Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PŘÍPRAVEK NA FIBROMY

OBSAH

Jak se zbavit fibromů

Fibromy ve většině případů odstraňuje dermatolog pomocí tekutého dusíku, laseru nebo chirurgicky. Tyto procedury se provádějí obvykle během zimních měsíců, kdy je menší výskyt slunečního záření a pocení. Po jejich odstranění se na ošetřované místo aplikuje lokálně antibiotikum, aby se předešlo infekcím. Po odstranění je vhodné se během 5 dní vyhýbat zvýšené fyzické námaze, aby se omezilo pocení a fyzická stimulace ošetřeného místa na pokožce. Odstranění fibromů se často musí opakovat, protože se po klasických lékařských procedurách mohou znovu objevit. Fibromy lze odstranit i alternativním způsobem.

Zdroj: Propolisová tinktura na fibromy

Poradna

V naší poradně s názvem 1 -PSÍ BRADAVICE; 2- BRADAVIČKY V PODPAŽÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

1) Jak ostranit bradavice asi psí. Náš Chodský pes má bradavice velké jako nasáté klíště (bílé). Klíště to ale není. Jak nejlépe tomuto výskytu zamezit? Pro odstranění jsme dostali přípravek který se ale nesmí aplikovat na kůži (jen na bradavici). Je to podmínka neuskutečnitelná, zvláště u psa který se drbe olizuje atd. a při aplikaci nepostojí.
2) V podpaží mám stále malinké bradavičky. Rostou spíše do délky než šířky. Moc to zatím nevadí ale stále se množí.Jak je odstranit?
Děkuji a přeji pěkný den Jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto útvary nejsou virové bradavice, ale fibromy. To jsou kožní útvary, které jsou popsány včetně jejich odstranění zde: www.ceskenemoci.cz/f…
Vyskytují se na kůži u všech živočichů, takže jak u lidí tak i u psů a odstraňování je u všech podobné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze 1 -psí bradavice; 2- bradavičky v podpaží

Propolis na fibromy

Propolis dokonale dezinfikuje, ničí nebo brzdí růst většiny bakterií, virů, kvasinek a plísní. Vůči propolisu není zatím rezistentní žádný bakteriální kmen. Je biologicky neškodný a v běžném dávkování je prakticky netoxický, takže bez vedlejších účinků může být užíván dlouhodobě. Pokud chcete stopkový fibrom odstraňovat pomocí propolisu, tak přikládejte kousíček vaty namočený do propolisové tinktury po dobu 10 dnů 2x denně na fibrom, ten sám odpadne. Fibrom, který je na tenké stopce a visí, můžete klidně podvázat nebo odstřihnout. Tento postup není nebezpečný.

Zdroj: Propolisová tinktura na fibromy

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ BRADAVIC NA KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MILADA CHROMÁ.

PROSÍM O SDĚLENÍ ZPUSOBU OSTRANĚNÍ MALÝCH BRADAVIC NA KRKU DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vy nejspíše máte na mysli fibromy, což jsou takové visací bradavičky na kůži. Nejjednodušší způsob, jak se toho zbavit je podvázat fibrom vlasem a on sám do několika dní odpadne. Pokud se chcete dozvědět více, tak zde je celý článek, který se tomu věnuje www.ceskenemoci.cz/f…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění bradavic na krku

Fibrom na krku

Ve vazivové vrstvě kůže vznikají fibromy, které jsou pleťové barvy. Fibromy na krku jsou nepříjemné z estetického hlediska, dají se odstranit vysokovýkonným erbiovým laserem. Laserový paprsek postupně odpařuje kožní tkáň po desetinách milimetru, takže vznikne plošná ranka, jež se rychle zahojí a nezanechává klasickou jizvu. Stejně tak je možno laser použít ke korekci některých starších jizev nebo jizviček a nerovností hlavně v obličeji. Zákroky se provádějí v lokální anestezii, nebo po aplikaci anestetického krému. Po zahojení je třeba místo chránit asi měsíc před slunečním zářením.

Zdroj: Fibrom

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍPRAVEK NA PLÍSEŇ V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kaspr76@seznam.cz.

Dobrý den.Potřebuji prosím poradit jaký volně prodejný přípravek použít na plísen v tříslech? Je to červeně ohraničený žlutý flek. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Čau, nejvhodnější volně prodejný přípravek na plíseň v tříslech je buď LAMISIL gel 15g 1% nebo pak roztok Canespor, což je širokospektré antimykotikum. Osobně si ale myslím, že to co Tě trápí není plíseň, ale spíše zapářka a na tu je njlepší tekutý pudr a vyvarovat se rozškrábání při svědění. Kdyby to přetrvávalo déle než dva týdny, tak doporučuji navštívit dermatovenorologa, aby to zrevidoval a určil vhodnou péči.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přípravek na plíseň v tříslech

Fibrom na vaječníku

Fibrom (desmoid, fibroid, franc. corps fibreux), nádor povahy neškodné, obyčejně přesně ohraničený, skládající se ze samého vaziva. Dle jakosti vazivové tkáně je možné rozeznávat různé formy. Velikost fibromů kolísá mezi objemem špendlíkové hlavičky až mužské hlavy. Tvar bývá oblý, kulovitý; větší nádory bývají laločnaté, složené z několika uzlů; na průřezu bývají homogenní, někdy je jen naznačeno hrubé vláknění; barva bílá nebo šedorůžová, plocha režně lesklá; bohatost cév v nádoru kolísá: některé fibromy jsou téměř bezcévné, jiné naopak mají neobyčejně vyvinutý systém cév značně roztažených (Fibroma teleangiectodes). Sídlem fibromů je kůže a podkožní vazivo, periost, serosní blány a intermuskulární vazivo. Dobře známé jsou malé fibromy ve vaječnících. Fibromy vycházející ze sliznice děložní bývají zpravidla útvaru stopečnatého. Vzrůst fibromů je nenáhlý. Významu klinického nabývají jen tehdy, když stlačují některý důležitý orgán nebo znetvořují tělo či ucpávají lumen. Fibrom se zřídka zvrhne v sarkom, ač histologickou strukturou bývá často sarkomům dosti blízký. Fibromy mohou zvápenatět a změknout.

Zdroj: Fibrom

Poradna

V naší poradně s názvem RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Igi.

beru walfarin a potřebovala bych vědět jestli mohu brát přípravek KANKUSTA DUO na redukci váhy je to přípravek na přírodní bázi děkuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výrobce udává, že Kankusta Duo ve svém složení obsahuje Garcinia cambogia a indickou kopřivu. Společně s Warfarinem je možné tento přípravek užívat jen za podmínky, že se zjistí jeho účinek na srážlivost vaší krve. Krevní odběr je potřeba provést v prvních dnech po začátku léčby. Dohodněte se se svým lékařem na přesném postupu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Co je to fibrom

Fibromy jsou spontánně vznikající výrůstky kůže. Jedná se o nezhoubné nádory vytvořené z pojivové tkáně. Vypadají jako malé uzliny a velikostí se liší od 1 mm až po 1 cm. Obvykle mívají totéž zbarvení jako okolní kůže, ale někdy mohou být světlejší. Nejsou nebezpečné, když je jich však příliš, stává se z nich kosmetický a estetický problém. Nejčastěji se fibromy tvoří na krku, v podpaží, na koleně, prsu, na břiše, na genitáliích, případně kolem očí a na očních víčkách. Vytvořit se ovšem mohou takříkajíc na kterékoliv části těla. Obvykle tam, kde se pokožka ohýbá nebo častěji tře, se může objevit i podkožní fibrom. Dá se říci, že téměř každý člověk má alespoň jeden takový kožní útvar. Nejde tedy o nic mimořádného. U některých lidí se nejednou vyskytují stovky takových výrůstků. Někdy se fibromy mohou zanítit, či dokonce krvácet nebo zvětšovat. Jejich počet a velikost se zvyšuje postupně s přibývajícím věkem. Ačkoliv přesný mechanismus jejich vzniku není úplně jasný, za hlavní příčinu se považují tukové depozity a také působení některých druhů virů. Objevují se i v těhotenství.

Fibrom ovaria je samostatné onemocnění a jde pouze o shodný název. Jedná se o zhoubné onemocnění, které je zákeřné v tom, že se dokáže v těle dlouho skrývat bez výraznějších příznaků a narůstající nádor nemusí objevit ani lékař při běžné gynekologické prohlídce. Jedním z příznaků, který může naznačovat, že se něco ve vašem těle děje, je tlak v břiše, nadýmání, pocit plnosti a dlouhodobá bolest v oblasti břicha a podbřišku.

Obrázek fibromu

Zde můžete vidět, jak vypadá fibrom.

Zdroj: Propolisová tinktura na fibromy

Diskuze

V diskuzi ZKUŠENOSTI S CGA800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika Růžičková.

Tak bohužel,přípravek mi nepomohl. Beru ho už 25 dní. Nejdříve jsem 1 kg schodila,ale pak zase nabrala. A to jsem zařadila do mého režimu i dostatek pohybu a pestrou stravu - po menších,ale za to častějších dávkách. Tudíš tento přípravek opravdu nefunguje a budu ho reklamovat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarda bureš.

no já se přiznam že sem začal hubnout až po 2 týdnech a taky sem to chtěl reklamovat tak sem volal na zákaznickou linku a tam mi doporučili ještě pokračovat no a první měsíc jsem dal dolu jen 3 kg ale další měsíc rovných 10 takže celkem 13 kg za 2 měsíce řikali mi že u někoho se může stát že nehubne hned ale s několikatýdenim opožděnim a tak to bylo právě u mně musíš být trpělivá jako já a uvidíš zasloužený efekt

Zdroj: diskuze Zkušenosti s cga800

Recept na tinkturu z propolisu

1 díl propolisu se rozmíchá ve 2 dílech 96% etanolu (lze využít i méně procentní čistý bílý alkohol, například vodku). Ve vhodné nádobě s uzávěrem se vše maceruje neboli luhuje několik dní (ideálně týdnů či měsíců – čím déle, tím lépe) při pokojové teplotě a za občasného míchání. Nečistoty z tekutiny se scedí přes gázu či plátno, chcete-li mít tinkturu průzračnou, můžete ještě filtrovat přes filtrační papír a odstranit zbytek kalu. Takováto tinktura je roztokem propolisu. Lze ji využít přímo, anebo ji ředit vodou.

Zdroj: Propolisová tinktura na fibromy

Diskuze

V diskuzi JINÉ ŘEŠENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriel.

dobry den chci se zeptat jestli vam ten enzycol pomaha

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel.

Dobrý večer, omlouvám se za opožděnou odpověď snad si jí ještě přečtete. Přípravek mi pomohl a to dost! Dá se říct, že mám nový život. Na první výsledky jsem si, ale počkal asi snad 3 týdny. Zatím jsem ještě přípravek nevysadil a jsem stále spokojen.

Zdroj: diskuze Jiné řešení

Co je to kožní fibrom

Fibromy vznikají v souvislosti s nedostatkem organicky vázaného selenu a zinku. Podle této teorie je rovněž důležitá kombinace provitaminu A, vitaminu C a E. Zastánci celostní medicíny uvádějí, že fibrom je odrazem nerovnováhy v lidském organismu. Kožní lékaři někdy poukazují na rodové dispozice k jejich tvorbě. Fibrom svému nositeli však působí obtíže převážně kosmetického charakteru. Některé kožní útvary vystavené chronickému dráždění mohou změnit svůj charakter, a proto je preventivní odstranění jediným správným řešením.

Zdroj: Fibrom

Diskuze

V diskuzi FIBROM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Jednou jsem na PC při čtení různých článků narazila na přípravek, který by měl zamezit množení fibromů a stávající postupně zmenšovat až třeba do úplného zmizení. Jednalo se určitě o zahraniční přípravek, který není zrovna levný, ale snad účinný. Nepoznamenala jsem si ihned údaje a už na to nemohu narazit. Poraďte.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Fibrom

Fibromy

Fibrom je benigní (nezhoubný) nádor vznikající z vaziva. Fibromy se vyskytují na různých částech těla, většinou v jeho horní polovině, tedy na obličeji, krku, pažích a v podpaží, na břiše, prsou a na zádech. Někdy se mohou vytvořit i v ústech. Odstranění fibromů je bezproblémové, v některých případech zmizí dokonce samy. Fibromy vznikají v souvislosti s nedostatkem organicky vázaného selenu a zinku. Podle této teorie je rovněž důležitá kombinace provitamínu A, vitamínu C a E. Zastánci celostní medicíny uvádějí, že fibrom je odrazem nerovnováhy v lidském organismu. Kožní lékaři někdy poukazují na rodové dispozice k jejich tvorbě.

Kožní útvary a výrůstky, jež jsou vystaveny chronickému dráždění, se odstraňují preventivně proto, že mohou změnit svůj charakter. Kůži lze zbavit fibromů například erbiovým laserem. Paprsek laseru dokáže po velmi jemných vrstvičkách odloupnout tenoučkou vrstvu kůže (šířka cca tisícina milimetru) a šetrně tak zbaví pokožku fibromu. V nejbližších oblastech kůže očních víček se odesílají klienti do specializovaných očních ambulancí. Výrůstky se pomocí laseru odpaří z povrchu, zákrok je zcela neinvazivní a jen mírně bolestivý. Cena se stanovuje dle rozsahu ošetření.

Zde můžete vidět, jak vypadají fibromy kolem očí.

Recept na odstranění doma: Fibrom stačí podvázat vlasem (nejlépe vlastním), po pár dnech zčerná, sám odpadne a už se neobjeví. Další variantou je použití propolisu – přikládejte kousíček vaty namočený do propolisové tinktury po dobu 10 dnů 2x denně na fibrom, ten sám odpadne. Fibrom, který je na tenké stopce a visí, můžete klidně podvázat nebo odstřihnout. Nebezpečné to není. Odborně se takové formy fibromů buď upalují elektrokauterem, nebo stříhají chirurgickými nůžkami.

Zdroj: Bradavice kolem očí

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ K REPAREXU PRO MUŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Christian Seemann.

Dobrý den,

při aplikaci Reparexu mi přípravek několikrát ukápnul na umyvadlo a pak jsem se rovněž umyvadla dotkl rukou s aplikační rukavicí. Přípravek zanechal na umyvadle fleky zbarvené do hněda, které nemohu ničím smýt. Ani ředidlem ne. Může mi někdo poradit čím ho lze vyčistit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na skvrny od Reparexu zkuste peroxid vodíku 10%. Jde koupit v drogerii.

Zdroj: diskuze Dotaz k Reparexu pro muže

Kdo může používat sérum s melatoninem?


ASATEX® sérum je kosmetický přípravek volně dostupný v lékárnách určený k vnějšímu použití na suchou pokožku hlavy - nejlépe před spaním. Doporučuje se aplikovat po dobu minimálně 3 měsíců. Sérum je vhodné pro muže i ženy v různých stadiích řídnutí vlasů. Přípravek nemá vedlejší účinky, je bezpečný a mohou ho používat těhotné či kojící ženy. Přípravek je vhodný i pro lidi trpících Seborrhoeou (Seborrhoická dermatitida), jelikož snižuje produkci séba ve vlasové pokožce.

Zdroj informací: www.asatex.cz
PR prezentace

Zdroj: Patentovaný přípravek s melatoninem zastavuje padání vlasů

Bolestivá bulka na ruce

Nalezení boule pod kůží je relativně časté, většinou se však nejedná o závažný nález. Nicméně je nutné vědět, že se může jednat i o příznak vážnějších chorob.

Patří sem:

  • nezhoubné nádory: Jedná se o poměrně běžnou příčinu vzniku podkožních bulek. Z nejběžnějších jmenujme například lipomy, leiomyomy, fibromy a neurofibromy. Existují i některé vzácné geneticky podmíněné choroby s mnohočetným výskytem těchto podkožních nádorů, jako je například neurofibromatóza.
  • abscesy: Podkožně uložené abscesy (ložiska hnisu) se projevují jako podkožní boule. Dost často je nad nimi zarudlá kůže a pohmatově jsou bolestivé. Vzhledem k tomu, že je absces známkou infekčního procesu, trpí nemocný často horečkami.
  • zhoubné nádory: Podkožně lze většinou najít lokální metastáze zhoubných nádorů. Ovšem tyto jsou v této lokalitě velmi vzácné.
  • revmatické uzlíky: Revmatické uzlíky se vyskytují při postižení kloubů revmatoidní artritidou. Uzlíky vznikají v místě postižených kloubů, jsou tuhé a obsahují velké množství vaziva.
  • ganglion: Jde o cystický útvar vyplněný rosolovitou polotekutou hmotou, který vzniká v blízkosti kloubů a svalových šlach. Může být nepříjemný a bolestivý při pohybu, řeší se vypuštěním tekutiny nebo úplným chirurgickým odstraněním.
  • mukokéla: Mukokéla znamená nahromadění tekutého hlenu v místě, kde došlo k narušení vývodu některé ze žlázek. Poměrně častá je mukokéla v dutině ústní a na vnitřní straně rtu, může se však vyskytovat i jinde na těle včetně podkoží.

Zdroj: Bulka na kloubu prstu

Diskuze

V diskuzi NEOSTOMOSAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Holba.

Jaká je možnost použítí na slepice proti čmelíkům?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vratislav Buršík.

Můžu tento přípravek použít na čmelíky?

Zdroj: diskuze Neostomosan

Kloubní výživa Klokan

Přípravek na klouby Klokan představuje unikátní revoluční formu kolagenu, neboť jako jediný přípravek v ČR kombinuje 3 typy kolagenu a vitamín C pro normální tvorbu kolagenu přirozeně obsaženého v chrupavkách, vazech a šlachách. Kloubní výživa Klokan je unikátní a efektivní kombinací 7 složek v jednom přípravku: tři kolageny, vitamín C, glukosamin, chondroitin a kyselina hyaluronová z bezpečného přírodního zdroje. Kloubní přípravek Klokan je také jediný kolagen na trhu, který není z jatečního dobytka. Klokan na klouby je doplněk stravy.

Zdroj: Klokan na klouby, šlachy a vazy

Homeopatikum Engystol

Engystol jsou bílé, až nažloutlé kulaté ploché tablety se zkosenými hranami. Mají nasládlou chuť a jsou bez zápachu.

Jedna tableta homeopatika Engystol obsahuje: vincetoxicum hirundinaria trit. D6, vincetoxicum hirundinaria trit. D10, vincetoxicum hirundinaria trit. D30 (75 mg), sulfur trit. D4, sulfur trit. D10 (37,5 mg), stearan hořečnatý, laktózu.

Indikační skupina: Homeopatický přípravek.

Charakteristika: Kombinovaný přípravek Engystol je homeopatická specialita.

Kontraindikace: Nejsou známy.

Nežádoucí účinky: Nejsou známy.

Interakce: Nejsou známy.

Způsob použití: Přípravek je určen k vnitřnímu použití. Tablety se před jídlem nechají rozpustit v ústech. Používejte dle rady odborníka.

Upozornění: U přípravku nebyl požadován důkaz účinnosti.

Varování: Přípravek nesmí být používán po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu. Přípravek musí být uchováván mimo dosah dětí.

Uchovávání: Uchovávejte při teplotě do 25 °C.

Balení: 50 a 250 tablet.

Držitel registračního rozhodnutí: Biologische Heilmittel Heel GmbH, Baden-Baden, SRN.

Distribuce: Dr. Peithner KG, Vídeň, Rakousko.

Zdroj: Engystol

Nejčastější chyby při odvšivování

  • Šetří se na množství přípravku. Jestliže jsou vlasy delší než pod ramena, tak jeden přípravek bývá málo.
  • Odvšivení proběhne jen v první fázi. Žádný přípravek nezabije 100 % hnid. Proceduru je nutné zopakovat za 7 až 10 dnů, až se z přežitých hnid začnou rodit nové vši.
  • Neřešení problému v celé rodině naráz.
  • Přímý hlavový kontakt s infikovanou osobou.
  • Nedodržení návodu k použití přípravků.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP