Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PŘIROZENI DÁMSKÉ

OBSAH

Fotografie dámského přirození

Zde se můžete podívat na fotografie dámského přirození.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Diskuze

V diskuzi PARUKY PLZEŇ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cechurova zdenka.

nemohu najít adresy prodejen paruk v plzni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Prosím o sdělení adres v Plzni kde se prodávají dámské paruky. Díky. Jarka.

Zdroj: diskuze Paruky plzeň

Druhy dámského ochlupení

Zde se můžete podívat na druhy dámského ochlupení.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ PÁNSKÉHO PŘIROZENÍ VIDEO NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Petrů.

Jak dokonale oholit pánské přirození i s varlaty.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

ctěl bych vědeět jak se správně oholit

Zdroj: diskuze Holení pánského přirození video návod

Historický vývoj upravování ochlupení u žen

Upravování nebo úplné odstranění pubického ochlupení se stalo v mnoha kulturách běžné či zvykem. V islámských společenstvích je odstraňování pubického ochlupení náboženstvím podporovanou praktikou. Odstraňování pubického ochlupení se označuje jako depilace (pokud jsou odstraňovány pouze viditelné chloupky) či epilace (pokud je odstraněno ochlupení i s kořínky). Toto upravování a odstraňování však není pouze doménou žen, ale existuje i u mužů. Mezi důvody odstraňování pubického ochlupení patří hygiena, estetika, tradice, náboženství a sexuální praktiky.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Poradna

V naší poradně s názvem EKZÉM NA PŘIROZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JAN KREJCI.

DOBRY DEN NA PŘIROZENI SE MI UDELALY DROBNE PUPÍNKY JAK DRUHY DEN PO SPALENI O PLOTNU TREBA. NEJSOU ZARUDLE NESVEDÍ NEZVĚTSUJI SE NEDELAJÍ NIC ZAPORNEHO NEJDOU POMALU ANI VIDET POKUD TO NEVÍTE JSOU VELIKOSTNE JAK ANTIPERLE MAM TO UŽ MESÍC A JESTE SE TO NESTRATILO ZENY NESTRÍDAM FURT JSEM JEN S JEDNOU A MAM DOMA VELKE DYLEMA MUZETE MI PORADITDEKUJI MOC.S POZDRAVEM JAN.KREJCI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takhle podle popisu to nejde poznat o co jde. Ve vašem zájmu doporučuji navštívit kožní oddělení, kde váš stav zhodnotí a určí přesnou diagnózu. Prosím nepodceňujte tuto prohlídku, neboť penis máte jen jeden, stejně jako své zdraví. Před lékařem se nestyďte, nevnímá váš penis jako sexuální nástroj, ale jako součást vašeho těla, třeba jako ruku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ekzém na přirození

Holení dámského přirození

Zdroj: Holení dámského přirození

Diskuze

V diskuzi KRVÁCENÍ Z PŘIROZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

muj německý ovčak ma 7 let auž asi 5dní mu kape krev z přrození ale normálně čura a je veselej těd už to ma mín ale nevím hárají se tu okolo..dík

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krvácení z přirození

Obvyklé české názvy pro dětská přirození

  • pinek
  • pipinka
  • šulínek
  • kačenka
  • buchtička
  • julinka
  • frantík
  • zvoneček
  • jiné...

Zdroj: Přirození u dětí

Diskuze

V diskuzi BULKA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danuse Entova.

Mám v levém třísle bulky a zasahují až na okraj přirození a nebolí jsou ale nepřijemne děkuji za radu co stím Entova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bulka v tříslech

Barefoot boty dámské

Pro ženu není snadné najít ty pravé dámské boty. Ale Barefoot obuv nabízí i jim unikátní konstrukci s ultratenkou podrážkou pro maximální komfort a zážitek z chůze jako naboso. Dámské boty v tomto stylu zaujmou ženy, které hledají jedinečný design a styl. Nabídka na trhu zaručuje široký výběr dámských bot pro každou příležitost, a to sportovní boty, letní sandály nebo vycházkové boty na každodenní nošení. Prakticky vše pro každé roční období a každou příležitost v závislosti na daném životním stylu.

Nutno podotknout, že barefoot boty se určitě nebudou líbit všem, ale v této obuvi se naučíte opět správně chodit.

Zde můžete vidět společenské barefoot boty.

Zde můžete vidět outdoorové barefoot boty.

Zde můžete vidět barefoot sandály.

Zdroj: Barefoot boty

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVĚTLENÍ KŮŽE NA PŘIROZENÍ A STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlina.

a to jsou napriklad jake kremy? prosim o nazev, nemuzu najit zadne na internetu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tady je několik variant bělících krémů, které obsahují některou z uvedených látek www.zbozi.cz/?q=B%C4…
Pokud si chcete být jistá, která že látka v krému je, tak bude nutné prozkoumat složení uváděné výrobcem na obalu, takže nejlépe v kamenné prodejně. Nejefektivněji bělí kojic acid a hydrochinon.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zesvětlení kůže na přirození a stehnech

Proč máme pubické ochlupení

Pubické ochlupení je ochlupení rostoucí v oblasti genitálií, třísel a někdy i na horní části stehen (u dospělé ženy se pubické ochlupení vyskytuje na stydkém pahorku a velkých stydkých pyscích). Jedná se o druhotný pohlavní znak, který se začíná projevovat v období puberty. Na rozdíl od vlasů dorůstá pubické ochlupení pouze 3 až 8 centimetrů a má jinou strukturu. Růst pubického ochlupení je daný hormony a jeho intenzita se rozděluje do pěti stupňů podle tzv. Tannerovy stupnice, zavedené britským pediatrem Jamesem Tannerem. Pubické ochlupení má funkci ochranou, aby se do pochvy nedostaly nečistoty.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Poradna

V naší poradně s názvem KRVAVÁ PODLITINA NA PŘIROZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Udělala se mi na penisu krvavá podlitina. Co s tím mám dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Krvavá skvrna pod kůží na penisu se objevuje při pohmoždění. To se může stát například při sportu a nebo také při vášnivém sexu, kdy při orálním sexu dochází k poranění penisu o zuby. Další příčinou krevního výronu do podkoží může být cevní problém, obzvláště když se krvavé podlitiny dělají i bez používání penisu. V prvním případě se výron do několika dní vstřebá a nehrozí z toho žádné nebezpečí. V druhém bude potřeba vyhledat kožního lékaře a nechat si udělat vyšetření a podle výsledků stanovit další postup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvavá podlitina na přirození

Jak na červené pupínky po holení

Po holení se někdy objevuje červená vyrážka. Může dojít k zánětu, folikulitidě, což je infekce v chlupovém folikulu, která je obvykle způsobena bakterií Staphylococcus nebo plísněmi. Obvyklou příčinou folikulitidy je čerstvé oholení, po němž následně vyrůstají nové chloupky, které se mohou kroutit, čímž je pokožka drážděna. Pokud máte folikulitidu, měli byste používat antibiotické krémy z lichořeřišnice nebo mast z arniky. V zahraničních internetových obchodech se dají koupit tyto masti s antibiotiky: Polysporin, Neosporin nebo Bacitracin. Některý z těchto produktů byste pak měli používat 2× nebo 3× denně.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVĚTLENÍ KŮŽE NA PŘIROZENÍ A STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nasťa.

jezdíme na dovolenou k moři a vadí mi tmavá kuže na vnitřních stehnech a na přizození, ,chtěla bych vědět jak se dí zmírnit. tohle zabarvení,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na tmavé plochy na kůži je dobrá citrónová šťáva, krém s hydrochinonem a krém s kyselinou kojovou (kojic acid). Krémy se dají koupit běžně na internetu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zesvětlení kůže na přirození a stehnech

Levné šátky a šály

Šátky, šátečky, šály, plédy a pašmíny jsou fantastické doplňky každé ženy. Dokážou zázraky, a nadto zahřejí vaše zmrzlá záda, krk či hlavu. Šátky levně můžete koupit zde.

Zdroj: Dámské šátky na hlavu po chemoterapii

Diskuze

V diskuzi BOLESTIVÉ SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Asi 6 týdnu trpím upornou zácpou a svěděním přirození a konečníku.Prosím o radu.Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolestivé svědění konečníku

Příčiny tmavé kůže na přirození

Velmi častou příčinou tmavé kůže na přirození je plísňová infekce. Tmavá kůže na přirození se objevuje zejména u lidí žijících v tropickém podnebném pásu, protože je často vystavována potu. Také těsné oblečení a neprodyšné látky mají za následek infekci a po určité době může dojít i k tmavnutí kůže na přirození. Další příčinou může být alergická reakce. Alergie se vyvíjejí v důsledku špatné hygieny, nadměrného pocení a používání kosmetických produktů (krémů). Kontinuální svědění v oblasti přirození vede ke škrábání, což má za následek tmavnutí a jizvení kůže na přirození. Nošení těsného oblečení a spodního prádla může být rovněž příčinou tmavé kůže. Kůže v genitální oblasti je velmi citlivá, proto i menší tření způsobuje její zbarvení a zjizvení. Nejčastěji dochází k tmavnutí kůže ve stydké oblasti kvůli holení ochlupení. Je ale normální, že je přirození o něco tmavší než zbytek kůže na těle.

Zdroj: Tmavá kůže na přirození

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE NA GENITÁLIÍCH FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Po holení přirození se mi nejlépe osvědčil obyčejný ocet. Po oholení si octem namažu vyholená místa, penis a varlata i jako prevenci proti plísním. S přítelkyní to děláme už léta a naprosto v pohodě. Stačí jen vyzkoušet

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ladislav.

Dobrý den.Asi před třemi měsíci se me udělali vyrustky v rozkroku které postupně z tmavli.Momentálně v rozkroku cítím tupou bolest což sem předtím necítil a hlavně mám problém jelikož sem stydlivy s tím někde zajít.Poradite mi co mám dělat nebo kam popřípadě zajít?Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Bradavice na genitáliích foto

Holit, anebo neholit?

Od začátku dvacátého prvního století se stala nejčerstvějším módním rozmarem radikální genitální depilace, vyzývavý moderní trend, který nám paradoxně znovu přinesl populární styly úpravy pubického ochlupení, jež vládly v dobách starověkých civilizací. Kolem této zbavovací se mánie se vyrojila celá nová terminologie, přičemž každý salon krásy má svůj vlastní soubor názvů pro rozličné stupně nahoty pohlaví.

Naprostým kontrastem k redukci ochlupení v rozkroku je neobvyklý zvyk oblékání si merkinů. Merkin je pubická paruka vyrobená z lidských vlasů, nylonu nebo břišních chlupů divokého jaka. Je buď přichycena sotva znatelnou šňůrkou, nebo nalepena na skutečné pubické ochlupení.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Prenatální vývoj přirození

Zde nabízíme odkaz na interaktivní videoprezentace, které ukazují možnosti, jak zjistit vývoj zevního genitálu u dětí před narozením.

Zdroj: Přirození u dětí

Normální vývoj přirození u dětí

Tady jsou fotografie, na kterých je možné vidět fáze zdravého vývoje zevních genitálů u dětí.

Zdroj: Přirození u dětí

Jak správně oholit vagínu

Budete potřebovat: pár ostrých nůžek, nový holicí strojek, krém na holení, který bude vhodný pro váš typ pleti, měkký dětský olej, Aloe Vera a smetanu. Použití elektrického holicího strojku se nedoporučuje. Pokud nemůžete najít specializované krémy na holení, použijte nejmírnější a neparfemované tekuté mýdlo. Pro následnou péči použijte dětský olej, aby se zabránilo vzniku červených pupínků, a Aloe Vera krém pro uklidnění podrážděné kůže. Nepoužívejte pánskou vodu po holení. Také pinzeta a vlasový kondicionér mohou být ideálními pomůckami. Vlasový kondicionér změkčí ochlupení před holením, tedy pokud je zvláště hrubé. Pinzeta se používá pro odstranění zbylých chloupků.

Na dlouhé ochlupení použijte nejprve nůžky. Díky ostříhání ochlupení bude holení méně bolestivé a účinnější. Po oholení se ujistěte, že je stydká oblast měkká a hladká. Doporučuje se namáčení stydké oblasti v horké koupeli či sprše po dobu 3 minut. To Vám umožní dosažení hladšího oholení, stejně tak se zabrání vzniku pupínků a podráždění pokožky. Po oholení a namáčení osušte stydkou oblast. Počkejte několik minut, aby se Vaše kůže zotavila.

Používejte dámské holící krémy, ale měly by být specifické pro Váš typ pleti. Pokud nebudete mít dámské holicí krémy, může stačit nejmírnější a neparfémovaný pánský krém na holení. Zásadně nepoužívejte tuhé mýdlo. Holicí krém nechte několik minut účinkovat a pak můžete zahájit holení pomocí holicího strojku. Neměl by se používat jednorázový holicí strojek ani elektrický. Pokud je to možné, použijte holicí strojek, který má hydratační proužky. Tyto holicí strojky Vám pomohou zabránit škrábancům a pořezání.

Při holení byste měli napínat kůži ve stydké oblasti. Holení by se mělo provádět bez použití tlaku. Až budete oholeni, umyjte stydkou oblast ve velkém množství teplé vody. Konečná péče zahrnuje použití dětského oleje, který udržuje pokožku hladkou a bez pupínků. Doporučujeme použití Aloe Vera pro zklidnění pokožky. Nepoužívejte pánskou vodu po holení.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Neurčité pohlaví – foto

Zde je několik fotografií, na nichž jsou zobrazeny děti s neurčitým pohlavím.

Zdroj: Přirození u dětí

Babské rady na svědění pochvy

Je dobré se před souloží i po ní dojít vymočit.

Při menstruaci často vyměňujte tampony i vložky, používejte menstruační vložky bez fólie.

Po stolici se utírejte směrem zepředu dozadu.

Je-li to možné, vždy se po pohlavním styku osprchujte čistou vodou.

Jako první pomoc při úporném svědění pomáhá osprchování přirození studenou nebo vlažnou vodou.

Na odstranění vaginálního svědění a kvasinkové infekce pochvy je výborná rovněž sedací koupel: na jeden litr vody dejte pět lžic bylinky krtičníku a dvě lžíce bylinky řebříčku; byliny povařte dvě minuty, poté je nechte ještě asi 15 minut přikryté vylouhovat a pak výluh přeceďte. Teplá koupel by se měla provádět alespoň dvakrát denně a měla by trvat nejméně 15 minut.

Zdroj: Svědění přirození


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP