Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PROTONOVÉ CENTRUM PRAHA CENÍK

OBSAH

Ceny v protonovém centru Homolka

Protonové centrum Homolka neexistuje, v Praze je Protonové centrum v areálu Nemocnice Na Bulovce. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Poradna

V naší poradně s názvem PROTONOVE CENTRUM PRAHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Desatova.

Dobry den,prosim,chtela bych se zeptat,zda lecite nador slinivky.Jedna se o manžela r.1949,pojistovna VoZP.Je mozne se pokusit o léčbu v protonovem centru.Prosim o info.
Cytologicky nalez je jednoznacne pozitivni a svedci pro maligni tumor,nejspise nizce diferencovany adenokarcinom duktalniho typu.
Dekuji moc.Desatova Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

S dotazem se musíte obrátit přímo na Protonové centrum. Kontakty jsou uvedeny na konci článku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Protonove centrum praha

Kontakt na Protonové centrum

Protonové centrum je umístěno v areálu Fakultní nemocnice Na Bulovce za současným Ústavem radiační onkologie. Jedná se o samostatný celek s vlastním parkovištěm pro pacienty a personál. Centrum těsně sousedí s hlavní komunikací V Holešovičkách. Pro navigaci jsou zde souřadnice GPS: 50.1171363, 14.4646944

Poštovní adresa

Proton Therapy Center Czech s.r.o.

Budínova 2437/1a

Praha 8, 180 00

Kontakty

Tel: +420 222 999 000

Obecné dotazy: info@ptc.cz

Zdroj: Protonové centrum Praha

Diskuze

V diskuzi PROTONOVÉ CENTRUM PRAHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Kosanova.

Dobrý den, můj manžel je po operaci karcinomu jater září 2018. Bohužel se objevily metastázy na plicích, pohrudnici a žebro. Je možné využít protonovou léčbu?

Děkuji. Košanová Dagmar

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš Kulhánek.

Vážená paní Košanová,

děkujeme vám za váš zájem o protonovou léčbu. Pro onemocnění s výskytem metastáz není bohužel tento typ radioterapie vhodný. Doporučujeme vám postupovat podle pokynů ošetřujícího lékaře vašeho manžela. S pozdravem a přáním hodně sil, Protonové centrum.

Zdroj: diskuze Protonové centrum Praha

Protonové centrum – cena léčby

V Protonovém centru v Praze stojí léčebná procedura prostaty cca 260 000 Kč. Cena léčby stejného onemocnění v Mnichově by českého pacienta vyšla cca na 850 000 Kč, z čehož léčba v Mnichově by stála zdravotní pojišťovnu 550 000 Kč (dalších 70 tisíc by dal pacient za pobyt v Mnichově).

Zdroj: Protonové centrum Praha

Poradna

V naší poradně s názvem PROTONOVÉ CENTRUM PRAHA BULOVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Vospálková.

Dobrý den, můj tatínek (62) prodělal karcinom tlustého střeva,byl operován a léčen chemoterapiemi. Na posledním vyšetření CT se ukázaly drobné metastázy v měkkých tkáních dutiny břišní,jinde ne. Chemoterapii pan doktor ukončil s tím, že již tělo na léčbu nereaguje a nasadil tatínkovi pilulky. Byla by pro něj vhodná protonová léčba? Velmi děkuji za případnou odpověď. Zdenka Vospálková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Protonová léčba by mohla pomoci. Zkuste se obrátit přímo na Protonové centrum v Praze na Bulovce a zjistěte si podmínky této léčby. Ne vždy je zdravotní pojišťovna ochotna uhradit náklady na tuto léčbu. Co ale pomáhá určitě a nic to nestojí je chuť do života. Pozitivní myšlení, zábava a radost změní chemické reakce v těle nemocného a pomohou lépe bojovat proti vznikajícím metástazím.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Protonové centrum praha bulovka

Ceny protonové léčby v Ostravě

Protonová léčba Ostrava k dispozici není, jak již bylo uvedeno výše, jediné centrum nabízející protonovou léčbu se nachází v Praze. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Diskuze

V diskuzi PROTONOVÉ CENTRUM PRAHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Kral.

Velice Vám děkuji za odpověď.jsem s pozdravem Král Bohumil

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohumil Kral.

Velice Vám děkuji za odpověď.jsem s pozdravem Král Bohumil

Zdroj: diskuze Err-cist_db udaje(parent_id, komentare, )
Diskuze

Ceny protonové léčby v Plzni

Protonová léčba Plzeň k dispozici není, jak již bylo uvedeno výše, jediné centrum nabízející protonovou léčbu se nachází v Praze. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Diskuze

V diskuzi PROTONOVÉ OZAŘOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Ivo Kvasnička.

Dobrý den,
postihl mne tumor plicní - malobuněčný plicní karcinom, i když se cítím zcela zdráv a plný chuti do života. Jsem pojištěncem Vojenské zdravotní pojišťovny, ročník 1933 a žiji v Táboře.
Prosím - jakou mám naději . Děkuji . Kvasnička.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaromira Brindova.

Dobrý den,31.1.2022,jdu na operaci zhoubného nádorů v prsu,jaka je možnost jít na ozařování do protonového centra v Praze? Děkuji

Zdroj: diskuze Protonové ozařování

Ceny protonové léčby v Olomouci

Protonová léčba v Olomouci k dispozici není, jak již bylo uvedeno výše, jediné centrum nabízející protonovou léčbu se nachází v Praze. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Protonová léčba rakoviny prsu

V léčbě rakoviny prsu má Protonové centrum v Praze světové prvenství a jejich inovativní postupy v léčbě vybraných lymfomů jsou světově uznávány a jsou zařazeny do oficiálních léčebných protokolů Aliance předních onkologických center. Při rakovině prsu je největší výhodou přesnost ozařování, která chrání srdce, plíce i míchu, a tím předchází riziku vzniku infarktu, srdečních problémů nebo rozvoji plicní fibrózy.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Diskuze

V diskuzi OZAŘOVÁNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel McCoy.

Protonové centrum je 1.
100% profesionálové.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František Červený.

Vážení, byla mi identifikovaná rakovina prostaty. Je možné absolvovat protonovou léčbu ve vašem zařízení? Jaké jsou podmínky? Děkuji.

gsm 737871018

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Ozařování prostaty

Co se léčí v Protonovém centru

Protonovou léčbu lze doporučit pro většinu nádorových onemocnění, pro které je vhodná léčba ozařováním. Jedná se zejména o zhoubné nádory oka, nádory ležící v oblasti páteře, nádory v oblasti báze lební, nádory prostaty, nádory hlavy a krku či nádory plic, které se nacházejí v blízkosti životně důležitých struktur citlivých k ozáření.

Zdroj: Protonové centrum Praha

Poradna

V naší poradně s názvem PROTONOVÉ CENTRUM PRAHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela Kubíková.

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat na protonovou léčbu ohledně karcinomu prsu, s tím že jsou zasažený uzliny i kosti. Jedná se o mou tetu, které byl zjisten karcinom prsu. Po postoupení scinty kosti a ČT zjištěno zasažení v kostech a uzlinach. V příloze zasílám zprávu z mamograf a z mamarni komise. Více zpráv teď momentálně nemám k dispozici. 12.2.2020 jdeme do ambulance v nemocnici na Žlutém kopci, tam se pry dozvíme vše potřebné a budou nám zodpovězeny otázky týkající se nemoci. Je možná nějaká léčba u Vas?
Děkuji za odpověď
Kubíková Gabriela (Neteř)
Šla mi připojit jen jedna příloha. Další zprávy můžu doposlat do emailu. Děkuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jediná rada je, užijte si tety každý den, jak jen můžete. Každý tady na světě máme vyměřen svůj čas a nedá se proti tomu vůbec nic dělat. Vaše teta prožívá závěr svého života. Bude potřeba, abyste byla silná a pochopila, že na vyléčení je již pozdě. Věnujte tetě pozornost, kterou má ráda a tím ji pomůžete nejvíce.

Zdroj: diskuze Protonové ozařování

Protonové centrum – arbitráž

Vlastníci soukromého zařízení vyvolali proti VZP arbitráž. Důvodem je fakt, že největší česká pojišťovna odmítá plnit smlouvu uzavřenou téměř před sedmi lety. Kontrakt totiž garantuje Protonovému centru proplatit zhruba miliardu ročně. VZP ale smlouvu neuznává a z arbitráže podle jejích představitelů nemá obavy. Protonovému centru má VZP proplatit ročně léčbu 1 600 pacientům. Za každého pacienta s rakovinou zaplatí zhruba 600 tisíc, což dohromady činí téměř miliardu korun. V samotném centru však zatím zaplatily pojišťovny léčbu jen třem pacientům. Ostatní prý podle pojišťoven zvládnou jiná onkologická centra.

Zdroj: Protonové centrum Praha

Diskuze

V diskuzi PROTONOVÉ CENTRUM PRAHA BULOVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina Černá.

Dobrý den,zajímalo by mne jestli je možné začít s ozařováním pokud není zahojená pooperační rána po operaci střev.,rána prosakuje, neboť není zahojen tračník.......také má sestra udělaný vývod.Sestra je mladá a potřebovala by velmi rychle zahájit chemoterapie kuli metastázím v dutině břišní.Velice děkuji.K.Cerná.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel Gabriel Ing..

Dobrý den, prosím o odpověď na následující otázku: dne 8.11. 2023 jsem byl operován na metastázu dlaždicobuněčného karcinomu do krčních uzlin vlevo - yp T0N3M0 st. IVA, metastáza (40x30mm) s extradonálním šířením. Stanovena další léčba radioterapií v oblasti hlavy. Dotaz : je nutné pro tuto léčbu extrahovat všechny zuby v celé ústní dutině ? Stomatologem zjištěno - chrup stálý , kariézní zuby 22,45 po endodontickém ošetření různé kvality. Mnohokrát děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Protonové centrum praha bulovka

Kdo je majitel a vlastník Protonového centra

Vlastníkem Protonového centra je společnost IMMORENT PTC, s.r.o., ze skupiny Erste Group Immorent, provozovatelem je společnost Proton Therapy Center Czech, s.r.o., vlastněná bratry Pavlem a Václavem Laštovkovými. Firmu založili v roce 2002 přejmenováním firmy Detra, s.r.o., založené o rok dříve. Projekt za 4,2 miliardy Kč financovala Erste Group Immorent, která do něj vstoupila poté, co se bratrům Laštovkovým v roce 2006 podařilo získat smlouvu o smlouvě budoucí s nuceným správcem VZP. Protonové centrum je umístěno v areálu Fakultní nemocnice Na Bulovce za současným Ústavem radiační onkologie. Jedná se o samostatný celek s vlastním parkovištěm pro pacienty a personál. Centrum těsně sousedí s hlavní komunikací V Holešovičkách. Protonové centrum bylo financováno zčásti soukromou investicí vlastníků, většinu peněz poskytla jako úvěr developerská společnost skupiny Erste. Ani jediná koruna nebyla z dotací nebo jiných veřejných zdrojů.

Zdroj: Protonové centrum Praha

Diskuze

V diskuzi PROTONOVÉ CENTRUM PRAHA CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Řehounková.

Dobrý den, po jarní virose se mi vlevo na krku zvětšila uzlina.Jenže výsledky
Sono i CT a krevní testy byly OK a tak až v říjnu mi byla na ORL v Jihlavě
provedena extirpace uzliny s histol.nálezem: metastáza dlaždicobuněčného karcinomu.Následně mi byly na slepo odebrány vzorky a primo nádor byl i
v obou mandlích,ale vzali mi jen tu levou.Na dalším vyšetření CT/PET se
ukázalo,že je to i na druhé straně.Byla jsem objednána na operaci do Motola,
ale tam mi natáčeli video a nelíbilo se jim něco v hrtanu a 20.12. si jedu pro
vysledky biopsie.Ráda bych se informovala na možnou následnou léčbu a také včasnou i na cenu.Pojišťovnu mám 211.

Děkuji za informace.

Řehounková Marcela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohumil.

Dobrý den mám na vás dotaz:jde něco dělat ohledně rakoviny krve a kolik to stojí a není-li to jen pro bohaté?Kde se může chudý člověk objednat?Je na to nějaký lék jedná se o leukémii.Děkuji a budu rád za každou odpověď.Bohumil

Zdroj: diskuze Protonové centrum praha ceník

Protonová léčba rakoviny tlustého střeva

Pro nádory střeva vhodná není, pro nádory konečníku se ve světě používá.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Protonové centrum a VZP

Ředitel největší tuzemské zdravotní pojišťovny VZP Zdeněk Kabátek hromadně zamítá žádosti pacientů o uhrazení jejich léčby. Pro klienty VoZP ČR je tu ale dobrá zpráva: Vojenská zdravotní pojišťovna ČR (VoZP) podepsala s pražským protonovým centrem jako první česká zdravotní pojišťovna dlouhodobou smlouvu. Pojištěnci VoZP ČR tak mají nárok na bezplatná vyšetření a léčbu všech typů nádorů, u kterých protonová terapie dosahuje lepších výsledků. Pro klienty ostatních pojišťoven je možnost úhrady léčby posuzována individuálně. V současné době probíhají jednání se zdravotními pojišťovnami a termín zahájení léčby hrazené ze zdravotního pojištění není možno přesně stanovit. Momentálně se v Protonovém centru může uskutečnit zpoplatněná vstupní konzultace k protonové léčbě, při které se sdělí, zda je tato terapie vhodná i ve vašem případě.

Zdroj: Protonové centrum Praha

Protonová léčba metastáz

U metastazujícího onemocnění není protonová radioterapie vhodná. Protonová léčba se nedoporučuje například pro nádory střeva, ale pro nádory konečníku se ve světě používá.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Protonová léčba rakoviny plic

Protonová léčba je vhodná pro nemalobuněčný karcinom plic, který představuje asi 75–80 % plicních nádorů. Nejdůležitější je přijít včas.

Úspěšnost

Při léčbě nemalobuněčného karcinomu plic umožňuje protonová terapie dodat do nádoru dávku záření účinnou k jeho zničení, zvýšit tak šanci na celkové vyléčení a zároveň šetřit zdravé tkáně a orgány v okolí nádoru. Protonová léčba je nejšetrnějším způsobem ozařování.

Cena a postoj pojišťoven

Pojišťovny protonovou léčbu hradí, pokud je součástí indikace z Protonového centra i doporučení z Komplexního onkologického centra (KOC).

Cena se stanovuje u každého pacienta na základě jeho ozařovacího plánu. Protonové centrum je špičkové zařízení, a to nejen pokud jde o technologie, ale hlavně o přístup k pacientovi. Ten je totiž v první řadě vnímán jako člověk, jehož zdravotní problém chtějí všichni společně vyřešit. Atmosféra v recepci, kde pacienti čekají na léčbu i s takovou diagnózou, jakou je nádorové onemocnění, vnímáte, jako nadějnou a optimistickou.

Zdroj: Protonové centrum Praha

Další protonová centra v ČR

V České republice není již žádné jiné takové zařízení, ve velkých městech, jako je Ostrava, Brno, Hradec Králové, jsou Komplexní onkologická centra.

V Evropě se nacházejí tato protonová centra:

  • The Clatterbridge Cancer Centre, Velká Británie: Maximální dosažitelná kinetická energie je 62; léčí zde pouze nádory očí; centrum vzniklo v roce 1989.
  • Centre de protonthérapie de l'Institut Curie, Francie: Maximální dosažitelná kinetická energie je 235; léčí zde nádory očí, hlavy a některé nádory na páteři, u dětských pacientů také některé druhy nádorů hrudníku a břicha.; centrum vzniklo v roce 1991.
  • Centre Antoine Lacassagne, Francie: Maximální dosažitelná kinetická energie je 63; léčí zde pouze nádory očí; centrum vzniklo v roce 1991.
  • Paul Scherrer Institut, Švýcarsko: Maximální dosažitelná kinetická energie je 250; léčí zde nádory očí, hlavy a některé nádory na páteři; některé nádory u dětí; centrum vzniklo v roce 1984.
  • Instytut Fizyki Jądrowej PAN, Polsko: Maximální dosažitelná kinetická energie je 60; léčí zde nádory oční koule; centrum vzniklo v roce 2009.
  • ISL, Německo: Maximální dosažitelná kinetická energie je 250; léčí zde pouze nádory očí; centrum vzniklo v roce 1998.
  • Rinecker Proton Therapy Center, Německo: Maximální dosažitelná kinetická energie je 250; léčí zde nádory plic, jater, jícnu, hltanu, hlavy, očí, slinivky, prostaty, gynekologické nádory, nádory kostí; centrum vzniklo v roce 2009.
  • Westdeutsches Protonentherapiezentrum Essen, Německo: Maximální dosažitelná kinetická energie je 230; léčí zde nádory hlavy, páteře a oblasti pánve; centrum vzniklo v roce 2013.
  • Proton Therapy Centre Prague, Česká republika: Maximální dosažitelná kinetická energie je 230; léčí zde nádory ležící v oblasti páteře a v oblasti báze lební, nádory oka, prostaty, hlavy a krku, plic; centrum vzniklo v roce 2012.

Zdroj: Protonové centrum Praha

Protonová léčba leukémie

Protonová terapie může být indikována u Hodgkinova lymfomu a non-Hodgkinových lymfomů. Vhodnou indikací jsou tumory postihující mediastinum nebo retroperitoneum, u nichž vede konvenční radioterapie k aplikaci nepřijatelně vysokých dávek na kritické orgány nebo kde vzhledem k věku nemocných existuje reálné riziko indukce pozdních a velmi pozdních nežádoucích účinků radioterapie.

Zdroj: Ceník protonové léčby


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP