Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PŘÍRODNÍ LÉČBA HEMEROIDŮ

OBSAH

Jaké bylinky na dnu

Léčba dny bylinkami se jednoznačně doporučuje. Jak již bylo popsáno, nejen vědci, ale i naše babičky používají na dnu celer, kopřivy, třešně a podobně. Dna a její léčba je v současnosti opravdu hodně diskutované téma, jelikož dochází k nárůstu tohoto onemocnění.

Zdroj: Nemoc dna a její přírodní léčba

Diskuze

V diskuzi HEMOROIDY LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

Jablečný ocet, pohanka, dubová kúra - to jsou sice přírodní postupy, které vám pomohou s léčbou hemeroidů, tak jako mne, ale nevyléčí vás. Pouze vám pomůžou od bolesti. Mně vyléčil přípravek anurex, který mi v kombinaci v dubovou kúrou pomohl od hemeroidů. Koupila jsem na www.anurex.cz. Nerada dělám něčemu reklamu, ale tomuhle jsem velmi vděčná.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemoroidy léčba

Přírodní léčba hemoroidů

Existuje mnoho odvětví přírodní medicíny. Žádné z nich nepomůže všem bez rozdílu, proto je třeba vyzkoušet, které z nich je vhodné a blízké právě vám:

  • Aromaterapie nám radí do koupele přidat šest kapek citrónového, levandulového, rozmarýnového, cypřišového nebo jalovcového oleje. Tři poslední oleje nepoužívejte, pokud trpíte hemoroidy v těhotenství.
  • Pokud je vznik hemoroidů spojen se zácpou, zkuste zjistit příčinu i v duševní oblasti, začít s relaxací, cvičením jógy a podobně.
  • Můžete navštívit také homeopata a nechat si poradit vhodná homeopatika.

Zdroj: Přírodní léčba hemoroidů

Diskuze

V diskuzi OPERACE HEMEROIDU KARLOVO NÁMĚSTÍ CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Theodor Holuška.

Dobrý den,dotaz.Je v této nemocnici operace hemeroidů hrazená ČESKOU PRŮMYSLOVOU POJIŠŤOVNOU a kde se mohu objednat?Děkuji za informaci.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Operace hemeroidu karlovo náměstí cena

Přírodní léčba astmatu s alergií

Přírodní léčba astmatu s alergií se dá řešit pomocí čínské medicíny. Zhruba půlroční léčebná kúra je aplikována pomocí akupunktury a bylin za účelem zvýšení celkové imunity organismu. Poté se k akupunktuře přidají i bylinné směsi ve formě tablet zaměřených přímo na astma a horní cesty dýchací, které se užívají pravidelně (plus příležitostně baňkování a nahřívání akupunkturních bodů moxou). Léčba čínskou medicínou je pomalá, dlouhodobá a nákladná (není hrazena) a vyžaduje spolupráci pacienta. Zaměřuje se však na léčbu celého člověka. Neodmyslitelnou součástí léčby je současné užívání předcházející terapie, přičemž dochází ke snižování léčebných dávek.

Zdroj: Alternativní léčba astmatu

Diskuze

V diskuzi BOLEST HEMEROIDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel hajduch.

prosím o radu proti bolesti hemeroidu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest hemeroidu

Přírodní antibiotika na boreliózu

Mezi přírodní antibiotika na boreliózu patří: eleuterokok ostnitý, topol.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den jsem po operaci hemeroidu a v konečníku vznikla trhlina ,při vyprazdnování hrozně bolí.Použila jsem už mast dubovou kůru gel ,řapík lékařský ,kopřivovou mast ,home stop gel ,faktu gel i čípky a stále se nehojí .Prosím poradíte děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Operace neřeší příčinu hemeroidů (proč se vlastně tvoří) a tak se hemeroidy i po dobře provedené operaci zase po čase vytvoří znovu. Půjdete pak znovu na další operaci? A kolik operací hemeroidů budete potřebovat v průběhu svého života? Hemeroidy si způsobujeme sami svým nezdravým jídlem, které z nevědomosti jíme často i několikrát denně. Hemeroidy jsou proto především důsledkem nevhodné výživy, a proto jedině její cílenou úpravou si je zase dokážeme přirozeně odstranit tak, že postupně přestanou krvácet a vstřebají se. Pokud Vás zajímá, jak si můžete trvale vyléčit hemeroidy bez nutnosti operace, jen pomocí úpravy své výživy, volejte 608 155 338.

Zdroj: diskuze Hemeroidy

Přírodní antibiotika na angínu

Mezi přírodní antibiotika na angínu patří: merlík a picao preto.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Diskuze

V diskuzi ODSTRANĚNÍ HEMEROIDŮ BEZ OPERACE HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Vopatová.

Dobrý den.Které zařízení v Praze odstraní hemeroidy bez operace a je to hrazené pojišťovnou?Děkuji za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana Gatyasova.

Prosim mam venkovni hemeroid bojim se strasne moc operace prosim mohu navstivit vad dekuji

Zdroj: diskuze Odstranění hemeroidů bez operace hrazené pojišťovnou

Přírodní antibiotika na zánět

Na léčbu zánětu jsou vhodné tyto přírodní léky: agáve, aloe, bedrník, blahokeř, borůvka, bukvice lékařská, cibule kuchyňská, citrón, černý bez, fíkovník, penízovka, jalovec obecný, kadidlovník, kalanchoe, lékořice, mutanba, měsíček, netík, picao preto, tymián.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Přírodní antibiotika na zuby

Přírodními antibiotiky na zuby jsou: černucha, hřebíček, jitrocel kopinatý, kadidlovník pravý, kramerie trojmužná, potočnice, propolis, ricinový olej.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Přírodní antibiotika pro děti

Děti do dvou let věku mají mnohem méně vyvinutý imunitní systém než starší děti. K infikovanému malému pacientovi by měl být přivolán lékař pokaždé, když horečka překročí 38,8 °C. Při používání chemických antibiotik často dochází k rezistenci, navíc má tato léčba dopad zejména na flóru tlustého střeva. Dětská dávka přírodních antibiotik se rovná dávce pro dospělého, která se vynásobí podílem váhy dítěte v kilogramech a průměrné váhy dospělého. Tak například máme 75 kg vážícího dospělého člověka a dítě, které váží 30 kg, pak by podle tohoto vzorce nemělo dostat běžnou dávku 20 kapek, ale pouze 8 kapek.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Poradna

V naší poradně s názvem HEMOSTOP DOBA LÉČBY HEMEROIDŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chadraba pavel.

Vážení už mám hemeroidy měsíc a nic nepomaha bral jsem čípky a mast faktu prášky detralex a teď už týden beru hemostop gel max,ale zlepšení nenastává,už nemám skoro ani otvor do konečníku,při aplikaci hemostopu je to silně bolestivé,nevíte někdo,kdy se to zlepší?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě jste vyčerpal všechny možnosti léčby první volby a nyní již nezbývá nic jiného, než chirurgické odstranění. To vám rychle a definitivně vyřeší vaše problémy a do dvou týdnů budete zase fit a hlavně bez bolestí. Zastavte se u svého praktického lékaře nebo gastroenterologa a dohodněte si s ním postup vedoucí k operaci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hemostop doba léčby hemeroidů

Domácí léčba hemoroidů

  • Koupele v teplé vodě ulevují bolestem, pokud je příčinou stažený svěrač. Ten se teplem uvolňuje a dochází ke zlepšení místního prokrvení.
  • Ledové obklady uleví při akutní trombóze, již neoteklé vyhřezlé uzlíky pak může lékař jemně zasunout zpět.
  • Koupele a gel z dubové kůry. Dubová kůra má silné adstringentní (svíravé, stahující) účinky. Používají se při výhřezu hemoroidů, postižené místo zklidní a zmírní otok.
  • Gely, masti a čípky zakoupené v lékárně.
  • Přípravky ve formě tablet jako prevence.
  • Pomocné preparáty na posílení žilní stěny.

Zdroj: Přírodní léčba hemoroidů

Diskuze

V diskuzi MOJE ZKUŠENOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Já si s hemeroidy užila až, až. Různé masti, čípky a tablety mi nepomáhaly. Na internetu jsem našla reklamu na zmražení, vyzkoušela jsem již zmiňovaný anurex a jsem mile překvapena. Aplikovala jsem jej 4x denně asi 2 týdny a po hemeroidu ani památky. Bála jsem se vyhozených peněz, 1000 kč je pro mě docela dost, ale výsledek stál za to.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Moje zkušenost

Příčiny vzniku hemoroidů

Věk nad 40 let, sedavý způsob zaměstnání, těhotenství, špatné návyky při defekaci, strava s nedostatkem vlákniny, užívání některých léků způsobujících častý průjem nebo zácpu. Vzhledem k všeobecnému oslabení pojivové tkáně mají lidé trpící hemoroidy často potíže i s křečovými žílami dolních končetin.

Zdroj: Přírodní léčba hemoroidů

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ LÉČBA RŮŽOVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie polomska.

mám s tím také problém.pozor na sálavé teplo a ostré jidlo.Také vypustit s jídelníčku mouku a sladké a alkohol.Problém dělá í káva.Dobré je mirvaso krem který stáhne zarudnuti ,stojikolem 550kč.musi napsa recept kožař.Vydrží až 12h bledá tvář.Zatim nevím nic nové,používám od mixy krém.rikají že je dobrý leiser.15000na 2 roky .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luro52.

Moc děkuji za radu. L.R.

Zdroj: diskuze Přírodní léčba růžovky

Přírodní léčba metličkových žilek

  • Semena jírovce jsou nejlepší bylinnou úlevou pro otoky, bolest, svědění, únavu a napjatost spojenou s křečovými žilkami. Jírovec zlepšuje krevní oběh v nohou, tlumí zánět a posiluje kapiláry a žíly.
  • Borůvkový extrakt stimuluje tvorbu nových kapilár, posiluje stěny kapilár a zvyšuje účinek vitamínu C, zároveň snižuje křehkost cév.
  • Gingko biloba zlepšuje okysličení tkání a krevní oběh.
  • Hroznový extrakt zlepšuje krevní oběh.
  • Extrakt hlohu obsahuje vitamín C, bioflavonoidy, zinek a síru. Všechny tyto látky jsou užitečné na křečové žíly.

Zdroj: Léčba metličkových žilek


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP