Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PRIZNAKY SPATNA STOLICE OBCAS PRUJEM BOLESTI ZAD

OBSAH

Žlutá stolice

Žlutá barva je způsobena obsahem tuku ve stolici a střevní peristaltikou. Světle žlutá až bílá barva stolice je zapříčiněna nedostatkem žluči při trávení potravy, což může být způsobeno obstrukcí žlučových cest. Žlutý odstín stolice však mohou zavinit i drogy nebo průjem. Dlouhodobější žluté zabarvení stolice byste neměli podceňovat, jelikož obstrukce žlučových cest může být varovným signálem u zákeřné rakoviny.

Zdroj: Barva stolice a rakovina střeva

Poradna

V naší poradně s názvem ZLUTA RIDKA STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas.

Dobry den,
Rad bych se zeptal, jestli muze mit nejaky vliv na stolici cisteni strev soli. Nevim, kdy presne me problemy zacali ale zhruba pred tremi tydny jsem si precetl clanek, jak si procistit organismus, tak sem to zkusil. Popravde nevim o tom, ze bych se nasledne snazil dostat nejake probioticke kultury. Blbost. To si rikam dneska taky ale v te dobe mi to nedoslo. A v poslednich tydnech,dnech mam zlutou a ridkou stolici. Bolesti zadne. Mozna lehce na prave strane u slepeho streva ale sam nevim, jestli to neni spis nafouknutim. Mozna z meho prohmatavani a stresovani. Mensi nabeh na karcinofobii by tu byl :) a stresovani v posedni dobe bylo az moc. Mel jsem dovolenou poslednich 14 dni a musim priznat, ze jsem kazdy den pil alkohol. ne moc ale vetsinou min. pivo sklenicku vina atd. Pred par (dny cca 4dny) jsem prestal pit uplne, zacal jsem pouzivat makrobiotika a od vcerejska jim tmavou cokoladu. Pomalu se to zlepsuje ale protoze jsem v Anglii novy a sveho obvodniho lekare muzu navstivit az za tri tydny, tak nevim, jestli nejit radsi na pohotovost a zadat o vysetreni. Cekat, cist clanky plne strasaku o rakovine slinivky nebo byt v klidu a cekat na zlepseni a vysetreni za tri tydny? Je mi jasne, ze dotaz je asi jeden z nejdivnejsich, co tu kdy bude ale jsem uprimny. Predem moc dekuji a kdyby byla moznost Vam zavolat, tak to rad udelam. Diky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Průjem nebo u vás řídká žlutá stolice je častým průvodním jevem detoxikace a slouží tělu k rychlému vypuzení škodlivin z těla. Obvykle po skončení detoxikační kůry končí i průjem a vše se vrací k normálu. Začněte znovu normálně jíst a pít a stolice by se měla vrátit do normálu. Pomoci si můžete přípravkem Smecta, který se dá koupit i v Anglii. Kdyby průjem přetrval, tak se obraťte na svého lékaře po návratu do ČR.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zluta ridka stolice

Může se tak projevovat rakovina

Příznaky rakoviny tlustého střeva: našedlý hlen ve stolici, nepatrná příměs krve ve stolici, poruchy vyprazdňování, kolikovité bolesti, bolesti v okolí páteře, plynatost, zácpa, průjmy nebo stužkovitá stolice, nechutenství, hubnutí, bledost pokožky, mírně zvýšené teploty, stálá únava. Právě bolest v okolí páteře může být prvním příznakem onemocnění.

Zdroj: Bolesti zad a rakovina tlustého střeva

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A ŽLUTÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Boly me pod zebrama na levém a mám prujem jak vodu a zluti

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Průjem a žlutá stolice

Fakta o průjmu

  • Průjem je zvýšení frekvence stolice, zřídnutí stolice, nebo obojí.
  • Průjem je způsoben zvýšenou sekrecí tekutiny do střeva, snížením absorpce tekutiny ze střeva, nebo rychlým průchodem stolice přes střeva.
  • Průjem může být definován absolutně, nebo relativně. Absolutní průjem je definován jako více než pět stolic denně nebo tekutou stolicí. Relativní průjem je definován jako zvýšení počtu stolic za den, nebo zřídnutí stolice ve srovnání s obvyklou stolicí.
  • Průjem může být akutní, nebo chronický a každý má různé příčiny a způsoby léčby.
  • Mezi komplikace průjmu patří dehydratace, elektrolytové (minerální) abnormality a podráždění konečníku.
  • Dehydratace může být léčena perorálními rehydratačními roztoky, a pokud je to nutné, může dojít k aplikaci intravenózních tekutin.
  • Testy, které se provádějí při hodnocení akutního průjmu, zahrnují vyšetření stolice na bílé krvinky a parazity, kultury stolice na bakterie, testování stolice na toxiny typu C a krevní testy na poruchy hladiny elektrolytů.
  • Testy, které bývají zapotřebí při hodnocení chronického průjmu, jsou vyšetření stolice na parazity, vyšetření horní části gastrointestinálního traktu rentgenem, eriografie, esophago-gastro-duodenoscopy s biopsií, koloskopie s biopsií, vodíkové dechové zkoušky a měření tuku ve stolici.
  • Průjem může být léčen sorbenty, antipropulzivy a sloučeninami bismutu.
  • Antibiotika by neměla být použita při léčbě průjmu, pokud nejsou kultury prověřené na bakteriální infekce, které vyžadují antibiotika (zejména se jedná o těžký průjem, který je pravděpodobně infekčního původu), nebo pokud má jedinec závažné základní onemocnění.

Zdroj: Průjem

Poradna

V naší poradně s názvem PRŮJEM U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Okrajkova .

Dobrý den chtěla bych se zeptat před třemi dny u mě zřejmě začala střevní chřipka měla jsem dva dny teploty okolo 38 stupňů a bolesti a křeče v žaludku a břiše a průjem teď se to trochu zklidňuje dodržují dietu a pijí černý čaj a nepřímou minerálku Mattoni nic jsem proti průjmu nebrala tak se chci zeptat jestli jsem neudělala chybu v tom ze jsem třeba měla užívat endiaron proti průjmu mám obavy aby tam nezůstaly nějaké bakterie nebo nějaká infekce ve střevech nevím co mám teď dělat jestli to začít brát nebo už nemusím a čím upravit správnou funkci střev vodnaty průjem už nemam ale pevnou stolici taky ne můžete mi prosím poradit předem děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Způsobů, jak se zbavit průjmu je několik. Vy jste si vybrala ten nejstarší ve formě diety. Tento způsob léčby je také účinný a vede k vyléčení. Pokud tedy příznaky, jako jsou křeče a vodnatá stolice, mizí, tak již není třeba užívat endiaron. Na zhutnění stolice funguje hořká čokoláda nebo vařená rýže s mrkví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Průjem u dospělých

Co znamená tmavá stolice a současná bolest hlavy

Tmavá dehtovitá stolice ukazuje na krvácení ze žaludku či jícnu, které často bývá doprovázeno dalšími příznaky, jako je bledost, únava, bolest hlavy a bušení srdce.

Zdroj: Stolice u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem ŘÍDKÁ STOLICE U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Kraus.

Dobrý den potřebujeme poradit. Máme německého ovčáka stáří 4.11.2014 má průjem, který se občas změní v trochu tužší. Již se nedokážeme s tím poradit. Dáváme stravu jen granule. Děkuji za radu.
S pozdravem Petr Kraus

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste psí probiotika. Probiotika upraví střevní flóru a zajistí správné fungování střev. Stolice pak zhutní a pes bude mít zase správný přísun živin ze střev. Psí probiotika se prodávají ve formě pasty a její dávkování je závislé na hmotnosti psa. Dají se koupit v lékárně a nebo u veterináře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Řídká stolice u psa

Příznaky spojené se světlou stolicí

Pokud je acholická stolice doprovázena žlutým zbarvením očního bělma nebo tmavou močí, vyhledejte lékařskou pomoc, s vysokou pravděpodobností se jedná o příznaky žloutenky.

Zdroj: Světlá neboli acholická stolice

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE, GGT 5 A VICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den
Mám radu let zlutou.. pískovna barva.. stolici, obcas řítkou jak kase. Někdy průjem. Často tlak pod pr zebrem asi zlucnik. Jsem abstinent kvůli těmto problemum, přesto jat.testy GGT 5 a víc. Bral jsem essenciale,ostropestrec kvůli hodnotám, ty se zlepšili jen po dobu užívání. Muže špatně vylučování zluci poškozovat játra? Ta stolice asi je kvůli zlucniku, kameny nemam. Jak zlepšit funkci zlucniku? Zkouším vse, byliny, léky a nic moc nepomaha. Jim zdrave, zřídka něco Tučného a smazaného ale to mi nezpůsobí zhorseni.
Moc děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Okrová barva stolice a střídání průjmů může být pozůstatek po léčbě antibiotiky. Antibiotika vyhubí střevní flóru, která se jen těžko sama obnoví. Proto by bylo vhodné zkusit užívat probiotika (laktobacily). Kupte si probiotika s trávicími enzymy a užívejte je podle návodu. Když se vlivem této léčby váš stav zlepší, tak si kupte ještě jedno balení a užívejte nepřetržitě po jedné kapsli (většinou jde o poloviční dávku doporučeného dávkování) až do vyčerpání obsahu balení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti bricha a zluta ridka stolice

Krvavý průjem

Pokud má váš pes průjem s obsahem krve, většího množství hlenu, má nafouklé břicho, bledé dásně a ostatní sliznice, ihned kontaktujte veterináře.

Průjem s krví je velkým strašákem. Pokud ve stolici objevíte krev, měli byste navštívit veterináře. Ten následně odhalí příčinu jejího výskytu.

Jestliže se ve stolici objeví krev (krvavá stolice), je to následek krvácení v horní či dolní části trávicího traktu. Podle barvy krve ve stolici můžeme zjistit, zda krvácení nastává v žaludku, nebo v horní části tenkého střeva, respektive v dolní části jak tenkého, tak tlustého střeva. Krev ve stolici je tmavá, když praskne vřed v žaludku, dvanácterníku, čehož důsledkem je černá stolice. Naopak světlejší barva prozrazuje, že krvácení nastalo ve druhé polovině trávicího traktu.

Pokud se u psa objeví průjem s krví, je třeba okamžitě vyhledat veterinárního lékaře, který štěně vyšetří a nasadí vhodnou léčbu.

Zdroj: Jak léčit průjem u štěněte

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ADELA HOLCOVA.

mam tak strasne bolesti a krece a po kazdem jidle bud zvracim ale vetsinou prujem zluty a hlenovity krev mam v poradku a vcera jsem byla na ultrazvuku a nic nekde nemam jsem tak zoufala ze pomyslym na nejhorsi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vyzkoušejte na měsíc detoxikační program od Antonie Mačingové. Zde je k tomu bližší info: www.ceskenemoci.cz/2…

Zdroj: diskuze Žlutá stolice

Jak spolu souvisí cukrovka a průjem?

Diabetes může způsobit průjem spolu s několika dalšími gastrointestinálními (trávicími) problémy. Průjem je častým příznakem cukrovky. Je častější u lidí, kteří mají cukrovku delší dobu.

Někdy lidé s průjmem souvisejícím s cukrovkou také zažívají fekální (střevní) inkontinenci, zejména v noci. Je to proto, že poškození nervů (neuropatie) v důsledku cukrovky ovlivňuje anální svěrač. Anální svěrač je sval, který se otevírá a zavírá, aby umožnil výkalům opustit vaše tělo.

Může za to enteropatie související s diabetem a jde o specifický typ poškození nervů. Ovlivňuje trávicí systém. Mnoho lidí s enteropatií související s diabetem má průjem, zácpu a fekální inkontinenci.

Jak častý je průjem související s cukrovkou?

Průjem u cukrovky je běžný. Asi 22 % lidí s diabetem (asi 1 z 5 lidí) může mít časté průjmy.

Zdroj: Cukrovka a stolice

Poradna

V naší poradně s názvem VELMI ŘÍDKÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Vítek.

zničeho nic ze mne doslova jen teče žlutá voda - už druhý den, cca 6-7 x za den, když jdu na WC, žádné bolesti břicha, ani nějaké výrazné nucení - když nejdu hned, klidně bez námahy to v sobě udržím i více hodim. - vůbec nechápu z čeho k tomuto tak náhle došlo - jako klasický průjem mi to vůbec nepřijde ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Přesná příčina se dá poznat biochemickým vyšetřením stolice, které by vám předepsal praktický lékař a podle výsledků by určil nejlepší léčbu. Sám si můžete zkusit pomoci přípravkem Imodium Rapid, který je volně prodejný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Velmi řídká stolice

Fotografie světlé stolice

Tady je několik fotek, na kterých je vidět světlá (acholická) stolice: acholická stolice foto.

Zdroj: Světlá neboli acholická stolice

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE, GGT 5 A VICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den
Moc děkuji za reakci, zkusím. Jim často jogurty a kefir. Antibiotika jsem měl naposled tak před 22 lety. Ptal jsem se spíše na souvislosti - tlak na žlučníku-špatné jaterní testy-žlutá stolice-průjem, což mám tak 10 let. Zda není problém ve špatně funkci žlučníku,nebo zlucovodu, kvůli kterému mám vysoké jaterní testy a občas průjem se stále okrovou stolici? Jestli ano jak se posusit o zlepšení?
Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Možná by ještě pomohly nějaké zobrazovací metody, jako je magnetická rezonance, sono, nebo CT. Dalo by se tím lépe porozumět funkci žlučovodu i samotného žlučníku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti bricha a zluta ridka stolice

Kdy navštívit lékaře?

Průjem po pití alkoholu by neměl trvat déle než 48 hodin. Jakmile tělo metabolizuje alkohol, neměl by na tělo nadále působit.

Pokud průjem trvá déle než 48 hodin, může způsobit dehydrataci a další potenciální zdravotní problémy. V takovém případě je na místě vyhledat lékařskou pomoc a léčbu. Můžete totiž potřebovat perorální rehydratační roztok, který by nahradil ztracené soli a elektrolyty.

Při zácpě byste měli pít hodně vody, jíst potraviny s vysokým obsahem vlákniny a věnovat se fyzickému cvičení. Pokud je zácpa přetrvávající, může lékárník doporučit mírné projímadlo Gutalax.

Je důležité navštívit lékaře, pokud je stolice tmavá nebo je v ní jasně červená krev, která se objevuje i po několika dnech abstinence. Tyto příznaky mohou naznačovat závažnější zdravotní problém.

Můžete také vyhledat radu lékaře, pokud alkohol nepříznivě ovlivňuje váš život. Mezi známky potenciálního problému s alkoholem patří pití více, než bylo zamýšleno, rizikové chování a neschopnost omezit konzumaci alkoholu. Alkohol pak může dráždit trávicí systém a změnit způsob, jakým tělo vstřebává tekutiny. Může změnit pravidelnost stolice a může mít za následek průjem nebo zácpu.

Nadměrné pití alkoholu může časem poškodit žaludek a střeva. Omezení příjmu alkoholu, jídlo před jeho pitím a udržení hydratace při pití alkoholu může předejít problémům v následujících dnech.

Zdroj: Je běžná černá stolice po alkoholu?

Diskuze

V diskuzi BOLESTI BŘICHA A PRŮJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Silvie.

Dobry den ma dcera ma bolesti bricha a ma zlutej prujem pohly busted poradit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Na žlutý průjem vám neporadím ale co se týče bolesti břicha a špatného zažívání tak mě moc pomohlo pravidelné užívání psyllia. Zkuste jí ho dávat s léky na průjem a snad se to vše srovná.

Zdroj: diskuze Bolesti břicha a průjem

Co znamená nezdravá stolice?

  • Tmavá stolice s příměsí hlenu může odkazovat na krvácení v traktu. Příčinou může být prasklý žaludeční vřed, popřípadě i jjiná vážnější onemocnění traktu. Rozhodně je vhodné navštívit lékaře.
  • Žlutá nebo zelená stolice se zpravidla objevuje během průjmu. Žlutá barva může souviset s onemocněním jater, popřípadě s problémy ve žlučovodu.
  • Tenká stolice nebo stolice rozdělená na více částí může předznamenávat některé z onemocnění tlustého střeva.

Zdroj: Druhy stolice a jejich příčiny

Diskuze

V diskuzi UTRZKOVITA STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli máte někdo zkušenost nebo vedemost s tím když je stolice rozkouskovana do více částí a spíše plocha popřípadě čím by to mohlo být, průjem ani zácpa není. Predem mnohokrat děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel P..

Dobrý den,

mám stejný problém, už jste přišel na to co je příčinou? Mockrát děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Utrzkovita stolice

Postup

Ze začátku nepodávejte žádné jídlo. U malých plemen psů je vhodná 12hodinová hladovka, u větších plemen případně 24hodinová. Jídlo začněte podávat nejdřív v malých porcích. Dietní jídlo podávejte, dokud nebude stolice formovaná.

Pokud průjem přetrvává i přes hladovku déle než 24 hodin nebo došlo ke zhoršení stavu, ihned kontaktujte nejbližšího veterináře.

U psů, kteří zvraceli, rovněž nasaďte 12hodinovou hladovku. Psovi nabízejte často malé porce vody. Pokud pít nechce, můžete vodu dochutit vývarem z masa nebo rehydratačním roztokem. Pokud se zvracení neobjevilo během prvních šesti hodin hladovky, nabídněte psovi malou porci bílého masa s rýží nebo dietní konzervu. Počkejte 2 hodiny. Pokud pes po tuto dobu nezvrací, nabídněte další porci dietního jídla. Pokud se stav upravuje a pes nezvrací, můžete postupně zvětšovat porce jídla a podávat ho častěji. Pokud průjem nebo zvracení přetrvávají i přes hladovku déle než 24 hodin nebo došlo ke zhoršení stavu, ihned kontaktujte veterináře.

Věděli jste, že průjem je vůbec nejčastější příčina návštěvy veterináře?

Zdroj: Řídká stolice u psa

Barva stolice

Majitel psa má možnost posoudit nejen konzistenci stolice, ale také její barvu. Barvu stolice určují žlučová barviva, která vznikají v játrech, a to jako důsledek rozkladu červeného krevního barviva.

Barvu stolice ovlivňuje značně i krmivo. Velké množství masa způsobuje tmavší barvu stolice, stejně tak jako borůvky, pokud je pes jí. Pokud psovi podáváme více zelené zeleniny, mohou mít výkaly nazelenalou barvu. Mrkev nebo červená řepa mohou mít za následek, že se stolice zbarví dočervena, mléčné produkty nebo vejce zase barví spíše dožluta.

Nezávisle na tom existují i zbarvení, která vás upozorní na chorobné procesy.

Zdroj: Černá stolice u psa

Vodnatý průjem

Vodnatý průjem je výsledkem zvýšeného obsahu vody ve stolici a je důležitým příznakem onemocnění střev. Může způsobit extrémní ztráty vody, které vedou k dehydrataci, elektrolytické nerovnováze a porušení acidobazické rovnováhy.

Většina případů akutního průjmu bývá krátkodobou, ne příliš složitou záležitostí. Jsou ale případy, které vyžadují jisté diagnostické testy k přesnému určení vyvolávající příčiny. Mezi ně patří podrobná anamnéza a klinické vyšetření, vyšetření stolice, krevní obraz, biochemický rozbor krve, vyšetření moči, RTG břicha.

Vodnatý průjem je příznak, který může být vyvolán řadou onemocnění. K jejich diagnostice, tím pádem ke specifické léčbě, mohou přispět výše zmíněné testy. V mezičase je vždy vhodné zavést symptomatickou léčbu, která uleví od akutních potíží a poskytne zvířeti úlevu. Jako nejideálnější léčba se doporučuje hladovka, přejití na lehce stravitelnou stravu, infuzní léčba, antibiotická léčba, střevní protektiva a absorbencia.

Nezapomínejte na pitný režim psa!

Zdroj: Jak léčit průjem u štěněte

Světlá stolice

Světlá stolice je způsobena nedostatkem tvorby žluči nebo zablokováním střevního kanálku, čímž dochází k nedostatku pigmentace. Tento problém bývá spojen i s podrážděním střev a nepravidelnou stolicí. Pokud se objeví světlá stolice, je to jasné znamení onemocnění jater nebo žlučníku. Přírodní barvu stolice (tmavou) způsobuje žluč, takže světlá stolice je jasným příznakem nedostatečné produkce žluči nebo špatného vylučování, zároveň může být příznakem žlučových kamenů, zjizvení nebo zánětu.

Zdroj: Projevy špatné funkce jater

Světlá stolice u dítěte

Světlá stolice jednorázově nevadí. Pokud ji má dítě delší dobu, je nutné vyšetření. Světlá stolice je dána nedostatkem žluči ve stolici, což může být způsobeno jednak poškozením jaterní tkáně, jednak poruchou odtoku žluči.

Pokud se u vašeho dítěte dlouhodobě vyskytuje světlá stolice, která není způsobena konzumací jídla, neváhejte a obraťte se na svého lékaře, který navrhne další vyšetření, aby se zjistila příčina. Stejně tak postupujte v případě zežloutnutí kůže nebo bělma.

Zdroj: Stolice u dětí

Příznaky

U mladých štěňat je řídká, měkká stolice velmi častým jevem. Zvláště změny konzistence stolice, na začátku „bobek“, na konci kaše, a také „škrundání“ ve střevech a škroukání v břiše jsou velmi časté jevy u štěňat. Je to hlavně výsledek aktivity štěňátka, kdy je hodně prokrvený trávicí trakt a je poněkud narušeno hospodaření s vodou ve střevě. Pokud je pejsek v pořádku, nehubne, nemá ve stolici krev a podobně, pak si s konzistencí jeho stolice vůbec nelamte hlavu. Uvidíte, že se v průběhu času vše srovná samo. Pokud by ale uvedené problémy přetrvávaly ještě asi tak měsíc, tak zkuste pejska převést na hypoalergenní krmivo Brit Care.

Příznaky:

  • řídká až vodnatá stolice
  • častější nutkání na stolici – více než 3x denně
  • bublání ve střevu
  • plynatost
  • snížená chuť k jídlu
  • krev nebo hlen v stolici
  • horečka
  • zvracení
  • bolest břicha
  • apatie
  • dehydratace
  • ztráta hmotnosti

Zdroj: Řídká stolice u psa


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP