Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PRÁŠKY NA SPANÍ HYPNOGEN

OBSAH

Zkušenosti s lékem Hypnogen

Léky na nespavost jsou předepisovány pouze v případě, že nezabírají opatření spánkové hygieny, pak se užívají hypnotika. Na těchto látkách se však dá vybudovat závislost. Mezi hypnotika patří i lék Hypnogen.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Poradna

V naší poradně s názvem MELANIN TABLETY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše tesaříková.

budu spát po těchto tabletách i když beru leta na spaní Hypnogen?děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vyzkoušejte to a dejte mi vědět, jestli se vám usíná líp po melaninu. Vyzkoušení není nebezpečné, vždy se můžete vrátit zpět k Hypnogenu. Obojí je na přírodní bázi.

Zdroj: diskuze Melanin tablety

Nespavost

Myšlenka, že nějaká pilulka může okamžitě vyřešit naše problémy se spánkem, je velmi lákavá. Ale prášky na spaní nevyléčí základní příčinu nespavosti. Ve skutečnosti může v dlouhodobém horizontu vzniknout problém ještě horší.

Zdroj: Prášky na spaní

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ HOUBA DO MLÉKA - ZDRAVÁ NÁHRADA ACTIMELU ZA CENU MLÉKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Zašlu na dobírku TIBETSKOU KEFÍROVOU HOUBU-mladé a zdravé houbičky, vč. návodu a receptů z kefíru/ vlastní zkušenost/, kdykoliv poradím a oznámím den odeslání a doručení, zasílám na dobírku, kvalitně zabalené- zůstane v čerstvém stavu, cena 100kč +pošt., email-jasinkocin@seznam.cz, tel:732231707
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Ale nevím jak,nejsou ceny,jaké by bylo doručení aj

Zdroj: diskuze Tibetská houba do mléka - ZDRAVÁ náhrada ACTIMELU za cenu mléka

Příbalový leták

Zde si můžete pročíst příbalový leták k produktu Hypnogen.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Poradna

V naší poradně s názvem PRÁŠKY NA SPANÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JOSEF STUDENÝ.

Dobrý den,užívám na spaní 1/2 Tisercinu u kterého se nedoporučuje řídit motorová vozidla,který jiný prášek na spaní u kterého by to nevadilo a mohlo se řídit,děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Všechny léky na spaní způsobují ospalost a ta nejde ruku v ruce s řízením motorových vozidel. Možnou alternativou by mohl být Circadin 2 mg, což je postupně uvolňovaný melatonin, který se užívá několik desítek minut před spaním. Druhý den ráno melatonin již neovlivňuje reakční schopnosti a je možné řídit motorové vozidlo. Dohodněte se se svým lékařem o možné výměně Vašich léků na spaní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prášky na spaní

Antidepresiva používaná jako prášky na spaní

FDA neschválila antidepresiva pro léčbu nespavosti. Nicméně někteří lékaři věří, že nespavost souvisí s depresí. Stejně jako u všech léků na deprese, je i zde významné riziko sebevražedných myšlenek nebo zhoršení deprese, a to zejména u dětí a dospívajících.

Zdroj: Prášky na spaní

Kognitivní behaviorální terapie vs. prášky na spaní

Nedávná studie na Harvard Medical School zjistila, že kognitivně behaviorální terapie, včetně relaxačních cvičení, a přechod na správné návyky spánku byly účinnější v léčbě chronické nespavosti než užívání léků na nespavost.

Zdroj: Prášky na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem RIVOTRIL - RAKOVINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viola Ryšavá.

Dobrý den, již několik let nespím, z paní doktorkou jsme zkoušely troje prašky na spaní a do měsíce jsem jich za noc brala i 5, tak jsem skončila na 2x2mg Rivotrilu na spaní a docela mi pomáhá. Budu ho prý brát doživotně. Dočetla jsem se že benzodiazepany mohou způsobit rakovinu, je to možné ?
Děkuji za odpověd zdraví Ryšavá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Karcinogenita benzodiazepinů je stále nejasná. Zabývala se tím jedna studie z roku 2015, která zjistila, že právě klonazepam (Rivotril) byl spojen s nejvyšším rizikem rakoviny, přičemž nejvíce byl rakovinou postižen mozek. Méně pak se vyskytovaly kolorektální karcinomy a rakovina plic. Studie také zjistila, že ze všech benzodiazepinů má nejnižší vliv na vznik rakoviny diazepam, chlordiazepoxid, medazepam, nitrazepam a oxazepam, což by mohly být bezpečnější varianty pro dlouhodobé užívání.
Studie je k dispozici v digitální podobě zde: www.ncbi.nlm.nih.gov…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rivotril - rakovina

Jsou léky na spaní pro vás to pravé?

Obecně platí, že léky na spaní jsou nejúčinnější při střídmém a krátkodobém použití, například při cestě napříč časovými pásmy nebo při zotavování z lékařského zákroku. Někdy se léky na spaní používají na začátku behaviorální léčby nespavosti, a to zejména v případě nedostatku spánku. K dlouhodobému užívání se nedoporučují z důvodu toho, aby se zabránilo závislosti a toleranci.

Zdroj: Prášky na spaní

Diskuze

V diskuzi DR.MAX CENA STILNOXU A HYPOGENU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jří Pazdrka.

Prosím cenu stilnoxu a hypogenu Dík. Marně je FB hledám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Payderka.

Tak kdo to ví a odpoví?

Zdroj: diskuze Dr.max cena stilnoxu a hypogenu

Nežádoucí účinky Rameltonu

Závratě, zhoršení příznaků deprese; neměl by být používán u pacientů s těžkým poškozením jater.

Zdroj: Prášky na spaní

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Prosím o radu již dlouhe roky beru prášky na spaní a jelikož jsem prošla velkými zdrav.problémy ,těžkou operaci,již 10 let co mne zjistili alergii na lepek,laktozu a jiné -vše jsem vyřešila držím dietu a žijí bez prášku(kortikoidu) vím že zhoršuji problémy stres,napětí,strach . vše s pomoci Boží jsem zvládla. Zatím spánek nevím jak a co dělat abych nemusela prášky.Moc vám děkuji za pomoc.Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Prosim poradte.dekuji lenka

Zdroj: diskuze Dlouho trvající průjem.

Melatonin agonista na spaní

Ramelton je nejnovější typem léku na spaní léků. Funguje tak, že napodobuje funkci hormonu melatoninu, který vyvolává spánek. Má malé riziko fyzické závislosti, ale stále má vedlejší účinky. Používá se u problémů s nástupem spánku a není účinný na problémy týkající se zachování spánku. Tento lék v ČR není registrován.

Zdroj: Prášky na spaní

Diskuze

V diskuzi DLOUHO TRVAJÍCÍ PRŮJEM. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Štrbka.

Od doby, kdy mi postupně byl přidáván lék Siofor na snížení hladiny cukru z dávky 500 na 950 mám organismus velmi citlivý na jakoukoliv stravu,což se projevuje na déle trvajících průjmech.poraďte mi prosím jak prújem léčit.- Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý den otče Pleskáči.
Prosím o radu již dlouhe roky beru prášky na spaní a jelikož jsem prošla velkými zdrav.problémy ,těžkou operaci,již 10 let co mne zjistili alergii na lepek,laktozu a jiné -vše jsem vyřešila držím dietu a žijí bez prášku(kortikoidu) vím že zhoršuji problémy stres,napětí,strach . vše s pomoci Boží jsem zvládla. Zatím spánek nevím jak a co dělat abych nemusela prášky.Moc vám děkuji za pomoc.Lenka

Zdroj: diskuze Dlouho trvající průjem.

Léky na spaní

Existuje několik různých typů léků na spaní, které jsou klasifikovány jako sedativní hypnotika. Obecně platí, že tyto léky působí tak, že ovlivňují receptory v mozku a zpomalují nervový systém. Některé léky se používají spíše k navození spánku, zatímco jiné jsou používány k udržení spánku.

Zdroj: Prášky na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem PÁLENÍ NOHOU PŘI .SPANÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Průcha.

Dobrý den,v noci při spaní mě pálí nohy,od kolen až po chodidla.Nevím od čeho to je.V noci mě to budí a nemohu spát

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pomůže vám neurolog, kardiolog a fyzioterapie. Z doplňků stravy pomůže ginkgo biloba a vitamín B6.
Alternativně můžete zkusit volně prodejný Mobivenal micro.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti a pálení chodidel - bříška pod prsty

Alternativy k lékům na spaní

Výzkum ukázal, že změna prostředí a chování před spaním je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak bojovat proti nespavosti. Dokonce, i když se rozhodnete používat léky na spaní v krátkodobém horizontu, odborníci doporučují provádět změny v životním stylu a před spaním jako dlouhodobý podpůrný prostředek na problémy se spánkem. Behaviorální a environmentální změny mohou mít na spánek větší vliv než léky na spaní, a to bez rizika vedlejších účinků a závislosti.

Zdroj: Prášky na spaní

Diskuze

V diskuzi HYPNOX LÉČÍ PROBLÉMY SE SPÁNKEM BEZ PŘEDPISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sona zabavcikova.

Prosim vas dalo by sa nejako my poslat alebo predpisat hypnogen nemozem spavat a mam stesy

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Prášky na spaní a smrt

Předávkování benzodiazepiny může způsobit poruchu vědomí s narušením dechového centra a ohrožením života. Benzodiazepiny by v žádném případě neměly být kombinovány s alkoholem. Dále by neměly být podávány pacientům s myastenií gravis. U starších lidí někdy způsobují zmatenost s halucinacemi a bludy.

Zdroj: Léky na spaní

Závažná rizika u léků na spaní

Benzodiazepiny mohou způsobit těžké alergické reakce, otok obličeje, výpadky paměti, halucinace, sebevražedné myšlenky nebo změny chování, jako je chůze ve spánku, spánek za volantem, jedení uprostřed noci, bez vzpomínky na tuto událost. Pokud se u vás objeví jakékoliv neobvyklé chování související s užíváním léků na spaní, poraďte se ihned se svým lékařem.

Zdroj: Prášky na spaní

Nejlepší prášky na spaní

Dlouhodobá až chronická nespavost trápí stále více lidí, a pokud se zavčasu neřeší, může způsobit velmi závažné zdravotní problémy od únavy přes deprese až po srdeční nemoci. Počáteční problémy lze řešit pomocí volně prodejných přírodních přípravků na spaní. Pokud se potíže se spánkem nedaří vyřešit, zoufalí lidé se často obracejí na lékaře a žádají je o léky na spaní na předpis. O nich je však známo, že nedokážou úplně nahradit přirozený spánek, mají řadu vedlejších účinků a při delším používání mohou vyvolat silnou závislost.

Zdroj: Léky na spaní

Srovnání Hypnogenu a Stilnoxu

Zolpidemi tartras 10 mg v jedné tabletě je léčivá látka přípravku Hypnogen, který zkracuje dobu nástupu spánku, snižuje počet probouzení, prodlužuje celkovou délku spánku a zlepšuje jeho kvalitu tím, že obnovuje jeho normální strukturu. Hypnogen užívají dospělí, kteří trpí nespavostí. Přípravek je určen ke krátkodobému použití.

Také přípravek Stilnox obsahuje léčivou látku zolpidemi tartras, a to 10 mg v jedné bílé podlouhlé potahované tabletě, na jedné straně s půlicí rýhou, na druhé s potiskem „STILNOX“. Lék Stilnox se podává při krátkodobé léčbě nespavosti tam, kde nespavost zneschopňuje nebo vede k těžkému stresu nemocného.

Stilnox a Hypnogen jsou totožné léky, liší se pouze názvem a výrobcem. Stinox je originální přípravek firmy Sanofi-aventis, s.r.o., kdežto držitelem registrace u léku Hypnogen je Zentiva, k.s., Praha, Česká republika.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Nežádoucí účinky nebenzodiazepinových hypnotik

U produktu Rebound: nespavost, bolesti hlavy, závratě, nevolnost, potíže s polykáním nebo dýcháním, objeví se nebo se zhorší deprese, sebevražedné myšlenky.

Zdroj: Prášky na spaní

Nežádoucí účinky

Nežádoucí účinky mohou být závažné, včetně prodloužené ospalosti následující den, zmatenosti a zapomnětlivosti.

Vzniká tolerance na užívané léky, to znamená, že si budete muset vzít větší dávku léku na spaní, což může vést ke zvýšení nežádoucích účinků a k závislosti na lécích. A to se opět projeví nespavostí.

Při dlouhodobém užívání prášků na spaní vznikají dokonce abstinenční příznaky. Jestliže přestanete léky náhle užívat, můžete mít abstinenční příznaky, jako je nevolnost, pocení a třes.

Lékové interakce. Pokud užíváte současně s prášky na spaní další léky, může dojít k výskytu nežádoucích účinků, což je velmi nebezpečné, převážně se to týká léků proti bolesti hlavy a sedativ.

Pokud potřebujete přestat užívat léky na spaní, může být někdy nespavost ještě horší než před užíváním těchto prášků na spaní.

Mezi časté nežádoucí účinky patří bolesti hlavy, bolesti svalů, zácpa, sucho v ústech, ospalost během dne, potíže s koncentrací, závratě, nestabilita a opakovaná nespavost.

Zdroj: Prášky na spaní


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP