Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PRVNÍ PŘÍZNAKY DNY

OBSAH

Infarkt je ischemická choroba srdeční, při níž dochází k poruše prokrvení srdečního svalu. Důvodem je částečné nebo úplné uzavření koronární tepny, a to buď v důsledku jejího ucpání krevní sraženinou, nebo nahromaděním sklerotického plátu. Infarkt myokardu se řadí k onemocněním kardiovaskulárního systému. Během posledních let došlo k obrovskému zlepšení léčebných možností.

Zdroj: Jak poznám infarkt

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babička.

Dobrý den Měla jsem manžela v nemocnici, dostal tam nějakou vyrážku,nikdo nebyl schopen mě říct , co to je, Léčili ho vším možným, nic nezabíralo. Nejhorší je, že se najednou ukázala vyrážka i mě. Kožní lékař řekl, že je to alergie na nějaké léky, i když jsem mu říkala o manželovo případu. Dal mě tekutý pudr a Dithiaden. Po týdnu jsem tam šla znovu, a to řekl, že by to mohl být svrab.To už jsem dostala sírovou mast a mám se natírat 2x denně po dobu pěti dnů.V té době ale u nás byla dcera se dvěma malýma dětma. 5 let a 1/2 roku. Tu kojí. Teď mám strach, kdyby to dostala dcera, nebo nedej Bůh ty děti.Jak by se léčila dcera , když kojí a jak ty malé děti ? Děkuji za odpověď,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčily by se stejně, jako vy, zevním natíráním sýrové masti, která nemá vliv na kvalitu mléka při kojení, pokud se nemaže kolem prsních bradavek. Řekněte jim o tom, co máte za nemoc, aby byli pozorní a nepodcenili první příznaky a hned zahájili případnou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab příznaky

Příznaky těhotenství hned po oplodnění

Příznaky oplodnění vajíčka nejsou v podstatě žádné, i přesto, že řada žen tvrdí, že o těhotenství věděla již od prvního dne. Ve skutečnosti se ale oplodnění na zdravotním stavu ženy nijak neprojevuje. Všechny projevy těhotenství se objevují až v pozdějším období, ne na úplném začátku.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Diskuze

V diskuzi KRČNÍ PÁTEŘ PROBLÉMY PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislava Eichlerová.

Mám díky krční páteři velký problém a to dýchám jen se silnou bolesti,prý mám první krční obratel rozbitý.Ze situace jsem zcela zoufalá,můžete mě prosím poradit co s tím? L.Eichlerová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaja.

Dobrý den , zkuste se spojit s Mudr. Davidem Buzkem primářem oddělení chirurgie páteře v Karvinské hornické nemocnici. Je to opravdu machr na páteř.
Mám po operaci krční páteře , všechny potíže odezněly , nebo postupně odeznívají.

Zdroj: diskuze Krční páteř problémy příznaky

Co když neudělám nic

U neléčených pacientů trvají projevy týdny a měsíce, eventuálně roky. Zde můžete vidět, jak vypadá neléčený svrab.

Zdroj: Zákožka svrabová první příznaky

Poradna

V naší poradně s názvem PRVNÍ SLUCHADLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Chovancová.

Dobrý den. Po vyšetření na ORL jsem dostala doporučení k lékaři na své první sluchadlo. S tím že lékaře si mám najít na internetu. Můžete mi poradit, kam se obrátit v Praze? Audiogram i žádanku mám. Děkuji, Chovancová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Specialista na naslouchadla je v Praze na poliklinice Budějovická. Nedaleko je výstup z metra C. Budova je červená a je to v 8. patře. Ve stejné budově je i pojišťovna VZP, a Městský úřad pro Prahu 4. Náklady na pořízení prvního naslouchadla hradí zdravotní pojišťovna v plné výši. Nezapomeňte se pak u tohoto specialisty informovat na způsob úhrady druhého a dalšího naslouchadla, popřípadě na možnost opravy.

Zdroj: diskuze Naslouchadla do uší hrazené pojišťovnou

První příznaky těhotenství po ET

Příznaky těhotenství jsou stejné jako u každého přirozeného těhotenství.

3. den po ET

Třetí den po ET se doporučuje klidový režim, bez zvedání těžkých břemen, sexuální abstinence a psychická pohoda bez stresů. Pokud se vyskytne krvácení nebo bolesti podbřišku, je nutné kontaktovat centrum, kde došlo k přenosu.

4. den po ET

Čtvrtý den po ET se doporučuje stejný postup jako u 3. dne.

7. den po ET

Sedmý den po ET si pacientka může provést těhotenský test. Ten může být pozitivní, či negativní, což nemusí znamenat, že se nejedná o těhotenství. Rozhodující je 14. den po ET, což je popsáno výše v článku.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Diskuze

V diskuzi PANÍ BĚLE - SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rodina.

Bělo, máte jistě svrab, stejné příznaky jsme měli a máme my, mast InfectoScab nám pomohla a pomáhá nejvíce. První člen rodiny se už pomocí ní vyléčil, ostatní se nakazili nyní a teprve se namazali včera, dnes jim je lépe.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Paní Běle - svrab

Úplně první příznaky těhotenství

Rané příznaky těhotenství se nemusí projevit u každé těhotné ženy a naopak příčinou těchto příznaků mohou být i jiné stavy, než je těhotenství. Jisté známky těhotenství jsou dány zjištěním plodu, jeho pohybů, průkazem jeho srdeční činnosti prostřednictvím ultrazvukového vyšetření. Pulsace plodu jsou patrné přibližně od 6.–7. týdne od prvního dne poslední menstruace. Příznaky těhotenství rozdělujeme podle stadia na rané a pozdní. Hlavními příznaky raného těhotenství jsou vynechání pravidelné menstruace, ranní nevolnost, časté nutkání k močení, únava a přecitlivělost, citlivé, nateklé prsy, implantační krvácení, zvýšená vnímavost pachů a změny chutí, nafouklé břicho, bazální teplota zůstává vysoká, pozitivní těhotenský test.

Zdroj: Příznaky těhotenství

Poradna

V naší poradně s názvem IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka Bláhová.

Pěkný den, mám svrab a rozhodla jsem se ho léčit pomocí ivermektinu. Neznám bohužel dávkování. Vážím 70 kg. Svrab mám diagnostikovaný od kožní lékařky, která o něm nic neví.
Prosím o vysvětlení, jak ivermektin na svrab dávkovat.
Moc děkuji a zdravím
Bláhová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ivermectin se dávkuje 200 mikrogramů na kilogram váhy a užívá se dvakrát s odstupem 7 dní. Když vše dobře proběhne, tak příznaky zmizí po 4 týdnech od první dávky. Pokud vážíte 70kg, tak použijete dvakrát 14 miligramů ivermektinu. Zde je k tomu lékařská studie potvrzující dávkování i účinnost ivermectinu proti svrabu u lidí, která proběhla v Uruguayi v roce 1999 www.scielo.br/j/rimt…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ivermektin

Příznaky těhotenství před menstruací

Ženy obvykle začínají zjišťovat, jestli nejsou těhotné v okamžiku, kdy se jim zpozdí menstruace. K takové diagnostice jim stačí zakoupit si těhotenský test, ale pozor, ten nemusí v první dny vyjít pozitivní, druhá čárka se klidně může objevit až postupně. Jistotu ženě může dát až návštěva gynekologa, s níž ale není třeba pospíchat, protože k projevení se těhotenství je třeba, aby nebylo na úplném počátku. To znamená, že hned druhý den po oplodnění ani nejlepší gynekolog nezjistí, jestli je žena těhotná.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Diskuze

V diskuzi TROJKLANÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Nešporová.

Dobrý den, je mi něco málo přes sdmdesát a první co mě začalo bolet je pravé oko a mám ho hodně červené jako kdybych tam měla písek a pak následovalo pravé ucho hučí mně v něm a špatně na něho slyším. Zuby mě nebolí ani pravá tvář. Domnívala jsem se, že je to tzrojkalný nerv, ale nevím, jak tyto příznaky léčit? K lékařce jsem zatím nešla. Děkuji za odpověď Nešporová Z. Brno

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Matošková.

Dobrý den jak se léčí trojklanný nerv podle rezonance mi tlačí cévka na nerv pomůžou léky nebo už je nutná operace děkuji jana

Zdroj: diskuze Trojklaný nerv

Příznaky těhotenství – první týden

V prvním týdnu těhotenství a prakticky i téměř v celém následujícím týdnu se o těhotenství vlastně nejedná. Vše se teprve chystá, ve vaječníku začíná dozrávat vajíčko, což je základ potenciálního miminka. Plod se v prvním týdnu těhotenství vyvíjí následovně: přibližně šestý den cyklu začne ve vaječníku dozrávat folikul (dutina vyplněná tekutinou, obsahuje vajíčko); v obou vaječnících je takových folikulů velké množství, každý měsíc dozraje a uvolní se zpravidla jen jedno vajíčko, obvykle střídavě z levého a pravého vaječníku.

Zdroj: Příznaky těhotenství

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY NEŠTOVIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Konečná Monika.

S mou 6-ti letou dcerou jsme byli u lékaře jelikož se jí objevili na rukou na kloubech a předloktí bolestivé červené skvrny.Večer pak první neštovice na krku. Dnes ji v moči našli krev, CRP měla nízké, hodnota 8. Do dvou dnů se celá osypala. Večer měla 39,2 horečku.Můžou být u neštovic tak velké komplikace? Lékař má podezření na zánět kloubů a močových cest.Prosím napište pokud se vám něco podobného stalo. Díky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Příznaky neštovic

První pomoc u febrilní křeče

První pomoc: položit dítě na postel nebo na zem, zamezit zranění dítěte (dát z jeho dosahu předměty, o něž by si mohlo ublížit), hlavu otočit na stranu pro lepší odtok slin nebo zvratků.

Zdroj: Febrilní křeče

Diskuze

V diskuzi ARTRÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marian Metela.

Dobrý den,má někdo zkušenost s operací palce u nohy?mám na levném palci u nohy vboceny první článek smerem k prstum a lékař mi řekl,že mě čeká operace a,že mi ze ten prvni článek prisroubuji k ktomu druhýmu,protoze už mezi kustkama není chrupavka,prosím o odp.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magda.

To je rozumné řešení. Odstraní se tím současné komplikace spojené s vybočením nefunkčním kloubem mezi články.

Zdroj: diskuze Artróza

Foto planých neštovic

Zde jsou fotografie, kde je vidět první pupínek u neštovic a jeho následný vývoj po dnech.

Tady jsou fotografie, na kterých jsou vidět typické příznaky planých neštovic nejen u dětí: plané neštovice foto.

Zdroj: Plané neštovice

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marki.

Dobře napsaný článek. Osobní zkušenost a příznaky těhotenství si můžete přečíst na této stránce zdravotniradce.cz/pr…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Zdravím, já měla problémy spíše po porodu. Hlavně co se týče intimních partií. Moc jsem nevěděla co s tím, ale pak jsem narazila na kliniku: www.labioplastika-pr… kam jsem teda nakonec i zašla a byla jsem šťastná jak blecha, když jsem viděla výsledky po pár týdnech od plastiky. Opravdu je nejlepší něco s tím dělat, když nejste spokojené s tím, jak to tam dole vypadá, nebo vás to trápí i zdravotně.

Zdroj: diskuze Příznaky těhotenství

Příznaky neštovic

Mezi první příznaky neštovic patří horečka, bolesti hlavy a bolest v krku. Můžete se cítit unaveně, špatně či hladově. Vyrážka se objevuje den nebo dva po prvních příznacích. Některé děti dostanou vyrážku planých neštovic bez příznaků. Inkubační doba trvá 14 až 16 dní. Červené skvrny se objeví obvykle den nebo dva po inkubační době, nejprve dojde k výsevu pupínků, pak k jejich prasknutí a vysychání. Červené skvrnky se obvykle objevují každý den po dobu pěti až sedmi dnů.

Vy, nebo vaše dítě, se můžete vrátit do práce či školy, když všechny pupínky mají stroupky. Stroupky se objevují do 10 dnů od prvních příznaků. Některé nemoci mohou mít podobné příznaky jako plané neštovice, proto se můžete domnívat, že jste prodělali neštovice dvakrát, i když jde o dvě různé infekce.

Zdroj: Plané neštovice

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dášena.

Jak se dívám na ty příznaky, tam mám pocit, že mám taky červy. Lidi, vy tomu vážně věříte?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sylva K.

Jak říkám, moje kamarádka má velmi dobré zkušenosti. Je to jen dopněk stravy, takže ublížit svému tělu nemůžete. Proč to nezkusit s nepodpořit trochu jeho látkovou výměnu.

Zdroj: diskuze Příznaky

Příznaky těhotenství – první měsíc

Konec 4. týdne je obdobím, kdy očekáváte (nebo neočekáváte) menstruaci. To, jestli došlo k oplodnění, dosud nevíte. Známky raného těhotenství většinou splývají se změnami, které označujeme jako „premenstruační syndrom“ (výkyvy nálad, bolesti hlavy či zad, pocity plnosti břicha, zvětšení prsou, zvýšené pocení). Děložní sliznice však do této doby prodělala vlivem hormonů určité změny – je vysoká a zcela připravená přijmout oplozené vajíčko a zajistit mu výživu. Pokud bylo uvolněné vajíčko ve vejcovodu oplodněno a doputovalo během posledních dnů (za intenzivního dělení) až do dělohy, dojde za příznivých podmínek k jeho uhnízdění (nidaci) do kypré děložní sliznice. V tomto případě menstruační krvácení nenastane. Může to být první známka vaší gravidity. V některých případech se může objevit slabé krvácení, které je důsledkem narušení mateřských cév děložní sliznice v okolí zanořené blastocysty. Některé ženy mylně považují toto krvácení za menstruační.

Zdroj: Příznaky těhotenství

Menopauza příznaky

Menopauza, jinak také přechod u žen, může způsobit celou řadu fyzických a psychických příznaků. Mezi první příznaky patří obvykle změna ve struktuře měsíčních intervalů. Začátek menopauzy je znám jako perimenopauzální fáze. Během této doby můžete zažívat obvyklé pocity, nebo naopak procházet těžkým, nepříjemným obdobím. Četnost menstruací bývá rovněž ovlivněna. Můžete mít interval každé dva nebo tři týdny, nebo nemusíte mít menstruaci vůbec. Dalšími menopauzálními příznaky jsou:

  • návaly horka a noční pocení;
  • ztráta libida (sexuální touhy);
  • poševní sucho a bolest, svědění nebo nepříjemný pocit při sexu;
  • palpitace (změny srdečního rytmu);
  • bolesti hlavy;
  • změny nálady, jako je deprese, úzkost nebo únava;
  • problémy se spánkem, nespavost;
  • infekce močových cest.

Pokud vaše menopauza přijde najednou, mohou být příznaky silnější než ty postupně se projevující. Symptomy obvykle trvají po dobu dvou až pěti let, než zmizí, i když v některých případech mohou trvat i déle. Vaginální příznaky, jako je suchost, bývají dlouhodobé a bohužel dochází k jejich dalšímu zhoršení ve stáří.

Zdroj: Příznaky menopauzy

Příznaky týden po oplodnění

I 5. den po oplodnění stejně jako celý 1. týden po oplodnění se stále jedná o ranné těhotenství, které se nemusí vůbec nijak projevovat. Absolutní většina žen v tu dobu ještě ani netuší, že je těhotná. Pokud v tuto dobu očekává menstruaci, může se domnívat, že došlo k jejímu zpoždění, ale nepřikládá tomu význam. Právě vynechání menstruace bývá prvním příznakem těhotenství, postupně se mohou (ale nemusí, je to velmi individuální) objevit i další, jako zvýšená teplota, bolesti prsou, pocit napětí, zvýšená únava a spavost, změna chuti, pocity nevolnosti, změny nálad, časté močení a další.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

dny po oplodnění

Tři dny po oplodnění se v ženském těle vše připravuje na vznik embrya, projevy těhotenství ale nejsou u žen snad téměř žádné. Výjimečně tento proces může provázet mírná bolest v podbřišku (jako při menstruaci), případně i zvýšená teplota.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Pocity po KET

Těhotenské příznaky, jako je bolest v podbřišku, o ničem nevypovídají. Důležité je vynechání menstruace a dále pozitivní hCG z moči nebo krve. Netrapte se absencí těhotenských příznaků, mnoho těhotenství tyto příznaky nedoprovází. Udělejte si těhotenský test 14 dní po transferu.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP