Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

POPRASKANÉ ŽILKY V OČÍCH

OBSAH

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Poradna

V naší poradně s názvem POPRASKANÉ ŽILKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aja.

Dobrý den,mužou prosím Vás ustní vody,konkrétně fialová listerine,za popraskané žilky na tvářích.Děkuji za odpověd!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ústní voda Listerine podle mého názoru nemá vliv na popraskané žilky na tvářích. Už jen z toho důvodu, že ústní voda se používá na výplach dutiny ústní a nemá přijít do kontaktu s pokožkou na tvářích.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Popraskané žilky v obličeji

Popraskané paty – foto

Zde je několik obrázků, na kterých je možné vidět popraskané paty.

Zdroj: Péče o popraskané paty

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ ŽILKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chvalova drahomira.

Dobrý den, mám popraskané žilky na jedné noze a to pod kolenem a boční straně stehna, což se projevuje velkou bolestí .
Mám cukrovku s inzulínem. Prosím poraďte co s tím. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce Krasojizda.cz.

Dobrý den, Drahomíro,
Existuje přímá souvislost mezi stavem cév a onemocněním diabetes a je známé, že diabetici velmi často trpí potížemi s cévami, které mohou vést až k operaci. Je několik možností, co pro sebe můžete udělat:
- Doporučujeme užívání aloe vera, nejlépe ACTIValoe, protože pozitivně ovlivňuje činnost slinivky břišní a regeneruje betabuňky slinivky.
- Navštivte odborníka ohledně stravy a úpravy jídelníčku, v případě potřeby je nutné upravit hmotnost. Strava by měla obsahovat hodně zeleniny a vlákniny, ovoce již v menší míře.
- Absolutně nepostradatelné jsou Omega 3 NMK!
- Můžete užívat některý z doplňků stravy, které obsahují bioflavonoidy, antioxidanty, vitaminy C, E, B
- Vhodné pro průchodnost cév jsou také ginkgo biloba, lecitin a selén.
Jestli je možné něco doporučit pak vyzkoušejte třeba doplněk stravy Veregin (na bázi ginkgo biloba, antioxidantů, kaštanu atd.) anebo Neobotanics Novarix Essence, který má výborné složení (antioxidanty, dále účinné látky diosmin, hesperidin, aescin atd.) a máme s ním dobré zkušenosti.

Dále je potřeba upravit životní styl a zařadit do denního programu pohyb. Pro externí použití doporučuje speciální mastě. Péče o pokožku je základem a přestože mnohé zdroje uvádějí, že krémy a mastě jsou neúčinné, máme na to jiný názor. Obsahují-li kvalitní komponenty budou jistě dobrým pomocníkem. V některých případech lze například hojivou dubovou kůru anebo listy kaštanu použít jako obklad na postižená místa.

přejeme hodně zdraví!

Zdroj: diskuze Popraskané žilky na nohou

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku

Projevy

Prasklé žilky v obličeji se vyskytují jednotlivě nebo ve shlucích a tvoří nehezké mapy v obličeji. Můžete však zmírnit jejich viditelnost, když se vyvarujete kouření, pití alkoholu, nezdravého životního stylu a vystavování pleti UV záření nebo mrazu bez ochrany pleti. Rovněž není vhodné navštěvovat sauny a solária.

Zde se můžete podívat, jak vypadají popraskané žilky v obličeji.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ ŽILKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aja.

Dobrý den,mužou prosím Vás ustní vody,konkrétně fialová listerine,za popraskané žilky na tvářích.Děkuji za odpověd!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Ústní voda nemá vliv na popraskané žilky v obličeji. Praskání žilek je způsobené nízkou elasticitou cév, která je ovlivněna buď dědičností anebo věkem. Krev se z drobných cév vylije a už nevstřebá, což způsobuje fleky. Odstranění je možné například laserovou terapií, ale předcházet praskání cév lze posilováním jejich stěn.

Hezký den,
Zdraví-léčba.cz

Zdroj: diskuze Popraskané žilky v obličeji

Příčiny popraskaných žilek v oku

Popraskané žilky v očích trápí lidi, kteří dlouhé hodiny pracují u monitorů bez denního světla. Potápění do velké hloubky může rovněž způsobit popraskané žilky v oku. Popraskané žilky v očích jsou i průvodním jevem zánětu oční spojivky. Zánět spojivek se na pohled projevuje zarudlou a zanícenou průhlednou blankou, jíž je pokryta vnitřní strana očních víček. Zarudlé je i bělmo očí. Zánět spojivek může způsobovat alergie. Poměrně častým alergenem je srst hlodavců: morče, oblíbení potkani. Stačí, aby si dítě se zvířetem hrálo, a pak se mimoděk dotklo svého obličeje. Kromě červených očí a zarudlých spojivek provází alergický zánět spojivek většinou i otok víček (oči se zúží do štěrbin).

Praskání žilek v oku způsobuje některým lidem užívání určitých léků, zejména takových, které minimalizují riziko vzniku trombóz.

Pro některé lidi není vhodná korekce oční vady pomocí kontaktních čoček. U citlivějších jedinců mohou čočky způsobit praskání žilek v oku (pálení, svědění, zarudnutí, pocit „písku v očích“).

Krví zbarvené bělmo někdy provází nestřídmou konzumaci alkoholu.

Žilka v oku praskne po nenadálém tlaku. Může to být přímý tlak fyzický, což nastane nejčastěji při nějaké rvačce nebo zápasu, při kontaktním sportu, autonehodě a podobně. Popraskané žilky v očích jsou velmi často doprovodným jevem porodu. Prasklými žilkami trpí někteří lidé i při naprosto banálním zvracení. Žilky v oku praskají rovněž lidem s vysokým krevním tlakem.

Jak vypadají popraskané žilky v oku.

Zdroj: Prasklá žilka v oku

Diskuze

V diskuzi POPRASKANE ZILKY NA NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Václavíková.

Dobrý den, prosím o radu. Po návštěvě kosmetičky mě bylo zděleno, že mám začínající popraskané žilky na nose, bylo mě doporučeno od firmy Ryor sérum. Mohu poprosit o radu co si mám zakoupit. Děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Popraskane zilky na nose

Červené žilky na tváři

Jedná se o pavoučí nebo také pavučinkové či metličkové žilky. Jde vlastně o nejmírnější projevy žilní nedostatečnosti neboli oslabení cév, které mají podobu křečových žil, ale jsou mnohem menší. Tyto malé, často propletené skupiny drobných cév těsně pod povrchem kůže bývají červené, modré či fialové a jasně viditelné. Popraskané cévy v obličeji odborníci označují názvem kuperóza, ale mohou se vyskytovat i na stehnech, nohou či jiných částech těla s citlivější pokožkou.

Červené žilky se častěji objevují hlavně u suché a namáhané pleti, kde dochází k překrvení a k tvorbě mikrosraženin jakoby modřinek. Toto onemocnění je vrozené, ale rovněž bývá podpořeno životním stylem, působením UV záření a častým opalováním nebo vlivem silných teplotních změn.

Červené žilky na tváři – foto

Zde je několik fotografií, na nichž můžete vidět červené žilky na tváři.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA ČERVENÝ NOS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den.Můžete mi prosím poradit co na červený nos a popraskané žilky?Leaser a mastičky mi vůbec nezabraly.Léčba probíhala na kožním.Výsledek ovšem nulový.Děkuji za radu.Hříbalová.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na červený nos

Na popraskané rty je dobrá okurka

Slupka z okurky totiž obsahuje blahodárné látky, které dokáží uzdravit popraskané nebo suché rty. Z okurky se oloupe tenká zelená slupka, která se pak uřízlou stranou pžikládá na rty. Zde se nechá působit tak 20 minut. Po té se ze rtů sundá a rty se namažou čistou lékařskou vazelínou.


Zdroj: Popraskané rty, to může být plíseň rtů!

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ PATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumila Cihelková.

Na popraskané paty pomáhá citron. Paty potřít, změkčí kůži a zároveň dezinfikuje.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Popraskané paty

Mast na popraskané žilky

Preventivně lze na čištění použít pleťové mléko Arnika od Ryoru, aplikovat třezalkovou masku a jako konečné ošetření regenerační krém na rozšířené žilky. Kosmetičky také doporučují užívat olej Althea nebo krém Diroseal od Avéne.

Na zimní období se doporučují hutnější krémy, jako je například Sensibio AR ve verzi Riche, které ve velkých mrazech poslouží i jako ochranné krémy. Na nos a na problémová místa se používá korektor, který zakryje zčervenání. Korektor rovněž chrání. Je dobré konzultovat problém s lékařem, ten pacientům doporučí doplňující péči na posílení cévní stěny kapilárek, jako je Ascorutin. Lékař také vysvětlí, čeho se vyvarovat, aby se problém omezil. Jedná se především o extrémní změny teplot, konzumaci alkoholu a kávy.

Na popraskané žilky v obličeji je účinná měsíčková mast, kterou 3 až 5krát denně vetřete do pokožky ošetřovaného místa.

Antižilka ošetřuje a pomáhá vstřebávat rozšířené a popraskané žilky, drobné jizvy, strie a jiné kožní defekty při ztrátě elasticity pokožky. Antižilka obsahuje účinné látky z jírovce a jinanu, které zvyšují pevnost a pružnost cévních stěn a eliminují účinky volných radikálů. Dále Antižilka obsahuje výtažky z arniky, levandule a čajovníku, které pomáhají vstřebávat již popraskané kapiláry a zabraňují jejich dalšímu praskání. Antižilka se používá tak, že se s ní několikrát denně masíruje postižené místo. Antižilka je slovenský výrobek a můžete ho objednat jen na Slovensku za 12 €, zde je odkaz: Antižilka cena.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Diskuze

V diskuzi MASTIČKA NA PRASKLÉ ŽILKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

Našla jsem mastičku, která má pomáhat na prasklé žilky. Jmenuje se Antižilka a ošetřuje a pomáhá vstřebávat rozšířené a popraskané žilky, drobné jizvy, strie a jiné kožní defekty při ztrátě elasticity pokožky. Antižilka obsahuje účinné látky z jírovce a jinanu, které zvyšují pevnost a pružnost cévních stěn a eliminují účinky volných radikálů. Dále antižilka obsahuje výtažky z arniky, levandule a čajovníku, které pomáhají vstřebávat již poprskané kapiláry a zabraňují jejich dalšímu praskání. Antižilka se používá tak, že se s ní několikrát denně masíruje postižené místo. Antižilka se dá koupit tady pohadkoukezdravi.717…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mastička na prasklé žilky

Popraskané koutky úst foto

Fotografie, na kterých jsou vidět popraskané a zanícené koutky úst, jsou vidět tady popraskané koutky úst.

Zdroj: Časté praskání ústních koutků

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ ŽILKY V OKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Burkoňová Jarmila.

Co může být příčinou opakujících se prasklých žilek v oku?V poslední době se mi tato okolnost opakovala 3krát za sebou I za poslední 2 roky jsem se občas s tímto problémem potýkala,.Léčím se na alergii a užívám kapky na suché oči.Byla by v mém případě účinná akupunktura?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Dobry den,je mi padesat let,praskla mi cevka v pravem oku,nikdy předtim jsem to neměla.Chtěla jsem se zeptat jaka muže byt přičina?
Děkuji za odpověd.

Zdroj: diskuze Popraskané žilky v oku

Jak na červené žilky v očích

Zde jsou některé jednoduché možnosti léčby červených žilek v očích:

  • Namáhání očí, únava nebo stres jsou příčinou tohoto stavu, proto je důležitý odpočinek.
  • Pacient se zánětem spojivek by se měl vyhnout kontaktu s očima a nošení kontaktních čoček. Na bakteriální zánět spojivek jsou velmi účinné teplé obklady. Pokud jde o alergie, jsou vhodné studené obklady. Velmi důležité je, aby měl člověk čisté ruce, jedině tak se zabrání šíření infekce.
  • U pacientů s blefaritidou se používají teplé obklady. Udržování čistých víček zmírňuje zánět očního víčka a tím i příznaky.
  • Homeopatické léky jsou prospěšné při léčbě očních onemocnění, včetně zánětu spojivek nebo únavy očí.
  • Když jsou červené žilky doprovázeny dalšími příznaky, jako je bolest, ztráta zraku, otok očních víček, rohovky, je důležitá návštěva očního lékaře.

Pokud se chcete dozvědět více o červených očích, zde je článek, který vám tohoto řekne více: Domácí léčba červených žilek v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku

Poradna

V naší poradně s názvem CO TO JE ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Malý.

Dobrý den,mohu se zeptat jestli někdo nevíte co jsou tyhle červené tečky .Je mi 12 let a jsem blondýna .Maminka mi říká ,že jsou to popraskane žilky a ,že jako malá je taky měla ale zmizeli ji a já je mám několik let . A za to mohu nějak vyléčit.Děkuji za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kup si v lékárně Jarischův roztok (jarišův) za 90 Kč a každý den před spaním si s ním vyčisti svojí pleť na celém obličeji, krku a taky ušní boltce. Když to po měsíci nepomůže, tak se stav u lékaře na kožním a nech si to vyšetřit. Tam ti přesně řeknou co to je a jak se toho můžeš nejlíp zbavit. Tady je odkaz, kde je vidět jak vypadá jarischův roztok a kde se dá koupit: www.zbozi.cz/vyrobek…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co to je ?

Onemocnění způsobující popraskané paty

  • genetika
  • diabetes
  • problémy se štítnou žlázou
  • dermatitida
  • žilně městnaná dermatitida
  • Downův syndrom
  • onemocnění ledvin nebo užívání diuretik
  • lupénka a ekzém

Zdroj: Péče o popraskané paty

Proč mám žilky v bělmu

  • zánět spojivek
  • suché oči
  • alergie
  • kontaktní čočky
  • syndrom počítačového vidění
  • oční úraz
  • vřed rohovky
  • oční herpes
  • zánět střední vrstvy oka
  • glaukom
  • oční kapky
  • nemoc
  • těhotenství
  • kouření
  • životní prostředí
  • nebezpečí na pracovišti
  • nedostatek spánku
  • koupání

Toto jsou příčiny způsobující červené žilky v oku.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Červené žilky na nohách

Jedná se o jasně viditelné žíly pod kůží, které se kroutí, mají ztenčenou stěnu a jsou rozšířené. Nejčastěji jsou postiženy povrchové žíly dolní končetiny. Zasaženy bývají i žilní chlopně, které umožňují krvi, aby tekla směrem k srdci. Při narušených chlopních se krev vrací dolů a může zvyšovat tlak na žilní stěny a přispívat k dalšímu zhoršení.

Většinou jsou tyto žilky způsobeny geneticky. Vznikají tak, že dochází k poničení žilní stěny. V horších případech mohou být popraskané žilky doprovázeny svěděním a mravenčením. V lehčích případech pomůže změna životního stylu. Především je potřeba shodit přebytečná kila, která zbytečně zatěžují vaše nohy. Upravte svůj jídelníček a zařaďte do něj potraviny s vysokým obsahem vlákniny. Jednou z příčin vašeho problému může být i hormonální antikoncepce nebo kouření.

Ideálním řešením a prevencí je sport. Ze sportu je nejvhodnější jízda na kole. Dalším řešením je ulevit nohám například gymnastickým cvikem, takzvanou svíčkou. Další dobrou radou je dodržování pitného režimu. Doporučuje se také střídavé sprchování teplou a studenou vodou. Úlevu nohám přinesou speciální stahovací punčocháče nebo různé masti. Pokud popraskané žilky neustoupí a jejich stav se bude i nadále zhoršovat, je řešením návštěva odborníka.

Červené žilky na nohách – foto

Zde je několik fotografií, na nichž je možné vidět červené žilky na nohách.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Proč máme metličkové žilky na nohách

Ke vzniku křečových metliček výrazně přispívají hormonální změny v ženském organismu. Žilky se tak objevují už například na začátku užívání hormonální antikoncepce. Popraskané žilky na nohách lze stále častěji pozorovat už u mladých dívek, protože začínají dříve pravidelně užívat hormonální antikoncepci. Někdy pomáhá vysazení antikoncepce a vznik nových žilek se zmírní. Dalším obdobím hormonálních změn je těhotenství, zejména druhé a pak ta následující. Posledním výrazným obdobím vzniku metličkových žilek je doba takzvaného přechodu. Mohou se však objevovat i kdykoliv v průběhu života. Dalším výrazným faktorem vzniku metličkových žilek je totiž nezdravá životospráva. Málo pohybu, obezita, kouření či dlouhé časté opalování, to vše může k jejich vzniku významněji přispět. Dalším rizikovým faktorem je časté nošení vysokých podpatků, dlouhé stání na nohou nebo naopak dlouhé sezení, častý sed s překřížením nohou.

Zdroj: Metličkové žilky

Babské rady na popraskané paty

Podle našich babiček funguje na popraskané paty syrovátka. Dopřejte proto svým chodidlům koupel ve vlažné syrovátce. Po koupeli paty pořádně promastěte vhodným výživným krémem. Na praskliny na nohou platí také odvar z heřmánku nebo měsíčku. Obě bylinky jsou známé svými uklidňujícími a hojivými účinky. Ani po této koupeli nezapomeňte chodidla namazat krémem.

Zdroj: Popraskané paty

Proč praskají žilky na nose

Příčinou jejich vzniku je křehkost cévních stěn a vrozené sklony, ale mohou se objevit i po zánětlivých onemocněních či při jaterních problémech. Důvodů je celá řada a někdy se vzájemně kombinují. Jejich výskyt ovlivňují také různé fyzikální faktory, ať už UV záření, střídání teplot, vystavování suché pleti extrémním podmínkám, nebo přehnaná, hrubá péče o mastnou pleť. Žilky se roztahují a zase stahují, ale pokud tuto schopnost ztratí, zůstanou trvale rozšířené a prosvítají přes kůži.

Popraskané cévky v obličeji netrápí pouze zralé ženy, ale i dospívající slečny. Mohou se vlivem hormonálního působení objevit například u maminek v těhotenství. Na rozšířené žilky trpí samozřejmě i muži. Žilky mají tendenci praskat a vytvářet viditelnou síť. Dojde-li k prasknutí žilky, kosmetickými přípravky již stav nelze úplně ovlivnit. Prasklé žilky lze odstranit pouze laserem.

Do jisté míry vznik žilek v obličeji můžeme negativně i pozitivně ovlivnit i my sami. Prudké teplotní výkyvy, například z mrazu na horách do vyhřáté sauny na chalupě, ve městě z chladného vzduchu do vytopené kanceláře, časté saunování, strava ochucená pálivým kořením (chilli papričkami), káva, alkohol, to vše jsou spouštěcí mechanismy, které vznik červených popraskaných žilek v obličeji způsobují. Preventivně se jim lze poměrně úspěšně bránit vyhýbáním se všem těmto činnostem nebo jejich omezením, či úpravou jídelníčku.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP