovou mast podle návodu. Celé by se to mělo zahojit do týdne.

Zdroj: diskuze Opruzenina co na ní pomáha

Kam se leje tekutý prací prášek

Doma byste měli mít tři základní typy pracích gelů: na bílé, tmavé a barevné prádlo. Poslední dva jsou šetrnější k barvám. Prací gely jsou obecně šetrnější k prádlu na rozdíl od sypkých prášků. Prací gel je navíc vhodný i pro ruční praní.

Kam se dává tekutý prací prostředek? Gel se lije do dávkovací nádržky u automatické pračky pomocí nádobky na tekutý přípravek. Gel se pomocí proudu vody dopraví k znečištěnému prádlu, které se nachází v bubnu pračky.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Poradna

V naší poradně s názvem BABSKÉ RADY NA EKZEM MOKVAVÉ STROUPKY KTERÉ SVĚDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

poradte my někdo co zabírá na ekzém .velice mě svědí hlava .už se myji jen vodou.nic nepomáhá.skusila jsem dětský zásyp .svědí to dál.poradte nějakou babskou radu. děkuji zdena.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste chvíli umývat vlasy šamponem Nizoral. Mohl by pomoci. A když ne ten, tak pak dehtové mýdlo.

Zdroj: diskuze Babské rady na ekzem mokvavé stroupky které svědí

Prodej

Na našem trhu jsou dostupné kapsle i prášek.

Zdroj: Moringa olejodárná

Diskuze

V diskuzi LÉK NA ŘEDĚNÍ KRVE XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Zeman.

Jaký výsledek je po léčbě XARELTO?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den, beru Xarelto 20mg každý den v 11:00. Dnes jsme si zapomněla vzít prášek a vzpomněla jsem si pozdě večer/ brzy ráno (2:00h). V příbalové informaci píšou, že si prášek mám vzit co nejdříve si vzpomenu, ale neužívat ho vícekrát za den. Prosím kdy si mám vzít další prášek? Normálně v 11:00 následující den (což je 9 hodin od posledního prasku)? Nebo déle?

Zdroj: diskuze Lék na ředění krve xarelto

Způsob použití

Běžný prášek do pečiva obsahuje tzv. difosforečnany, které dnes najdete nejen v běžném pečivu, ale i v tavených sýrech, v uzeninách i v různých práškových směsích pro výrobu nápojů. Tyto látky jsou zdrojem fosforu, jehož nadbytek může narušit rovnováhu mezi vápníkem a fosforem a zapříčinit tak nedostatek vápníku v těle a úbytek kostní hmoty.

Bezlepkový a bezfosfátový kypřicí prášek do pečiva obsahuje vinný kámen (jehož krystalky najdete v sudech od vína), běžnou jedlou sodu a bio kukuřičný škrob. Používá se stejně jako běžný kypřicí prášek, oblíbený je i při přípravě bezlepkového pečiva. Na 500 g sypkých surovin se používají 3 lžičky (17 g) prášku. Kypřicí prášek z jedlé sody a vinného kamene má tendenci začít kypřit (rozkládat se) již při pokojové teplotě. Doporučuje se proto těsto vkládat do trouby a péct co nejdříve po zapracování tohoto kypřicího prášku. To se týká hlavně řidších třených těst.

V cukrářství se vinný kámen používá při šlehání bílků, které díky němu hodně nabydou a zůstanou tuhé. Používá se tedy zejména při pečení pěnového pečiva, pusinek a andělských dortů.

Zdroj: Vinný kámen

MSM prášek a tablety – cena

Zde je uveden seznam nejlevnějších cen MSM v prášku.

Tady je možné nejlevněji zakoupit MSM v tabletách.

Zdroj: MSM na vlasy

Formil Ultra Plus Color

  • nejvyšší čistota a péče;
  • ochrana a zářivě barevné prádlo;
  • prášek vhodný pro 30 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Formil Ultra Plus čisticí prostředek

  • brilantně bílé prádlo;
  • s bělícím efektem;
  • účinný již při 20°C;
  • prášek vhodný pro 30 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Prášek

Pokud preferujete čaj, tak dbejte na kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj by měl být hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.

Návod na přípravu

Čaj zalijte horkou vodou (80 °C) v poměru 1–2 čajové lžičky na 1,5–2 dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc. Doba vyluhování je 3–5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Čaj mohou konzumovat i děti od 3 let.

Použití

Čaj se doporučuje tam, kde je potřeba povzbudit imunitu, probudit zažívání nebo podpořit těhotenství. Protože moringa obsahuje značné množství vápníku, železa, vitamínu C a draslíku, je výbornou prevencí neduhů postihujících kardiovaskulární systém. Díky své popularitě se moringa přidává k zeleným, bylinným a ovocným čajům.

Cena 1 kg je cca 980 Kč, je možné koupit i menší balení čaje.

Pokud preferujete spíše prášek, zde jsou informace k produktu:

Moringa prášek

Složení: 100% prášek z listů rostliny Moringa oleifera bez jakýchkoli příměsí nebo přísad. Jde o potravinový doplněk, který zvyšuje energii a odolnost organismu a má příznivý vliv na celkové zdraví. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů, bílkovin a silných antioxidantů.

Doporučené dávkování: 1–2 lžičky prášku Moringa přidejte do libovolného pokrmu nebo nápoje.

Cena za 100 g prášku se pohybuje kolem 119 Kč.

Zdroj: Moringa olejodárná


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP