Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PROTON CENTRUM BULOVKA

OBSAH

Kontakt na Protonové centrum

Protonové centrum je umístěno v areálu Fakultní nemocnice Na Bulovce za současným Ústavem radiační onkologie. Jedná se o samostatný celek s vlastním parkovištěm pro pacienty a personál. Centrum těsně sousedí s hlavní komunikací V Holešovičkách. Pro navigaci jsou zde souřadnice GPS: 50.1171363, 14.4646944

Poštovní adresa

Proton Therapy Center Czech s.r.o.

Budínova 2437/1a

Praha 8, 180 00

Kontakty

Tel: +420 222 999 000

Obecné dotazy: info@ptc.cz

Zdroj: Protonové centrum Praha

Poradna

V naší poradně s názvem PROTONOVÉ CENTRUM PRAHA BULOVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Vospálková.

Dobrý den, můj tatínek (62) prodělal karcinom tlustého střeva,byl operován a léčen chemoterapiemi. Na posledním vyšetření CT se ukázaly drobné metastázy v měkkých tkáních dutiny břišní,jinde ne. Chemoterapii pan doktor ukončil s tím, že již tělo na léčbu nereaguje a nasadil tatínkovi pilulky. Byla by pro něj vhodná protonová léčba? Velmi děkuji za případnou odpověď. Zdenka Vospálková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Protonová léčba by mohla pomoci. Zkuste se obrátit přímo na Protonové centrum v Praze na Bulovce a zjistěte si podmínky této léčby. Ne vždy je zdravotní pojišťovna ochotna uhradit náklady na tuto léčbu. Co ale pomáhá určitě a nic to nestojí je chuť do života. Pozitivní myšlení, zábava a radost změní chemické reakce v těle nemocného a pomohou lépe bojovat proti vznikajícím metástazím.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Protonové centrum praha bulovka

Další protonová centra v ČR

V České republice není již žádné jiné takové zařízení, ve velkých městech, jako je Ostrava, Brno, Hradec Králové, jsou Komplexní onkologická centra.

V Evropě se nacházejí tato protonová centra:

  • The Clatterbridge Cancer Centre, Velká Británie: Maximální dosažitelná kinetická energie je 62; léčí zde pouze nádory očí; centrum vzniklo v roce 1989.
  • Centre de protonthérapie de l'Institut Curie, Francie: Maximální dosažitelná kinetická energie je 235; léčí zde nádory očí, hlavy a některé nádory na páteři, u dětských pacientů také některé druhy nádorů hrudníku a břicha.; centrum vzniklo v roce 1991.
  • Centre Antoine Lacassagne, Francie: Maximální dosažitelná kinetická energie je 63; léčí zde pouze nádory očí; centrum vzniklo v roce 1991.
  • Paul Scherrer Institut, Švýcarsko: Maximální dosažitelná kinetická energie je 250; léčí zde nádory očí, hlavy a některé nádory na páteři; některé nádory u dětí; centrum vzniklo v roce 1984.
  • Instytut Fizyki Jądrowej PAN, Polsko: Maximální dosažitelná kinetická energie je 60; léčí zde nádory oční koule; centrum vzniklo v roce 2009.
  • ISL, Německo: Maximální dosažitelná kinetická energie je 250; léčí zde pouze nádory očí; centrum vzniklo v roce 1998.
  • Rinecker Proton Therapy Center, Německo: Maximální dosažitelná kinetická energie je 250; léčí zde nádory plic, jater, jícnu, hltanu, hlavy, očí, slinivky, prostaty, gynekologické nádory, nádory kostí; centrum vzniklo v roce 2009.
  • Westdeutsches Protonentherapiezentrum Essen, Německo: Maximální dosažitelná kinetická energie je 230; léčí zde nádory hlavy, páteře a oblasti pánve; centrum vzniklo v roce 2013.
  • Proton Therapy Centre Prague, Česká republika: Maximální dosažitelná kinetická energie je 230; léčí zde nádory ležící v oblasti páteře a v oblasti báze lební, nádory oka, prostaty, hlavy a krku, plic; centrum vzniklo v roce 2012.

Zdroj: Protonové centrum Praha

Poradna

V naší poradně s názvem PROSBA O PORADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Pokusit se můžete. Léčba v Protonovém centru v Praze je velmi drahá a proro se budete muset dohodnout se zdravotní pojišťovnou, jestli vám něco přispěje. Délka hospitalizace záleží na reakci organismu. Jde zatím o nejlepší možnou léčbu nádorových onemocnění na světě, tak se o to určitě pokuste.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lotty.

Dobry den, zkuste proton .Jsou tam úžasný, míli obětavost kam se podíváte. Někteří doktoři by se mohli od nich učit.
doporučuji. Doporučuji osobní setkání ne po tf..Nic za to nedáte udělají mu všemožných vyšetření, nám to též udělali, ale pak nám řekli ze manželovi to jde do kořenu jazyku a proton to neumí zacílit, tak pro nás by to byla medvědi služba-tak jsme podstoupili ozařování na Linet . Hodně moc štěstí. L.

Zdroj: diskuze Prosba o poradu

Kdo je majitel a vlastník Protonového centra

Vlastníkem Protonového centra je společnost IMMORENT PTC, s.r.o., ze skupiny Erste Group Immorent, provozovatelem je společnost Proton Therapy Center Czech, s.r.o., vlastněná bratry Pavlem a Václavem Laštovkovými. Firmu založili v roce 2002 přejmenováním firmy Detra, s.r.o., založené o rok dříve. Projekt za 4,2 miliardy Kč financovala Erste Group Immorent, která do něj vstoupila poté, co se bratrům Laštovkovým v roce 2006 podařilo získat smlouvu o smlouvě budoucí s nuceným správcem VZP. Protonové centrum je umístěno v areálu Fakultní nemocnice Na Bulovce za současným Ústavem radiační onkologie. Jedná se o samostatný celek s vlastním parkovištěm pro pacienty a personál. Centrum těsně sousedí s hlavní komunikací V Holešovičkách. Protonové centrum bylo financováno zčásti soukromou investicí vlastníků, většinu peněz poskytla jako úvěr developerská společnost skupiny Erste. Ani jediná koruna nebyla z dotací nebo jiných veřejných zdrojů.

Zdroj: Protonové centrum Praha

Diskuze

V diskuzi PROTONOVÉ CENTRUM PRAHA BULOVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina Černá.

Dobrý den,zajímalo by mne jestli je možné začít s ozařováním pokud není zahojená pooperační rána po operaci střev.,rána prosakuje, neboť není zahojen tračník.......také má sestra udělaný vývod.Sestra je mladá a potřebovala by velmi rychle zahájit chemoterapie kuli metastázím v dutině břišní.Velice děkuji.K.Cerná.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel Gabriel Ing..

Dobrý den, prosím o odpověď na následující otázku: dne 8.11. 2023 jsem byl operován na metastázu dlaždicobuněčného karcinomu do krčních uzlin vlevo - yp T0N3M0 st. IVA, metastáza (40x30mm) s extradonálním šířením. Stanovena další léčba radioterapií v oblasti hlavy. Dotaz : je nutné pro tuto léčbu extrahovat všechny zuby v celé ústní dutině ? Stomatologem zjištěno - chrup stálý , kariézní zuby 22,45 po endodontickém ošetření různé kvality. Mnohokrát děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Protonové centrum praha bulovka

Power joga Brno střed

Centrum tance Brno. Centrum tance Brno je pobočka celostátní sítě tanečních škol, založená v roce 1997. Tance a cvičení pro každého: Power joga. Adresa: Václavská 237/6, Brno

Majda Agency – pohybové studio. Adresa: Gorkého 8, Brno 602 00

Wellness centrum, Martina Zábranská. Adresa: Wellness centrum, Masarykova 25, Brno 60200

Zdroj: Power joga

Ceny v protonovém centru Homolka

Protonové centrum Homolka neexistuje, v Praze je Protonové centrum v areálu Nemocnice Na Bulovce. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Poradna

V naší poradně s názvem PROTONOVE CENTRUM PRAHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Desatova.

Dobry den,prosim,chtela bych se zeptat,zda lecite nador slinivky.Jedna se o manžela r.1949,pojistovna VoZP.Je mozne se pokusit o léčbu v protonovem centru.Prosim o info.
Cytologicky nalez je jednoznacne pozitivni a svedci pro maligni tumor,nejspise nizce diferencovany adenokarcinom duktalniho typu.
Dekuji moc.Desatova Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

S dotazem se musíte obrátit přímo na Protonové centrum. Kontakty jsou uvedeny na konci článku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Protonove centrum praha

Protonové centrum – cena léčby

V Protonovém centru v Praze stojí léčebná procedura prostaty cca 260 000 Kč. Cena léčby stejného onemocnění v Mnichově by českého pacienta vyšla cca na 850 000 Kč, z čehož léčba v Mnichově by stála zdravotní pojišťovnu 550 000 Kč (dalších 70 tisíc by dal pacient za pobyt v Mnichově).

Zdroj: Protonové centrum Praha

Poradna

V naší poradně s názvem KARPÁLNÍ TUNEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Za konzultaci u neurologa nic nedáte a aspoň budete vědět na čem jste a co s tím můžete dělat. :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Děkuji,jsem se ptala jak na neurologii a tam je prý drahý mě poslat na EMG a Bulovka mi řekla že je brzy na zotavení,že cca půl rok to jistí a dporučení je brát vitamín v pilulkách,opravdu mě brní 2prsty a začíná i ukazováček.

Zdroj: diskuze Karpální tunel

Oddělení nemocnice Kolín

  • Anesteziologicko-resuscitační oddělení a víceoborová JIP
  • Angiocentrum
  • Centrální laboratoře
  • Centrum prenatální péče
  • Dětská chirurgie
  • Dětské oddělení
  • Diacentrum
  • Endoskopické centrum
  • Geriatrické oddělení
  • Gynekologicko-porodnické oddělení
  • Hemodialyzační oddělení
  • Chirurgie
  • Interní oddělení
  • Klinická onkologie
  • Kožní oddělení
  • Mammocentrum
  • Magnetická rezonance
  • Neurologie
  • Nukleární medicína
  • Oční oddělení
  • Ortopedie
  • Plicní oddělení – TRN
  • Radiodiagnostické oddělení
  • Rehabilitační oddělení
  • Sociální oddělení
  • Tělovýchovné lékařství
  • Urologie
  • Ušní, nosní, krční – ORL
  • Závodní lékař

Zdroj: Nemocnice Kolín

Diskuze

V diskuzi PROTONOVÉ CENTRUM PRAHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Kosanova.

Dobrý den, můj manžel je po operaci karcinomu jater září 2018. Bohužel se objevily metastázy na plicích, pohrudnici a žebro. Je možné využít protonovou léčbu?

Děkuji. Košanová Dagmar

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš Kulhánek.

Vážená paní Košanová,

děkujeme vám za váš zájem o protonovou léčbu. Pro onemocnění s výskytem metastáz není bohužel tento typ radioterapie vhodný. Doporučujeme vám postupovat podle pokynů ošetřujícího lékaře vašeho manžela. S pozdravem a přáním hodně sil, Protonové centrum.

Zdroj: diskuze Protonové centrum Praha

Power joga Hradec Králové

Wellness centrum Fit4fun – EuroCenter, 2. patro, ulice Víta Nejedlého 1063, Hradec Králové 3, tel.: + 420 495 409 061, tel.: + 420 775 202 314, e-mail: fit4fun@fit4fun.cz, web: www.fit4fun.cz.

Jak se do fitcentra dostanete: Obchodní centrum EuroCenter se nachází v Hradci Králové na Slezském předměstí, nedaleko od městského centra. Při cestě autem odbočte z velkého hradeckého okruhu směrem na Ostravu, asi po 500 metrech uvidíte po pravé straně EuroCenter, Interspar a Baumax, je zde k dispozici přes 1 000 parkovacích míst, z toho 1/3 pod střechou, můžete využít možnost cestovat i MHD, přímo před vchodem do budovy EuroCentra se nachází stanice MHD linek č. 5, 11, 17, 25.

Fitness Club Fontána, ulice Pražská třída 6/62, Hradec Králové, telefon: + 420 605 546 800

Zdroj: Power joga

Diskuze

V diskuzi OZAŘOVÁNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel McCoy.

Protonové centrum je 1.
100% profesionálové.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František Červený.

Vážení, byla mi identifikovaná rakovina prostaty. Je možné absolvovat protonovou léčbu ve vašem zařízení? Jaké jsou podmínky? Děkuji.

gsm 737871018

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Ozařování prostaty

Protonové centrum – arbitráž

Vlastníci soukromého zařízení vyvolali proti VZP arbitráž. Důvodem je fakt, že největší česká pojišťovna odmítá plnit smlouvu uzavřenou téměř před sedmi lety. Kontrakt totiž garantuje Protonovému centru proplatit zhruba miliardu ročně. VZP ale smlouvu neuznává a z arbitráže podle jejích představitelů nemá obavy. Protonovému centru má VZP proplatit ročně léčbu 1 600 pacientům. Za každého pacienta s rakovinou zaplatí zhruba 600 tisíc, což dohromady činí téměř miliardu korun. V samotném centru však zatím zaplatily pojišťovny léčbu jen třem pacientům. Ostatní prý podle pojišťoven zvládnou jiná onkologická centra.

Zdroj: Protonové centrum Praha

Diskuze

V diskuzi ODCHYT PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel DAgmar.

prosím o radu jak mám chytit zlého psa pro utracení potřebuji koupit foukací píčtalu pro částečné uspání

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JAn.

Ty jsi ale hloupá. Utratit TEBE!!!

Zdroj: diskuze Odchyt psa

Ceny protonové léčby v Plzni

Protonová léčba Plzeň k dispozici není, jak již bylo uvedeno výše, jediné centrum nabízející protonovou léčbu se nachází v Praze. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Merinska.

Již několik let se mi dělají pupence ve vlasech, ze začátku je to hodně bolestivé, pak se moc zvětší a prasknou, nebo je některé drápnu hřebenem. Moc trpím, byla jsem v nemocnici na kožním a tam mi jeden vyřízli a když jsem šla pro výsledky , bylo mi řečeno, že se to stratilo. Bulovka, hmm. co mám dělat, pokračuje to zase delší dobu. měla jsem nerváky zemřel mi manžel a tak si nevím rady. kdo to má poznat co to mám ? Děkuju za případnou radu Jana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pásový opar ve vlasech

Ceny protonové léčby v Ostravě

Protonová léčba Ostrava k dispozici není, jak již bylo uvedeno výše, jediné centrum nabízející protonovou léčbu se nachází v Praze. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Ceny protonové léčby v Olomouci

Protonová léčba v Olomouci k dispozici není, jak již bylo uvedeno výše, jediné centrum nabízející protonovou léčbu se nachází v Praze. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

GASTROENTEROLOGIE KN LIBEREC, ENDOSKOPIE, CENTRUM PRO BIOLOGICKOU LÉČBU

Adresa

Husova 10

460 63 Liberec

Telefon

485 312 668 

E-mail

lenka.nedbalova@nemlib.cz

Web

www.nemlib.cz

Ordinační hodiny

Pondělí: 07.30–15.30

Úterý: 07.30–15.30

Středa: 07.30–13.00

Čtvrtek: 07.30–15.30

Pátek: 07.30–15.30

MUDr. Lenka Nedbalová (lenka.nedbalova@nemlib.cz)

Zdroj: Kolonoskopie Liberec

Co se léčí v Protonovém centru

Protonovou léčbu lze doporučit pro většinu nádorových onemocnění, pro které je vhodná léčba ozařováním. Jedná se zejména o zhoubné nádory oka, nádory ležící v oblasti páteře, nádory v oblasti báze lební, nádory prostaty, nádory hlavy a krku či nádory plic, které se nacházejí v blízkosti životně důležitých struktur citlivých k ozáření.

Zdroj: Protonové centrum Praha

Potlačení sladkých potravin

Vedle změny stravovacích návyků je třeba potlačit i chuť na sladké. Obezin obsahuje výtažek z řasy Spirulina platensis, zejména konkrétní složku aminokyseliny fenylalaninu potlačující chuť. Působí na chuťové centrum v mozku, které ji efektivně snižuje. Pokud nedokážete vydržet bez rafinovaného cukru, Obezin je ta správná volba, jak začít.

Zdroj: Obezin na hubnutí

Protonové centrum a VZP

Ředitel největší tuzemské zdravotní pojišťovny VZP Zdeněk Kabátek hromadně zamítá žádosti pacientů o uhrazení jejich léčby. Pro klienty VoZP ČR je tu ale dobrá zpráva: Vojenská zdravotní pojišťovna ČR (VoZP) podepsala s pražským protonovým centrem jako první česká zdravotní pojišťovna dlouhodobou smlouvu. Pojištěnci VoZP ČR tak mají nárok na bezplatná vyšetření a léčbu všech typů nádorů, u kterých protonová terapie dosahuje lepších výsledků. Pro klienty ostatních pojišťoven je možnost úhrady léčby posuzována individuálně. V současné době probíhají jednání se zdravotními pojišťovnami a termín zahájení léčby hrazené ze zdravotního pojištění není možno přesně stanovit. Momentálně se v Protonovém centru může uskutečnit zpoplatněná vstupní konzultace k protonové léčbě, při které se sdělí, zda je tato terapie vhodná i ve vašem případě.

Zdroj: Protonové centrum Praha


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP