Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PLETOVA MASKA Z DROŽDÍ

OBSAH

Význam droždí v péči o pokožku

Pokud stále trpíte občasnými pupínky nebo akné, měli byste svou stravu obohatit o kvasnice a vitamín B. Výborné je spojit konzumaci kvasnic s pojídáním vajíček, ta totiž dodávají pleti zase elasticitu a pružnost. A protože ideální kombinací droždí a vajíček jsou drožďové pomazánky, zkuste se ve svém jídelníčku zaměřit právě na ně. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou, jak se říká. Pleť dostane potřebný vitamín B z droždí, a navíc získá bílkoviny z vajíčka. Receptů na takovou pomazánku je celá řada. Například stačí na oleji jemně osmahnout jednu cibulku nakrájenou na kostičky, pak přidat zhruba 60 gramů nadrobeného droždí a surovinu zpěnit. Nakonec se přidávají dvě vajíčka, mléko a trochu strouhanky na zahuštění. A léčivý zázrak je na světě. Účinky se dostavují již po dvou třech dnech pravidelné konzumace většího množství droždí.

Zdroj: Drožďová maska

Diskuze

V diskuzi DROŽDÍ PLEŤOVÁ MASKA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Ahoj našla jsem bezva recept na pleťovou masku z droždí, tak vám sem píšu recept. Pleťová maska má dvě základní přísady, droždí a mléko, ale je možné použít místo mléka i vodu. V misce se smíchá půl kostky droždí s trochou mléka a pořádně se to rozmíchá. Po rozmíchání se to nanese na obličej, kde se nechá působit až do jejího zaschnutí. Potom je možné masku z pleti buď oloupat nebo smýt vlažnou vodou. Kvasnicová pleťová maska výborně čistí póry a zanechává pleť hladkou a hebkou na dotek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marketka64.

Já jsem byla z článku o droždí zdravi-hubnuti.cz/dr… fakt překvapená, a díky za tenhle recept. Určitě se bude hodit.

Zdroj: diskuze Droždí pleťová maska návod

Účinky mrkve na pleť

Mrkev je pravděpodobně nejstarší zeleninou. Známe ji jako chutnou, přirozeně sladkou kořenovou zeleninu, která je křupavá, šťavnatá a v kuchyni nepostradatelná. Mrkev je bohatá na antioxidanty, vitamíny a vlákninu, má málo kalorií, zanedbatelné množství tuku a žádný cholesterol. Mrkev je skvělá pro krásu, dodává kůži živiny, vlhkost a chrání kůži při opalování. Mrkvová maska je ideální zvláště pro suchou pleť.

Zdroj: Pleťová maska z mrkve

Diskuze

V diskuzi BAVLNĚNÁ PLEŤOVÁ MASKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

A co takhle bavlněná pleťová maska: www.misshashop.cz/mi… Vcelku mě zaujala, když jsem ji objevila. Akorát si to nějak moc nedovedu představit. Zkoušel jste ji někdo už? :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bavlněná pleťová maska

Recepty na mrkvové masky

Než začnete s aplikací samotné masky, důkladně svou pleť vyčistěte tak, jak jste zvyklí (pomocí čisticího tonika, vody a podobně). Pleť prohřejte a prokrvte, není to nic složitého, stačí pleť napařit nad horkou párou (velmi krátce), jemně namasírovat nebo provést její jemný peeling. Tyto způsoby vedou k prokrvení pleti, která pak mnohem lépe vstřebává výživné látky obsažené v pleťové masce.

Pleťová maska z mrkve, smetany a medu

Ingredience: 1 mrkev, trocha kysané smetany, 1/2 lžíce medu

Postup: Mrkev nastrouháme, přimícháme kysanou smetanu a med, aby vznikla kašička. Naneseme na pleť. Necháme působit přibližně 30 minut. Poté masku omyjeme vlažnou vodou.

Pleťová maska na problematickou pleť s akné

Ingredience: 1 střední mrkev, 2 polévkové lžíce smetany

Postup: Najemno nastrouháme oloupanou syrovou mrkev a vmícháme 2 polévkové lžíce sladké smetany. Tuto směs rozetřeme na gázu a položíme na tvář, necháme takto působit asi půl hodiny. Poté obličej omyjeme čistou vodou.

Pleťová maska s mrkví a žloutkem

Ingredience: 2 mrkve, 1 žloutek, 2 lžíce bramborového škrobu

Postup: Mrkev jemně nastrouháme a smícháme se žloutkem a škrobem. Naneseme na obličej a dekolt a necháme působit cca 20 minut. Pak opláchneme teplou a studenou vodou.

Mrkvová pleťová maska s olivovým olejem

Ingredience: 1 středně velká mrkev, 2 lžíce olivového oleje, pšeničné otruby

Postup: Mrkev nastrouháme, smícháme s olejem a zahustíme otrubami. Masku naneseme na obličej, krk a hruď a necháme působit asi 30 minut. Oči zakryjeme obkladem z čaje. Masku smyjeme vlažnou vodou. Tato pleťová maska je zvláčňující, výživná, vhodná pro všechny druhy pleti.

Pleťová maska z mrkvové šťávy

Ingredience: 1 polévková lžíce mrkvové šťávy, 1 žloutek, 1 lžička oleje

Postup: 1 polévkovou lžíci mrkvové šťávy smícháme se žloutkem a přidáme 1 lžičku kvalitního oleje. Masku naneseme na obličej a necháme cca 20 minut působit. Následně obličej opláchneme.

Zdroj: Pleťová maska z mrkve

Diskuze

V diskuzi PLEŤOVÁ MASKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Mne nadchla tahle medová pleťová maska: www.lecivemasti.cz/p…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pleťová maska

Recepty z droždímaska na pokožku

Ingredience: 1 droždí (62 g), lžička mléka, hladká mouka

Postup: Masku z droždí vyrobíte tak, že do misky rozdrobíte droždí, přidáte lžičku teplého mléka, pečlivě smícháte. Pokud by byla hmota příliš řídká, tak ji zahustíte trošičkou hladké mouky. Pokud bude hustá, kápnete ještě mléko. Masku nanesete na obličej a necháte ji působit 20 až 30 minut. Vyschlou masku sloupnete a zbytek umyjete pomocí vlažné vody. Kůže bude vláčná a čistá. Droždí by vám pleť mělo krásně pročistit, odmastit, vytáhnout maz i z hlubokých pórů, pomoci proti akné a současně působí protizánětlivě. Den před a den po drožďové masce byste neměli používat jiné kosmetické přípravky (například peelingové) nebo různé emulze (například konopnou emulzi).

Zdroj: Droždí jako lék

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Já používám na okamžité vypnutí pleti a vyhlazení vrásek masku z vaječného bílku, citrónu a špetky soli. Připravuju si ji tak, že oddělím vaječný bílek z jednoho vajíčka do misky, k němu přes sítko naleju lžičku citrónové šťávy, přidám špetku soli a dobře rozmíchám. Pak si to prsty nanesu na obličej a nechám působit. Tím, jak to postupně působí, tak to schne a na kůži se z toho tvoří stahující se tenký film, který kůži dokonale vypne a vyhladí.

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Okurková maska na bělení pih

Okurková maska bělí a zvláčňuje pokožku. Umístěte na obličej tenké plátky okurky a díky tomu vám vyblednou pihy. Maska by měla být na obličeji 15 až 20 minut. Následně vymačkáte šťávu z okurek a uděláte si při tom jemnou masáž obličeje.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA Z RÝŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Vyhlazující pleťová maska z rýže a s japonským saké se jmenuje Planet Spa a je od Avonu.
Tato vyhlazující rýžová pleťová maska pro vyčištění, osvěžení, vyživení a pro hebkost pleti. Maska z rýže je vhodná pro všechny typy pleti.

Složení masky z rýže:
extrakt z rýže: vyživuje a zjemňuje pleť a vyhlazuje vrásky.
japonské saké: zanechává sametově hebkou pokožku bez vrásek.

Použití:
Aplikuje se na odlíčenou, čistou pleť jenom tenká vrstva vyhlazující masky. Nechá se působit po dobu cca 20 minut, až do úplného zaschnutí. Potom se opatrně sloupne. V případě potřeby dočistěte pleť čistícím tonikem, které běžně používáte. Poté naneste denní nebo noční krém. Používejte dle potřeby 1x týdně.

Obsah balení je 75 ml, stojí kolem 90 Kč a k dostání je běžně v internetových obchodech.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí maska z rýže

Čistící maska z droždí

Chcete-li vytvořit kvasnicovou čistící masku, tak potřebujete čajovou lžičku citronové šťávy, 3 lžíce mléka a balení kvasinek. Všechno promíchejte dohromady a následně aplikujte na obličej. Tuto masku nechte působit asi 20 minut a pak umyjte masku teplou vodou.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA OBLIČEJ NA OMLAZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draaahomira.

je mě 62 let, potřebovala bych nějakou masku na unavenou plet,prosím poradte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Drahuš, unavená a zralá pleť vyžaduje živiny z avokáda, medu, citronu a jogurtu. Postavila jsem pro tebe tuhle masku z medu, kterou používej jednou až dvakrát do týdne, jak tě to bude bavit :-)

Maska avokádo, med, jogurt, citron a zralá peť

Pleťová maska z medu - budete potřebovat:
1 lžičku medu,
1/2 zralého avokáda,
1 lžičku vymačkané citronové šťávy,
1 lžičku bílého jogurtu.

Postup na výrobu pleťové masky pro zralou pleť z avokáda, medu, citronu a jogurtu:
Zralé avokádo rozřízněte na půl a vydlabejte zelenou máslovou dužinu ze slupky a v misce ji rozmělněte na zelenou kašičku. Pak k avokádu přidejte med a citronovou šťávu, dobře promíchejte a pak na konec přidejte jogurt.

Maska z medu a z avokáda na zralu pleť - použití:
Hned, jak to budete mít smíchané, tak to naneste na vyčištěnou pokožku obličeje a nechte působit 20 - 30 minut - relaxujte :-). Pak masku z avokáda na zralou pleť smyjte studenou vodou a jemně osušte ručníkem.

Maska z avokáda, medu, jogurtu a citrónu je velmi výživná s výrazně regeneračním účinkem na zralou a také suchou pleť. Maska na zralou pleť navrací kůži pružnost a svěžest a dodá jí i velké množství výživných a hydratačních látek, které zralá pleť často nemá a potřebuje je ke svému svěžímu vzhledu.

Zdroj: diskuze Maska na obličej na omlazení

Hydratační maska z ovoce

Ovocná maska je pro všechny typy pleti. Kdo má rád masku z ovoce, potřebuje jen kousek zralého ananasu nebo papáji. Dřeňovou směs z tohoto ovoce aplikujete na obličej. Po opláchnutí stačí, když použijete své obvyklé denní krémy na obličej. Pokud je tato maska pro vás příliš ovocná, tak můžete vyzkoušet alternativní masku z mandlí.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Linda.

Dobré je také mužské sperma. Funguje ještě silněji než vaječný bílek. Musíš ale svého milence hodně vzrušit, aby ho měl hodně a pěkně husté a bílé. Nejlepší je na to masáž penisu a až se udělá, tak pak proveď odběr semene, které si rozetři po obličeji. Ale pozor, nesmíš si sperma dát do očí. Mužské semeno v očích způsobuje silnou reakci a oko po něm zčervená. Na spermatem zasažené oko je jediná pomoc vydržet to. Tady je nějaké video, kde je vidět masáž penisu: www.pornhub.com/view…

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Recepty z droždí – pomazánka z droždí

Ingredience: 50 g droždí, 1 malá cibule, 60 ml mléka, špetka soli, 1 žloutek, 30 g másla, 20 g strouhanky

Technologický postup: Na tuku osmažíme oloupanou a nasekanou cibulku a přidáme droždí. Když se droždí rozpustí, začíná u okraje hnědnout a voní, zalijeme je mlékem a povaříme. Pak vmícháme žloutek, sůl a strouhanku. Pomazánku z droždí přendáme do nějaké misky a necháme vychladnout. Zdravou pomazánku z droždí mažeme na chleba.

Zdroj: Droždí jako lék

Pleťová voda

Mnoho produktů proti akné obsahuje kyselinu salicylovou, která je obsažena v aspirinu. Kyselina octová také pomáhápři odlupování starých, odumřelých kožních buněk a funguje velmi dobře proti akné a skvrnám na pokožce. Domácí pleťová voda s obsahem octa se vyrábí z ½ vody, ½ octa a aspirinu. Důležitá je opatrnost, protože ocet způsobuje ztenčení kůže. Ocet se také používá jako voda po holení, protože uklidňuje pokožku a zabraňuje vyrážce.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Cena sušeného droždí

Zde můžete vidět cenu sušeného droždí.

Zdroj: Sušené droždí

Co dělat, když sušené droždí nekyne

Pokud sušené droždí nekyne, může být příliš staré. Ve většině případů a dle recenzí sušené droždí použité správně dle návodu vzejde.

Na pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu.

Zdroj: Sušené droždí

Regenerační maska z avokáda

Maska z avokáda je dobrá pro zvláště suchou a zralou pleť. Recept na avokádovou masku: polovina pyré z avokáda, 1 lžička medu a 1 lžíce tvarohu či smetany. Přidáním několika kapek citronové šťávy docílíte světlejšího tónu masky.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Osvěžující maska z okurek

Tato maska je určena mastné a problémové kůži. Okurky jsou ideální pro velké póry na kůži, protože jejich složení stáhne kůži a minimalizuje tak rozšířené póry. Stačí buď jen plátky okurky přímo na obličeji, nebo jako intenzivní maska s jogurtem. Recept na okurkovou masku: 2 lžíce okurkové šťávy se smíchají se 2 až 4 polévkovými lžícemi přírodního jogurtu nebo tvarohu. Natřete masku na kůži a necháte ji 20 minut působit.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Mrkvová maska se žloutkem

Mrkvová maska je ideální na suchou pleť. Trochu mrkvové šťávy smícháte se žloutkem a přidáte 2 kapky oleje. Masku nanesete na obličej a nechte působit. Následně opláchněte obličej.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Jak dlouho to vydrží

Maska Skindulgence byla vytvořena jako podpora vaší běžné péče o pleť. Skindulgence 30minutový nechirurgický facelift má být používán jako zlepšení, nikoli jako náhrada vašeho programu péče o pokožku. Přípravek by se měl využívat každý druhý den, a to prvních 90 dní, poté 2x týdně pro udržení dosažených výsledků.

Cena pleťové masky Skindulgence.

Zdroj: Maska Skindulgence


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP