Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PROPOLIS NA NEHTOVOU PLÍSEŇ

OBSAH

Propolis v lékárně

Zde můžete vidět výrobky z propolisu.

Zdroj: Propolis a jeho využití

Poradna

V naší poradně s názvem CYTÉAL A NEHTOVÁ PLÍSEŇ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Františka Malá.

Mohu na nehtovou plíseň použít koncentrovaný Cytéal k potírání ? Mám to už 5 let a nemohu se toho zbavit. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cyteal je mycí desinfekce a použít se dá lokálně i koncentrovaný. Na vyléčení nehtové plísně ovšem nestačí. Je třeba použít některý z antimykotických přípravků, jako například volně prodejný Canesten, Lamisil a nebo předpisový Loceryl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cytéal a nehtová plíseň

Propolis

Propolis, lidově nazývaný „včelí kyt“, je látka oranžové barvy s mnoha odstíny. Jedná se o pryskyřici, kterou včely obohatí sekrecí svých žláz, čímž ji přemění na propolis. Propolis se získává seškrabáním ze stropu úlu a z rámků, které na podzim včely bohatě tmelí právě propolisem. Propolis nemá stálé chemické složení. Ve vodě je velmi špatně rozpustný, ale rozpouští se v organických rozpouštědlech. Při teplotě 36 °C je měkký a tvárný, pokud je ochlazen, stává se křehkým a drobivým. Propolis je obsažen i v medu a vosku. Propolis je mezinárodně užívaný výraz.

Zdroj: Tinktura z propolisu

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ ROZTOK BATRAFEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Šárová.

Je v současné době koupit na recept v lékárnách Batrafen roztok na nehtovou plíseň?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výdej léčivého přípravku Batrafen je v současné době možný. Jeho výdej je vázán na lékařský předpis a je běžné k dispozici v celé síti lékáren.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolik stojí roztok batrafen

Cena propolisu

Včelí propolis se získává oškrábáním rámečků nebo vložením speciálních mřížek do úlu. Výkupní cena propolisu se pohybuje kolem 700 korun za 1 kg.

Zdroj: Propolis a jeho využití

Poradna

V naší poradně s názvem GOOGLE JAK NA NEHTOVOU PLISEN RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie klepsova.

po nehtove modelazi se mi obevila opravdu oskliva plisen na vsech nehtech na rukou mam ted hrozne nehty poradte mi nejakou kosmetiku nebo koupele nebo mam radsi navstivit koniho lekare

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Marie, takto nemocné nehty by měl vidět kožní lékař. I tak vám ale nyní nezbývá, než počkat, až nehty dorostou (několik měsíců až půl roku). Aby nehty dorostly zdravé a bez plísně, tak to vyřešíte na kožním vhodným protiplísňovým (antimykotickým) roztokem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Google jak na nehtovou plisen rukou

Jak použít propolis na opar

Důležité je opar vysušit a právě tinktura propolisu toto dokáže. Po nanesení tinktury na opar dojde nejen k jeho následnému vysušení, ale i k účinné léčbě.

Zdroj: Propolis a jeho využití

Jak odstranit propolis z rukou

Propolis se dá odstranit z rukou různými způsoby. Jedním z nich je pomocí mýdla a teplé vody. Teplá voda uvolní propolis a mýdlo jej odstraní. Pokud tento způsob nepostačí, můžete použít kartáč na ruce. Další možností je použití ředidla, alkoholu, písku na ruce, ale všechny tyto prostředky dráždí pokožku, takže je doporučujeme použít až v nejzazším případě.

Zdroj: Jak odstranit skvrny od propolisu

Diskuze

V diskuzi PROPOLIS A JEHO VYUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zaza.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak nejlépe použít propolis při zánětu na průduškách, a astmatu. Děkuji za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Propolis a jeho využití

Fialové zbarvení nehtu

Do fialova se nehet zbarví po úderu nebo po nadměrném tlaku na nehtovou ploténku. Fialovou barvu způsobuje krev, která prosákla přes stlačené žilní kapiláry do nehtového lůžka. Krev stárnutím tmavne a zbarvuje se do fialové až hnědé barvy. Toto není příznak onemocnění plísní. Ovšem hrozí zde riziko vzniku nákazy, protože v místech změny barvy dojde k oddělení nehtu od ploténky a jak nehet odrůstá, tak se tvoří mikrocestičky vedoucí od okraje hluboko pod nehet, a to je přesně to co má plíseň ráda. Dobré je nehet udržovat v čistotě a preventivně po každém čištění zastříknout lékem Clotrimazol.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Diskuze

V diskuzi PROPOLIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika Helcmanovská.

Dobry den ako odstranim propolis z bielej kuchynskej linky?
dakujem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Propolis

Co je propolis?

Propolis je pryskyřičná směs, kterou včely sbírají z pupenů stromů nebo jiných rostlinných zdrojů. Surovina k tvorbě propolisu je sbírána včelami na rostlinách produkující pryskyřičné látky. Při zpracování se mísí nasbíraná hmota s výměškem hlavových žláz. Včely propolis používají jako stavební a ochranný materiál. Pro včely má velký vliv, jelikož posiluje strukturální stabilitu úlu, snižuje vibrace, udržuje utěsnění úlu, je prevencí proti nemocem a parazitům a zároveň inhibuje růst bakterií a zabraňuje hnilobě v úlu. Propolis má mnoho různých barevných odstínů od zelenožluté až k temně hnědé, což je odvislé od jeho stáří a původu.

Zdroj: Jak odstranit skvrny od propolisu

Diskuze

V diskuzi NA CO JE PROPOLIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KARLA.

Mužu použit prololisoou tinkturu na ekzem nebo na kopřivku po těle Bakalova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na co je propolis

Plísně na nohách fotky

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT SKVRNY OD PROPOLISU Z PLOVOUČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.piwkova.

jak vyčistit propolis z plovoucí podlahy

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odstranit skvrny od propolisu z plovoučky

Léčivé účinky

Léčebné účinky propolisu jsou nevyčíslitelné. Není téměř onemocnění či poranění, u kterého by propolis nedokázal projevit své pozitivní vlastnosti a účinky. Propolis dokonale dezinfikuje, ničí nebo brzdí růst většiny bakterií, virů, kvasinek a plísní. Místně tlumí bolest, má hojivé a regenerační účinky. Je velmi vhodný nejen k léčení mnoha nemocí, ale i k jejich předcházení. Podporuje, posiluje a povzbuzuje imunitní systém člověka. Propolis se velmi dobře kombinuje také s medicínskými antibiotiky, zvyšuje jejich účinnost a současně zmírňuje jejich vedlejší účinky. Vůči propolisu není zatím rezistentní žádný bakteriální kmen. Je biologicky neškodný a v běžném dávkování je prakticky netoxický, takže bez vedlejších účinků může být užíván dlouhodobě.

Zdroj: Propolis a jeho využití

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta .

Dobrý den ..mám dotaz,ráda bych se zeptala, jak léčit bílé pigmentové skvrny, které mám na obličej Chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost,nebo radu, jak se toho zbavit.
Předem děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel R.Pánek.

Téměř ve všech případek vám pomůže PROPOLIS .Stačí několik dní natřít ráno a večer vatičkou navlhčenou v propolisu.
Skvrny zesvětlají a vytváří se na nich jemné šupinky, které odpadnou ,nebo je setřete.Propolis pomůže výborně při zánětu dásní a zubů a také na kloktání při vzniku virózy.Funguje dobře i k potlačení a odstranění bradavic. Vyrábí: VČELPO ,Obora 108
679 01. Cena 97.-Kč. Dostanete i v některých drogeriích nebo lékárnách.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny

Plíseň nehtů a cukrovka

V 60% případů pacientů s plísní nehtů byla také diagnostikována cukrovka. Později se pak prokázalo, že plíseň nehtů skutečně souvisí se zvýšenou hladinou cukru v krvi. Plíseň nehtů více prosperuje při zvýšené hladině krevního cukru. Proto jstli-li při tělě a máte plíseň nehtů, tak je velká pravděpodobnost, že u vás již trvá také onemocnění cukrovkou. A to samé platí i opačně, máte-li cukrovku, tak vám vážně hrozí onemocnění plísní nehtů.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK NA PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den. Léčím si plíseň na nehtech na palcích locerylem. Je možné že po měsíci došlo ke zhoršení?. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Loceryl je přeci lak na nehty a před jeho použitím musíte opilovat veškerý nehet. Není-li nehet, nemůže být ani žádné zhoršení. Loceryl vytváří takové prostředí, ve kterém se kožní plísně nemůžou množit. Zároveň je to lék na předpis, takže pokud se vám tato léčba nezdá správná, tak neprodleně navštivte svého kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Loceryl

Jak odstranit propolis ze zubů

Pro odstranění propolisu ze zubů je vhodné používat zubní kartáček s měkkými štětinami. Asi tříminutové čištění zubů by mělo probíhat jemným kroužením kartáčku po všech zubech. Délka čištění je důležitá z toho důvodu, aby došlo k působení pasty a důkladnému odstranění propolisu.

Dalším způsobem, jak odstranit propolis, je pomocí kloktání (vypláchnutí) úst směsí bílého octa a teplé vody. Tuto směs si vyrobíme z půl šálku bílého octa a lžíce teplé vody. Je pravda, že to nechutná příliš dobře, ale na druhou stranu to velmi dobře funguje. Bílý ocet uvolňuje tuhé látky a propolis, teplá voda snižuje jeho výraznou chuť a propolis splachuje.

Na mezizubní prostory je vhodná zubní nit, protože dokáže vyčistit místa, kam se kartáček nedostane, a odstranit tak propolis i na nepřístupných místech. Mělo by dojít k vyčištění mezizubních prostor u všech zubů.

Zdroj: Jak odstranit skvrny od propolisu

Další možnosti využití propolisu

Propolis se dále využívá v kosmetickém průmyslu při výrobě krémů, pleťových vod, šamponů a vlasových kúr a dalších přípravků. V lékárnách a prodejnách zdravé výživy lze zakoupit propolisové bonbony. Pozor na alergii po použití propolisu – před používáním je nutno provést 2 dny za sebou kožní test. Propolis nesmí užívat alergik, pacient s těžkým srdečním onemocněním. Pokud někdo užívá propolisovou tinkturu vnitřně, nesmí v žádném případě mít nemocná játra nebo slinivku břišní.

Zdroj: Tinktura z propolisu

Význam propolisu v léčbě

Propolis má velmi silné antibakteriální a antiseptické účinky, dále způsobuje znecitlivění a rychlé hojení ran, je používán ve stomatologii, ale i k léčbě hemoroidů. Vnitřní požití způsobuje průjem. Propolis je velmi účinný i v malých dávkách a koncentracích, brání růstu bakterií, kvasinek a plísní, ničí virus chřipky, léčí opary, v místě podání tlumí bolest, stahuje rány, hojí poškozenou kůži a sliznici. Důležitou roli hraje i v obraně těla proti infekcím. Podporuje tvorbu protilátek a usnadňuje kontakt bílých krvinek předmětem jejich zájmu. Podle odborníků propolis násobí účinky některých antibiotik.

Zdroj: Tinktura z propolisu

Plíseň nehtu příznaky

Plíseň nehtů se většinou projevuje změnou barvy postiženého nehtu. Nehet, který postihla plíseň, je zažloutlý, ztluštělý nebo hrbolatý a drolí se nebo se ulamuje. Pod nehtem se také tvoří bílá hmota, jako produkt plísně. Na nehtu dochází k šíření nákazy od volného kraje nehtu a jeho laterálních (postranních) okrajů směrem k nehtovému valu.

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Nemocné nehty foto

  • Hrbolaté nehty, co přesně znamenají podélné rýhy na nehtech je popsáno tady: hrbolaté nehty.
  • Fotografie, kde jsou nemocné nehty, ale i také plíseň na rukou a plíseň mezi prsty na rukou, jsou zde: plíseň na nehtech foto.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Plíseň na kůži foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět plíseň na kůži.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP