Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PRASKLÉ ŽILKY V OKU BĚLMO

OBSAH

Prasklé koutky úst

Mokvavé ústní koutky sice častěji trápí děti než dospělé, ale v podstatě se s tímto problémem můžete setkat v jakémkoli věku. Projevují se obvykle jako bolestivé trhlinky až drobné macerace v koutcích úst. Dochází při tom nejprve k zarudnutí místa a následně k mokvání kůže, kde se potom vytvoří drobné prasklinky a ragády, které bývají překryty stroupky s kousíčky v barvě medu.

Prasklé koutky fotky

Zde můžete vidět, jak vypadají prasklé koutky.

Zdroj: Anguli infektiosi – ústní koutky

Diskuze

V diskuzi PRASKLÉ ŽILKY A JEJICH LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anežka.

Užívám GODASAL 100 V POLEDNE 1 tabletu.Ráno beru Rutin 50mg doplněk na žíly
na nohách se mi začaly tvořit metličky a žilky.Mám také křečové žíly.
prosím poradit co mohu užívat aby se mi zlepšily moje metličky na nohách.
Děkuji s pozdravem A.Kuchařová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anežka.

poradí mi někdo

Zdroj: diskuze Prasklé žilky a jejich léčba

Projevy

Prasklé žilky v obličeji se vyskytují jednotlivě nebo ve shlucích a tvoří nehezké mapy v obličeji. Můžete však zmírnit jejich viditelnost, když se vyvarujete kouření, pití alkoholu, nezdravého životního stylu a vystavování pleti UV záření nebo mrazu bez ochrany pleti. Rovněž není vhodné navštěvovat sauny a solária.

Zde se můžete podívat, jak vypadají popraskané žilky v obličeji.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKLÉ ŽILKY A ČERVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr blažek.

Dobrý den,mohu to mít ze sváření kovu.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano,při sváření kovů vzniká celé spektrum silného záření, které může oči takto poranit. Nejlepší léčba teď je chránit oči před ostrým světlem a nechat to přirozeně zahojit. Hojení trvá asi týden. Nejdříve odezní otok a pak i to zčervenání bělma. Příště používejte při sváření tlumící ochranné sklo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prasklé žilky a červené oči

Žluté oční bělmo po alkoholu

Pokud máte žluté oční bělmo po alkoholu, játra vám tímto způsobem dávají najevo, že se jim nelíbí, jak se s nimi zachází. Bělmo žloutne především rozpadem jaterních enzymů ALT, AST, respektive tím, že je jich moc a játra musí pracovat hodně, aby rozložily etanol. Vydržte nějakou dobu úplně abstinovat a nejezte tučnou stravu. Až se situace srovná, možná by neškodilo nechat si udělat jaterní testy.

Zdroj: Žluté bělmo očí

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKLÉ ŽILKY A ČERVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr blažek.

Děkuji za odpověd,ale sváření mám jako povolání,nemám toho raději nechat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když budete používat ochranu zraku při svém sváření a nebo i když sváří někdo vedle vás, tak by se nemělo začervenání očí opakovat. Pokud ano, tak příčina může být i jinde. Například v prachu z broušení nebo smirkování a podovně. To, jestli máte ve své práci pokračovat, můžete posoudit nejlépe sám. Jednak podle svých pocitů z ní a taky podle situace na pracovním trhu ve vašem okolí. Doporučuji poradit se s očním lékařem, který oči vyšetří a může tak lépe zjistit příčinu vašich problémů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prasklé žilky a červené oči

Prasklé koutky – čeho je nedostatek

Prasklé koutky vznikají z nedostatku železa a vitamínu B. Proto by mělo dojít k doplnění těchto chybějících prvků. Nejlepší cesta je skrze potraviny, ale to neznamená, že nemůžete vyzkoušet i lékárenské doplňky. Většinou pomohou. Prasklý koutek může být způsoben i nedostatkem zinku.

Zdroj: Prasklé koutky

Diskuze

V diskuzi MASTIČKA NA PRASKLÉ ŽILKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

Našla jsem mastičku, která má pomáhat na prasklé žilky. Jmenuje se Antižilka a ošetřuje a pomáhá vstřebávat rozšířené a popraskané žilky, drobné jizvy, strie a jiné kožní defekty při ztrátě elasticity pokožky. Antižilka obsahuje účinné látky z jírovce a jinanu, které zvyšují pevnost a pružnost cévních stěn a eliminují účinky volných radikálů. Dále antižilka obsahuje výtažky z arniky, levandule a čajovníku, které pomáhají vstřebávat již poprskané kapiláry a zabraňují jejich dalšímu praskání. Antižilka se používá tak, že se s ní několikrát denně masíruje postižené místo. Antižilka se dá koupit tady pohadkoukezdravi.717…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mastička na prasklé žilky

Jak mít bílé bělmo

Barva očního bělma je dána geneticky, tedy je to něco, co jsme zdědili po předcích. Tmavší bělmo většinou mívají tmavovlasé typy lidí a žádné „vybělení“ není možné.

Bylinkáři radí z hrsti slupek od brambor uvařit čaj.

Ingredience: 1 hrst slupek, 2 dl vody

Postup: Vše vařit 2 minuty. Chutná-li tento čaj, jsou játra nemocná, až přestane čaj chutnat, je po nemoci.

Zdroj: Žluté bělmo očí

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÉ BĚLMO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronikaa.

Nevim čím to je ,můžete mi poradit co stým.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Žluté oční bělmo ukazuje na problémy s játry. Žluté bělmo je typickým příznakem silně infekční žloutenky typu A i B. Někdy může být žluté oční bělmo způsobeno vysokými dávkami vitamínu A - betakarotenu, který mnozí v létě přehnaně užívají pro lepší opálení. Pokud ovšem betakaroten vůbec neužíváte, ani jste nesnědla velké množstvé mrkve, tak je nezbytné co nějdříve s tímto problémem zajít za svým praktickým lékařem, aby se předešlo nevratnému poškození jater.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žluté bělmo

Prasklé koutky po pití alkoholu

Jakmile dojde k popraskání koutků po konzumaci alkoholu, doporučuje se snížení jeho konzumace.

Zdroj: Prasklé koutky

Co dělat, když mám žluté bělmo

Pokud si všimnete žlutého bělma, a to při pohledu do stran, vzhůru nebo nahoru, vždy je dobré navštívit lékaře, který vás pošle na doplňující vyšetření, aby se vyjasnila příčina žloutenky. Samotné zežloutnutí bělma neznamená ještě nic určitého, proto ani nepodnikejte žádné kroky v samoléčbě.

Zdroj: Žluté bělmo očí

Poradna

V naší poradně s názvem DOMACI LECBA PRASKLE ZILKY NA NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Bohužel nesmim kombinovat Ascorutin s hormonálními léky v menopause.Je jiná možnost?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud, Karlo, nemůžete vysadit hormonální léčbu v menopauze, tak zkuste alespoň užívat samotný vitamín C 300 mg s pozvolným uvolňováním a berte ho 1 tabletu ráno a večer s posledním jídlem. K tomu se postarejte, abyste dobře spala. Dobrý spánek umožní očím si odpočinout a pomůže Vám i na prasklé žilky ve vnitřním koutku oka. Karlo, napište mi sem prosím skladbu Vaší hormonální léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Domaci lecba praskle zilky na nose

Prasklé koutky úst

Jedná se o postižení ústního koutku, řidčeji jednoho, častěji obou. Začíná na přechodu sliznice v kůži jako malá, začervenalá skvrna, která má uprostřed mělkou prasklinu. Postupně se skvrna zvětšuje, červená, svědí nebo bolí, mokvá a prasklina je hlubší. Poté se ložisko pokrývá žlutou nebo červenohnědou krustou.

Zdroj: Prasklé koutky

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ OKO U BULDOČKA PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pegina.

pegy byla 9.7 na operaci slinivky 16.7. jsme zjistili že má na levém oku červené bělmo dostala kapky GENTAMICIN 5 x denně kapat 18.7 oko začlo modrat dostala další kapky 1 denně TIMOLOL stále kapeme bělmo stále červené a oko modré a oteklé potřebuji radu třeba se stím někdo setkal děkuji moc

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé oko u buldočka psa

Příčiny popraskaných žilek v oku

Popraskané žilky v očích trápí lidi, kteří dlouhé hodiny pracují u monitorů bez denního světla. Potápění do velké hloubky může rovněž způsobit popraskané žilky v oku. Popraskané žilky v očích jsou i průvodním jevem zánětu oční spojivky. Zánět spojivek se na pohled projevuje zarudlou a zanícenou průhlednou blankou, jíž je pokryta vnitřní strana očních víček. Zarudlé je i bělmo očí. Zánět spojivek může způsobovat alergie. Poměrně častým alergenem je srst hlodavců: morče, oblíbení potkani. Stačí, aby si dítě se zvířetem hrálo, a pak se mimoděk dotklo svého obličeje. Kromě červených očí a zarudlých spojivek provází alergický zánět spojivek většinou i otok víček (oči se zúží do štěrbin).

Praskání žilek v oku způsobuje některým lidem užívání určitých léků, zejména takových, které minimalizují riziko vzniku trombóz.

Pro některé lidi není vhodná korekce oční vady pomocí kontaktních čoček. U citlivějších jedinců mohou čočky způsobit praskání žilek v oku (pálení, svědění, zarudnutí, pocit „písku v očích“).

Krví zbarvené bělmo někdy provází nestřídmou konzumaci alkoholu.

Žilka v oku praskne po nenadálém tlaku. Může to být přímý tlak fyzický, což nastane nejčastěji při nějaké rvačce nebo zápasu, při kontaktním sportu, autonehodě a podobně. Popraskané žilky v očích jsou velmi často doprovodným jevem porodu. Prasklými žilkami trpí někteří lidé i při naprosto banálním zvracení. Žilky v oku praskají rovněž lidem s vysokým krevním tlakem.

Jak vypadají popraskané žilky v oku.

Zdroj: Prasklá žilka v oku

Ascorutin a alkohol

Může se pít alkohol na Ascorutin? To je častá otázka, kterou slýcháváme v ordinacích a v lékárnách při výdeji tohoto léku. Alkohol nijak neovlivňuje účinky Ascorutinu.

Ascorutin obsahuje vitamín C a mít zdravou dávku vitamínu C v těle před a po pití může zabránit nebo snížit závažnost kocoviny tím, že urychlí metabolismus alkoholu v játrech. Alkoholici mohou také těžit z udržování příjmu vitamínu C, protože může snížit touhu po alkoholu.

Zdroj: Prasklé žilky a jejich léčba Ascorutinem

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ SLEPENÍ PRASKLE HORNÍ ZUBNÍ NÁHRADY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiráček Vl..

Kolik zaplatím za opravu prasklé horní náhrady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cena za opravu prasklé náhrady je závislá na míře poškození. Ale cena bude vždy nižší než je výroba nové náhrady, která by byla potřeba v případě podomácku slepené náhrady pomocí vteřinového lepidla. Proč? Protože po domácku slepená zubní náhrada nikdy nebude mít takovou pevnost a brzy praskne znovu. Navíc zbytky lepidla poškodí hrany podél praskliny a to znemožní její svaření v zubní laboratoři a učiní náhradu neopravitelnou. Přesnou cenu za opravu zjistíte jedině po poradě se zubním lékařem v zubní ordinaci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zubní protézy jsou nejlepší a cena

Zažloutlé bělmo ve stáří

Pokud máte zažloutlé bělmo, preventivně byste měli absolvovat jaterní krevní testy. Existují i jiná onemocnění a poruchy jaterních funkcí, které mohou toto způsobit, než jen všeobecně známá žloutenka. Na druhou stranu je třeba podotknout, že někteří jedinci mají bělmo přirozeně žlutavější (častější je to například u některých etnik).

Pokud se vyskytnou žluté skvrny, a nikoliv zežloutnutí celého bělma, je to buď signál delšího působení slunečních paprsků, na které oči reagují, nebo je to varování před možnou poruchou metabolismu cholesterolu. Žluté zbarvení bělma odhalíte a uvidíte zejména pod víčky. Důvodem je prostý fakt, že bilirubin se na světle rozpadá, a proto na první pohled viditelné části bělma nemusí být tolik žluté. Vždy záleží na množství bilirubinu v krvi.

Zdroj: Žluté bělmo očí

Jak se Ascorutin užívá

Vždy užívejte Ascorutin přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý/á, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.
Nedoporučí-li lékař jinak, užívají:

  • dospělí 1 - 2 tablety 3-krát denně,
  • děti od 3 let 1 - 2 tablety denně.

Jestliže jste užil(a) více Ascorutinu, než jste měl(a)

Při masivním předávkování (několik gramů) kyselinou askorbovou se může vyskytnout přechodný průjem. Při opakovaném podání velkých dávek a při současném poškození ledvin dochází k zvýšenému vylučování šťavelanů do moči s následnou tvorbou ledvinných kamenů.

Zdroj: Prasklé žilky a jejich léčba Ascorutinem

Proč praskají žilky na nose

Příčinou jejich vzniku je křehkost cévních stěn a vrozené sklony, ale mohou se objevit i po zánětlivých onemocněních či při jaterních problémech. Důvodů je celá řada a někdy se vzájemně kombinují. Jejich výskyt ovlivňují také různé fyzikální faktory, ať už UV záření, střídání teplot, vystavování suché pleti extrémním podmínkám, nebo přehnaná, hrubá péče o mastnou pleť. Žilky se roztahují a zase stahují, ale pokud tuto schopnost ztratí, zůstanou trvale rozšířené a prosvítají přes kůži.

Popraskané cévky v obličeji netrápí pouze zralé ženy, ale i dospívající slečny. Mohou se vlivem hormonálního působení objevit například u maminek v těhotenství. Na rozšířené žilky trpí samozřejmě i muži. Žilky mají tendenci praskat a vytvářet viditelnou síť. Dojde-li k prasknutí žilky, kosmetickými přípravky již stav nelze úplně ovlivnit. Prasklé žilky lze odstranit pouze laserem.

Do jisté míry vznik žilek v obličeji můžeme negativně i pozitivně ovlivnit i my sami. Prudké teplotní výkyvy, například z mrazu na horách do vyhřáté sauny na chalupě, ve městě z chladného vzduchu do vytopené kanceláře, časté saunování, strava ochucená pálivým kořením (chilli papričkami), káva, alkohol, to vše jsou spouštěcí mechanismy, které vznik červených popraskaných žilek v obličeji způsobují. Preventivně se jim lze poměrně úspěšně bránit vyhýbáním se všem těmto činnostem nebo jejich omezením, či úpravou jídelníčku.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku

Popraskané koutky úst – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět popraskané koutky úst.

Zdroj: Prasklé koutky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP