Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

POTRAVINY NA PROČIŠTĚNÍ STŘEV

OBSAH

Recepty na domácí dietu k očistě střev

Jablečný mošt

Čerstvá jablečná šťáva je jedním z nejlepších domácích léků na pročištění tlustého střeva. Pravidelná konzumace jablečné šťávy povzbuzuje pohyb střev, odbourává toxiny a zlepšuje zdraví jater.

Citronová šťáva

Citrony mají antioxidační vlastnosti a vysoký obsah vitamínu C, který je velmi účinný na trávicí systém.

Voda

Pro pročištění tlustého střeva je nejlepší konzumace čisté vody. Důležité je vypít alespoň deset až dvanáct sklenic vody za den. Pravidelná konzumace vody dodává tělu tekutiny a odplavuje škodlivé toxiny a další odpad z těla.

Jogurt

Konzumace čerstvého jogurtu udržuje zdravé tlusté střevo. Jogurt dodává tělu probiotické bakterie a zbavuje tělo špatných bakterií. Zároveň obsahuje dostatečné množství vápníku.

Aloe vera

Aloe vera je známo pro své detoxikační schopnosti a působí i jako projímadlo, proto je považováno za efektivní prostředek pro očistu střev.

Zázvor

Zázvor může přispět ke snížení nadýmání, stimuluje funkci tlustého střeva.

Zdroj: Očista střev

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobry den, je to nesmysl, nechapu, jak jste prisel na cislo 12 kg bordelu ve strevech... rekl bych, ze se jedna o tuk usazeny pod "kuzickou" a ten uvedenym pripravkem nezhodite. Pomuze pouze cviceni, kupte si k nemu treba l-karnitine (v lekarne), pomuze lepe shazovat. P.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Božena - Beatrrix.

pro Petra



to se právě Petře pleteš.Colonix mu rozhodně k zhubnutí tuků pomůže a to tím,že očistí střeva a jak víš bez očisty střev nezhubneš,jelikož to je první krok.



vše totiž začíná ve střevech

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Brokolice

Brokolice je plná vlákniny, která je prospěšná pro celkové zdraví srdce. Ukázalo se, že zelenina jako brokolice, květák a zelí pomáhá předcházet ucpávání tepen a chrání před vaskulárními chorobami. Přidejte si proto i vy brokolici do svého jídelníčku. Recepty na přípravu naleznete na internetu.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobry den, je to nesmysl, nechapu, jak jste prisel na cislo 12 kg bordelu ve strevech... rekl bych, ze se jedna o tuk usazeny pod "kuzickou" a ten uvedenym pripravkem nezhodite. Pomuze pouze cviceni, kupte si k nemu treba l-karnitine (v lekarne), pomuze lepe shazovat. P.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Božena - Beatrrix.

pro Petra



to se právě Petře pleteš.Colonix mu rozhodně k zhubnutí tuků pomůže a to tím,že očistí střeva a jak víš bez očisty střev nezhubneš,jelikož to je první krok.



vše totiž začíná ve střevech

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Velmi jang potraviny

Mezi velmi jang potraviny patří drůbež, obojživelníci, mušle, červené rybí maso, jako je tuňák, losos, mečoun.

Zdroj: Jin a jang potraviny

Diskuze

V diskuzi PES ČÍVÁVÁ POPIS A POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonin Vaněk.

Mám stěně čívavu 7měsícu nevim jaké potraviny jsou pro něj nejlepší již jsem vyskoušel nekolik chřupek i kapsiček ale vetšínou mu nic nechutna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den, mám doma také čivavu, fenečku, v březnu jí budou 3 roky. Ta moje čivava je dost vybíravá, nejraději má jídlo vařené, hustou polévku, např. masíčko (kuřecí, hovězí, vepřové.) se zeleninou, vajíčko - stačí 1/2 na den , rýži, nudle, oves.vločky, brambůrek. Ale i tak mám doma granulky, pro malé plemena, některé jsou přímo pro čivavy. Nad kapsíčkama, paštičkama, atd. ohrnovala nos, čichla a odešla, radějí hladověla. Jinak když si najdete web.stránky , která je věnovaná čivavám, tam je o tomto plemenu úplně všechno, také jsem zpočátku nevěděla co s tím malým štěnětem, byl to dárek, pro mě ten nejkrásnější.

Zdroj: diskuze Pes čívává popis a potraviny

Slabě jin potraviny

Mezi slabě jin potraviny patří cibule, červená ředkvička, kořeny lotusu, květák, brokolice, růžičková kapusta, zelí, hořčice, pórek.

Zdroj: Jin a jang potraviny

Diskuze

V diskuzi NENÍ NÁSLEDKU BEZ PŘÍČINY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír.

Bez vyřešení skutečné příčiny astma nepřináší aplikace kortikoidů ani různé inhalátory trvalé výsledky. Příčinou vzniku astma jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující zánětlivé poškození střev a následné autoimunitní reakce těla, které napadají a poškozují naše vlastní tkáně. Konkrétně u astmatu to vede k nadprodukci histaminu a vytvoření bronchiálních spasmů. Používám testy, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto reakce v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit stravu, abyste si astma sami trvale odstranili. Kontakt 608 155 338.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Není následku bez příčiny.

Celá zrna

Vláknina obsažená v celých zrnech pomáhá zlepšit hladinu cholesterolu v krvi a chránit srdce proti nemocem. Strava bohatá na celozrnné potraviny je spojena zvláště se stěnami krční tepny. Tyto tepny jsou zodpovědné za dodávání krve do mozku. Ucpávání krčních tepen způsobuje nahromadění aterosklerózy a zvyšuje riziko srdečních chorob a cévní mozkové příhody. Přidejte si tedy celá zrna do své každodenní stravy. Doporučený denní příjem je 25 gramů zrn každý den pro ženy a 34 gramů denně pro muže. Můžete konzumovat celá zrna, jako je hnědá rýže; celozrnné těstoviny; ječmen nebo ovesné vločky; případně quinou.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Diskuze

V diskuzi ASTMA LÉČIT KYSLÍKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pichler.

Dobrý den
mám astma bronchiale, pomůže mi léčba kyslíkem? Jestli jo, jaký přístroj mám koupit?
Předem děkuji za odpověď.
Pichler

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Bez vyřešení skutečné příčiny astma nepřináší aplikace kortikoidů ani různé inhalátory trvalé výsledky. Příčinou vzniku astma jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující zánětlivé poškození střev a následné autoimunitní reakce těla, které napadají a poškozují naše vlastní tkáně. Konkrétně u astmatu to vede k nadprodukci histaminu a tvorbě bronchiálních spasmů. Používám testy, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto reakce v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit stravu, abyste si astma sami trvale odstranili. Kontakt 608 155 338.

Zdroj: diskuze Astma léčit kyslíkem

Olivový olej

Mononenasycená kyselina olejová, která se nachází v olivovém oleji, chrání srdce a významně snižuje riziko kardiovaskulárních chorob a cévní mozkové příhody. Přidávejte tedy olivový olej pravidelně do svého jídelníčku. Pokapejte s ním saláty a používejte jej i při vaření, ale ujistěte se, že používáte správný typ. Chcete-li získat všechny antioxidační a protizánětlivé účinky tohoto oleje, kupte si 100% extra panenský olivový olej (pokud možno organický).

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Diskuze

V diskuzi REVMATOIDNÍ ARTRITIDA PLUS NEUROPATIE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra 123.

Zdravím všechny.Mám revmatoidní artritidu dlouho asi 40 let/po anginách/ 2-3 stupně a k tomu asi 10 let neuropatii nohou a rukou.Nyní i močového měchýře,bojuji s tím 4 měsíce,moč v pořádku,potíže veliké.Opravdu hrozné spojení.Co mám za bolesti nebudu vypisovat.Jezdím často do lázní,snažím se cvičit co mě jde a hlavně chci napsat o lécích.Užívala jsem už kde co od Ibubrufenu po jiné preparáty i kortikoidy a nyní nesnáším už vůbec nic a musím trpět.Mám vedlejší účinky a je mě s léky hůř,než bez nich.Naposled mě lékař dal inj.Mectojed,sama jsem si píchala,jednou týdně,vydržela jsem do 3.inj.nedalo se to.Nevím co se mnou bude.Poraďte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír Prokeš, nutriční terapeut.

Bez vyřešení skutečné příčiny revmatoidní artritidy (RA) nepřináší aplikace kortikoidů ani léků na bolest trvalé výsledky. Příčinou vzniku RA jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující zánětlivé poškození střev a následné autoimunitní reakce těla, které napadají a ničí naše vlastní tkáně. Konkrétně u RA jsou takto ničeny tkáně velkých kloubů. Používám testy, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto reakce v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit stravu, abyste si RA sami trvale odstranili, zbavili se bolestí a kortikoidy jste nepotřebovali. Kontakt 608 155 338.

Zdroj: diskuze Revmatoidní artritida plus neuropatie.

Velmi jin potraviny

Mezi velmi jin potraviny patří bílé pečivo, těstoviny, rajčata, brambory, lilek, grapefruity, banán, ananas, paprika, špenát, koření, med, javorový sirup, kešu oříšky, měkký sýr, jogurt, máslo.

Zdroj: Jin a jang potraviny

Diskuze

V diskuzi MARKSTAR@EMAIL.CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír.

Bez vyřešení skutečné příčiny lupusu nepřináší aplikace kortikoidů trvalé výsledky. Příčinou lupusu jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující zánětlivé poškození střev a následné autoimunitní reakce těla. Ty se v případě lupusu projevují různými příznaky jako je únava, bolest kloubů, bolest na hrudi, červená vyrážka, pupínky, padání vlasů, světloplachost, zvýšená krvácivost, nedostatek dechu, krev v moči atd. Používám testy, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto reakce v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit stravu, abyste si lupus sami trvale odstranili, a kortikoidy jste nepotřebovali. Kontakt 608 155 338.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava.

Dobrý večer kdy Vás můžu zavolat

Zdroj: diskuze Markstar@email.cz

Ořechy

Oříšky jsou bohaté na nenasycené tuky, vitaminy a vlákninu, takže jde určitě o dobrou volbu. Vyzkoušejte mandle, kešu nebo para ořechy, ty mají velmi vysoký obsah hořčíku. Hořčík brání hromadění a ukládání cholesterolového plaku v tepnách, což pomáhá předcházet ucpávání tepen. Přidejte si tedy také ořechy do svého jídelníčku. Pro optimální zdraví srdce a tepen se doporučuje tři až pět porcí ořechů týdně. Je jen na vás, jaký mix ořechů zvolíte.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC DNA A ZAKÁZANÉ POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Chcela by som vedieť presne, ktoré potraviny sú vhodné a ktoré nevhodné pri zvýšenej hladine kyseliny močovej. Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro snížení kyseliny močové se vyhněte těmto potravinám:
- Pivní a obilné alkoholické nápoje (jako je pivo, vodka a whisky);
- Maso, jehněčí a vepřové maso;
- Vnitřnosti, jako jsou játra, ledviny a maso ze žláz, jako je brzlík nebo slinivka břišní;
- Mořské plody, zejména měkkýši, jako jsou krevety, humři, mušle, ančovičky a sardinky;
- Výrobky s vysokým obsahem fruktózy, jako je limonáda a některé džusy, cereálie, zmrzlina, cukrovinky a rychlé občerstvení.

Nejlepší potraviny pro dietu u dny:
- Nízkotučné mléčné výrobky, jako jsou jogurty a odstředěné mléko;
- Čerstvé ovoce a zelenina;
- Ořechy, arašídové máslo a různá semínka;
- Kvalitní tuk a olej;
- Brambory, rýže, chléb a těstoviny;
- Vejce (s mírou);
- Maso, jako je ryba, kuře a červené maso, je dobré s mírou (kolem 120 až 160 gramů denně).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoc dna a zakázané potraviny

Káva

A teď jedna dobrá zpráva pro milovníky kávy! Káva pomáhá udržovat tepny průchodné. Pití tří šálků denně údajně výrazně snižuje riziko vzniku aterosklerózy nebo ucpaných tepen. Přidejte si tedy kávu do svého jídelníčku. Pijete tři šálky denně, žádný problém! Ale je důležité vyhýbat se přidávání cukrů nebo jiných ingrediencí do kávy, jen tak bude vaše káva zdravá a prospěšná. A nezoufejte ani v případě, že káva zrovna není váš „šálek čaje“ – zelený čaj se také ukázal jako prospěšný pro kardiovaskulární zdraví.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Poradna

V naší poradně s názvem NEVHODNÉ POTRAVINY PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Philippová.

Nějak tomu nerozumím,ve vzorovém jídelníčku se objevuje jogurt brokolice,kiwi a ty jsou uvedené v zakázaných potravinách.Těžko se v tom člověk orientuje,když lékař říká jen že nejíst zelené zeleniny a o zbytku jako masa a pod.neřekne nic.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při léčbě Warfarinem můžete jíst všechno. Jen je třeba dávat pozor na potraviny, které jsou zelené. Patří sem zelí, kapusta, ledový salát, jarní cibulka, okurky, rajčata, papriky, všechny tyto potraviny můžete konzumovat každý den, ale pouze v omezeném množství. Ostatní potraviny nejsou problematické a můžete je jíst bez omezení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nevhodné potraviny při užívání Warfarinu

Slabě jang potraviny

Mezi slabě jang potraviny patří zrna v přírodním, neupraveném stavu: rýže, ječmen, proso, pšenice, oves, žito, pohanka, quinoa, teffová semínka, amarant, fazole azuki, mrkev, pastinák, ředkev setá.

Zdroj: Jin a jang potraviny

Diskuze

V diskuzi POTRAVINY PRO ZDRAVÉ LEDVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draha juráčková.

Přátelé potřebuji radu co dělat pro ledviny v zimě,je prý dobré teplo a zahřivaci potraviny , a to jaké děkuji za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Potraviny pro zdravé ledviny

Granátové jablko

Chcete-li mít zdravé srdce, pak pijte šťávu z granátového jablka. Granátové jablko čistí ucpané tepny a zlepšuje průtok krve. Může za to vysoká hladina antioxidantů, které bojují proti volným radikálům a stimulují tvorbu oxidu dusnatého v krvi. Přidejte si tedy granátové jablko do svého jídelníčku. Kupte si 100% čistou šťávu z granátového jablka bez přidaného cukru a konzumujte ji jako svačinu. Šťávu z čerstvého granátového jablka můžete přidat do koktejlů, semena zas budou skvělým doplňkem ranní ovesné kaše.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Průměrně jin potraviny

Mezi průměrně jin potraviny řadíme fazole, čočku, červenou čočku, kukuřici, celer, zelené fazole, houby, celozrnné nudle, tofu, tempeh, meruňky, melouny, hrozny, pomeranče, mandarinky, citrony, mandle, vlašské ořechy, rýžový sirup, ječmenový slad.

Zdroj: Jin a jang potraviny

Extrémně jang potraviny

Mezi extrémně jang potraviny patří surová stolní sůl, léky, barbituráty, steroidy, sedativa, vepřové maso, hovězí maso, vejce, tvrdé slané sýry.

Zdroj: Jin a jang potraviny

Tučné ryby

Ryby jsou plné zdravých tuků, známých také jako nenasycené tuky. Vyšší konzumace ryb je evidentně spojena s menším počtem infarktů. Bylo prokázáno, že jejich omega-3 mastné kyseliny snižují hladiny triglyceridů a zabraňují riziku srdeční smrti. Přidejte si proto i ryby do své stravy. Jezte lososovité typy ryb nebo jiné oblíbené mastné ryby, jako je tuňák nebo makrela, a to jednou až čtyřikrát týdně, abyste mohli těžit z jejich výhod. Doplňování rybího tuku se považuje za nejlepší prostředek pro udržení zdraví srdce.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Avokádo

Rovněž avokáda jsou dobrou volbou pro tepny – toto zdravé ovoce zvyšuje „dobrý“ cholesterol a zároveň snižuje ten „špatný“. Avokádo je plné draslíku, obsahuje ho dokonce více než banán. Ukázalo se, že draslík pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním a vaskulární kalcifikaci v tepnách, proto si i vy přidejte avokádo do jídelníčku. Nahraďte máslo avokádem, použijte jej v sendvičích, kuřecím či tuňákovém salátu. Nebo jste milovníkem smoothie? Pak vypijte svou denní dávku draslíku přidáním avokáda do oblíbeného míchaného nápoje, jako bonus získáte smoothie extra krémové.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP